Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVD mellékletes magazinokról vegyesen
- GTomi
- V.I.P.

- Értékelés: 715
persze nem tudom,hogy luxus-e az, mikor egyik kolléganôm -nem bántásiból mondom- de igazi szabolcsi parasztpi**a(bocsánat) és csak azért vett a rózsadombon lakást családjával,mert meg kell mutatnia,hogy hova jutott.aztán sír a szája,hogy amikor a légkondit csinálták nála a szerelôk meghallották a címet,2*árat kértek el...
londonban dolgozó barátaim megnyugtattak,hogy most a belvárosi lakásom 30nméért londonban 1000fontot is adnának havonta.persze ez nem vigasztal
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Nálunk azért vesz mindenki saját lakást megy a magyar nép anyagias. És jelen esetben szerintem igazuk is van. ...
Mindez amit leírtál az igaz és logikus. Befektetési szempontból teljesen jogos.
Itt azonban életvitelt is kell nézni.
Vagy bérelek most egy olyan lakást, amit megengedhetek magamnak, és ha lesz lehetőségen majd veszek egyet, vagy most nyomorgok, hogy mielőbb vehessek saját lakást, ami majd ha meglesz, akkor megint eladok és nyomorgok, hogy vegyek mégnagyobbat és így tovább egész addig, amig bele nem pusztulok és az örököseim nem örülnek. Én meg végignyomorogtam értük egy életet.
Amúgy meg ha ez valóban így lenne, akkor ha előbb utóbb szinte mindenki örökölne egy ingatlant. Ezért igazából addig "kell kihúznia". tudom csúnya dolog örökségre várni, de ez a rendszer itt így megy. Mindenki azért küzd, hogy a következő generációnak jó legyen.
Ami az ingatlanok befektetési értéké illeti, abban teljesen igazad van. Az elmúlt x évben jó befektetés volt az ingatlan, mert nem csak tartotta az értékét, de nőtt is az értéke. Ha a svájci példánál maradunk, akkor ott ilyen nem igazán jellemző általánosan (biztos vannak régiók amire átmenetileg igen). Ott már beálltak az ingatlanárak egy magas értékre és azt tartják. Nyerészkedni nem nagyon lehet velük.
De visszatérve az eredeti témához: ha van x millióm lakásra befektetni, csak azért, hogy az pár évmúlva x*2-t érjen, az nem luxus? Már úgy értem, hogy ha valaki ki tud szakítani a költségvetéséből x milliót befektetési céllal, az nem nyomorog! Vagy ha igen akkor megérdemli!
Egyébként kicsit általánosítunk az ingatlanok esetén. Mert valóban a városokban igencsak drágák és felmenőben vannak az ingatlanárak, de a falvakban (nem a Pest környéki kiköltözési célpontokra gondolok) "szinte bagóért" lehet házakat venni. Igaz, akkor messze van minden, kényelmetlenebb minden. De a kényelemért ennyit fizetni nem luxus?
Nem egy embert ismerek (sőt magam is tettem úgy egy évig), akik 100 km-re laknak a munkahelyüktől. Nálunk ez kuriózum, de "nyugaton" meg kell nézni hányan teszik ezt!
Én Budörsről jártam Siófokra és reggel kábé egy óra alatt itt voltam. Amikor főiskolára jártam, akkor kábé ennyi idő kellett a Nagytétényi útról a Blaháig beutazni.
gordon314.fw.hu
Ezzel meg é nem értek egyet. Lehet hogy olcsobban jutnék lakáshoz csak állásom nem lenne ott.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

- Értékelés: -1
És bizony egy saját otthonhoz is sok embernek erőn felül, vagy legalábbis ereje határán lavírozva kell vállalni a részletet, vagy a büdös életben nem lesz saját otthona. Ha úgy vesszük, akkor egy saját lakás előteremtése is luxus.
Ne haragudj, de ez badarság.
Nyilván nem lehet luxus az, ami az élethez kell. Persze nem lakhat mindenki a Rózsadombon és Budapesten. Az emberek emberek nagyon sokszor rossz helyen vágynak olyan lakásra, ami elérhetetlen számukra vagy erőn felüli teljesítést kíván meg. Ha valaki nem tud összegyűjteni annyi pénzt, hogy megvegyen egy pesti lakást, akkor az költözzön le vidékre és élje az életét ott. Vagy lakjon albérletben itt, de akkor ne panaszkodjon.
A svájci lakásbérlet dologba meg szerintem ne menjünk bele, mert több uniós országban kinevetik azt, aki bérli a lakást, ahelyett, hogy venne egyet (20-25 éves hitelre) és kihasználná az első lakás megvétele után járó adókedvezményeket.
-
Vendég
Na látod ez tényleg "luxus". Nézd meg, hogy nálunk sokkal fejlettebb országokban hányan élnek saját ingatlanban és hányan bérelnek egy életen át.
Ez szemlélet kérdése. Nálunk csak akkor érezzük biztosnak a létünket, ha saját otthonunk van.
Mondjuk Svájcban, ha bérelhet az ember egy lakást a fizetéséhez mérten elfogadható áron, és tudja, hogy ha fizeti, akkor 10 év mulva is ott lakhat, és a bérlet sem emelkedik az inflációt meghaladóan, akkor valahogy kisebb az igény rá, hogy sok-sok milliót egy ingatlanba fektessen valaki.
Itthon is ki lehet számítani, hogy hány évig bérelhetsz egy lakást az árából. Nyilván, hogy nagyon hosszú távon megéri, de az emberek sokszor tényleg erőn fellül vállalnak azért, hogy majd 20 év múlva jobban járjon.
Gordon imádlak téged de most sem értek egyet.
Nálunk azért vesz mindenki saját lakást megy a magyar nép anyagias. És jelen esetben szerintem igazuk is van. Tegyük fel, hogy havi 130 ezerért bérelsz egy szép lakást. Miért jó ez? Semmiért. De tegyük fel, hogy összekaparsz valamennyi pénzt és felveszel hitelt havi 130 ezerért. Ez miért jó? Mert 20 év múlva ugyanannyi pénzért van egy saját lakásod amit soktíz millióért akár el is adhatsz, a gyerekeidre hagyhatod, stb. A másik dolog az ingatlanárak. Az első lakásomat másfél millióért vettem és 5 év múlva 3 és félért adtam el. A másodikat 6 millióért vettem és 13,5-ért árulom. Azt nem írom le, hogy most mennyiért vettem lakást mert örökre kitiltanának a fórumról.
Szóval valóban luxus lakást venni, de bérelni -jelenleg- még nagyobb luxus.
És bizony egy saját otthonhoz is sok embernek erőn felül, vagy legalábbis ereje határán lavírozva kell vállalni a részletet, vagy a büdös életben nem lesz saját otthona. Ha úgy vesszük, akkor egy saját lakás előteremtése is luxus.
Na látod ez tényleg "luxus". Nézd meg, hogy nálunk sokkal fejlettebb országokban hányan élnek saját ingatlanban és hányan bérelnek egy életen át.
Ez szemlélet kérdése. Nálunk csak akkor érezzük biztosnak a létünket, ha saját otthonunk van.
Mondjuk Svájcban, ha bérelhet az ember egy lakást a fizetéséhez mérten elfogadható áron, és tudja, hogy ha fizeti, akkor 10 év mulva is ott lakhat, és a bérlet sem emelkedik az inflációt meghaladóan, akkor valahogy kisebb az igény rá, hogy sok-sok milliót egy ingatlanba fektessen valaki.
Itthon is ki lehet számítani, hogy hány évig bérelhetsz egy lakást az árából. Nyilván, hogy nagyon hosszú távon megéri, de az emberek sokszor tényleg erőn fellül vállalnak azért, hogy majd 20 év múlva jobban járjon.
gordon314.fw.hu
Én is szólnék a luxus-nem luxos témához. Nehogy kialudjon a láng.
Mi a nem luxus? Ami kell az életben maradáshoz és az alapvető életvitelhez.
ház, ruha, kaja, fűtés, villany és víz, tömegközlekedés, posta
Aki a fentiek közül valamelyikkel nem rendelkezik annak nehéz lenne elmagyarázni, hogy nem lehet élni mobil, házimozi cucc, internet, számítógép, digitális fényképezőgép vagy autó nélkül.
Azonban az ismerőseim közül azoknak van otthon DVD lejátszója vagy házimozija aki kevésbé van eleresztve. A többieknek azért nincs, mert nem érdekli őket.
Azt hiszem mi a szerencsésebbek közé tartozunk, ha otthonról tudunk írni ide a forumba, a számítógépünk és a saját net elérésűnk segítségével a házimozinkról, mobilunkról és a digitális fényképezőgépeinkről.
Szerintem meg ha egész életedben egyetlen egy DVD mellékletes magazint megveszel a filmmelléklete miatt, akkor már jó dolog, hogy vannak ilyen újságok.
Ha jól láttam valamely autós újság most a Zsoldoskatonát adja Piedone-val. Vagyis a volt Cinemás mellékletet.
Asszem sokmindent nem kell hozzáfűzni.
Nekem kimaradt ez a Zsoldoskatonás melléklet a Cinemával.
Megéri megvenni, vagy ez is valami ótvar kiadvány? Tudsz valamit a lemez specifikációiról?
Én nem láttam, csak hallottam, hogy eléggé tré kiadvány. Egy eléggé megvágott verziót raktak rá, a kép se igazi (de álélitolag még ugy ahogy elmegy) a hang szintén.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Ha jól láttam valamely autós újság most a Zsoldoskatonát adja Piedone-val. Vagyis a volt Cinemás mellékletet.
Nekem kimaradt ez a Zsoldoskatonás melléklet a Cinemával.
Megéri megvenni, vagy ez is valami ótvar kiadvány? Tudsz valamit a lemez specifikációiról?
Én is szólnék a luxus-nem luxos témához. Nehogy kialudjon a láng.
Mi a nem luxus? Ami kell az életben maradáshoz és az alapvető életvitelhez.
ház, ruha, kaja, fűtés, villany és víz, tömegközlekedés, posta
Aki a fentiek közül valamelyikkel nem rendelkezik annak nehéz lenne elmagyarázni, hogy nem lehet élni mobil, házimozi cucc, internet, számítógép, digitális fényképezőgép vagy autó nélkül.
Azonban az ismerőseim közül azoknak van otthon DVD lejátszója vagy házimozija aki kevésbé van eleresztve. A többieknek azért nincs, mert nem érdekli őket.
Azt hiszem mi a szerencsésebbek közé tartozunk, ha otthonról tudunk írni ide a forumba, a számítógépünk és a saját net elérésűnk segítségével a házimozinkról, mobilunkról és a digitális fényképezőgépeinkről.
Szerintem meg ha egész életedben egyetlen egy DVD mellékletes magazint megveszel a filmmelléklete miatt, akkor már jó dolog, hogy vannak ilyen újságok.
Elkúrtuk
Elkúrtuk
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Srácok: Ma jelent meg a DVD Zene (?) magazin új száma. Benne
hímsoviniszta disznó
Na, ez eltartott egy ideig mire megértettem.
- GTomi
- V.I.P.

Srácok: Ma jelent meg a DVD Zene (?) magazin új száma. Benne
hímsoviniszta disznó
Rega Brio, CA DacMagic 200M + TMP táp, PC/PP V2/Audirvana, Revox B226, Hivox 3 utas zárt monitor, HiDiamond D3 hfkábel + D3 rca, IsoTek Premier/Initium/Hivox tápkábelek, Oyaide Neo usb a-b, QED QE6200 koax, Audioquest Forest RJ/E Ethernet, ifi LAN iSilencer, Viablue absorber+HS spike disc
Vettem én CD lejátszót 20 ezerért mikor 14 ezer volt a fizetésem és hónapokig állt a polcon mert lemezre már nem volt pénzem (akkor még drágább volt másolni, mint megvenni). Két év után volt vagy 4 lemezem. Semmi értelme nem volt, de fiatal voltam és talán azt gondoltam mint a mai potenciális Panatocsi DVD vásárló.
Nekem is 20ezer volt az első Cd-m csak mielőtt megvettem már volt 12 lemezem
Ebből is látszik mennyire másként fogjuk fel az életet
Srácok: Ma jelent meg a DVD Zene (?) magazin új száma. Benne mellékletként az "54" (studió 54) c. filmmel, ami az egyik NAGY KEDVENCEM.16:9-es formátumot és 5.1-es magyar szinkront igérve hozzá. Ez nekem azért nagyon furcsa, mert a régebbi kereskedelmi kiadványon pont NEM EZEKKEL A SPECIFIKÁCIÓKKAL jelent meg a film. Kérdésem aki már megvette ezt az "új verziót", mi igaz az egészből???
köszi
Biztos igaz, mert ennek a lapcsaládnak most az a "hobbija", hogy kereskedelmi változatban "lájtos" filmeket hoz ki mellékletként felturbósítva.
Srácok: Ma ...A DVD Music Magazin az 54 című melléklettel már múlt hét közepén megjelent. Szó is esett róla itt e topikban, csak vissza kéne keresned a hozzászólásokban: ez nem könnyű, ugyanis egy ideje itt épp az 54 melléklet ürügyén az a téma, hogy luxus-e a házimozi vagy sem, és kinek mi jár.
Köszi field, ezt teszem:)
Köszi field, ezt teszem:)
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
-
Vendég
Srácok: Ma jelent meg a DVD Zene (?) magazin új száma. Benne mellékletként az "54" (studió 54) c. filmmel, ami az egyik NAGY KEDVENCEM.16:9-es formátumot és 5.1-es magyar szinkront igérve hozzá. Ez nekem azért nagyon furcsa, mert a régebbi kereskedelmi kiadványon pont NEM EZEKKEL A SPECIFIKÁCIÓKKAL jelent meg a film. Kérdésem aki már megvette ezt az "új verziót", mi igaz az egészből???
köszi
A DVD Music Magazin az 54 című melléklettel már múlt hét közepén megjelent. Szó is esett róla itt e topikban, csak vissza kéne keresned a hozzászólásokban: ez nem könnyű, ugyanis egy ideje itt épp az 54 melléklet ürügyén az a téma, hogy luxus-e a házimozi vagy sem, és kinek mi jár.
Srácok: Ma jelent meg a DVD Zene (?) magazin új száma. Benne mellékletként az "54" (studió 54) c. filmmel, ami az egyik NAGY KEDVENCEM.
16:9-es formátumot és 5.1-es magyar szinkront igérve hozzá. Ez nekem azért nagyon furcsa, mert a régebbi kereskedelmi kiadványon pont NEM EZEKKEL A SPECIFIKÁCIÓKKAL jelent meg a film. Kérdésem aki már megvette ezt az "új verziót", mi igaz az egészből???
köszi
TV: Panasonic TX-32PF10, HD: Western Digital - WD TV HD,DVD: Panasonic DVD-S42 / Bellagio AD2020 (DivX), HGF:Technics SB-EX3(front) SB-CSS14(Sur/Cent), AMP: Yamaha RX-V350
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

A plazmára nincs gari egyébként? Én sem ma fogom a plazmavásárlát elkezdeni.
De van. Általában 1 év. De kivárja a másnapot, hogy elromoljon.
Én úgy olvastam egy másik topicban (talán Grodon írta), hogy az egy év után is van jótállás, ha főalkatrész romlik el és ekkor is meg kell csinálniuk ingyen .
-
Vendég
De van. Általában 1 év. De kivárja a másnapot, hogy elromoljon.
- GTomi
- V.I.P.

egy mellékletet. (Ha így haladunk a Magyar Közlöny is DVD mellékletet kap, amiben a T. Ház vitatja meg az egyes törvényeket. Természetesen itt lenne értelme a DD5.1-es hangrendszernek és a széles képnek, mert egyeseknek akkora a képük, hogy csak na. Ráadsául az anamorf technológiát is bátran alkalmazhatják.)
Végül is lehet ez a meggyőződésed, de ha véletlenül egy év két naposan elromlik a plazma és a szervíz kidobja a 170 ezres javítási számlát akkor lehet, hogy újragondolod. És ebben ez a lényeg. Nekem is a mániám a plazma, de addig amíg nem érzem úgy, hogy különösen nagy megterhelés nélkül meg tudnám venni és tudnám vállalni a vele járó költségeket addig nem ruházok be. Persze most már inkább az LCD felé kacsingatok az meg most olyan drága, mint a plazma volt 2 éve tehát lehet kezdeni újra elölről az árcsökkenés kivárását.Vettem én CD lejátszót 20 ezerért mikor 14 ezer volt a fizetésem és hónapokig állt a polcon mert lemezre már nem volt pénzem (akkor még drágább volt másolni, mint megvenni). Két év után volt vagy 4 lemezem. Semmi értelme nem volt, de fiatal voltam és talán azt gondoltam mint a mai potenciális Panatocsi DVD vásárló.
OFF
Ez csak vicc volt Simon, az alanyi jogon járó plazma,lcd és mellé porshe.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
Nekem például megyőződésem, hogy alanyi jogon jár nekem egy plazmatévé és mellé egy projektor.
Végül is lehet ez a meggyőződésed, de ha véletlenül egy év két naposan elromlik a plazma és a szervíz kidobja a 170 ezres javítási számlát akkor lehet, hogy újragondolod. És ebben ez a lényeg. Nekem is a mániám a plazma, de addig amíg nem érzem úgy, hogy különösen nagy megterhelés nélkül meg tudnám venni és tudnám vállalni a vele járó költségeket addig nem ruházok be. Persze most már inkább az LCD felé kacsingatok az meg most olyan drága, mint a plazma volt 2 éve tehát lehet kezdeni újra elölről az árcsökkenés kivárását.
Vettem én CD lejátszót 20 ezerért mikor 14 ezer volt a fizetésem és hónapokig állt a polcon mert lemezre már nem volt pénzem (akkor még drágább volt másolni, mint megvenni). Két év után volt vagy 4 lemezem. Semmi értelme nem volt, de fiatal voltam és talán azt gondoltam mint a mai potenciális Panatocsi DVD vásárló.
- Enrico Benetti
- Fórumlakó

Nagyon OFF irányban ment el ez a luxus-nem luxus vita.
Véleményem szerint, a mellékletes magazinok (úgy általában mindegyik) speciálisan posztkommunisita jellegzetességek. Csak mondjatok egyetlen egy nyugati országot, ahol komplett dvd filmeket tesznek fel mellékletnek havi rendszerességgel! Nincs ilyen. Nyugaton, ha egy film kifut, akkor annak a kiadó leviszi az árát, beteszi akcióba és viszi a jónép mint a cukrot, fél-kétharmad áron mint most a dvdcenter magazin. Itt nálunk élémes emberek kitalálták, hogy ha MÉH-be való papírt csomagolnak mellé, akkor drágábban jobban el lehet adni, mert az embereknek az az érzésük, hogy ingyen kapnak valamit. Kezdetben vala a Házimozi magazin, amelyik elhatározta, hogy ugrásszerűen megnöveli az amúgy eléggé alacsony példányszámát valamilyen melléklettel. És bejött nekik. Erre indult el a lavina a Nemzetközi DVD Magazin és társai, mostanra meg már eljutottunk oda, hogy mindenhez adnak egy mellékletet. (Ha így haladunk a Magyar Közlöny is DVD mellékletet kap, amiben a T. Ház vitatja meg az egyes törvényeket. Természetesen itt lenne értelme a DD5.1-es hangrendszernek és a széles képnek, mert egyeseknek akkora a képük, hogy csak na. Ráadsául az anamorf technológiát is bátran alkalmazhatják.)
Miért van ez a nagy mellékletesdi divat? Azért amit Simon mondott. Magyarországon a hobbi, ha komolyan csinálják, az emberek többségének nem megfizethető, magyarul: luxus. Ezért a szerencsétlenek (köztük mi is) azt lessük, hol lehet potyázni, hol adnak valamit "ingyé vagy ócsóé". Közben pedig nem vesszük észre, hogy nagyon át vagyunk b.-va. Az ilyen lejárt, kifutott filmeket a kiadóknak önszántukból kellene olcsóbban adni. Olcsóbban mint a jelenlegi magazinokat. Vannak azért jó példák is: pl. MM -ben sokszor van akció akár 2000 alatt is. De még ez is drága. A múltkor pl. 5 euró/db-ért vettem egy tucat régebbi filmet.
A dvd-vel fogalalkozó magazinokból (természetesen melléklet nélkül, max 600 Ft-ért) pedig kevesebb is elég lenne. Kettő-háromnál többnek nem látom értelmét.
- balukapitány
- Kezdő Fórumlakó

- Értékelés: 0
csinaljak csakujabb dvdcenter olvasokat latok
gyuljetek csak, gyuuuuljetek
Asssszem az lesz!
TV:Samsung SP-43R1HL1X
Home Movie:Panasonic SC-PT160
Videó:Samsung SV-671GX
Konzol:Playstation 2 SCHP 70004
Hifi:LG FFH-515A
Tudom, hogy Isten én vagyok, mert ha hozzá imádkozom, én hallom az imát.