Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD mellékletes magazinokról vegyesen

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Lehet, hogy nem hiába van ennyi újság nálunk.
2 ok is lehet.90 elején mikor még antikvárius voltam, akkor történt meg a könyvkiadók privatizációja .a magyar ember, mert olcsók voltak a könyvek:2 Ft-tól 20 ig, kilószámra!!! vitték, mert olcsó volt!(szerintem magyar sajátosság)
Lehet,hogy a dvd magazinoknál is ez a helyzet.olcsó, tú in van,így olcsóbb mintha magát a filmet veszed meg "eredeti " kiadásban.
a másik, hogy magyar piac le van maradva.6% csak a dvd lejátszók aránya.
míg pl eu.nyugatibb felében 2006ra a háztartások 80%!!ban lesz lejátszó(asztal+számítógép).
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Jaj, de jó, hogy magyar vagyok! Legalább nem kell ezeket a gagyi angol kiadású filmeket vennem. Vehetem helyette a gagyi magyarokat.

Persze mindenütt vannak jók és rosszak is. Még Angliában is. De ez akkor sem mentség arra, hogy ha valamelyik kiadás rosszul sikerül. A különbség talán az, ha egy angol kiadás nem úgy sikerül ahogy kellene, akkor az átlag angol vevő megveszi az amerikait vagy az ausztrált és továbbra sincs nyelvi problémája. Nekünk magyaroknak sajnos nem voltak gyarmataink, emiatt a távoli Ausztráliát leszámítva csak 2-es régiós lemezeken található meg a magyar nyelv. Aztán, ha egy filmet sikerült elbaltázni (pl. a sok RTL Klubos Bud Spence-Terence Hill film), akkor arra várhatunk itélet napig is, hogy más jobb minőségben kiadja. Jó példa erre az Ötödik elem c. film is.
De, hogy a témához is kapcsolódjon a dolog: itt van pl. a Házimozi féle Misszió, meg a Dogma. Van rá egy fogadásom, hogy más nem fogja egyhamara kiadni ezeket a filmeket, így akinek a lejátszója nem viszi ezeket a filmeket, az vagy vesz egy másik lejátszót, vagy dobhatja ki a lemezeket.

Gagyi kiadványokat se itthon nem muszáj venni, se Angliában.

Én azt érzem némi problémának, hogy itthon még a magazinos mellékletekhez is szinte mindenki DTS hangot akarna eredeti nyelven, meg magyarul is, de legyen 5.1 magyar szinkron is, meg eredeti felirat is, meg magyar felirat is, meg audiokommentár, meg extrák, meg nem tudom én mi, és az örök összehasonlítási alap, hogy bezzeg Nyugaton!

Nos, bezzeg Nyugaton azért a rétegfilmek esetében is annyit elvárna az ember, hogy legalább az angol felirat kikapcsolható legyen, ha már angol szinkront (feltehetően a szűkebb érdeklődés miatt) nem tesznek rá. (Mellesleg ott egyrétegfilmből is el lehet adni annyit, mint nálunk az A kategóriás szuperfilmekből.)

A jelenetválasztó papírt leszarom, az a magyar kiadványokban sem érdekel: csak IQ kérdés, hogy a menü alapján megtalálja az ember a keresett jelenetet.

Ha már magyar DVD-knél ki kell cserélni a szar tokot, az angolok esetében is meg tudom ezt tenni.

Hozzászólásom lényege mégsem az, hogy én mennyire vagyok elégedett az Angliából szerzett filmjeimmel: csupán azt kívántam megemlíteni, hogy külhonban sem minden fenékig tejfel, és azért idehaza se folyton csak szar van meg a vevők non-stop átbaszása, még újságmellékletek szintjén sem.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

Jaj, de jó, hogy magyar vagyok! Legalább nem kell ezeket a gagyi let napig is, hogy más jobb minőségben kiadja. Jó példa erre az Ötödik elem c. film is.

mi volt az 5. elemmel?
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

De, hogy a témához is kapcsolódjon a dolog: itt van pl. a Házimozi féle Misszió, meg a Dogma. Van rá egy fogadásom, hogy más nem fogja egyhamara kiadni ezeket a filmeket, így akinek a lejátszója nem viszi ezeket a filmeket, az vagy vesz egy másik lejátszót, vagy dobhatja ki a lemezeket.
A Dogma és a Misszió is már megjelent korábban hivatalos kiadásban. Azokkal nem is voltak olyan olvasási problémák, mint a mellékletekkel.

A Dogma teljesen azonos specifikációkkal, a Misszió, ha jól tudom rosszabbakkal, mint a mellékleten lévők. Persze reklámok nélkül.
gordon314.fw.hu

Vendég

kicsit off leszek, bocs.
Gordon! Nem kötözködésképpen, de a posta szó az rövid o.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Nos, a közelmúltban 4 DVD-t kaptam Angliából: valamennyi gyári csomagolású, az ottani Virginben vásárolt kiadvány. A 4 filmből 3 nem angol nyelvű, de angol kiadású volt.

Az általad vásárolt filmek valószínű olyan rétegfilmek voltak, amik Angliában gyenge minőségben, nálunk meg sehogy nem jelentek meg DVD-n.

Amúgy az angol piac nagyon sajátos, mert az angol vevők, anyanyelvüknél fogva válogathatnak, hogy az angol, az amerikai vagy az ausztrál változatot veszik / hozatják meg. A régiókód és a PAL / NTSC jelent némi, egész könnyen és már olcsón leküzdhető akadályt. No meg a szállítási költség, ami azért nem a világ.

Ott szerintem nem azért nincsenek dvd mellékletes magazinok, mert "fejletlenebbek", hanem már rég túl jutottak ezen. Akinek kell egy dvd film, az bemegy a boltba és megveszi. Az ő átlagos életszínvonalukon nem jelent különösebb gondot. Nálunk meg azért vesszük, mert így van az életszínvonalunkhoz mérten elfogadhatób áron. Sokszor pedig tényleg nem is jelentek meg hivatalos kiadásban, vagy a hivatalos kiadásnál jobb minőség az újságmelléklet. Angliában ha egy film nem jelenik meg, vagy igénytelenül akkor a polgár meghozatja az USA-ból. Nálunk főleg az elején sok kis cég próbálkozott dvd kiadással, kicsinyes hozzáállással: "jó a magyarnak a 4:3, meg úgyis csak szinkronnal nézi, abból meg elég a sztereó is. Minek fizessünk jogdíjat az eredeti hang / felirat után, a felújított képért az extrákért...." Itt meg lehetett / lehet ezt csinálni, mert mi többnyire nem tudunk olyan jól angolul, hogy meghozassuk az amerikai filmet. Többnyire árérzékenyek vagyunk ezért a drágább amcsi árat a szállítási költséggel tetézve nem szívesen vállaljuk. Maradnak az ausztrálok, meg, hogy bízunk benne, hogy értelmes mellékletek jelennek meg. Hogy a kalózkodást ne is említsem!

Én az egészben azt nem értem, hogy az újságkiadók kapcsoltak, hogy ebben van üzleti lehetőség, de a film kiadók nem kapcsoltak arra, hogy nekik az újságmellékletként eladható filmet maguktól leárrazzák és úgy adjanak túl a készletükön?
Én nem tartom a kiadókat ostobának. Szerintem az is lehet a dologban, hogy itthon felemás helyzet van a kereskedelemben is és olcsóbban lehet kihozni az árusítást hírlapkiadással párosítva, mint a "hypermarketek" polcdíjait fizetve.
A megoldás az online árusítás általánossá válása lenne. Ehhez viszont az is kellene, hogy a Pósta visszafogja magát az áraiban, vagy az online boltok vállaljanak át nagyobb részt a póstaköltségből. Végülis az internet korszakában a póstának egyre kevesebb piaca van, rá kéne már feküdnie a csomagkihordásra, mert hosszú távon az a felfutó üzletág, míg a levélnek, hírlapterjesztésnek lefele fog menni a szekere!
gordon314.fw.hu

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

Jaj, de jó, hogy magyar vagyok! Legalább nem kell ezeket a gagyi angol kiadású filmeket vennem.
Vehetem helyette a gagyi magyarokat.

Persze mindenütt vannak jók és rosszak is. Még Angliában is. De ez akkor sem mentség arra, hogy ha valamelyik kiadás rosszul sikerül. A különbség talán az, ha egy angol kiadás nem úgy sikerül ahogy kellene, akkor az átlag angol vevő megveszi az amerikait vagy az ausztrált és továbbra sincs nyelvi problémája. Nekünk magyaroknak sajnos nem voltak gyarmataink, emiatt a távoli Ausztráliát leszámítva csak 2-es régiós lemezeken található meg a magyar nyelv. Aztán, ha egy filmet sikerült elbaltázni (pl. a sok RTL Klubos Bud Spence-Terence Hill film), akkor arra várhatunk itélet napig is, hogy más jobb minőségben kiadja. Jó példa erre az Ötödik elem c. film is.

Vendég

Megvettem, de még nem néztem bele, mert a saját kémkölykeim otthon tartózkodnak. Hogy lesz akkor meglepetés? NZS

A kép 4:3 (UIP kiadásé az volt), vagy 16:9?

Vendég

mondj egy jelenlegi uniós tagországot, ahol ennyi DVD mellékletes magazin van a piacon!
2003. nyár , Anglia, magazin-kínálat:

DVD film-mellékletes kiadvány: 0 db
DVD demo mellékletes kiadvány: 2 db
Könyv mellékletes kiadvány: 3 db
VHS mellékletes kiadvány: 2 db

Egy évvel ezelőtt az olaszoknál csak VHS mellékleteket láttam, de azt dögivel...
Ez ami nálunk van nem általános, az tuti!

Ha már Anglia, hadd írjam meg a saját tapasztalataimat néhány angol kiadású film kapcsán.
Különböző fórumokon rengeteg vásárlói panasz olvasható -némelyikük nem megalapozatlan!- a DVD tokokról, szinkronról, eredeti hangról, jelenetválasztási papírról, extrákról stb.

Nos, a közelmúltban 4 DVD-t kaptam Angliából: valamennyi gyári csomagolású, az ottani Virginben vásárolt kiadvány. A 4 filmből 3 nem angol nyelvű, de angol kiadású volt.

Tok: a 4 filmből 3 az itthon is -joggal- kifogásolt 4 fogacskás tokban volt, amibe igen nehéz és kockázatos a lemezt visszatenni.

Sérülések: a 4 film egyikén kisebb karcok és ujjlenyomat volt, bár a csomagolás gyári celofán volt, és nem a nálunk divatos fóliahegesztés, amivel az egyszer már kibontott DVD-knek és CD-knek akarnak originál látszatot adni a kereskedők.

Szinkron-felirat: A 3 nem angol nyelvű film egyikén sem volt angol szinkron, csak angol felirat. Ráadásul azt nem lehetett kikapcsolni, tehát nem volt lehetőség arra, hogy a filmet csak eredeti hanggal, felirat nélkül nézzem. Semmilyen más szinkron vagy felirat nem volt a lemezeken, noha nem újságmellékletekről vagy repikiadványokról van szó, hanem olyan filmekről, melyek széles körű angliai forgalmazásban jelentek meg, s pl. az angol amazon vagy blackstar oldalain is megrendelhetők.

Képminőség: egyik film sem volt digitálisan felújítva, bár ezt nem is ígérték. Viszont az egyiket (AZ 1001 ÉJSZAKA VIRÁGA) a Brit Filmintézet adta ki, akitől azt várná az ember, hogy odafigyeléssel és gondossággal adja ki a filmjeit, hiszen értékes alkotásokat forgalmaz. Nos, a DVD minősége nem éri el ugyanezen film nálunk VHS-en kiadott változatának képminőségét.
A 4 film egyike cenzúrázott volt. Egyébként is nehéz eldönteni egy angol kiadvány esetében, hogy vágatlan-e vagy nem, mert a feltüntetett játékidők pontatlanok, a nálunk bevált szimbólumot (olló) nem használják, és csak néhány esetben tartják fontosnak írásban jelezni (uncut, unrated, unedited stb. version), hogy az adott film csonkítatlan. Vágják viszont a mi szemünkben ártalmatlannak látszó filmeket is: pl. INDIANA JONES ÉS A VÉGZET TEMPLOMA.

Jelenetválasztást megkönnyítő papír egyik DVD-ben sem volt, bár mindegyik film esetében volt lehetőség a jelenetválasztásra!

Extrák: a 4 film egyike tartalmazott csupán említésre méltó extrát, a többi még egy nyamvadt előzetest sem. A vicces, hogy az extrás lemez egyik extrája az adott film rendezőjének egy másik alkotásáról szólt, annak forgatását mutatta be.

Mindezt csupán azért írtam meg, mert gyakran elhangzik, hogy a magyar piac kicsi, a hazai vevőket le se szarják a nagy kiadók, bezzeg a nyugati országok! Nos, egy átlag hazai filmbarátnak az angol kiadványok mennyiségével talán nem, minőségével azonban szintén lehetne épp elég baja.

Bocs, ha nagyon off-topic voltam, de a DVD-kkel kapcsolatos hazai és nemzetközi állapotok összehasonlításához talán ez is jelentett némi adalékot.

z12
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: z12 »

mondj egy jelenlegi uniós tagországot, ahol ennyi DVD mellékletes magazin van a piacon!

Egy évvel ezelőtt az olaszoknál csak VHS mellékleteket láttam, de azt dögivel...

Ebből is látszik, hogy a világ élvonalába tartozunk..... :smile19:
A DVD mégiscsak jobb mint a VHS....

Sztem a piaci verseny megteszi majd a hatását....
Lekopnak a komolytalan, vagy pofátlanul drága újságok....

Vásárlóként mindig jobban járunk, ha nagyobb a választék....
A nagyobb kínálat lejjeb viszi az árakat...

z

Pink Panther
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: Pink Panther »

PP
Víg kedély, jó egészség!

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

A lényeg lemaradt:

Hogy mit akarok ebből kihozni? Azt, hogy elképzelhető, az újságmellékletes biznisz nem sokáig lesz nyerő, mert már alapból sokkal olcsóbbak lesznek a filmek. Mindenféle Suzukis reklám nélkül meg lehet majd venni, amit akar az ember. Az uniós csatlakozással méginkább begyűrűznek a nyugati trendek. Csak egy dolog: mondj egy jelenlegi uniós tagországot, ahol ennyi DVD mellékletes magazin van a piacon! Meglepődnék, ha lenne még egy ország, ahol közel 20 magazin van jelen DVD mellékletekkel.

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

most meg a markaba rohog a vasarlo, hogy fillerekert kap filmeket, de ennek kesobb meglesz a bojtje, az tuti

T-BoY!

Egyrészt van igazság abban, amit mondasz, megértem.
Másrészt viszont itthon a DVD-k még mindig nagyon drágák. 260 Ft-os euró árfolyammal számolva nem lenne szabad 2100 Ft-nál drágábbnak lennie egy leértékelt DVD-nek (ez kb. 8 euró), egy "ingyenes" újságmellékletnek pedig még ennél is olcsóbbnak kellene lennie! Viszont az is igaz, hogy akármilyen ótvart nem lehet mellékletnek adni, mert az emberek nem vennék meg, hisz az újságok nagy általánosságban nem érnek egy kalap sz@rt sem. (Akinek nem inge ne vegye magára!) Tehát a 2000 Ft-os árszint szerintem az elfogadható, korrekt ár. Ehhez képest néhány magazin kapható csak 2000 Ft-ért vagy alatta (azok minősége meg olyan is), de az összes többi drágább. A megboldogult VOX 3000 akárhány Ft-os árával meg kifejezetten drága volt.

z12
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: z12 »

erdekes helyzet kezd kialakulni a mellekletek miattnem hiszem, hogy ez hosszu tavon jot fog tenni a hazai piacnak
valamifele onszabalyzasra lenne szukseg, de tudom, hogy ez kivitelezhetetlen
marad az egymasralicitalas

most meg a markaba rohog a vasarlo, hogy fillerekert kap filmeket, de ennek kesobb meglesz a bojtje, az tuti

na, ez csak eszembe jutott
igazabol nem tudom mit akartam kihozni belole

És a vásárlónak mindig igaza van....
z

NZS
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 14

Hozzászólás Szerző: NZS »

Megvettem, de még nem néztem bele, mert a saját kémkölykeim otthon tartózkodnak. Hogy lesz akkor meglepetés?
NZS
Nagyapám az utcán szellentett, egyetértettem vele, de az én véleményem sokkal tömörebb volt...

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

erdekes helyzet kezd kialakulni a mellekletek miatt
nem hiszem, hogy ez hosszu tavon jot fog tenni a hazai piacnak
valamifele onszabalyzasra lenne szukseg, de tudom, hogy ez kivitelezhetetlen
marad az egymasralicitalas

na, ez csak eszembe jutott
igazabol nem tudom mit akartam kihozni belole
o v e r p o w e r e d

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Látott már valaki valahol új DVD Mese magazint? Már itt lenne az ideje.
Te ezt még várod?!

Hagy várja... ...Izlések és pofonok!

Szentigaz. De ami xar az nem lesz csoki.

Akkor már sokkal inkább a Disney pakk a MM-ban vagy egy Vizipók, Dr. Bubó, Vuk, Erdő kapitánya.

A gyerekek ízlésformálásában komoly felelősségünk van, annyit megérdemelnek, hogy ne gagyírozott trutyit rakjunk a szemük elé. Attól, hogy be van festve, meg szórtak rá parfümöt, még xar marad a xar.

Akit ez nem zavar, vegye nyugodtan. Nekik tudom ajánlani a DVD Music magazin megvételét is. Tényleg, 500 Ft-ért kell valakinek?

Öccázért újság+melléklet király, de te fizeted a postaköltséget. ))

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó

Amúgy a Kaliber stb. újság sem jelentkezik az új melléklettel. Erről infó valakinek?
Ebből is látható, hogy csak a nagyobb kaliberű lapok bírják a tempót.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

A Voilá nevű istentudja milyen magazinhoz a Kémkölykök DVD-t mellékeltek. 1600 Ft-ért...
hmm, ez egész korrekt melléklet.

legyen elôszôr tapasztalat.....

ja persze, ez igaz, csak a filmre értettem.

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Látott már valaki valahol új DVD Mese magazint? Már itt lenne az ideje.
Te ezt még várod?!

Én mindegyik DVD mellékletes magazint várom, mégha nem is mind über és nem is veszem meg mindet, de azért mindig várom őket. A meséset is (még mindig nem láttam sehol.)
Az újság szerintem nem rossz és nem megy egyből a MÉH-be, mint egyik-másik.
Lehet, hogy vége a mesének?

Amúgy a Kaliber stb. újság sem jelentkezik az új melléklettel. Erről infó valakinek?
Elkúrtuk

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Voila az igényes nők lapja, így hírdetik a weblapjukon, ami nem túl igényes és naprakész. Várjuk a friss híreket. Engem a film nem vonz, de kritikákat írjatok eme újdonságról.

Kíváncsi vagyok, melyik lesz az első napilap, amelyhez DVD-t adnak.
Elkúrtuk

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

A Voilá nevű istentudja milyen magazinhoz a Kémkölykök DVD-t mellékeltek. 1600 Ft-ért...

legyen elôszôr tapasztalat.....

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

qwas
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: qwas »

Új DVD mellékletes magazin indul december közepétől:DVD Sztár
Az első szám melléklete:Hangyák a gatyában
Ára:1990Ft

Az a film szerintem nem ér meg annyit. A lapért meg kicsit drága.

Vetítő: Hitachi PJ-TX100;
TV: Philips 32PF5321-10;
Erősítő: Onkyo TX-SR600E;
DVD: Sony RDR-HX510;
Front: Mission M72i, Center: M7C2, Rear: Mission M72i, Sub: MS-907W;
Bluray: PS3.

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”