Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD mellékletes magazinokról vegyesen

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Érdekes, hogy Simon kijelentése mekkora vihart kavart, és mindenki más szempontból kifogásolja. Egyetértek Simonnal a házimozinak még a "gagyibb" formája is luxus nálunk. Én pont azért nem értettem egyet az "azt hiszi alanyi jogon jár neki" kijelentéssel, mert NEM KÉNE, hogy luxus legyen a házimozi egy szerényebb formája. És nem baj, ha ez elvárás formájában megfogalmazódik az emberek fejében. Nekem például megyőződésem, hogy alanyi jogon jár nekem egy plazmatévé és mellé egy projektor.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ockham »

Valóban van 3 millió ember aki jóval a létminimum felett él (azaz 70-170 ezer bruttó - 50-130 ezer nettó között keresnek), de szerintem ez bőven nem elég arra, hogy 400-900 ezer Ft-os házimozit vegyenek és havi 30-40 ezerért vásároljanak filmet. Illetve elég, de akkor az élet többi területére költött pénznél jelentősen többet költöttek erre a részre. Ezzel szemben ez a réteg sorban áll a Gaba TV-ért és a Nakamucsi DVD lejátszóért. Ott voltam és nem Trabiba rámolták be ezeket a cuccokat.
Azért én ismerek olyanokat is, akiknek a fizetését el sem tudjuk képzelni. És meglepő módon nem vesznek se kétmilliós házimozi rendszert, se húszezres DVD lejátszót nem pakolnak a Roverjükbe, vagy BMW-jükbe, vagy akármijükbe. Őket nem ez érdekli, hanem egészen más dolgok, és ha filmre kíváncsiak, elmennek a moziba. Én többek között azért veszek DVD filmeket, mert háromtagú családdal a második megnézéskor már olcsóbban járunk, mint a mozi (akciósnál már ez elsőnél). De ezt már máshol leírtam.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

csinaljak csak
ujabb dvdcenter olvasokat latok

gyuljetek csak, gyuuuuljetek

o v e r p o w e r e d

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

az se szerencses ha mindig a letminimum alatt elokkel igazoljuk a dolgokatvan 3millio masik ember aki messze a letminimum felett el, es nem veri a foldhoz egy rendes hazimozi rendszer beszerzese
csak igenye nincs ra
még

talan egyszer lesz, es nem veszi meg a szart
nem csak ez az egy dolog hibadzik kicsi orszagunkban...

Valóban van 3 millió ember aki jóval a létminimum felett él (azaz 70-170 ezer bruttó - 50-130 ezer nettó között keresnek), de szerintem ez bőven nem elég arra, hogy 400-900 ezer Ft-os házimozit vegyenek és havi 30-40 ezerért vásároljanak filmet. Illetve elég, de akkor az élet többi területére költött pénznél jelentősen többet költöttek erre a részre. Ezzel szemben ez a réteg sorban áll a Gaba TV-ért és a Nakamucsi DVD lejátszóért. Ott voltam és nem Trabiba rámolták be ezeket a cuccokat.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

Olyan példákat sorolsz amelyeket a magyar lakosság túlnyomó többsége nem tud igénybe venni. Mondjam azt (statisztikai adat), hogy Magyarországon 700 ezren élnek havi 3!!! ezer Ft-ból. Közel három millióan pedig 50 ezer Ft-ból.Igazad van, van kerékpár 400 ezerért és el is adnak belőle évi pár százat. A többire ugyanez igaz. Mint hobbi megállhat a lakosság egy elenyésző részénél, de a házimozi nem hobbi szinten van többtízezer embernek. Státuszszímbólum. És nem költöttek rá 400 ezret. 20 ezres DVD rákötve egy régi TV-re és hangfalrendszerre (ár 30 ezer Ft.)

az se szerencses ha mindig a letminimum alatt elokkel igazoljuk a dolgokat
van 3millio masik ember aki messze a letminimum felett el, es nem veri a foldhoz egy rendes hazimozi rendszer beszerzese
csak igenye nincs ra
még

talan egyszer lesz, es nem veszi meg a szart
nem csak ez az egy dolog hibadzik kicsi orszagunkban...
o v e r p o w e r e d

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: ockham »

Ehhez a luxus - nem luxus dologhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy erősen kétélű a dolog. Valóban státuszszimbólum lett a DVD lejátszó és a (főleg másolt) DVD film. A házimozi rendszer egyértelműen luxus, mivel (ahogy Simon említette) a 4:3 képarányú filmekre és a zoomos lejátszókra van kereslet.

Nem luxus és nem státuszszimbólum akkor válhatna a házimoziból, ha az emberek végre megpróbálnák arra használni, amire érdemes -- vagyis fejleszteni a nemlétező nyelvtudásukat. Itt a nagy lehetőség, hogy eredetiben nézhessünk filmeket, ráadásul magyar vagy eredeti felirattal. A 4:3-as tévén tök mindegy, hogy DTS, vagy DD 5.1 a hang, vagy beszélhetünk-e egyáltalán képminőségről. Tényleg puszta nagyzolás az egész. (Egyelőre én is 4:3-ason nézem, mert jobbra nincs pénzem -- vagyis inkább filmekre költök --, de így legalább eredeti nyelven és sztereóban hallhatom. A nagyképernyős 100Hz-esen meg azért picit már érzékelhető a különbség a DVD és a VHS között. Viszont barátomnál van 16:9-es, és látom a különbséget.)

Na, a lényeg az, hogy szvsz az egész házimozi olyan itthon, mintha mindenki mindenáron fedélzeti számítógépes autót akarna venni, de lehetőleg Suzukit, hogy azért ne kelljen sokat költeni rá -- az nem érdekes, hogy magát az adott funkciót lehetetlenség kihasználni.

A filmélményről most nem vitáznék, mert azt szinte mindegy (nem mindegy, de az adott kérdés szempontjából lényegtelen), hogy milyen módon szerezzük be; létezik még mozi, filmcsatorna, stb.

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

A házimozi szerintem is luxus, csak az a kérdés, hogy ki hol húzza meg a határt. Nekem onnantól házimozi, hogy egy szoba kizárólag filmnézésre, süppedős fotelekkel. technikai oldalról: porjektor, THX Ultra2 szintű hangrendszer, jól összeválogatott és beállított hangsugárzókkal.
Nekem ahogy a 39990 Ft-os Teszkógazdaságos rendszer sem házimozi a 700ezres 16:9-es tv sem az. Az egy jobb minőségű filmnézés, de messze van a házimozitól.

Már régebben is felvetődött ez a téma és akkor is megjegyeztem, hogy valakinél a dvdzés (mostanában ezt használom házimozizás helyett) összefonódik egy gyűjtőszenvedéllyel és akkor már nem elégíti ki csak a film élmény, mert birtokolni is akarja.
Én pl még életemben nem kölcsönöztem dvd-t

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

Státuszszímbólum. És nem költöttek rá 400 ezret. 20 ezres DVD rákötve egy régi TV-re és hangfalrendszerre (ár 30 ezer Ft.)
Ezt még nem nevezném házimozinak. Azt sem hívtuk annak amikor csak a VHS volt rákotve a TV-re és egyes embereknél a HI-FI-re.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 715

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Sok-sok drága dvd filmet megvenni tényleg luxus. A kedvenceket (max évente 10-et) a többit meg kölcsönözni nem luxus. 
Számoljunk az én rendszeremnek megfelelő mai új ár kábé: TV mondjuk 150 eFt, erősítő 70 eFt, dvd lejátszó 40  eFt, mélynyomó + hangszórók 140 eFt
Ez annyi mint: 400 eFt
Egy igényesebb kerékpár ára.
"Üzemeltetési költségek":
dvd kölcsönzés havi 8 db film 8*400=3200 Ft, havi egy filmmel a gyűjtemény bővítése átlag 5000 Ft
Ezzel havonta 9*1,75 óra film szórakozáshoz jut az ember. (Azért kilenc, mert havi egy gyűjteménybeli filmmel is számoltam.)
A legtöbbünk zenét is ezen hallgat. Mondjuk havi egy drága CD beszerzése 4000-ért. Heti 2 óra zenehallgatás, az havi 8.
A fajlagos havi költség tehát 12200 Ft / (8+9*1,75 óra)=12200 Ft/23,75 óra= 514 Ft/óra

Ha valaki mondjuk teniszezik, akkor legalább 400 eFt-ba van a felszerelése, ütő ruha, húrozás, labda 5 évente (kábé ennyi idő alatt lehet lecserélni "nulla" értékkel egy házimozi rendszert). Na és nagyon szerencsésnek mondható ha 500-os óradíjért tud játszani.

Szóval semmivel sem drágább a házimozi mint egy átlagos hobbi, ha úgy vesszük mint minden hobbi ez is lehet luxus, de hobbik nélkül kevesen tudnánk teljes életet élni.

Egyébként most néztem csapokat. Nekem tetsző egyszerű hagyományos kádtöltő csap + mosdó csap kb 30 eFt. Fél házimozi erősítő, 6 dvd film. Nem azért de valahogy úgy tűnik, hogy szellemi tartalomban ez utóbbiak jobb fajlagos értékkel bírnak. Igaz csapokat muszáj vennem.

Olyan példákat sorolsz amelyeket a magyar lakosság túlnyomó többsége nem tud igénybe venni. Mondjam azt (statisztikai adat), hogy Magyarországon 700 ezren élnek havi 3!!! ezer Ft-ból. Közel három millióan pedig 50 ezer Ft-ból.
Igazad van, van kerékpár 400 ezerért és el is adnak belőle évi pár százat. A többire ugyanez igaz. Mint hobbi megállhat a lakosság egy elenyésző részénél, de a házimozi nem hobbi szinten van többtízezer embernek. Státuszszímbólum. És nem költöttek rá 400 ezret. 20 ezres DVD rákötve egy régi TV-re és hangfalrendszerre (ár 30 ezer Ft.)

a nagyon pontos adatokra nem emlékszem,de ma 10 magyar lakosból 3nak van autómata mosógépe....
ha ebbôl indulunk tényleg luxus néhány dolog.
Személyes:anno a '85 környékén vettünk egy surfot.nem volt drága,rokontól vettük.viszont az,hogy fejleszteni kellenne,új kiegészítôk etc,etc, majd aztán pár éven belül újat venni,mert elavul, szóba sem jöhetett.aztán el is adtuk miután 2évig nem használtuk.ja, egy vászon a mai napig ott figyel a szekrényben.asszem megvan még.lassan 20éve.....nekünk luxus lett volna dolog.
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Vendég

Sok-sok drága dvd filmet megvenni tényleg luxus. A kedvenceket (max évente 10-et) a többit meg kölcsönözni nem luxus. 
Számoljunk az én rendszeremnek megfelelő mai új ár kábé: TV mondjuk 150 eFt, erősítő 70 eFt, dvd lejátszó 40 eFt, mélynyomó + hangszórók 140 eFt
dvd kölcsönzés havi 8 db film 8*400=3200 Ft, havi egy filmmel a gyűjtemény bővítése átlag 5000 Ft
Ezzel havonta 9*1,75 óra film szórakozáshoz jut az ember. (Azért kilenc, mert havi egy gyűjteménybeli filmmel is számoltam.)
A legtöbbünk zenét is ezen hallgat. Mondjuk havi egy drága CD beszerzése 4000-ért. Heti 2 óra zenehallgatás, az havi 8.
A fajlagos havi költség tehát 12200 Ft / (8+9*1,75 óra)=12200 Ft/23,75 óra= 514 Ft/óra

Ha valaki mondjuk teniszezik, akkor legalább 400 eFt-ba van a felszerelése, ütő ruha, húrozás, labda 5 évente (kábé ennyi idő alatt lehet lecserélni "nulla" értékkel egy házimozi rendszert). Na és nagyon szerencsésnek mondható ha 500-os óradíjért tud játszani.

Szóval semmivel sem drágább a házimozi mint egy átlagos hobbi, ha úgy vesszük mint minden hobbi ez is lehet luxus, de hobbik nélkül kevesen tudnánk teljes életet élni.

Egyébként most néztem csapokat. Nekem tetsző egyszerű hagyományos kádtöltő csap + mosdó csap kb 30 eFt. Fél házimozi erősítő, 6 dvd film. Nem azért de valahogy úgy tűnik, hogy szellemi tartalomban ez utóbbiak jobb fajlagos értékkel bírnak. Igaz csapokat muszáj vennem.

Olyan példákat sorolsz amelyeket a magyar lakosság túlnyomó többsége nem tud igénybe venni. Mondjam azt (statisztikai adat), hogy Magyarországon 700 ezren élnek havi 3!!! ezer Ft-ból. Közel három millióan pedig 50 ezer Ft-ból.
Igazad van, van kerékpár 400 ezerért és el is adnak belőle évi pár százat. A többire ugyanez igaz. Mint hobbi megállhat a lakosság egy elenyésző részénél, de a házimozi nem hobbi szinten van többtízezer embernek. Státuszszímbólum. És nem költöttek rá 400 ezret. 20 ezres DVD rákötve egy régi TV-re és hangfalrendszerre (ár 30 ezer Ft.)

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: gemini »

Új fizető eszköz lesz a DVD? 
-Jó napot!
-Hogy a csaptelep?
-6 DVD
-Olcsóbb nincs?
-De, ez itt 3 melléklet DVD.

vagy ha nyaral az ember,akkor a sör

A sör a létfentartás egyik alapeleme

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

-Jó napot!
-Hogy a csaptelep?
-6 DVD
-Olcsóbb nincs?

vagy ha nyaral az ember,akkor a sör
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

-Jó napot!
-Hogy a csaptelep?
-6 DVD
-Olcsóbb nincs?

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Számoljunk az én rendszeremnek megfelelő mai új ár kábé: TV mondjuk 150 eFt, erősítő 70 eFt, dvd lejátszó 40 eFt, mélynyomó + hangszórók 140 eFt

gordon314.fw.hu

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

amortizálódnak, mint bármilyan más egyéb ingóság. Magyarul, ha már megvetted, akkor azon buksz a legtöbbet, tehát ezt már csak a legvégső esetben szabad csak eladni, mert használati értéke sokkal nagyobb mint az az ár, amit a piacon kaphatnál érte. 

ó és milyen igaz! a thomson lejátszom 1,5 évvel ezelôtt 55 körül volt.most az MMben 22.222ért....(igaz 1hete még volt belôle...)

nincs is 1,5 év max.1.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

amortizálódnak, mint bármilyan más egyéb ingóság. Magyarul, ha már megvetted, akkor azon buksz a legtöbbet, tehát ezt már csak a legvégső esetben szabad csak eladni, mert használati értéke sokkal nagyobb mint az az ár, amit a piacon kaphatnál érte. 

ó és milyen igaz! a thomson lejátszom 1,5 évvel ezelôtt 55 körül volt.most az MMben 22.222ért....(igaz 1hete még volt belôle...)

Enrico Benetti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Hozzászólás Szerző: Enrico Benetti »

státusz-nem státusz: egy haverom kijelentette:ha nagy szarban lenne,t ha nem lesz munkája akkor elôször kocsit adja el,aztán egyéb ingóságait,legvégül,de csak ha már nagyon-nagyon muszáj a házimozi rendszerét.
Ez csak azt bizonyítja, hogy a barátod egy igen józanul gondolkodó ember, aki tisztában van a dolgok értékével. Az elektronikai cuccok, köztük a házimozi is, sokkal gyorsabbam amortizálódnak, mint bármilyan más egyéb ingóság. Magyarul, ha már megvetted, akkor azon buksz a legtöbbet, tehát ezt már csak a legvégső esetben szabad csak eladni, mert használati értéke sokkal nagyobb mint az az ár, amit a piacon kaphatnál érte.

A többi amit írtál szintén nagyon igaz: bármit is tart a közmondás, az emberek a külsőjük alapján itéltetnek. Ha egy rozzant trabanttal menne az üzleti tárgyalásaira, akkor abból már sok jó nem sülhetne ki.

De ennek ellenére Simonnak van igaza: szerintem is luxuscikk a házimozi.

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

És milyen igazad van Simon..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Vendég

A vita abból adódódott, hogy személyeskedésnek fogtátok fel amit én nem annak szántam. Sőt egyáltalán nem is ide szántam hiszen akik itt vannak azok házimozi fanok és mint ilyen teljesen elfogadható, hogy esetleg erőn felül költ rá mivel ez a hobbija. Nekem olyan órám van amit a nálam sokkal gazdagabb emberek se nagyon engedhetnek meg maguknak mivel ez meg az én mániám. Nem ezzel van a baj. Sőt tulajdonképpen semmivel nincs baj. Gordon azt mondja nem luxuscikk a házimozi. Ezzel biztos sokan vitába szállnának én nem teszem, de ha holnap meg szeretném venni azokat a filmeket amelyek jó ha megvannak egy plazma árát otthagynám a boltba. Ez egészen pontosan 15 havi átlagfizetés csak DVD filmekre. De az sem véletlen, hogy nagyon sokan szentségelnek a szélesvásznú filmek miatt és az új DVD lejátszó vásárlásánál fő szempont, hogy lehessen vele zoomolni. Ezt azt valószínűsíti, hogy régi, kis méretű 4:3-as TV-vel használnák ezeket amelyet lehet házimozi komponensnek nevezni de csak ilyen "szegény" országban, mint a miénk.
És, hogy aztán végképp elvegyem a dolog élét én például nem veszek DVD filmet mert drágának tartom őket. Sőt, még az újságmellékletes filmeket is drágának tartom. De a házimozira sem költöttem már jóideje és hasonló jó ideig nem is szándékozom. Egy perzsa szőnyeg 20 DVD film nálam a kettő nem egy kategória. Egy közepes fényképezőgép állvány 4 DVD film. Szintén nem egy kategória. Egy pár éve kezdtem el mindent DVD filmben számolni és én arra jöttem rá, hogy luxuscikk. Nekem legalábbis azért az mert inkább veszek helyette "értékesebb" dolgokat. A filmnézése öröme megmaradt. Mikor elkezdtem a házimozit azt mondtam, hogy nem a hardver számít hanem a szoftver, azaz nem a DVD lejátszó a fontos hanem az, hogy mennyi filmje van az embernek. Ma már azt mondom, hogy nem az számít, hogy milyen DVD lejátszód van, sőt még az sem, hogy mennyi DVD filmed van hanem azt számít, hogy mennyi filmet nézel, mennyi filmélménnyel leszel gazdagabb. De ez már tényleg nagyon offtopic.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.

státusz-nem státusz: egy haverom kijelentette:ha nagy szarban lenne,t ha nem lesz munkája akkor elôször kocsit adja el,aztán egyéb ingóságait,legvégül,de csak ha már nagyon-nagyon muszáj a házimozi rendszerét.persze,lehet,ha majd ott tart,akkor meggondolja,de most így gondolkodik.

és kinek mi: nagyon jó batátomnak ott van a volvo s-60as.de albérletben lakik- igaz most épitkezik,lassan egy éve- neki pl. munkaeszköze az autó sôt szükséges "status"szimbólum,mert volt rá példa,hogy egy tárgyalás 2. "fordulójában" miután meglátták az autóját más hangnemben és stílusban beszéltek vele.neki is fontos viszont,hogy a házimozija meglegyen,mondjuk a legjobb és minôségi cuccokkal.nem rongyrázó,de ad a minôségre.anyagilag "messze" fölöttem van,de mégis "irigyel" mert több a dvd filmem és normális a párkapcsolatom.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Off

Nem szeretném újra előrángatni a témát, de bennem is erős érzelmeket váltott ki az alábbi eszmecsere.

Egyrészt teljesen igaz, hogy ránk a "cifra nyomorúság" a jellemző. Lakohelyem révén van alkalmam éppen elégszer látni azt, hogy 500-as "merdszóból" meg hetes "bömbiből" kitérdesedett mackónadrágos ápolatlan "hölgyek/urak" szállnak ki és viselkednek úgy mint a kondások. Esetükben mondjuk nem a pénz hiánya miatt nem ruházkodnak, viselkednek, hanem azért mert a kultúrára nem pénz, hanem igény nem jutott.

Van olyan is, amit Simon mond, vagyis, hogy lényegtelen dolgokra költik az emberek a kevés pénzüket a lényeges helyett. Talán nálunk terjedt a leggyorsabb mértékben a mobiltelefon. Valóban azoknak van, akiknek a munkájukhuz, életvitelükhöz szükséges és akik tényleg megengedhetik maguknak? Akkor miért ilyen nagy mégis az SMS forgalom? Miért a feltöltőkártyák fogynak?
Tényleg az öreg autók is jellemzőek. Annyi a nagy benzinzabáló, alkatrész és szervízköltség nyelő batár. Akinek van is rá pénze, azok nagy része is csak azért tart egy hatalmas autót, hogy munkába járjon vele. Nagy ritkán, havonta megtesz vele 100-200 km-es "nagy" túrákat. Röviden: nem használja ki, csak státuszként.

Azzal viszont alapjaiban nem értek egyet, hogy a házimozi luxus. Már régen nem az, sőt!
Ha igazán gazdag lennék, akkor eljárnék vitorlázni, golfozni, sielni, utazgatni .... Ha kevésbé, de igazán jó modú, akkor hetente többször színházba, moziba, bálba, koncertekre...
Mivel ezeket az "úri huncutságokat" a szükséges pénz és idő hinyában csak kevesek engedhetik meg maguknak rendszeresen, ezért valami más, olcsóbb, időben kevesebb kötöttséggel járó szórakozással kell kiváltani. Ilyen a házimozizás is!
gordon314.fw.hu

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

OffNem kedves Simon, ez nem betalált, hanem egyszerűen bántó.

Azért mondtam, hogy betalált mivel semmi bántó nem volt benne. Egyszerű ténymegállapítás volt, hogy azért van ennyi DVD mellékletes magazin közepes minőségű melléklettel mert rengeteg olyan ember rendelkezik házimozival akinek egyébként nincs pénze arra, hogy havonta x lemezt megvegyen. Ha nem így volna akkor senki nem venné meg az xy mellékleten lévő VHS minőségű rosszul masterelt filmet ahhoz képest nem is olcsón. Persze mondhatod erre azt, hogy nálunk 8 millió embernek a házimozi és az autó a hobbija és éppen ezért van mindenkinek erőn felül mindekettőből. Erre mondom én azt, hogy ez szimplán nem igaz. Vannak menő dolgok és nem menő dolgok. Az autó és a házimozi menő, a perzsa szőnyeg és a kávéfőző nem menő. Vagy legalábbis nem láttam még olyat, hogy valakinek 200 ezres kávéfőzője van és ingyenes termékmintából főzi vele a kávét.
Még egyszer egyáltalán nem akartam semmi rosszat mondani a dologgal (rossz az aki rosszra gondol) csupán némi magyarázattal próbáltam szolgálni (persze a buta magánvéleményemmel) arra, hogy miért ilyen minőségűek ezek a filmek. Kitérhetnék arra is, hogy óriási előnyük is van ezeknek a mellékleteknek, például olyan filmek is megjelennek amelyek egyébként nem. Erre mondta Field, hogy ennek sincs sok értelme akkor ha nem fordítanak kellő figyelmet arra, hogy a minőségük is megfelelő legyen.

Nekem az az "alanyi jogon" csípte egy picit a szemem, de egyébként nincs nekem veled semmi bajom.
Ok, téma lezérva, inkább keressük újság mellékletekben a jobb minőségű filmeket, mert ezen a fúrumon az mindenkinek alanyi jogon jár.

Vendég

ON 
Az 54-el kapcsolatban a kereskedelmi forgalomban megjelent verzió nem tartalmazza azokat a képhibákat amelyeket a mostani mellékletes. Egyébként nem túl zavaró hibákról van szó.

ON

Ezeket a mellékletes dvd-ket ujrakódolják? Vagy különben minek különböznek a kereskedelmi verziótól?

Vannak kelemes meglepetések is. Pl. a "Farkasok szövetsége". A kereskedelmi verzióban a magyar szinkron csak suround a mellékleten dd. Persze lehet, hogy már van újabb kiadása is, amin normális szinkron van.

Itt gondolom új master volt mivel a régi FF-es volt ez meg 1.85 anamorf. A videóklipp rajta az ugyanaz ezért lehet, hogy ugyanaz a hanghiba benne van mindkettőben. A többi filmről nem tudok nyilatkozni.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

ON 
Az 54-el kapcsolatban a kereskedelmi forgalomban megjelent verzió nem tartalmazza azokat a képhibákat amelyeket a mostani mellékletes. Egyébként nem túl zavaró hibákról van szó.

ON

Ezeket a mellékletes dvd-ket ujrakódolják? Vagy különben minek különböznek a kereskedelmi verziótól?

Vannak kelemes meglepetések is. Pl. a "Farkasok szövetsége". A kereskedelmi verzióban a magyar szinkron csak suround a mellékleten dd. Persze lehet, hogy már van újabb kiadása is, amin normális szinkron van.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

ON

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”