Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

5.1 hang SVCD-n

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A winsubmuxxal lehet olyat, hogy egy mpegből csak egy részt feliratozzak csak a kipróbálás végett vagy az egész mpeg szükséges hozzá?
Mert ha egy kis részt encodolok mpegbe és azt akarom feliratozni azt mondja "No sub to insert".

Ez ebből adódna vagy én cseszek el valamit?

Vendég

5.1 hang SVCD-n

A winsubmuxxal lehet olyat, hogy egy mpegből csak egy részt feliratozzak csak a kipróbálás végett vagy az egész mpeg szükséges hozzá?
Mert ha egy kis részt encodolok mpegbe és azt akarom feliratozni azt mondja "No sub to insert".

Ez ebből adódna vagy én cseszek el valamit?

Vendég

5.1 hang SVCD-n

én utólag szoktam wimsubmux-xal rátenni a kapcsolgató feliratot. (a bitmap képeket amit a winsubmux megeszik pedig a maestro-sbt - vel) a www.doom9.org-on minden fenn van. Egyébként ott nagyon jó gájdok is vannak.

Vendég

5.1 hang SVCD-n

text sub, én tudom hogyan kell frameservinggel megcsinálni, már többször csináltam is, de ezzel sokkal kényelmesebb let volna.
De szerintem nem tud ilyesmit a dvd2svcd.

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Milyen feliratot?

text formátumút (pl. amit a divx-ekhez adnak), vagy kiséro text +bmp képeket (switchable subtitles)?

Gyerekek, jó lenne tudatosítani, hogy a DVD2SVCD arra van, hogy adott DVD lemezrol SVCD-t csinál szinte automatikusan. Tehát egyszeru a kezelhetoség, de megvan az ára. Nemigen látod, mi zajlik a háttérben. Én szeretem tudni, hogy mit csinál a gép, ezért soha nem használtam az effajta all-in-one dolgokat. Ha magam csinálok minden lépést, teljes kontroll alatt tartom a helyzetet. Jobb a helykihasználás, menet kozben változtathatok, stb.
Így sajnos nem tudok segíteni, de ha hajlandó vagy magad megcsinálni az SVCD, akkor leírom, hogy hogyan lehet AVI-ból keśzult SVCD-re akár permanens, akár kapcsolható feliratot tenni...

Sanyi

Vendég

5.1 hang SVCD-n

AVI->SVCD esetén a DVD2SVCD tud feliratot rakni a filmre?
Még nem tudtam rájönni, lehet nem is tudja?

Okosítson ki valaki.
Köszi. :smile47:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

hali
a vcdeasy tud chaptereket is betenni óra,perc másodperc,századmásodperc és image file-t is tud. Én csak úgy tudom a cue-bin filét kiirni (2352 bájtos szektorok amit a PHilips cd iró nem tud) hogybin file betesz daemon tools-ba es cd copy a nero-val. a plextor 16/10/40-es simán megirja

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Sziasztok!

"Sanyi"-hoz lenne egy kérdésem.
DVD2SVCD-vel konvertálok .avi-t SVCD-be. Ezzel nincs is problémám. Egyszer kirpróbáltam, hogy csináljon image filet is. Ezt ki is írtam, és a lejátszóm le is játszotta, de rosszul. Néha bekockásodott a kép (elég erősen), akadt a hang stb. De ami nagyon tetszett az egészben, hogy tudtam lépkedni benne úgy, mintha Chapter-ekre lett volna bontva. Így nem kellett mindig a pörgetgetni. (amúgy ha simán kiírtam az mpg-t és nem az image-t, akkor a lejátszóm tökéletesen lejátszotta.)
Kérdésem: Hogy lehet olyan SVCD_t csinálni, amiben így, "chapter-szerűen" lehet ugrálgatni?

Thx!
:smile47:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Hi!

SVCD, 5.1, AC3, mpeg-divx stb. kifejezésekre
www.fpscentral.hu/divxcenter
oldalon sok hasznos info és rengeteg progi van több féle verzóval update/patch-el...
A cikkek is nagyon színvonalasok (mint maga az oldal is természetesen) képpel kiegészítve!

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Hi!

beállítások azonosak, hogy AC3-e? )) nem néztem. (hát igen ez alap, mint megnézem be van-e dugva a monitor mielőtt szerelőt hívok! )) )
Mielőtt mondanék bármit is, hogyan tudok meggyőződni arról hogy Pro-Logicban vagy mpeg2-ben szól? A DVD lejátszó leírása szerint tudja a mpeg multichannelt.

Üdv: Sanka

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Hi.

Mindent ugyanúgy állítottál be, mint az elso avi fájlnál?

Biztos, hogy a második Divx lemez is AC3 hangzású?

Honnan tudod, hogy MPEG2 multichannelben szól és nem dolby surround pro logicban?

Sanyi

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Nem tudom, kezdő vagyok és ezért érdeklődök, oly nagy lendülettel, hogy miért lett különbség a két részből álló (valószínűleg vmi progival szétvágott) avi konvertálása között.
A lejátszómon én így nem tudom kapcsolgatni a csatornákat, két mód van: sztereó és sorround. (az 1. cd megszólal sorround módban, míg a 2. meg sem nyikkan, csak sztereó módban)
Bele vetettem magam a konvertálásba, mert a vettem egy noname lejátszót a gép kiváltására, és próbáltam keresni egy olyan "allinone" progit mint a DVD2SVCD ami mindent korrekt módon megcsinál különösebb háttértudás nélkül. Erre elvileg két azonos formátumú avi fájlból különböző eredmény született. 1x sikerült a jól a multichannel 2x nem.....

erre keresem a választ, hogy miért? :smile47: :smile47: :smile47:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Hi!

Már próbáltam én is Multichannel SVCD-t csinálni, igaz nem ezzel a progival. Mióta van benn ez a funkció? Na mindegy a lényeg:
SVCD-nél a lejátszó 1. csatorna bal v. jobb v. stereo módba kapcsolható. Meg ugyanez van a 2. csatornán. Most ha mpeg2 multichannel van rajt akkor mi a túróra kell állítani hogy így szóljon? Neked hogy megy? Egyébként a lejátszó nem jelezte ki hogy mpeg2 hang lenne, pedig elvileg támogatja a multichannel-t.

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Amit tud az SVCD MPEG multichannel. (bővebben a SVCD? Jó választás? topicban olvashatsz Sanyitól)
Ez működik. és az a bajom, hogy a fent leírt konvertálás során készített cd-knél az első cd-nél igen, a másodiknál nem működik!!!
Szóval miért nem? :smile47:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

És igazad van:)

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Na ezt kipróbálom.

Vendég

5.1 hang SVCD-n

:smile6: A DVD2SCVCD "Misc" beállításánál meg lehet adni a forrás fájlt, így itt lehetséges az avi megadása, kimenet természetesen MPEG2.
Jól csinálta a film első felét, csak azt nem tudom mi történt a 2. rész kódolásánál, hogy nem szólal meg 5.1 hanggal!
DVD2SVCD letöltése: http://212.88.77.140/
D2S109B3.exe
De talán kérdezhetném úgy is, hogy mire kell figyelni egy vki által szétvágott divx avi film konvertálásánál? mi lehet a jó eljárás, hogy a hang és kép mindkét résznél jó és azonos legyen minőségben?

THX! Sanka

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Ez az amit szerintem egyelőre nem lehet:) :smile26:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Ezt az 5.1 hangot hogy érted pontosan? AC3-as Divx-ed van, és Dolby Digitalt szeretnél SVCD-re???

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Ha DVD-ről csinálsz avit és abból svcd-t akkor ok, de szerintem aviból svcd-t ez nem tud. :smile45:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

nandub, virtualdub frameserver ha feliratos ha nem kell felirat akkor csak simán tmpgenc encoddal(magyarul van):-).

de lehet én vagyok a tudatlan, én azonban ezt a két progit használom többnyire működik a dolog.

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Mér mivel lehet divx-ből SVCD-t gyártani? Egyáltalán lehet normáisat hogy a felirat és hang is jó legyen?

Vendég

5.1 hang SVCD-n

DVD2SVCD-vel DivX-ből hogy csináltál te mpeget??
Ez kicsit zavaros nekem. :smile47:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Én most próbálkoznék SVCD készítéssel. Honnan lehet leszedni ezt a DVD2SVCD progit? Tucc linket adni? :smile47:

Vendég

5.1 hang SVCD-n

Szia!

Adott egy 2 CD-s DivX film. Az első cd konvertálása SVCD formátumba jól ment, minden jó, asztali DVD is jól játssza 5.1 hanggal.
A 2. CD-nél viszont nem szólal meg 5.1 hanggal a film. Az asztali lejátszó csak sztereó módban szólaltatja meg a filmet.:smile37:
Mi lehet az oka? Mit kell másképpen csinálni a konvertálás során (egyébként DVD2SVCD-t használtam) hogy a 2. CD is 5.1 hanggal jól szólaljon meg? :smile47:

Köszi!

Sanka :smile1:

Válasz küldése

Vissza: “Szoftverek, appok, CD-k, DVD-k írása”