Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

JP3 DTS-DivX!

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Hozzászólás Szerző: Vendég »

peti:

www.fpscentral.hu/divxcenter :smile6:

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Hello Mindenki!

Bocs, hogy közbeszólok, de én sehogy nem bírom megszerezni a smartripper 2.41-et! Eddig akárhonnan akartam letölteni error404! Ha valaki tudna egy működő linket, nagyon megköszönném!

Hali

Vendég

JP3 DTS-DivX!

arty, ti mivel fűzöd össze a dts az avi-val???
Mert mondom a "szűz" dts-t lejátsza a PowerDVD-m nem recseg és nincs dekóderem!!!

De össze kéne fűzni!!!!!!!! (MIVEL?)
:smile47:

Vendég

JP3 DTS-DivX!

A Remény rabjai-n a borító szerint van DTS hang. Kicsit megtévesztő, mert "Szinkronizált" meg "dts", de gondolom az eredeti angol hang a DTS, a magyar meg max DD. :smile22:

Vendég

JP3 DTS-DivX!

newman: eddig sem a demuxolás volt a probléma, mégcsak nem is az AVIval összefüzés...

Hanem hogy NEM tudod mivel lejátszani... de ha ennyire ráérsz, csináld... :smile8:

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Hi,
dtss és persze a többiek!

Nem kell wav-ban készíteni a dts-t és összefűzögetni, mert volt vagy 5 vob külön-külön. Rájöttem a +oldásra, lehet, hogy más is, de azért leírnám:

1. Feltétlen/mindenképpen csakis a DVD lemezről működik ill. nekem még csak így sikerült.
2. Akkor elinditjuk a közkedvelt SmartRipper-et (2.41)
3. Stream Processing fülre klikk itt egy pipa a Enabled Stream Processingre.
Ezután klikk a dts-re ezesetben (nálam) 0x89 Audio English SDDS(6ch) 48kHz
Ettől kicsit jobbra van egy options ID=0xBD SubID=0x89
Itt a direct stream copy állítsuk át (hogy ne hagyja benn a vob-ban a dts file-t, ekkor már nem tartlamazza a vob a dts-t csak külön)
Demux to extra file-ra!!!
Aki kicsit igényesebb minden hangot amit rippelni kíván jobb külön rippeli a képtől. Ilyenkor a kvínt audio sávot vagy be se "x-eljétek" vagy ami kell csak
direct stream copy helyett
Demux to extra file
arra az audio sávra. Immáron nem .wav lesz hanem .dts, mint .ac3! Cool.! És nálam a PowerDVD szépen játsz dekóder nélkül. Ellenben a PowerDVD, annak nem megy. Na majd holnap beszámolok, hogy sikerült-e az összefűzés!
Egyébként a SpyGame 2:01:xx hosszú 655mb dts hangja 2cd-n elfér 850kBit/s video-val. Majd kiderül milyen lesz a minősége!? 1000 alá még nem nagyon mentem, eddig!...

Vendég

JP3 DTS-DivX!

newman: akkor az idöben haladva visszafelé:

Az audigy 24bit/96khz-ét a sima 16bit/48khz hoz képest egyáltalán nem hallottam, mivel a forrás eleve nem jobb 16/48nál, igy fura is let volna.(nyilván csak a jobb kimenetet lehetett volna érzékelni, de sajnos ahoz a fülem/rendszerem kevés.)(haver persze "hallja"...)

DTS+Divx: valóban lehet wav fejléccel ellátott dts-t divxbe mixelni, de nincs directshow filter, ami az AVI jelfolyamból kiszedné.... (esetleg dekódolná) Ezzel kár probálkozni. Egyébként is csak technikai érdekesség lenne, ha müködne, gyakorlati haszna semmi...

Angyalok Városa R2-n nincs DTS hang.

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Nehogy félreértsd, nem leszólni akartam a házimozi rendszered, csak arra hívtam fel a figyelmed, hogy hardware kell a DTS-hez. Volt itt egy topic (meg még sok helyen máshol) ahol 100 oldalon át vitatkoztak az emberek, hogy jobb-e a DTS, mint a DD. És voltak akik Yamaha erősítővel és Tannoy hangfalakkal nem hallották a különbséget. Én amúgy nem szeretem az ilyen multimedia sound kütyiket amiket hallottam az elég gyenge volt, de lehet, hogy már azokon is hallatszik a különbség.

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Ha ezt a dekóderért/píust/márkát láttam abban az újságabn akkor még 1,5 éve 53.000 volt!
Simon Templar: Nekem nekem speaker-em hanem soundsystem-em van! :smile12:
Speaker lenne egy Jazz 9902!
De ez soundsystem (ami nekem is van): VideoLogic Sirocco Crossfire 4.1
Van a itt (dvdcenter) teszt a digithatre dts-röl ugyanezek a magassugárzók vannak a rendszeremben is, ezt ök is erösítették/említették. És high-end -nek ítélték (gondolom multimediaban, de akkor is!!!) És a SUB sem egy kis cserkész, szóval még mindig ezt állítod? Nem lesz különbsége ennél a rendszeren sem: (nehogy már egy ilyen rendszern sem lesz küldönbség! Vagy hangkártya rásegítene audigy player mondjuk 24/94 digtális optikai (TOS link?)
Mert most csak ez van:
RCA koax +HW dts dec. +crossfire+powerdvdx xp deluxe?

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Én csak egy dolgot mondanék. A DTS valóban jobb, mint a Dolby Digital, de ahhoz rendszer is kell, hogy meg is halld a különbséget. A DPL és a DD között mezei hangfalakon is lehet hallani az eltérést. A DTS-nél nem. Tehát ha most elrohansz és veszel 30 ezer Ft-ért valami PC speaker hangfalcsaládot akkor valószínűleg csalódás fog érni a DTS DivX-ek hallgatásakor.

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Vagy most nézem egy régebbi szintén Herta reklámnál (00/10-es guru) valami "Audio Tornado Pro 5.1" amit ki tudtam venni belöle valami hasonló van a dekóder elölapján talán ez lenne a márka az árlistájukon csak ad-300 van feltüntetve!

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Mondasz valamit kedves ST, de azért tartanék magamnak 1-2-t biztos nem csinálnék rendszert 4cd-s dts-divx-ekböl amúgy sem nagy a vlaszték r2-ben, mint r1-en!

Tudom kicsit elkanyarudtunk/tam a témától, de nem ismeri valaki ezt a dekódert?
AD-300 DTS dekóder AKCIÓ!!! 29 900 (br.) a Herta-nal most (és már egy ideje)
Nagyon érdekelne, mert már sok forumba próbálkoztam de még senki sem szólt ill vissza se írtak, monodom nem igaz senki nem tud semmit?! Tesztet csak egyetlent olvastam Jazz-et, de ezt felejteném, külsö meg egyéb... (nem igazán tetszett meg, nem csak külsöre a benyomások a teszta alapján) (DD, DTS is) ill egy AD-201 (?)-t azthiszem ami még "csak" DD volt! Még pcguruban! (00/03 számban) olvastam róla ez viszont nagyon jó volt és most itt a negytesó az AD300 ismeri valaki, vagy van róla valahol teszt?

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Egyébiránt szerintem pont a DivX értelmét veszti el a DTS hang. A DivX-nél pont az a lényeg, hogy minél kisebb helyen minél jobb minőséget lehessen elérni. Ha a JP3 DTS hanggal 4CD-s lenne az kellene a fenének. Ha valaki olyan igényes, hogy DTS hanggal szeretne filmet nézni arra ott van a DVD.

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Pedig szerintem igen. Legalábbis más magyarázatot nem találtam miért kell egy felirat file-nál feltüntetni az adott avi hangját. Akkor lehetne Pl. Showtime-DVL-PRE-MP3.avi és ehhez Showtime-DVL-PRE-MP3.srt

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Újra itt. Sikerült:
1. Open&Scan
2. Options: (bejelölve) csak a include in output és a save as PCM DTS
3. Process: Demux
Csak file nevet írtam neki és "ö" (progi) írta utánna a wav-ot. (pedig megjelölve vob van megadva mentésnél, de lényeg a végeredmény)
Szerintem biztos jól csináltam.

Azonban semmi nem lett 2x-es, ugyanis kirppeltem a dts-t a dvd2avi-val és ott 3 595 218 kb lett. (a dts file)
vobrator 02b vel: 3 657 772 kb lett. (a wav file)
A DTS - Digitalsoundal próbálkozok (ami letölthetö innen az oldalról is 1536kbps), mert ez rövid és így könnyebb próbálkozni vele.
Egyébként nálam nem recsegés volt hanem súgás de tök mind1, mert így is úgyis rossz volt!

És mi Stream info-nál a:
Mode: 3/2 LFE (?) (low frequency effect???)
és a 3/2 hisz csak egy audio stream-et tartalmaz a vob!

Vendég

JP3 DTS-DivX!

szerintem jó lessz a kimeneted,de ha tutsz kölcsön kérni egy decodert és kipróbálod akkor kiderül hogy müködik-e.
ha sikerül szólj.

dtss

Vendég

JP3 DTS-DivX!

simon templar

bocs de nem szoktam poénkodni.

cssáá

dtss

Vendég

JP3 DTS-DivX!

szia Newman!

a mail cimet elirtam,bocs. Helyesen: [email protected]

a DTS-hangu DVIX-et igy csinálom.
A dts hangot vobonként kiszedem a filmböl a Vobrator 02b progival.Ebben van egy lehetőség hogy a dts-t PCM DTS-ként demux-olod,igy kapsz egy WAV fájlt. utánna a kapott wav-okat összemixeled egy egész wav-nak.
A gond az hogy ez a wav 2-szer nagyobb mint az eredeti DTS nagysága,amit kiszedtél 700 MB-os dts igy 1400 mb-os lessz wav-ként.
Igy viszont 2 cd-vel többet foglal a film.
Az igy kapott 48 khz-s PCM DTS hangot viszont wav-ként össze tudod füzni a DIVX képpel.
De nem mindegy hogy mivel nézed a kész filmet,mivel a szoftveres lejátszók nem kezelik a dts wav-ot igy csak recsegni fog,mindenképpen kell a külső erősítő ami gond nélkül tökéletesen dekodólja dts-re.
Ahhoz pedig egy digitális hangkimenetre van szükség,amin keresztül kiküldöd a jelet.
persze elméletben müködik,viszont kipróbálni nem sikerült mert nincs digitális hangkártyám, Hollywood + -t használok
és a filmeket mpeg2-ben rippelem.
ha van kérdésed,vagy megakadtál irj.

dtss

Vendég

JP3 DTS-DivX!

dtss: érdkel nagyon is küldem a mail-t ezért ide is írtam, nem tuomd melyiket látod elöbb!

És köszönöm a többieknek is az eddigieket!

Simon Templar: Ugyanúgy ahogy írtad az ex. változat lehett!
Akkor szerinted, hogy nem adták oda a tékába a 2. lemezt hisz kivan rakva a borítója és ott rajta van (a dts), mert nem a borítóban adják a filmet hanem cd tokban. Miért van a borítón a 2.lemez is feltüntetve mikor ök nem kaptak 2. lemezt? Hát nem megy fel a boss bp-re megveszi a dvd lemezt borítóval meg mindennel és lehozza aztán megyek én és nem kapok 2. lemezt!!!... (mert szinte a dts miatt akartam kihozni a filmet, +persze a jó zenék miatt)

Vendég

JP3 DTS-DivX!

szia newman

én tettem fel a feliratot a Jurassic Park 3 DTS-dvd-rip-hez.
Volt nálam a dvd,lerippeltem magamnak dts hanggal.
amugy lehet DTS hangu DVIX-et csinálni.
ha érdekel,leirom neked. Írj mail-t

csáá

dtss

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Nemrég jelent meg a "meklén kinyírja a rosszfiúkat 1-2" (Die Hard), azon is van DTS,állítólag egész jól szól.Csak azt a nyüves harmadik részt nem akarják kiadni. Jó, tudom hogy más a forgalmazó, de nem hiszem hogy nem tudtak volna megegyezni.A három film egyben biztos jobban ment volna. Bocs, a vége kicsit off volt.

Vendég

JP3 DTS-DivX!

A THX-ről. A THX nem jelent nagyobb bitrátát. Jobb minőséget jelent. A DD illetve DTS bitráta adott:

Dolby Digital 5.1
64kbps-448kbps (384, 448)

DTS
64kbps-1536kbps (754, 1536)

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Azért írtam, hogy DTS DVD-ről rippelték mert a JP3-nak volt nem DTS DVD verziója is. Odaírták a DivX nevébe csak úgy poénból.
A Majdnem híressel rátapintottál. A második lemezen volt az extra változat és csak az tartalmazott DTS hangsávot.
Amúgy DTS hanggal megjelent magyar filmek:

The Mummy
The Mummy Return
Taxi
Taxi2
U-571
Gladiator
Almost Famous
Close Encounters of the Third Kind
Hannibal

És egy pár ami azóta megjelent.

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Már csak a össze-vágással van gond, a dts - digitalsound-al (1536kbps) próbálkozom a dvd2avi-val már kinyertem a dts. Én csak a filenevet írtam be "dts - digitalsound" és a gép utánnaírta a .dts kiterjesztést, gyorsan átkodoltam a video-t és most van a:
DTS - Digitalsound DTS T01 DELAY 0ms.dts
DTS - Digitalsound.avi
És nem tudom össze-vágni NunDub-al ez max ac3-at kezel. Melyik prog. képes erre, vagy van ilyen egyáltalán? Ill. ezért mondjátok, hogy nem létezik dts divx? És ha csak egyetlen english 6ch audio stream van ami dts, mint most is akkor, hogy lesz ac3 belöle. De inkább összvágnám a dts-divx-et amit melyik progi tud?!

Vendég

JP3 DTS-DivX!

Áhá, most talán megfogtalak!
"lerippelt DTS hangsáv"... (mindenesetre kár, hogy nem lehet upmixelni :smile8: )
Mégiscsak! 1. Ha le van rippelve mi akadályoz meg abban, hogy összevágjam az audio sávot még nem tartalmazó divx-el?

2. Hamár DTS: tudtok filmet ami dts-t tartalmaz? Én eddig csak Gladiator-ról tudok (ja csak! R2-ben, ebbQl hány verzó van és mindegyiken rajta van a dts csak az extrak különböznek?). Volt még a Majdnem Híres dvd borítón dts logo, de sehol nem talátam a lemez audio set up-jában! (igaz a tékában "csak egy" verzót adtak oda, mégpedig rajta volt a borítón, hogy 2 lemezes, de csak egyet nyomtak a kezembe, erre reklamálok , mire Qk, nem kaptak 2. lemezt csak ez van... És mikor olvastam a 2.-on extra hosszú változat +stb. tartalmaz. Ezen akkor lett volt csak a 2.lemezen?

3. És még milyen dvd-ken van dts audio stream?

4. Ha egy dvd thx-es hangot(?) kapott akkor az milyen bitsürüségü? És ez milyen R2-es lemezeken fordul elö? Gondolom nem nagy a választék. R2-es Angyalok városán van vagy csak keverem? És hallotam már egyik topicban, hogy nincs a boríton a thx-es logo, de tudja azt a minösétést a film, de a borítón nincs, miért és mely filmek ilyenek?

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”