Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDcenter Multimédia Magazin
Végülis szert tettem a lapra egy ismerősöm által (neki csak a melléklet kellett). Ezért csak a lapról tudok nyilatkozni. 1-2 apró gépelési hibától eltekintve (pl.: je-lenleg) nekem bejön. A cikkek jók. Tetszett a képregényhősös és az Indy összállítás. A filmtől a lemezig csikk csak annyiban okozott csalódást, hogy kicsit több IMAX témára számítottam benne. Hajrá T-BoY, csak így tovább..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Jómagam úgy gondolom, hogy a DVD Center Magazin cikkeit tekintve nem olyan kirívóan nívós, naprakész kiadvány, amit 2400 Ft-ért is mindenáron meg akarok venni, és a seggem verem a földhöz örömömben, hogy még ingyen (?) DVD-t is kapok hozzá, s ha netán valami mélyenszántó hozzászólásomat idézné a lap ebből a fórumból, akkor meg egyenesen egy életre előfizetőjük lennék.
Mutass nekem 1 olyan havilapot bármilyen témában (pl. autó, számítástechnika, mobil), ami naprakész tud lenni egy netező ember számára! Még egy napilap is nehezen teszi ezt meg, hiszen mire megjelenik, a neten már egy adott téma frissebb információkkal megtalálható. Sokan vannak, akik DVD-znek, de nem neteznek. Nekik azért még talán nyújt elég sok új infót a lap.
-
Vendég
nem lesz letoltes meg sms meg ilyeneka cikkek egy resze valamennyi ido utan felkerul az online-ra (de nem mind, es nem feltelten a teljes anyag)
ennyi
abszolut nem kivanunk megfelelni minden elvarasnak
az elvarhato es az esszeru kozott megteszunk mindent
ja, es par nemvasarlonak (alvneven irogato konkurensunknek) reagalva: arra tudom buzditani kritikusainkat, hogy legalabb 1 szamot vegyenek meg, mielott ide beirnak
koszonom!
a tobbi kerdesre: igen, nem, nemtom
valogassatok
Szia!
Jómagam az első számot megvettem (a filmet a keresztlányom kapta, aki nálamnál többre értékeli), a másodikat elolvastam, kolléganőmnek hála. Több szám emlékezetem szerint nem volt a lapból, úgyhogy eddig írt véleményeimet csupán erre a kettőre tudtam alapozni.
Személy szerint nekem semmi közöm a konkurrens lapokhoz, legfeljebb annyi, hogy azokból is szoktam vásárolni, elvégre róluk is csak vásárlás után illik véleményt mondani. (Ezt az adott lapok topikjaiban meg is szoktam tenni, bár néha elfelejtem a loginnevemet odaírni.) Magánvéleményem szerint mellékletek dolgában a T3 a legjobb, eddigi számaik közül csupán 2-et (illetve a mostanival együtt már hármat) hagytam ki, a többit kifejezetten jó választásnak tartom. Maga a magazin önmagáért nem érdekelne, mert olyan, mint egy prospektus, de korrekt, hogy DVD nélkül is megvehető. 400 Ft-os áremelése miatt a mellékleteit is most már szigorúbban szelektálom, bár csak most érték el a DVD Center Magazin árkategóriáját.
Válaszodból egyébként némi ingerültséget vélek kihallani, bár még csak a második lapszám került a különböző előjelű kritikák kereszttüzébe. Hogy fogod viselni mindezt a 10-15. lapszámnál? Őszintén remélem, hogy növekvő olvasótáborral jutottok el odáig, és a kritikai hangokat egyre inkább az elismerés szavai fogják felváltani e topikban is. Ehhez azonban a legtöbbet mégis csak a szerkesztőségnek kell tennie.
nem lesz letoltes meg sms meg ilyenek
a cikkek egy resze valamennyi ido utan felkerul az online-ra (de nem mind, es nem feltelten a teljes anyag)
ennyi
abszolut nem kivanunk megfelelni minden elvarasnak
az elvarhato es az esszeru kozott megteszunk mindent
ja, es par nemvasarlonak (alvneven irogato konkurensunknek) reagalva: arra tudom buzditani kritikusainkat, hogy legalabb 1 szamot vegyenek meg, mielott ide beirnak
koszonom!
a tobbi kerdesre: igen, nem, nemtom
valogassatok
o v e r p o w e r e d
-
Vendég
Úgy néz ki igazad. Nem emlékeztem erre a fizetős SMS-re. Viszont egy ilyen fizetős SMS-ért, ha lesz, 150-200 Ft-nál nem fizetek többet az tuti.
A fizetős sms azért nem fog működni mert a pénz nagy része a szolgáltatóknak megy. Ha viszont fizetsz 200Ft-ot akkor azt szeretnéd, hogy ne a MatávWestelPannonVodafone gazdagodjon meg belőle hanem a szerkesztőség. De majd meglátjuk. Én félnék tőle, hogy esni fog a példányszám, hogy ha pár hónappal később elérhetőek lennének a cikkek jóval olcsóbban. Annyira nem high-tech téma ez, hogy elavuljon az információ fél év alatt.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
1. Szerintem szó sem volt róla, hogy a letöltésért is fizetni kell.
Olvass vissza!
T-Boy 2003-10-8, 16:52: viszont az eszembe jutott, hogy x idovel megjelenes utan letoltheto lenne pdf-ben az ujsag (valami fizetos sms vagy hasonlo utonmodon)
Azt Te sem gondoltad komolyan, hogy egy kb. 800Ft-ba kerülő újságot ingyen közzétesznek megjelenés után 6 hónappal. Az újság árának komoly része a szerkesztés, cikkírás, tördelés és a többi. Ezeket a munkákat ingyen kapnád meg PDF-ben. Mondom én még hasonlót sem hallottam soha.
Úgy néz ki igazad. Nem emlékeztem erre a fizetős SMS-re. Viszont egy ilyen fizetős SMS-ért, ha lesz, 150-200 Ft-nál nem fizetek többet az tuti.
-
Vendég
Hogy szerinted a lap DVD melléklet nélkül is megér ennyit, és teljesen elégedett vagy a kiválasztott filmekkel is, azt el tudom fogadni. Hogy én nem osztom a Te nézetedet, azt viszont Neked kéne elfogadnod.
field!
Azt hiszem félre értettél. Amit írtam az csak a te hozzászólásod apropóján, de nem neked volt címezve, hanem T-BoY uraságnak. Szerintem ezt ő ugyanúgy tudja, mint még jópáran itt a fórumon. Több mint egy hónapja azért rágjuk a fülét, hogy legyen elfogadható árú magazin melléklet nélkül is.
Így azt amit az én "nézetemnek" gondolsz, az olyan távol van tőlem, mint .... dvdcenter magazintól a melléklet nélküli verzió.
T-BoY!
Egy komoly kérdés hozzád: mikortól lesznek elérhetők elektronikus formában a korábbi számok?
Pdf, html, word, bármelyik jó lenne. Emlékszel? Ezt még októberben megigérted, de dátum és egyéb részletek azóta sem ismertek.
Szia!
Oké, tehát akkor mégsem süketek párbeszéde zajlott.
Reméljük, T-Boy ha nem is veszi a lapot (bizonyára kap tiszteletpéldányt), de megérti a hozzászólásokból, amit meg kéne.
Helló!
field
Az elején, ugye, arról volt szó, hogy mindenféle egyébként nem nagyon hozzáférhető tesztek is egyéb inyencségek is lesznek még a lemezeken. Ez rendben is volt az elsőn, de a másodikra simán berakták a Budapest Filmes NH kiadás első lemezét (legalábbis más infó meg ez ügyben nem hangzott el). Ez pedig messze van az eredeti elképzelésektől.
Én nem esküdnék meg rá, de mint ha úgy rémlene, hogy T-Boy mondott valami olyat, hogy minden második számon lesz teszt.(?)
Most nincs lelki erőm visszaolvasni. Erősítsetek, vagy cáfoljatok meg légyszíves!
gordon314.fw.hu
szinkronos audiókommentár? létezhet ilyen?
Egy tökéletes világban mindegyik ilyen lenne, mert nem a rendező hangjára, hanem a hangja által közvetített gonolatokra vagyunk kiváncsiak.
A rendező nem előadó művész!
gordon314.fw.hu
-
Vendég
Olvass vissza!
T-Boy 2003-10-8, 16:52: viszont az eszembe jutott, hogy x idovel megjelenes utan letoltheto lenne pdf-ben az ujsag (valami fizetos sms vagy hasonlo utonmodon)
Azt Te sem gondoltad komolyan, hogy egy kb. 800Ft-ba kerülő újságot ingyen közzétesznek megjelenés után 6 hónappal. Az újság árának komoly része a szerkesztés, cikkírás, tördelés és a többi. Ezeket a munkákat ingyen kapnád meg PDF-ben. Mondom én még hasonlót sem hallottam soha.
Üdv!
T-Boy, sikerült megtudni,hogy a Wonder Boys régi szinkronját keverik fel 5.1-be vagy új szinkron készül?A Budapest Film eddigi megjelent dvd-ire a régi szinkronok kerültek.Remélem itt is ez a helyzet! köszi a választ előre is!
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Szerintem akkor mikor már nem lesz rá igény. Ha igény van rá akkor sokan töltenék le (amúgy arról volt szó, hogy a letöltés sem lesz ingyenes) és kevesen vennék meg.
2. Az valóban igaz, hogy az újságot kevesen vennék meg az írások miatt, ha az letölthető lenne a netről, de a hozzáadott minőségi, mindent igényt kielégítő mellékletekért akkor is fizetni kell.
Az elején, ugye, arról volt szó, hogy mindenféle egyébként nem nagyon hozzáférhető tesztek is egyéb inyencségek is lesznek még a lemezeken. Ez rendben is volt az elsőn, de a másodikra simán berakták a Budapest Filmes NH kiadás első lemezét (legalábbis más infó meg ez ügyben nem hangzott el). Ez pedig messze van az eredeti elképzelésektől. A Nemzetközi DVD magazin és mások is kiadnak olyan filmeket, amik kereskedelmi forgalomban is kaphatók voltak. Hol van itt akkor a minőségi különbség? Persze a tartalomban, lehetne erre mondani.
Én szívesen venném akár szerelemből is a dvdcenter magazint, csak azért, hogy hozzájáruljak a forgalmuk növekedéséhez, de csak olyan filmet veszek, ami érdekel. Ilyen esetekben a film nélküli változat hozhatna még nekik bevételt. Egy fél év múlva ígyis-úgyis a kukában végzi a lap.
Ha pedig már eldöntötték, hogy nem lesz melléklet nélküli verzió, akkor tényleg nem értem, hogy miért nem lehet az elektronikus formára vonatkozó kérdésre válaszolni.
-
Vendég
Hali Ratman!
A Született gyilkosoknál azt olvastam, hogy Oliver Stone kommentárját Kálid Artúr nyomta magyarul... Azért gondoltam, írtam, kérdeztem!
Elárulná valaki, hoigy amellékleten lévő audiókommentár szinkronos/magyar feliratos-e?
szinkronos audiókommentár? létezhet ilyen?
Ez kb. olyan lenne, mint a szinkroniozált rádiójáték
Az audiókommentárnak nem az a lényege, hogy halljad, hogy a rendező (vagy bárki más) mit mond a film alatt? És maximum feliratozzák?
-
Vendég
T-BoY!Egy komoly kérdés hozzád: mikortól lesznek elérhetők elektronikus formában a korábbi számok?
Pdf, html, word, bármelyik jó lenne. Emlékszel? Ezt még októberben megigérted, de dátum és egyéb részletek azóta sem ismertek.
Szerintem akkor mikor már nem lesz rá igény. Ha igény van rá akkor sokan töltenék le (amúgy arról volt szó, hogy a letöltés sem lesz ingyenes) és kevesen vennék meg.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Hogy szerinted a lap DVD melléklet nélkül is megér ennyit, és teljesen elégedett vagy a kiválasztott filmekkel is, azt el tudom fogadni. Hogy én nem osztom a Te nézetedet, azt viszont Neked kéne elfogadnod.
field!
Azt hiszem félre értettél. Amit írtam az csak a te hozzászólásod apropóján, de nem neked volt címezve, hanem T-BoY uraságnak. Szerintem ezt ő ugyanúgy tudja, mint még jópáran itt a fórumon. Több mint egy hónapja azért rágjuk a fülét, hogy legyen elfogadható árú magazin melléklet nélkül is.
Így azt amit az én "nézetemnek" gondolsz, az olyan távol van tőlem, mint .... dvdcenter magazintól a melléklet nélküli verzió.
T-BoY!
Egy komoly kérdés hozzád: mikortól lesznek elérhetők elektronikus formában a korábbi számok?
-
Vendég
Elárulná valaki, hoigy amellékleten lévő audiókommentár szinkronos/magyar feliratos-e?
Nekem is feltűnt, hogy projektor helyett projector teszt volt a lapban. És a főszerkesztő nem adja a nevét a bevezetőhöz!!! Skandallum!!!!
-ehh, en mar ugysem merek mgszolalni, este a csatin lelettem ........, tobb negativot nemmondok, ugyis kipanaszkodtam mar magam de osszesegeben kellemes a lap.
majd a kovetkezot...
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
-
Vendég
Abban a pillanatban, amikor egy újsághoz a DVD melléklet valóban ajándék lesz (vagyis a mellékletes és nem mellékletes verzió ára meg fog egyezni), egy kritikus szót sem fogok ejteni a mellékletek kiválasztásáról, de még a minőségéről sem. Alighanem mások is így fognak tenni.
A dvdcenter magazin pont ilyen!!
Odamész az újságoshoz és mondod neki, hogy kérsz egy melléklet nélküli példányt kedvenc lapodból a dvdcenter magazinból. Leperkálod a 2400 Ft-ot és az eladó ingyen és bérmentve kiveszi a mellékletet a csomagból, majd átnyújtja az összefűzött, némi nyomdafestékkel összekent papírlapokat.
Te is jól jársz, mert végre megvan a melléklet néküli példányod, T-BoY-ék sem fognak panaszkodni és az eladó is örül, mert a DVD melléklet valóban ajándék (volt neki).
Szia!
Van ennél sokkal nagyvonalúbb megoldás is: például kifizeted a 2400 Ft-ot és még a lapot se hozod el, vagy kettőt fizetsz ki, de egyet otthagysz az újságosnál. Hiszen ha van pénze az embernek, ennyire igazán lehet gavallér az újságossal is, meg kedvenc lapjával is.
Jómagam úgy gondolom, hogy a DVD Center Magazin cikkeit tekintve nem olyan kirívóan nívós, naprakész kiadvány, amit 2400 Ft-ért is mindenáron meg akarok venni, és a seggem verem a földhöz örömömben, hogy még ingyen (?) DVD-t is kapok hozzá, s ha netán valami mélyenszántó hozzászólásomat idézné a lap ebből a fórumból, akkor meg egyenesen egy életre előfizetőjük lennék.
Tetszik vagy nem, az én véleményem az, hogy az újság önmagában nem ér többet 6-800 Ft-nál, mint amennyibe más, hasonló terjedelmű mozimagazinok kerülnek. Ha ilyen áron adják majd a lapot DVD melléklettel, akkor egy szót se fogok szólni, hogy mit is kaptam ajándékba, és ha szükséges, az újságos aktív közreműködése nélkül is laza csuklómozdulattal fogom a filmet a kukába dobni.
Több DVD mellékletes újság vásárolható meg film nélkül is: az egy dolog, hogy az ember esetleg azt mondja, hogy film nélkül a lap nem ér semmit, de a lehetőség mégis adott, hogy az olvasó csak a magazint vehesse meg. Bármennyire igyekszik is itt munkatárs meg lelkes külsős magyarázkodni, a körülmények mégis csak azt sejtetik, mintha maga a szerkesztőség sem bízna abban, hogy lapjuk iránt DVD melléklet nélkül számottevő érdeklődés lenne.
- stackpointer
- Nincs visszaút

- Értékelés: 0
Nekem is feltűnt, hogy projektor helyett projector teszt volt a lapban.
És a főszerkesztő nem adja a nevét a bevezetőhöz!!! Skandallum!!!!
Elsőre most is csak főleg formai dolgok (+) és (-), a tartalmi elmélyedéshez idő kell.
Egy kis dícséret:
A tördelés sokkal jobb lett. Ez már rögtön a magazin kinyitása után, a tartalomjegyzéknél megmutatkozik. Ez a tartalomjegyzék sokkal olvashatóbb és áttekinthetőbb mint az 1. számé. De ez igaz a magazin egészére is. Nem is tudom, hogy T-Boy -ék lecserélték-e a designert, vagy ugyanaz a személy képes volt ennyire megújulni? Mert mintha nem is ugyanannak az embernek a munkája lenne.
Egy kis kötekedés:
Nem vagyok egy magyar nyelvőr, engem abszolut nem zavarnak az idegen szavak, főleg nem egy technikai beütésű magazinban. De szvsz a következetlenség viszont hiba. Jó ötlet volt összefoglalni a rovatokat, de miért vegyesek a megnevezések? Ha van "Disc" és "Year" rovat, akkor miért "Hír" és nem "News", miért "Teszt" és nem "Test"? Ugyanúgy érteni mindenki. Vagy esetleg ez utóbbinál valaki a jótestű színésznőkről szóló cikkeket keresné? Vagy fordítva: ha van "Klub" és "Film" akkor miért "Star" és nem pedig "Sztár"?
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Abban a pillanatban, amikor egy újsághoz a DVD melléklet valóban ajándék lesz (vagyis a mellékletes és nem mellékletes verzió ára meg fog egyezni), egy kritikus szót sem fogok ejteni a mellékletek kiválasztásáról, de még a minőségéről sem. Alighanem mások is így fognak tenni.
A dvdcenter magazin pont ilyen!!
Odamész az újságoshoz és mondod neki, hogy kérsz egy melléklet nélküli példányt kedvenc lapodból a dvdcenter magazinból. Leperkálod a 2400 Ft-ot és az eladó ingyen és bérmentve kiveszi a mellékletet a csomagból, majd átnyújtja az összefűzött, némi nyomdafestékkel összekent papírlapokat.
Te is jól jársz, mert végre megvan a melléklet néküli példányod, T-BoY-ék sem fognak panaszkodni és az eladó is örül, mert a DVD melléklet valóban ajándék (volt neki).
Most látom hülyeséget írtam:
Természetesen és helyesen "Things Have Changed"....
Bocs
z
-
Vendég
Mindaddig, amíg egy magazin ára jelentősen magasabb a DVD melléklet miatt, nem lehet elvárni az olvasótól, hogy ne érdekelje, mi (lesz) a melléklet, örüljön, hogy kap valamit. Főleg nem elhanyagolható szempont a melléklet egy olyan lap esetében, ami melléklet nélkül nem is kapható.
Hajlandó vagyok áldozni szenvedélyemre. a filmekre: akár újság, akár DVD, akár könyv formájában, de azért egy több mint 2000 Ft-os újságnak igen-igen nívósnak kell lennie ahhoz, hogy csak önmagáért vegyem meg.
DVD gyűjteményemet a kedvenc filmjeimből, s nem az olcsón hozzáférhető kiadványokból kívánom összeállítani: ha szerencsém van, kedvenceim között van olyan, ami magazinmellékletként jelenik meg, s még nagyobb szerencse esetén még a minősége is elfogadható számomra.
Ez az idilli állapot azonban szerintem elég messze van: addig a (potenciális) vevő nem tehet egyebet, mint kihagyja a neki kevésbé tetsző mellékleteket (vagy egy-egy jó cikk miatt csak megveszi a kicsit drága lapot), s mint (potenciális) ügyfél olykor elmondja, hogy ő minek tudna örülni. Hiszen néma gyereknek anyja se érti a szavát, s gondolom egyébként is a magazinok vannak az olvasóért, és nem fordítva.
Már csak azért mert a német kiadáson rajta van a Dylan video extraként....
z