Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDcenter Multimédia Magazin
Én sajnos nem tudok olyan diplomatikusan fogalmazni, mint (ex)Cat, vagy Arty. Bevallom, hogy van bennem némi személyes sértődöttség és nem konkrétan csak emiatt az ügy miatt.
Ettől függetlenül én megpróbáltam T-Boy-ék helyébe képzelni magamat: csinálnak egy vállalkozást és ahhoz készítenek egy üzleti tervet. eltervezik például, hogy x előfizetőjük lesz 2004-re. Hogy ez az x minnél nagyobb szám legyen, ezért kitalálnak egy reklámfogást: nyereményutat szerveznek. Sajnos azonban csak x/2 előfizető van, ezért kevés a pénz. Mit lehet tenni ingyen? Meghosszabbítani a játékot. Plussz költség ugye nincs és aki meg már befizette annak úgysem adjuk vissza az előfizetés árát, hiába is verné a nyálát. Tehát rövidtávon jó gondolatnak tűnik szigorúan üzleti szempontból. A baj csak az, hogy ez a balkán-kapitalista gondolkodás hosszú távon a vevők bizalmát ingatja meg, ami bár nem olyan könnyen látható be, de komolyabb ózleti károkat okoz.
Az sms játékot is megpróbálom elképzelni: nincs elég hírdető, ezért kitaláljuk, hogyan hasznosítsuk a hírdetési felületet a következő két számban. Játékot hírdetünk. A dolog szellemes, rokonszenves. Anyagi, beszálítói, adminisztrációs hibából (lényeg, hogy nem a vevők hibájából) késik a lap megjelenése. Mi van ingyen? Hát a játék meghosszabítása. A következményeket feljebb már leírtam.
Lehet, hogy nem tetszik a nyers stílus, amiben megmondom a véleményem, de azt hiszem, hogy nem valótlant állítottam. Rosszindulatot is kár feltételezni rólam, hisz én is eléggé törzsvendég vagyok itt. Öncélú kritika sem vezérel, mert nem csak höbölögtem, de megoldási javaslatot is adtam.
Ami az alapvető hiba, azaz, hogy T-Boy a te hozzászólásaidból egyre inkább az jön le, hogy a vevő csak fizessen és kussoljon. Remélem, hogy ez csupán "optikai csalódás" és nem jellemző a dvdcenterre. Ha ez viszont így van, akkor szerintem itt lenne az ideje jelét mutatni!
Nem szégyen beismerni a hibánkat. Sőt azt helyrehozva szimpatikusabbá válunk. N1 említette a Mozinet példáját. Azt hiszem nagyon ideillett.
Még valami. Valaki, már nem emlékszem és lusta vagyok visszakeresni. Rákérdezett itt a játék eredményére. Gondolom érdekelte. No akkor meg lett volna a lehetőség az időbeli tájékoztatásra. Nem alakult volna ki az a kép, hogy sunnyogtok valamiért a dologról!
gordon314.fw.hu
boy, nem az a lényeg hogy milyen játékot szerveztek, hanem hogy hogyan :vazeg:
ilyen bolcseket en is tudok utolag mondani
ha akkor tudtuk volna hogy ez lesz, beleirtuk volna, hogy "sorsolas a kovetkezo szam megjelenese utan, de az azt koveto szam megjelenese elott, hogy meg beleferjen abba a szamba ami az utan jelenik meg, hogy sorsoltunk"
Pedig már annyira nem akartam ezt a témát forszírozni, de egy gondolat még eszembe jutott..
A lényeg az, hogy ez valóban HIBA! És ha reálisan próbálsz gondolkodni, akkor rájössz arra, hogy jogosan háborog itt mindenki, hiszen ebből a szempontból tökmindegy, hogy mit és hogyan gondoltátok, ha nem PONTOSAN fogalmaztátok meg a feltételeket...
És ezt kár arra kenni, hogy mert itt milyen hangnemben szólnak hozzád. Elhiszem, hogy ehhez türelem kell, talán birkatürelem, sőt tán még ez sem elég. Viszont ilyenkor ha megpróbálnád magad az "ellentábor" helyébe képzelni, akkor talán még egyet is értenél azzal, amit kifogásolunk. (Itt az "ellentábor" szó semmiképp nem szerncsés, talán inkább a "másik oldal" pontosabb... )
És valószínűleg bennem is felmenne a pumpa, ha ilyen vagy olyan hozzáállást tapasztalnék annak ellenére, hogy tudnám mennyi a mögötte levő munka, de itt most nem arról van szó, hogy amit csináltok, az szép-e, jó-e, hanem pusztán arról, hogy a kihírdetett feltételeknek megfelelően jártatok el.
Hogy egy (nagyon sarkított) példával éljek: Ha veszel egy erősítőt és ránézel a garanciapapírra rá van írva hogy 12 hónap. De mit szólnál ahhoz, ha 1 hónap múlva a meghibásodott készülék panaszodat azzal ütnék el, hogy ott van a lap végére írva, hogy minden jog fenntartva és ők úgy gondolták, hogy csak a mesebeli 3 napig tartó "1 év" a gar. időtartam...
Nem hiszem egyébként, hogy általában véve "megengedhetetlen" hangnemet használnának veled szemben. Annál is inkább így gondolom ezt, mert hogy én is olvasom ezt a topicot. Valóban van néha egy-két keményebb megjegyzés, de nem ez a jellemző, tehát azt sem érzem teljesen jogosnak, hogy azt mondod, itt mindig köpködnek rátok. Ebben az esetben viszont ha a fenti példámba megpróbálod magad beleképzelni, kíváncsi lennék, mekkora önuralommal és türelemmel próbálnád kivárni a magyarázatot, hogy ugyan miért is lett a 365 napból csak 3 ...
...a jovoben 2x is meggondolom, hogy milyen jatekot rakjak az ujsagba
Pontatlan voltam mert nem raktam oda az idézetet, amiből látszana hogy én a jövőre vonakozóan íratm amit írtam... Az előre gondolkodás a ti feladatotok mert ti írjátok a lapot. Mi csak utólag lehetünk okosak mert mi olvassuk a lapot. Ezzel együtt az továbbra is probléma hogy ti kitaláltok feltételeket, nem kellő pontosággal leírjátok majd nem tartjátok be. A megoldáshoz sok energiát és türelmes olvasótábort kívánok. eof
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
boy, nem az a lényeg hogy milyen játékot szerveztek, hanem hogy hogyan
ilyen bolcseket en is tudok utolag mondani
ha akkor tudtuk volna hogy ez lesz, beleirtuk volna, hogy "sorsolas a kovetkezo szam megjelenese utan, de az azt koveto szam megjelenese elott, hogy meg beleferjen abba a szamba ami az utan jelenik meg, hogy sorsoltunk"
o v e r p o w e r e d
TBOY: (Osszefoglalva:) szanj 10 mp.-nel tobbet legyszives egy hozzaszolasodra, ha nekem akinek nem ez a munkaja belefer, neked sem lehet gond ...
ennek a hozzaszolasnak a megvalaszolasahoz nem 10 perc kene, hanem 100, es olyan sokmindenre kene valaszolnom, hogy rendszerezni is nehez lenne
arrol nem is beszelve, hogy olyan uzleti dolgokrol kene beszelnem, amirol nem szeretnek itt publikban
viszont a regi dolgot ha mar igy felhoztad... bevallom en nem emlekszem mikor lettel ignore, stb., a tesztet nem en irtam volna (ha jol emlekszem kb. 10 percet voltam ott) aztan ugy alakult, hogy akivel teszteltetek nem irta meg az anyagot
mit kellett volna vele tennem? igy jartam, en se orultem ennek
altalaban mindenki addig faszagyerek amig nem kell valamit csinalnia
volt sok jelentkezonk ironak, egyse csinalt semmit (tisztelet a kivetelnek, volt par lelkes, paran a mai napig irnak az online-ra es az offline-ba is, koszonet erte), es volt olyan is, aki magatol jelentkezett, hogy leforditja a forum helpjet...
ugyhogy bocs, ha nem fogadom el feltetel nelkul, hogy csak nekem kell megfelelo turelemmel, es stilussal hozzaallnom az itt folyo vitakhoz
igyekszem maximalis turelemmel kezelni a hozzaszolasokat, amik neha eleg bicskanyitogato stilusban irodnak, de van amikor megunom a dolgot, es kb. ugy valaszolok vissza, mint ahogy kerdes volt, vagy moderalok, de nem szoktam (esetleg kiprobalhatnank, te vagy barki meddig birja cernaval)
es ekkor szokott jonni, hogy "de ize, hallod ocsem, te ne mondjal mar ilyet igy, mert en vagyok a vevo, egy istenadta szent ember vagyok, egy buddha, meg minden, erted?" (bar a tobbseg nem veszi az ujsagot, max a mellekletet)
kicsit elkanyarodtam a tematol
szoval nagyon rendes dolog volt, hogy elhoztad a "filleres" lejatszod, igy utolag is koszi, sajna teszt nem lett belole mert nem irta meg senki
o v e r p o w e r e d
Jajdekar...
arty, :vazeg:
minden kissé vehemens és ezért néha túlzó hozzászólásod megbocsátva
Viccet félretéve, 100%-ig korrekt és szinpatikus a szösszeneted.
boy, nem az a lényeg hogy milyen játékot szerveztek, hanem hogy hogyan
Panasonic TX-28LK1P, Panasonic PT-AE300, Panasonic DVD S-97, Yamaha RX-V450, Jamo Studio 180, Orion HS 288, cent/sw cs.m.
Halli! Rég jártam erre! Hogy miket bírtok mostanában vitatkozni egy DVD magazin fórumában! Komolyan úgy érzem, hogy összedől a világ. Röhej!
Én speciel az újságra vagyok kiváncsi! Úgyhogy hajrá DVDCenter!
TV: Sony KDL-37p3020 / DVD: Dimarson DM611 / Notebook: Toshiba A100 / Genius SW-5.1 Home Theater /
CD: Pioneer PD S-702 / Sztereó hangfal: Wharfedale 425
Ajánló: Brian élete DVD - olvasói teszt; Sting: Bring On The Night DVD
Jajdekar, hogy nem jottem hamarabb. Szegeny Gordon egyedul maradt ...
Ez egy nagyon korrekt hozzászólás volt. Kb. összefoglalva mindazt amit eddig írtunk, kifogásoltunu. Remélem, lesz rá, valami hasonló érettségű és hangnemű válasz...
Jajdekar, hogy nem jottem hamarabb. Szegeny Gordon egyedul maradt ...
Mondjuk en nem a "minden jog fenntartva" vonalat kifogasolnam, h van e vagy nincs hozza joguk, ez mellekes. Ha az lett volna odairva, h "a nyeremenyt megtartjuk, ha kevesen telefonalnak" az sem erdekelt volna... csak ha tenyleg megtartjak akkor azert nem mentem volna el szo nelkul mellette ... :vazeg: En soha nem kuldtem meg emelt dijas SMSt, (mobiltelefonom sincs, de maserol sem) se nem hivtam emeltdijas szamot - egyszeruen tisztaban vagyok vele, hogy ellenorizhetetlen mi megy mogotte, paranoid alkat vagyok - talan azert is mert a tavkozlesben toltott nehany ev eppen a valosagsos szavazasok miatt raebresztett arra: mindennel lehet csalni es meg is lehet mindent uszni. A lenyeg, hogy meg kell erteni: a tomeg, a nep, a massza: zsir hulye, le lehet oket venni - akinek van hozza gyomra. A kereskedelmi TV-k ezt mar regen felfogtak...
Nekem nem is konkretan a dvdcenter smsjatekaval van bajom, csak az apro stiklik, amik szinte senkit sem erdekelnek (ha jobban megneznitek, nehanyan ittis nemcsak hogy lenyeltek/lenyelnek a bekat, de meg ok erzik megtisztelve magukat h jol atvertek oket) bantjak a szememet. Altalanos peldam, h a legtobb embert nemerdekli, hogy szar bank az OTP, hogy lehuzza, draga, inkorrekt, akkor sem lehet meggyozni, hogy menjen masik bankhoz ... mert "aaaa, a tobbi bank is szar, meg kit erdekel az a havi 200ft ...". De azert jar a szank, hogy minden olyan ebben az orszagban, amilyen.
Nekem magaval a dvdcenterrel mint magazinnal tovabbra sincs problemam, konkretan a lapot nezve semmi gond nem lenne. Inkabb T-Boy stilusa, amin valtoztatni kellene - bar nekem ez sem ujdonsag (amikor anno az MBO lejatszomat elvittem egy tesztelesre (ez volt az elso "filleres" dvdlejatszo), fizettem a budai var kornyeki tobboras parkolast, rajukaldoztam idot, faradtsagot, a vegen az jott le, h fogjam mar be a pofamat meg ignoraltak a kerdeseimet, hogy mikor kerul be a teszt a magazinba ... egy elnezeskero, magyarazo email jobban esett volna bevallomm, akar arrol is h uzletileg nemjo ha az a teszt lemegy - ez lenne ugye a korrektseg). Ezen azota is probalom tultenni magam , am amikor Tboy beir olyanokat mint az eddigiekben, mindig feltepi a regi sebet . Azt hiszem nem ezert a stilusert jarunk ide.
Van persze masik oldal is, hogy ne legyen olyan egyszeru a dolog: elinditottak az akkor meg egyetlen online dvdmagazint, idot/penzt oltek bele, letrehoztak a forumot, szervert bereltek, akkor meg szinte csak TBoy !!! Legalabbis igy tudom ... remek kis kozosseget csortak el a terminalrol, azota is ide jarok a legtobbet/legstabilabban, ezert minden tiszteletet megerdemel Tboy. Azert is, hogy el mert inditani egy huszonharmadik dvdmagazint, probaltak tobbet letenni az asztalra mint a tobbi szimpla vallalkozas, meghalgattak a velemenyunket, remek mellekletekkel jelenkeztek, az ujsag a legjobb a piacon stb. Ezert is nem fogok megsertodni csakazertsem, es ha normalis lesz a melleklet vagy el tudom adni megveszem a lapot! Es csakazertis tovabbra is itt fogok forumozni . Ennyivel tartozunk.
Ez viszont nem jelenti azt, hogy szo nelkul elmegyek a stiklik mellett, a kesesek mellett. Es ha mar szova teszunk valamit, a legegyszerubb azlenne, kedves TBoy, ha raszannad az egy hozzaszolasra a turelmet/idot, kb. tiz perc alatt le lehet irni normalis hangnemben, hogy mi all a dolog mogott. Ezekutan a keses miatti bosszusag akar meg rokonszenvve is alakulhat ... de ehez tobb kell a "nyomda kesik az EU-s hulyesegek miatt" meg a "probalunk faszak lenni, de ti csak a rosszat latjatok, kar is irnom barmit is" .... Igy tenyleg kar. Probalj meg egyszer 2-3 bekezdest irni az okokrol, es nezd meg akkor a tobbiek hozzaallasat. Valoszinuleg mas lenne a hangulat, nem jutna eszebe tobbeknek a vertexes emlek - en is olvastam azt anno az xpressen, szornyu volt ...
TBOY: (Osszefoglalva:) szanj 10 mp.-nel tobbet legyszives egy hozzaszolasodra, ha nekem akinek nem ez a munkaja belefer, neked sem lehet gond ...
Jó volt itt.
(2003 Marárcius - 2007 Október)
Gordon:
Én is úgy érzem, hogy kicsit eltúloztad a dolgot. Habár sokmindenben igazad van szerintem nem ér meg ennyit a dolog. Biztos vagyok benne, hogy T-Boy is akármennyire köti az ebet a karóhoz, azért valamilyen szinten hallgat rád, igazat ad (én sem szeretem bevallani, ha valamiben nincs igazam ).
Gyakorlatilag mindenhol előfordulnak az efféle módszerek, csak sok magazinban nincs meg az ilyen vitákhoz a megfelelő fórum. Én a játék meghosszabbítása után tudtam a dologról (az újságot nem vettem meg ), el is küldtem az SMS-t, hisz ki tudja :vazeg: Nálam pozitívan jött ki a dolog.
Tehát mindkettőtöknél van valami igazság, mindketten makacsok vagytok, így ez a vita a végtelenségig is el mehetne!
...Mondjuk erre azt mondhatnám, hogy oda - vissza igaz. ...
Persze, ezt le is írtam. Senki mellett nem állok ki konkrétan. És azt se mondtam, hogy hasonló kaliberű esetekben, ne emeljék fel a hangukat. De itt, ezen a fórumon annyi év után felesleges volt.
És vissza a törzsvendégeskedésre, én a magazin előtti időkről beszéltem. Magazin még egy éve sincs...
Aki valóban törzsvendég és figyelemmel követi az eseményeket, az tudja, hogy nem a 240 Ft+áfáról, vagy egy éves előfizetésről van szó. Ez már a sokadik béka, amit le kellene nyelni. Én mélységesen sajnálom, hogy erre a szintre sülyedt a dvdcenter magazin. Valaha úgy indult, hogy szenvedélyből csinálják és valóban családias légkörben számítanak a véleményeinkre. Nem ez az első eset, amikor le lettünk tolva, ha olyan véleményt írtunk, ami nem tetszett T-Boyéknak.
Csak azon kellene elgondolkodni, hogy ha olyan arcot látsz a tükörben, ami nem tetszik, akkor az nem feltétlenül a tükör hibája.
Egyre inkább úgy tűnik számomra, hogy a dvdcenter semmivel sem különb a konkurenseinél. Fő célja a pénz és ezt akár etikátlan, kicsinyes eszközökkel is próbálják elérni. Én ettől elhatárolom magam. Mint mondottam, írjanak újságot maguknak ilyen hozzáállással!
Azért nem veszek többet, hogy bosszankodjak azon mennyire tárgyilagos az amit leínak. Nem veszek részt többet játékban, mert nincs hozzá bizalmam.
Azt azért kikérem magamnak, hogy T-Boy olyan szintén hülyének nézzen, hogy ez az etikátlan eljárás még nekünk olvasóknak volt jó!
gordon314.fw.hu
mindennek megvan a maga fajsúlya. Gordon, Arty, többiek! Nektek tényleg megérte ilyen szinten összezörreni? Ennyit ér a több évi törzsvendégeskedés, a családias hangulat? 260+áfát? Ha másért nem is, ezért lenyelhettétek volna a békát.
Mondjuk erre azt mondhatnám, hogy oda - vissza igaz. Az is tény viszont, hogy talán ekkora felhajtást nem ért meg a dolog, bár más szemszögből nézve viszont talán mégis jó, hogy ez így ahogy felszínre került. Most nem konkrétan ezt az esetet nézve, de gondoljatok bele, mennyi "békát" nyel le nap mint nap az ember ilyen vagy hasonló kaliberű "pitiáner" dolgok miatt. Ha soha senki nem teszi szóvá, akkor ez csak még általánosabb lesz. (Hangsúlyozom itt most nem konkrétan erről az esetről beszélek)
A dolgo egyébként már többszörösen túl eltt ragozva, szóval én aszondom, lépjünk tovább! Aki nyelni akarj, nyeljen, aki köpni, az meg köpjön... Holnap is lesz nap... (remélhetőleg végre DVDCenter magazinnal, bár erről megint csak nagy itt a hallgatás...)
A fenének kell olyan tuskónak lenni egyeseknek hogy még ebbe az sms játékba is belekötnek.
Nem tudom miért kell ilyen ovodásnak lenni.
Moderáld magad légyszives, addig amíg ezt más nem teszi meg helyetted...
... egyik sem enged a 48ból ... mint két parlamenti politikus.
vagy mint a Júdea Népe Front
amúgy egy smst én is megeresztettem, remélem nyerek egy DVD Centeres zoknit :vazeg:
-
Vendég
A fenének kell olyan tuskónak lenni egyeseknek hogy még ebbe az sms játékba is belekötnek.
Nem tudom miért kell ilyen ovodásnak lenni.
Így van! Ejnye!
Én nem játszom SMS játékot. Azon nem lehet nyerni.
----------------
Ha keményen ragaszkodunk az etikához, akkor a felháborodottakkal értek egyet. Ha nem, akkor is. Jó lecke volt ez mindenkinek.
De,
mindennek megvan a maga fajsúlya. Gordon, Arty, többiek! Nektek tényleg megérte ilyen szinten összezörreni? Ennyit ér a több évi törzsvendégeskedés, a családias hangulat? 260+áfát? Ha másért nem is, ezért lenyelhettétek volna a békát.
Szomorú vagyok. :smile37:
A maga szemszögéből Gordonnak is igaza van, T-Boynak is igaza van. De egyik sem enged a 48ból és viccesen vitatkoznak mint két parlamenti politikus. Pedig minden könnyebb lett volna ha mindkettő enged egy kicsit. De kevésbé lett volna izgalmas a veszekedés.
Szóval akkor T-Boy, mikor lesz magazin?
Most nézem csak a veszekedés tárgyát....
Ezen mért kell vitatkozni?
Rádiózással foglalkozom, ezerszer csináltam már olyat, hogy kihírdettem, hogy vége a játéknak, következő megszólalásban sorsolás. Majd átvertem őket, a következő megszólalásban még lett három nyertes, majd a legvégén ezek közül is nyertek már. Mégsem pattogott senki.
Csökken az esélye az előzőleg sms-t küldőknek, de mivel kicsit pesszimista vagyok, úgysem nyernék. :vazeg:
Pedig jól jönne a DVD-R... Hmm...
OFF: A sokat emlegetett Hellraiser topic az Xpressen nincs már meg? Csak mert felkeltette az érdeklődésemet...
Meg kell nézni. Egyrésze még biztosan fenn van, de úgyrémlik, hogy erőteljesen vágott verzió maradt fenn az utókor számára...
reszemrol vege
mindig meg lehet sértődni ha az ember kifogy az érvekből!
Nektek ez nyilván "vihar a biliben" mert ti vertetek át minket. Neketek ez bagatel, nekünk nem az. Ha meg ilyen a hozzáállásotok, akkor írjatok újságot magatoknak!
gordon314.fw.hu
az újság másik végén egy teljesen másra (a szerzői jogokra) vonatkozóan ott áll, hogy minden jog fenntartva a DVDCenter Kft. részére.
ez minden letezo jogot jelent, meg jovobelit is
es minden altalunk letrehozott dologra ervenyes, fuggetlen attol, hogy hol szerepel az ujsagban, es mi az
nem akarok senkit meggyozni az igazamrol, meg ez az egesz szitu nem is errol szol... nevetseges ez a felhajtas, vihar a biliben
nem megyek vegig mondatonkent a hozzaszolasodon, mert elfaradtam
elobb utobb majd csak abbahagyod az ocsarlasunk
reszemrol vege
o v e r p o w e r e d
En személyszerint sok dolgot furcsállok a hozzáálsáso(d/tok)ban, de hát nem vagyunk egyformák és nem ugyanaz az értékrendünk. Mindegy. Valóban értelemtlen a vita...
neked nem valtozna meg a hozzaallasod attol, ha csak ugy le-hazugoznak, azt mondjak, hogy magadnak nyered, es hogy a penzre mesz, stb stb.? nem is tudnam felsorolni mit kaptam/kaptunk mi mar itt alaptalanul
de a vita tenyleg ertelmetlen
szerinted a viselkedésed nem szolgál rá a bizalmatlanságunkra? Talán valakit sikerült meggyőznöd az igazatokról? Indítasz egy szavazást?
gordon314.fw.hu