Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDcenter Multimédia Magazin
Elkúrtuk
Jó lenne néhány kulisszatitok az újság készítéséről, a melléklet kiválasztásáról, a tesztek előkészítéséről, a teszt eszközök beszereléséről stb.
Akár a mellékleten werkfilm formájában.
szepen kerlek benneteket ne ilyen elszallt otleteket adjatok
ez a werkfilmesdi, amit itt egy sorban leirtal szolid 3 millio forintos projekt...
a lemezt egyelore hanyagoljuk, ha lesz is lehetosegunk belenyulni, eloszor tesztanyagok fognak kerulni ra
Na jó meggyőztél.
Akkor legyen valami divix vs. xvid vs. DVD-R vs. DVD-Video vs. SVCD vs. VCD összecsapás. Lássuk ki mit tud, honnan ismerhető fel egyik vagy másik.
Ez beleférhet a büdzsébe?
Elkúrtuk
- Pink Panther
- Nincs visszaút
- Értékelés: 0
Aki másolt DVD-t néz, vásárol, stb. nagyon is tisztában van az eredeti lemez előnyeivel nem kell ezt neki bizonygatni.
Ebben nem vagyok olyan biztos!
Én csak eredeti DVD-t veszek, de ez nálam elvi kérdés, nem állnak mögötte észérvek.
És én is szívesen olvasnám a tényleges különbségeket.
PP
Víg kedély, jó egészség!
Jó lenne néhány kulisszatitok az újság készítéséről, a melléklet kiválasztásáról, a tesztek előkészítéséről, a teszt eszközök beszereléséről stb.
szepen kerlek benneteket ne ilyen elszallt otleteket adjatok
ez a werkfilmesdi, amit itt egy sorban leirtal szolid 3 millio forintos projekt...
a lemezt egyelore hanyagoljuk, ha lesz is lehetosegunk belenyulni, eloszor tesztanyagok fognak kerulni ra
o v e r p o w e r e d
azon kedves forumosok, akik rendeltek melleklet nelkuli ujsagot figyelem:
a posta megemelte az ajanlott utanveteles szallitas tarifait, igy ez most kereken 700ft lesz
probaltunk alkudni, nem ment
mivel 2 ujsag van a boritekban elertunk valami idiota sulyhatart, es nincs kec mec
a magyarposta buntet
feladtuk igy
lesz ami lesz
o v e r p o w e r e d
Elkúrtuk
OFFDe ha megjelennének féláron az R1-es kiadáshoz hozzáigazított magyar feliratos filmek, azok igen versenyképesek lennének. Gondoljunk csak a soknyelves európai kiadásokra, ahol a rengeteg nyelv a kép minőségére megy.
Off
Ugyanmár! NTSC és képminőség? Nem minden a tömörítési ráta! Csak meg kell nézni DVD-ROMban a legtöbb R2-es film lehetne jóval magasabb bitrátájú, mert a kapacitásból tellene. Legfeljebb extrákból jut nekünk kevesebb. Azokat meg nem igazán sajnálom.
Ritka, ahol 2-nél több 5.1-es hangsáv van, a sztereó, mono sávok meg nem sok helyet foglalnak.
Nagyobb gond az, hogy kevés az eredeti nyelvű dts, dts es lemez R2-ben. Erről sem a soknyelvű Európa, sokkal inkább az NTSC - PAL eltérés tehet.
gordon314.fw.hu
Ugyse csináljátok meg de azért örülnék egy olyan rovatnak ami régi klasszikusok bemutatásával foglalkozna és amolyan filmajánlók lennének. (pl. kiválasztotok egy rendezőt, szinészt vagy mitomén mit és írtok a filmjeiről illetve, hogy azok közül mit ehet kapni itthon meg ilyenek)
Ivan/: mivel az ötlet nekünk is eszünkbe jutott, ezért biztosíthatlak, hogy ilyen jellegű anyagaink lesznek (persze, nem feltétlenül rovatszerűen, de majd meglátjuk mit hoz a jövő). Ha nem is az áprilisiban, de a májusiban már mindenkiéppen találkozhatsz rendezői életművel és az illető megjelent dvd-inek bemutatásával. Hogy kiről lesz szó, az egyelőre maradjon titok.
Ha megteszitek elgondolkodok egy előfizetésen. (bár mondjuk 4számbol 2-öt igy is megvettem). A mostanin meg még filozok, ugyanis nagy a konkurencia a Chicago miatt!
viszont a türelem-ha nem is azonnal-sikerrel kecsegtethet.ha 1500 egy másolt,akkor már inkább megéri 2000-3000 egy eredetit venni....
OFF: igazad van kivártam az Amerika kedvenceit 1990.-
ON: kicsit eltértünk a topictól nem?
pl. szívesen olvasnék 29" ill. 32" tv-k viadaláról (50- ill. 100Hz)
üdv.
Sly
TV: LG Flatron 29", Erölködö: Yamaha RXV-530, (Titán)
DVD: Yamaha S520, (Titán)
Hangfalak: Yamaha SW-45 Sub, Wharfedale Diamond 8.4 front, NS-90 Rear, NS-P60 Center. (mind fekete)
+ két macska /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
Azt hiszem, az egész tényleg csak hozzáállás kérdése. Én utálom az írott cuccokat, legyen az DVD vagy CD. Ha valaki jó árom akar filmet vagy zenét venni, az járjon utána és/vagy legyen türelmes.
Egyébként tényleg nehéz meggyőzni az írott-dvd-k ellen az embereket...
viszont a türelem-ha nem is azonnal-sikerrel kecsegtethet.ha 1500 egy másolt,akkor már inkább megéri 2000-3000 egy eredetit venni....
Biza! kedvenc példám A lé meg a Lola 999 Ft-ért eredetiben...
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Azt hiszem, az egész tényleg csak hozzáállás kérdése. Én utálom az írott cuccokat, legyen az DVD vagy CD. Ha valaki jó árom akar filmet vagy zenét venni, az járjon utána és/vagy legyen türelmes.
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
OFF
Igazság szerint a kalózkodást még bénán is csinálják. Sokszor a screenert teszik fel, amin feliratok futkosnak és néha fekete-fehérbe vált. A célközönséget még ez sem zavarja. De ha megjelennének féláron az R1-es kiadáshoz hozzáigazított magyar feliratos filmek, azok igen versenyképesek lennének. Gondoljunk csak a soknyelves európai kiadásokra, ahol a rengeteg nyelv a kép minőségére megy.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Ja még egy! Az eredeti-másolt van-e minőségromlás témában is lándzsát törhetnétek a kalózkodás ellen a minőségi kérdések bemutatásával. Érdekes lenne egy riport mondjuk az Xpresszel, vagy ha velük jobb kapcsolatban áltok, akkor a Netpiaccal az online DVD kereskedelemről. Esetleg írhatnátok a sajátos Ausztrál helyzetről, hogy mindenki bosszankodhasson egy jót.
Ha jól láttam, ezzel indult az a hozzászólás sorozat, ami már a hozzászólások mennyiségét tekintve is (érdeklődés tapasztalható iránta) indokolttá teszi egy ilyen cikk megjelenítését a dvdcenter-ben. Én tehát mellette voksolok!
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
luxus nem luxus tulajdonképpen ez megint az a téma.
akkor mikor a másolt filmeket tulnyomó részt nem a csóringer veszi meg,hanem egyes topicocban azért felbukkant,hogy pl kölcsönzôk is!és a "menô csávok",csak azért,hogy viritsanak,mert az meg nem ad ki pénzt vadi új dvdre,szeret mindenhez a legolcsobban hozzájutni.
aki megvette a gépet 2-3 dvd áráért az nem fogja gyűjteni a filmeket "borsos" áron,hiszen csak a kor szellemének hódolt be.
meg lehet nézni az MMes akciókat,vesznek az emberek mindent,mert occsó!2-3 dvd a kosárban,ezek után nem kell azon csodálkozni,hogy ha az ismeretségi körben felbukkan vki,hogy tud másoltat(vagy éppen csinál) (általában 1000-1500 között),naná,hogy bevásárol.
50 cmes tévén ,meg jól mutat,igaz a vestelnek(ami usa márka,törökök gyártják,a gaba asszem meg a thomson leéányváll.) van 70cmse ott meg még hatásosabb.
kérlek bocsássatok meg(gordon,simon),de van 1-2 másolt filmem,ami minôségben azért ráver néhány gyári mellékletes filmre....
pénteken láttam egy boltban gyárinak tünô 1 lemezes sólyom végveszélyt-bent(volt neki?) és ponyvaregényt 3000ért,magyar szinkronnal,angol borítóval...(igaz ez nem ez elsô ilyen példány...)
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
Ja ha meg a Gaba/Vestel szettes "célközönség" meg is veszi az újságot, akkor a mellékletet kikapja a csomagból és a cikkeket el sem olvassa. Ha mégis, akkor lehet, hogy elbizanytalankodik.
Sőt had mondjam azt, hogy a Gaba/Vestel csoport jellemzően filmből is kevesebbet vesz/tart, mint mi megszállottak. Ezért szerintem fontos, hogy a "megszállottak" körében oszoljon a köd a témát tekintve.
gordon314.fw.hu
Félek, hogy minél többet beszélnénk róla annál inkább kedvet kapnának hozzá egyesek, talán olyanok is akik nem is gondolkoztak még rajta.
El lehetne mondani, hogy az NTSC képe nem ugyanaz, de véletlenül itt van nálam hetek óta Az utolsó szamuráj DVD-n magyar felirattal és ha meg szerettem volna venni akkor 300Ft-ba került volna. Ennek ma nincs konkurenciája.
Sőt, ha korrektek szeretnénk lenni akkor azt is el kellene mondani, hogy a fenti film letöltése a netről (aki akarja hamar megtalálja) teljesen legális. Ha ADSL-ed van akkor még pénzbe sem kerül. Ennek sem konkurenciája a hónapok múlva 6000Ft-ért megjelenő kereskedelmi verzió. Mondom ezt én aki azért valamennyire a minőségre utazok. Mit mondanának a többiek a Gaba TV-vel és a Vestel DVD lejátszóval?
Szerintem meg igenis beszélni kell róla. Mi általában olyan emberekkel beszélgetünk a témáról, akik értenek hozzá. Viszont a józsefvárosi piacon olyan embereknek is árulják, akik nincsenek tisztában azzal, hogy azért a mondjuk 2000 Ft-ért (nem tudom mibe kerül egy kalóz lemez, gondolom az utolsó szamuráj 300 Ft-os anyagáron egy embertől volt, akinek nem tetszett és egy üres lemezért odaadná) nem azt a minőséget kapja, mint mondjuk a kb 2000 Ft-os DVDCenter melléklet vagy a 3000 Ft-os bombaár, vagy az 1000 Ft-os MM akció...
A netről ADSL-lel le lehet tölteni persze. Ennek is viszont havi költsége van. A letöltős ftp site-nak fizetett sms-ről nem is beszélve.
Na mindegy szerintem akkor is sokakat érdekelne egy ilyen cikk és hát itt most ez számít.
A DVDCenternek nem kell igazságot tennie. Lehet egyszerűen tényszerű és ismerteti a másolatok minőségi hátrányait. Az előnyei (olcsó, meg nem jelent filmek is hozzáférhetőek) meg mindenki számára ismertek akik kísértés közelbe kerülnek. Bár meg kell mondjam, hogy ha egy Álmatlanság szintű filmet lehet adni újságmellékletként, akkor a lemezforgalmazóknak még vannak tartalékai az árversenyben is!
gordon314.fw.hu
Igazad van Simon, de ettől még létezik a kalózkodás...
Félek, hogy minél többet beszélnénk róla annál inkább kedvet kapnának hozzá egyesek, talán olyanok is akik nem is gondolkoztak még rajta.
El lehetne mondani, hogy az NTSC képe nem ugyanaz, de véletlenül itt van nálam hetek óta Az utolsó szamuráj DVD-n magyar felirattal és ha meg szerettem volna venni akkor 300Ft-ba került volna. Ennek ma nincs konkurenciája.
Sőt, ha korrektek szeretnénk lenni akkor azt is el kellene mondani, hogy a fenti film letöltése a netről (aki akarja hamar megtalálja) teljesen legális. Ha ADSL-ed van akkor még pénzbe sem kerül. Ennek sem konkurenciája a hónapok múlva 6000Ft-ért megjelenő kereskedelmi verzió. Mondom ezt én aki azért valamennyire a minőségre utazok. Mit mondanának a többiek a Gaba TV-vel és a Vestel DVD lejátszóval?
Ez engem is érdekelne. Én sehogy nem tudom meggyőzni az ismerőseimet, hogy az eredeti jobb a másoltnál. És folyton hülyének néznek, hogy miért veszek drágán bolti DVD-ket. Jó lenne tudni, kinek van igaza, és miért. (Érveket szeretnék olvasni, amivel meggyőzhetem őket...)
Semmivel nem fogod tudni őket meggyőzni. A legtöbb embernek a dvd minősége felesleges luxus, egy viszonylag jó minőségű divx bőven elég. A dvd minőségre egyáltalán nincs igényük, főleg nem dvd áron. A legtöbben csak megnézni akarják a filmet, a hogyan és milyen minőségben másodlagos.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Ezt én nektek gyorsan megválaszolom. Az eredeti és a másolt DVD nem egy kategória ezért összehasonlításuk felesleges. Az eredeti DVD ötször-tízszer drágább, mint a másolt viszont ezért általában minőségi és mennyiségi többletet nyújt. Aki másolt DVD-t néz, vásárol, stb. nagyon is tisztában van az eredeti lemez előnyeivel nem kell ezt neki bizonygatni. Viszont tisztában van a másolt DVD előnyeivel is amiket viszont kár lenne elvitatni.A másik álláspont a hivatalosabb. Eszerint már önmagában az egész vita felesleges, mivel a másolt DVD nem termék. Vannak szabályozások mely szerint ilyet bűncselekmény vásárolni illetve másnak készíteni.
Igazad van Simon, de ettől még létezik a kalózkodás. Én úgy gondolom, hogy aki majd 2500 forintért megvesz egy lapot melléklettel és nem kéri a filmet kölcsön és nyomatja le 500 Ft-os lemezre, abban már van némi hajlam a gyári dolgok irányában. A jogi és erkölcsi szabályokon túl jó lenne pár gyakorlatias dolog is, amivel rontani lehet a kalóz árusok forgalmát. Sok laikus, kezdő is olvassa a magazint aki magától nincs tisztában a másolt lemezek sajátosságaival. Aki már tapasztaltabb az tudja, hogy az írott és gyári lemezek kapacitáskülönbsége kihat a film képminőségére és/vagy a lemez tartalmára. A lejátszók is igen válogatósak lehetnek az írott lemezekre szabvány és lemezminőség tekintetében egyeránt. Le lehetne ebben a cikkben írni azt is, hogy a kalózok sokszor csinálják azt, hogy az európai megjelenést beelőzve az amerikai változatból készíteniek kalózpéldányt. (Nem is említve a DiVX-ből gyártott "csodákat".) Itt el lehetne mondani azt, hogy az NTSC PAL kép azért nem ugyanaz. Ugyanakkor el lehetne mondani, hogy még mindíg van sok film, ami rendes hazai kereskedelmi forgalomban nem elérhető.
El lehetne mondani, hogy a kalózkodás terjedése hova vezethet a hazai és a nemzetközi DVD kereskedelemben. Azt is el lehetne mondani, hogy a filmek ára mára már erősen csökkent és, hogy nem biztos, hogy megéri most megvenni egy kalózpéldányt, ha ugyanazt a filmet sokkal jobb minőségben erkölcsi és jogi szabályok megszegése nélkül pár éven bellül megvehetjük akcióban gyakorlatilag ugyanazon az áron.
Ezeket sok kezdő nem tudja, amikor a piacon a kalóznak kifizeti a hamis film árát.
Talán még egy külön cikket is megérne, hogy hogy fog hatni az EU csatlakozás a DVD kereskedelemre.
A DVD-n túl szót lehetne ejteni a CD-ről is. Az elmondottakat pedig "igazolni" lehetne egy teszttel.
A minőség is egy érv az eredeti mellett még ha nem is olyan erős, mint mondjuk a jogi normák!
gordon314.fw.hu
Na egy utolsó, ami kapcsolódik az előzőekhez: tesztelni lehetne egy 100, 150, 200 ... eFt-os házimozi erősötők sztereó hangját egy 50, 100, 150 ... eFt integrált sztereó erősötőkkel összevetve.Esetleg külön sztereó végfok hangja sztereó előfokkal és házimozierősítővel előfokként.
Egy ilyen teszt engem is nagyon érdekelne.
Ezt én nektek gyorsan megválaszolom. Az eredeti és a másolt DVD nem egy kategória ezért összehasonlításuk felesleges. Az eredeti DVD ötször-tízszer drágább, mint a másolt viszont ezért általában minőségi és mennyiségi többletet nyújt. Aki másolt DVD-t néz, vásárol, stb. nagyon is tisztában van az eredeti lemez előnyeivel nem kell ezt neki bizonygatni. Viszont tisztában van a másolt DVD előnyeivel is amiket viszont kár lenne elvitatni.
A másik álláspont a hivatalosabb. Eszerint már önmagában az egész vita felesleges, mivel a másolt DVD nem termék. Vannak szabályozások mely szerint ilyet bűncselekmény vásárolni illetve másnak készíteni.
Na egy utolsó, ami kapcsolódik az előzőekhez: tesztelni lehetne egy 100, 150, 200 ... eFt-os házimozi erősötők sztereó hangját egy 50, 100, 150 ... eFt integrált sztereó erősötőkkel összevetve.
Esetleg külön sztereó végfok hangja sztereó előfokkal és házimozierősítővel előfokként.
gordon314.fw.hu
Ja még egy! Az eredeti-másolt van-e minőségromlás témában is lándzsát törhetnétek a kalózkodás ellen a minőségi kérdések bemutatásával. Érdekes lenne egy riport mondjuk az Xpresszel, vagy ha velük jobb kapcsolatban áltok, akkor a Netpiaccal az online DVD kereskedelemről. Esetleg írhatnátok a sajátos Ausztrál helyzetről, hogy mindenki bosszankodhasson egy jót.
Ez engem is érdekelne. Én sehogy nem tudom meggyőzni az ismerőseimet, hogy az eredeti jobb a másoltnál. És folyton hülyének néznek, hogy miért veszek drágán bolti DVD-ket. Jó lenne tudni, kinek van igaza, és miért. (Érveket szeretnék olvasni, amivel meggyőzhetem őket...)
Ja még egy! Az eredeti-másolt van-e minőségromlás témában is lándzsát törhetnétek a kalózkodás ellen a minőségi kérdések bemutatásával.
Érdekes lenne egy riport mondjuk az Xpresszel, vagy ha velük jobb kapcsolatban áltok, akkor a Netpiaccal az online DVD kereskedelemről. Esetleg írhatnátok a sajátos Ausztrál helyzetről, hogy mindenki bosszankodhasson egy jót.
gordon314.fw.hu