Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Lábazati műgyantás vakolat hiba

Elsősorban a nem hifivel kapcsolatos kérdések / dolgok helye
istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3437

Re: Lábazati műgyantás vakolat hiba

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

ANDS írta:
2025.04.27., vas. 22:23
Sziasztok,
A lábazati műgyantás vakolással vannak gondok. Foltos lett. 4 különböző festő vitte fel, nem hiszem, hogy mindegyik szakmailag rosszul végezte volna a munkáját.
A boltban, ahol árulják (Norcolor), azt mondták, használjuk a hozza való alapozót. Azt használtuk. A homlokzati vakolást hibátlanul megcsinálták, ami laikus véleményem szerint nehezebb volt, mert magasabban kellett egyszerre több embernek dolgozni, hogy a falfelületen szép legyen. A lábazatra kellett volna még egy napi munka, de már 4 hete, hogy el kellett volna kêszülni, ês csak nem tudják befejezni…
A lábazatit nem tudta egyik ember se úgy felvinni, hogy ne legyenek foltok. Mondták a boltban, hogy nem lehet vele baj, ha kellő vastagságban viszik fel. A főnökük mondta nekik, hogy vigyék fel vastagabb rétegben.
Előfordulhat, hogy anyaghibás a szállítmány? Arra panaszkodnak a festők, hogy híg.
Tud valaki valami megoldást azon kívül, hogy vigyenek fel rá még egy műgyantás lábazati vakolat réteget?
Bitos, ami biztos, ha újabb réteget kell felvinni, én más gyártó termékét választanám mostmár, így 4 hét szívás után… Mit gondoltok?
Ilyen esetben amúgy ki a hibás?
A festők, akik rosszul vittek fel, a kivitelező, aki rossz festőt alkalmaz, a bolt, aki forgalmazza, a gyártó aki rosszat gyárt, vagy én, amiért rossz helyen vásároltam?
Minden ötletet, választ előre is köszönök!
Erős a gyanúm, itt fórumon nem gyakori ebben gyakorlott kőműves/festő szakember. Tanácsolom egy kivitelezésben jártas építő mérnök megkeresését, aki a helyszínen el tudná dönteni, hogy az a lábazati vékony vakolat, a beton lábazat állapota és technológia megfelelő volt-e nálad. Az nekem nagyon gyanús, javasolták vigyenek fel még egy, vagy több réteget. A második réteg nem garantáltan tapad meg az előző rétegen, pláne, ha ez egy szemcsés vakolat. Alapozót gondolhatnák minden réteg alá, de az az alapozó az jól köt egy száraz, tiszta beton aljzaton, de egy előző díszvakolaton már nem szívódik be. Az is lehet zavaró tényező, ha a betonlábazat nem egyenletes tömör-szilárd és/vagy samottos.
Hívjál egy szakértőt.

ANDS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 691

Lábazati műgyantás vakolat hiba

Hozzászólás Szerző: ANDS »

Sziasztok,
A lábazati műgyantás vakolással vannak gondok. Foltos lett. 4 különböző festő vitte fel, nem hiszem, hogy mindegyik szakmailag rosszul végezte volna a munkáját.
A boltban, ahol árulják (Norcolor), azt mondták, használjuk a hozza való alapozót. Azt használtuk. A homlokzati vakolást hibátlanul megcsinálták, ami laikus véleményem szerint nehezebb volt, mert magasabban kellett egyszerre több embernek dolgozni, hogy a falfelületen szép legyen. A lábazatra kellett volna még egy napi munka, de már 4 hete, hogy el kellett volna kêszülni, ês csak nem tudják befejezni…
A lábazatit nem tudta egyik ember se úgy felvinni, hogy ne legyenek foltok. Mondták a boltban, hogy nem lehet vele baj, ha kellő vastagságban viszik fel. A főnökük mondta nekik, hogy vigyék fel vastagabb rétegben.
Előfordulhat, hogy anyaghibás a szállítmány? Arra panaszkodnak a festők, hogy híg.
Tud valaki valami megoldást azon kívül, hogy vigyenek fel rá még egy műgyantás lábazati vakolat réteget?
Bitos, ami biztos, ha újabb réteget kell felvinni, én más gyártó termékét választanám mostmár, így 4 hét szívás után… Mit gondoltok?
Ilyen esetben amúgy ki a hibás?
A festők, akik rosszul vittek fel, a kivitelező, aki rossz festőt alkalmaz, a bolt, aki forgalmazza, a gyártó aki rosszat gyárt, vagy én, amiért rossz helyen vásároltam?
Minden ötletet, választ előre is köszönök!
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt, csak más a fogása.

Válasz küldése

Vissza: “Gyors kérdések helye, minden, amit máshol nem tudsz megkérdezni”