Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Magas minőség kis helyiségbe

Elsősorban a nem hifivel kapcsolatos kérdések / dolgok helye
rTom
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 97

Re: Magas minőség kis helyiségbe

Hozzászólás Szerző: rTom »

Legnemesebb írta:
2026.03.31., kedd 20:06
Sziasztok,
20nm-es helyiségben szeretnék komolyzenét hallgatni, lehetőleg magas minőségben, de nem milliós költségvetéssel.
Tehát nem kell nagy hangerő, nem is bírom, halkan hallgatom és ez lenne a lényeg, hogy kis teljesítmény mellett is élvezetes legyen. Fülest nem akarok, volt magas minőségű, de soha nem tudtam megszokni.
Idős emberként köszönöm a nem kioktató, hanem építő jellegű hozzászólásokat!
Privátban üzenetben próbáld megkeresni Tul fórumtársat, hátha megválna még ettől a kábelekkel együtt:

viewtopic.php?f=33&t=222987

Ehhez már csak meg kell várni a következő Eversolo A6 hirdetést.
Pl.: egy ilyent,

viewtopic.php?f=31&t=228238

Igaz, ezzel a kettővel egy 100.000,- forinttal fölé lövünk a keretnek, de talán megéri.

Egy olcsóbb kombó:

viewtopic.php?f=33&t=225387

viewtopic.php?f=31&t=228593&p=3008471&h ... m#p3008471

Kábeleket találsz itt a fórumon is hozzá, vagy lehet készíttetni is.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11455
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Itt valójában mi a kérdés? (Kérdőjelet nem látok a nyitó szövegben.) Készülékajánlásra, akusztikai tanácsra, bútorozásra, berendezési javaslatokra, esetleg társalkodó partnerekre van szükség?

tottyi
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 964

Hozzászólás Szerző: tottyi »

lacy írta:
2026.04.01., szer. 20:34
-CB- írta:
2026.04.01., szer. 12:07
Ez a vicc jutott eszembe erről (és a többi hasonló) posztról:
Szóval a nagy közösségi arcon is rendszeres, hogy jön valaki, és feltesz egy kérdést, amiben sem alany sem állítmány nincs de néha még tárgy sem, és várja a csodát.
Mivel tegnapi a poszt így nem gondolnám, hogy a dátum miatt...
De akkor is igen tudok ámulni, mikor egy teljesen információhiányos kérdésre záporoznak a válaszok, a tippek, a készülék nevek típusok, és bármi, amiről semmit sem tudni.
Értem én a jó szándékot (bár van olyan, hogy a többség azonnal tudja is prezentálni a javasolt eszközöket) de leginkább még az az alap infó is hiányzik, hogy na de mennyit szán rá.
Ennek hiányában meg mindenki, aki erre javaslatokat ír, az tök feleslegesen koptatja a billentyűzetét.
Persze kérdezni is tudni kell(ene) én pár kérdéssel próbáltam némi többletinfóhoz juttatni a csapatot, de a kérdező meg még arra sem volt képes - jó nézzük el neki esetleg ez volt az első hozzászólása itt - hogy reagáljon.
Tehát én azt mondom, hogy amíg nem kapunk valami plusz infókat - pl a feltett kérdéseimre - addig kár minden leütött betűért. gondolkodik.gif
De hiszen leirte, ne legyen millional tobb es a leheto legmagasabb minosegben. :) Szoval 999 ezer forint es amit ezen az osszegen lehet venni legjobbat. Mindegy mirol szol de a legjobb legyen. Tehat akkor medialejatszo - erosito - hangfal vagy activ hangfal medialejatszoval a leheto legmagasabb minosegben. :)
Audio PC - WW Platunim 7 | USB - Shunyata Research Sigma v2 | Chord Dave - WW Platinum 7 | WW Platinum Eclipse 8 XLR | Benchmark HPA4 | Hangfalkabel - WW Platinum Eclipse 8 XLR | ATC SCM150ASL Pro | Tapkabel hangfalba (2x) - WW Platinum 7 | Betapkabel - Valhalla Draco V3/2 HC R

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 842

Hozzászólás Szerző: lacy »

-CB- írta:
2026.04.01., szer. 12:07
Szóval a nagy közösségi arcon is rendszeres, hogy jön valaki, és feltesz egy kérdést, amiben sem alany sem állítmány nincs de néha még tárgy sem, és várja a csodát.
Mivel tegnapi a poszt így nem gondolnám, hogy a dátum miatt...
De akkor is igen tudok ámulni, mikor egy teljesen információhiányos kérdésre záporoznak a válaszok, a tippek, a készülék nevek típusok, és bármi, amiről semmit sem tudni.
Értem én a jó szándékot (bár van olyan, hogy a többség azonnal tudja is prezentálni a javasolt eszközöket) de leginkább még az az alap infó is hiányzik, hogy na de mennyit szán rá.
Ennek hiányában meg mindenki, aki erre javaslatokat ír, az tök feleslegesen koptatja a billentyűzetét.
Persze kérdezni is tudni kell(ene) én pár kérdéssel próbáltam némi többletinfóhoz juttatni a csapatot, de a kérdező meg még arra sem volt képes - jó nézzük el neki esetleg ez volt az első hozzászólása itt - hogy reagáljon.
Tehát én azt mondom, hogy amíg nem kapunk valami plusz infókat - pl a feltett kérdéseimre - addig kár minden leütött betűért. gondolkodik.gif

-CB-
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1425

Hozzászólás Szerző: -CB- »

Kovácsné bemegy kisfiával az előkelő belvárosi divatáruházba, és vörös posztót akar vásárolni. A segéd levesz az állványról egy nagy vég anyagot, és Kovácsné elé rakja a pultra.
Kovácsné alaposan szemügyre veszi, aztán megszólal:
– A színe nem megfelelő. A segéd újabb vég posztót rak a pultra. Kovácsné ezt is megtekinti, és vállvonogatva konstatálja:
– Ez sem felel meg.
A segéd erre az üzlet minden részéből összehordja a vörös posztókat. Már egész posztóhegyek tornyosulnak a pulton, mikor Kovácsné rácsap egy vég anyagra:
– Na végre! Ez az a szín, amit keresek.
A segéd arca ragyog a boldogságtól, méterrudat és ollót vesz elő, s szolgálatkészen megkérdezi:
– Mennyit parancsol, asszonyom?
Kovácsné erre flegmán odaveti:
– Tizenöt centit. Csak a kisfiam krampuszába szeretnék egy új nyelvet tetetni!

Aglaea
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Aglaea »

A javaslatom a következő: nagy érzékenységű polchangszórók (89dB vagy magasabb) + egy alacsony fogyasztású, tiszta A vagy D osztályú erősítő. Például a kisebb hangszórók, mint az ELAC BS312 vagy a Dali Menuet SE, megfelelő érzékenységet és finom hangzást kínálnak; erősítőnek érdemes megfontolni a Rega Brio vagy a NAD C328 típusokat, amelyek alacsony hangerőn is stabilak maradnak. Ha szűkösebb a költségvetésed, az aktív hangszórók (például a KEF LSX II vagy a Genelec 8010A) is kényelmes és problémamentes megoldást jelentenek, mivel közvetlenül telefonhoz vagy lejátszóhoz csatlakoztathatók.
Az Oyostepper a következő termékeket értékesíti online: szervomotorok,ferde fogaskerekes motorok, orsómotorok és léptetőmotorok, amelyek szükség esetén online is megvásárolhatók.

wasiliy888
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 326

Hozzászólás Szerző: wasiliy888 »

Komplett Rega rendszert árulnak 400e forintért ezen a linken meg lehet nézni:

viewtopic.php?f=123&t=223340&p=2985732& ... a#p2985732

Egy CD-játszó, lemezjátszó, vagy streamer még kell hozzá forrásnak, meg pár kábel, illetve, ha van egy notebook, egy usb kábellel az is megteszi kezdetnek, de mindezekkel együtt is bőven egy millió alatt maradhat az egész. Nekem volt ilyen erősítőm, és azt tudom mondani róla, hogy az erőssége a rendkívül zenei hangzás. Egyfajta folyékonyság van a megszólalásában, nem tudom ezt jobban megfogalmazni. Én használtam analóg és digitális forrásról is, és ez mindig jellemzője volt. Komolyzenét is sokat hallgattam vele, és az előbb említett zeneiségben felülmúlta a Cyrus8vs+PSX-R kombómat, amit utána vettem (és sokkal többe került), csak ez utóbbi erőteljesebb, kraftosabb volt és részletezőbb, nagyobb felbontással.
Alto, aki árulja, ráadásul kereskedő, így biztos lehetsz abban, hogy hibátlanul működő készülékekről van szó.
DIY Cu-R tápkábelek v1(DAC), v2(PWR,SRC), ValhallA Raindrops
TPlinkMC200(optika)-HydraSwitch+MStáp-WWstarl.8-Laptop-Core AudioPC(Win10/FidelizerPro/Tidal/Roon)+PPAv3usb-Hama usb-AudioGD M11(SxrF1)-ValhallA CuAgSSrca-LZ5 Aquincum-Qed Sign.Rev.-DIY 2WVB20Lmk4

szigony
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1421

Hozzászólás Szerző: szigony »

Szia!

Bátran ajánlom kipróbálásra a Quad QSP - Quad Elite pre. Vagy ha belefér a keretbe akkor Quad Artera stereo - Quad Artera Play.
Ha nem szeretnél külön előfokot és vegfokot. Akkor Quad Artera Solus. Hangsugárzó Quad 12L2, Spendor SA1, Harbeth M30.1. Mogami 3103, Mogami 2534, Supra LoRad 2.5,
Zene:
Harbeth M30.2 40th - QUAD QMP - QUAD Artera Play - Roon Nucleus One - Cambridge Audio 851N - Puritan PSM 1512 - MZX LPS - Cisco Meraki - Quadraspire - Final Lab Daruma
Mozi:
Arendal 1723- Datasat LS 10- Simaudio Moon Aurora - Zidoo UHD 2000 - Oppo BDP- 103EU - Apple TV - Epson EH-TW 9400

lacy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 842

Hozzászólás Szerző: lacy »

Ez így elég szűkös információ
Kissé ki kellene bővítened a kérdést pár infóval
1. mennyit szánnál rá
2. van-e bármi készüléked, vagy nulláról indul a dolog
3. Mi lenne a (fő) műsorforrás, mert egészen más a helyzet ha LP vagy pl stream
4. nem annyira fontos, de pár szó a helységedről (ablakok mekkorák, mi a berendezés, miből van a talpad alatt)
5. mi fér el? pl álló vagy polc hangdobozok, esetleg állványos?
utána szerintem jobb ajánlatokat kapsz ami használható

Legnemesebb
Értékelés: 0

Magas minőség kis helyiségbe

Hozzászólás Szerző: Legnemesebb »

Sziasztok,
20nm-es helyiségben szeretnék komolyzenét hallgatni, lehetőleg magas minőségben, de nem milliós költségvetéssel.
Tehát nem kell nagy hangerő, nem is bírom, halkan hallgatom és ez lenne a lényeg, hogy kis teljesítmény mellett is élvezetes legyen. Fülest nem akarok, volt magas minőségű, de soha nem tudtam megszokni.
Idős emberként köszönöm a nem kioktató, hanem építő jellegű hozzászólásokat!

Válasz küldése

Vissza: “Gyors kérdések helye, minden, amit máshol nem tudsz megkérdezni”