Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD mellékletes magazinokról vegyesen

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 189

Hozzászólás Szerző: cisco »

ockham: Ha majd sikerült megtekinteni ezt a kiadást akkor érdekelne mi a valóság, bár gyanítom, hogy nincs elírás csak akkor szomorú leszek.
Majd este nyilatkozom.

Köszönöm előre is és jó szórakozást a lemezhez!!!

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ockham »

ockham: Ha majd sikerült megtekinteni ezt a kiadást akkor érdekelne mi a valóság, bár gyanítom, hogy nincs elírás csak akkor szomorú leszek.
Majd este nyilatkozom.

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

Nem tudja véletlenűl valaki, hogy a Klub Magazinnak (Minden lében két kanál volt a mellékletük) van-e honlapja?

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Már nem tudom, melyik topikban volt, de a Zene (???) magazin az Egy nehéz nap éjszakájával jött ki. Beatles rajongók, hajrá! Árkád MM-ben láttam belőle kb 3 darabot.
Én is örülök, hogy ez lesz a melléklet de azért van 1-2 apróság. Pl a bolti verzió 4:3-s és 5.1 míg ez 16:9 és 2.0 szóval azért nem értem miért kellett az 5.1-ből 2.0-st csinálni mert még a képre lehet mentegetőzni azzal hogy akinek 16:9-s tvje van annak jobb stb.

Amúgy nem lehetéges hogy az újság weboldalán van az elírás???

Cisco

A dobozon is 2.0 áll. Megnézni még nem volt alkalmam, mert most az asszony nézi a tévét.

sztrovacsek
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: -6

Hozzászólás Szerző: sztrovacsek »

Vigyázni kell ezekkel az "olcsó" dvd-kel, én amikor veszek egyet mindíg megnézem a neten a róla készült tesztet.Mert lehet hogy szar a minősége!Sok gagyi járt már nálam és láttam a különbségeket!!Nem tudom ti hogy vagytok ezzzel de engem nagyon zavar hogyha a kép nem tűéles!Akkor inkább megnézem valamelyik csatornán.Szerintem egy dvd legyen penge tűél !Ez nem elvárás!Ha megveszek valamit dvd-n akkor a lehető legjobb képet, hangot szeretném visszakapni a tv-n!! sokszor fel voltam háborodva az ilyen filmekenPl:Asterix és obelix(annál még ok-s) de Druidák alkonya,Mario bros, Road to perdition,és még van néhány.Hangsúlyozom a dvd-k gyáriak voltak!!Persze vannak kivételek.
Ha valakinek van észrevételel írja meg!!

Hol szoktál a neten teszteket nézni dvd-kről ?

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az eredeti angol van meg vagy a magyar szinkronos?Mert nem az enyém de nálam volt és az magyar feliratos volt.a címét sem tudom mert angol volt fullon.Lehet neked más a kiadása.Nem a lejátszóm volt a gáz pedig azt hittem ,hanem tényleg sz minőség volt szg-n is megnéztük.A Druidák alkonyát nemrég vettem a Rocky storeban 2000ért újonnan de meglepett a minősége, pedig nem régi film.
Ebből a filmből nincs hivatalos szinkronos kiadás, csak feliratos. Ez nekem is megvan és semmi gond se a képpel, se a hanggal.

Akkor nem tudom mi lehetett a baj.Olyan volt a minősége mint egy vcd-nek.Lehet hibás kiadás.

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Az eredeti angol van meg vagy a magyar szinkronos?Mert nem az enyém de nálam volt és az magyar feliratos volt.a címét sem tudom mert angol volt fullon.Lehet neked más a kiadása.Nem a lejátszóm volt a gáz pedig azt hittem ,hanem tényleg sz minőség volt szg-n is megnéztük.A Druidák alkonyát nemrég vettem a Rocky storeban 2000ért újonnan de meglepett a minősége, pedig nem régi film.
Ebből a filmből nincs hivatalos szinkronos kiadás, csak feliratos. Ez nekem is megvan és semmi gond se a képpel, se a hanggal.

cisco
Törzsvendég
Törzsvendég

Már nem tudom, melyik topikban volt, de a Zene (???) magazin az Egy nehéz nap éjszakájával jött ki. Beatles rajongók, hajrá! Árkád MM-ben láttam belőle kb 3 darabot.
Én is örülök, hogy ez lesz a melléklet de azért van 1-2 apróság. Pl a bolti verzió 4:3-s és 5.1 míg ez 16:9 és 2.0 szóval azért nem értem miért kellett az 5.1-ből 2.0-st csinálni mert még a képre lehet mentegetőzni azzal hogy akinek 16:9-s tvje van annak jobb stb.

Amúgy nem lehetéges hogy az újság weboldalán van az elírás???

Cisco

Vendég

Vigyázni kell ezekkel az "olcsó" dvd-kel, én amikor veszek egyet mindíg megnézem a neten a róla készült tesztet.Mert lehet hogy szar a minősége!Sok gagyi járt már nálam és láttam a különbségeket!!Nem tudom ti hogy vagytok ezzzel de engem nagyon zavar hogyha a kép nem tűéles!Akkor inkább megnézem valamelyik csatornán.Szerintem egy dvd legyen penge tűél !Ez nem elvárás!Ha megveszek valamit dvd-n akkor a lehető legjobb képet, hangot szeretném visszakapni a tv-n!! sokszor fel voltam háborodva az ilyen filmekenPl:Asterix és obelix(annál még ok-s) de Druidák alkonya,Mario bros, Road to perdition,és még van néhány.Hangsúlyozom a dvd-k gyáriak voltak!!Persze vannak kivételek.

A Road to perdition nekem is megvan, nekem semmi gondom nincs vele.

Nálam kiváló a kép és a hang is.

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: Robotk@ »

A Road to perdition nekem is megvan, nekem semmi gondom nincs vele.

Nálam kiváló a kép és a hang is.

Vendég

Vigyázni kell ezekkel az "olcsó" dvd-kel, én amikor veszek egyet mindíg megnézem a neten a róla készült tesztet.Mert lehet hogy szar a minősége!Sok gagyi járt már nálam és láttam a különbségeket!!Nem tudom ti hogy vagytok ezzzel de engem nagyon zavar hogyha a kép nem tűéles!Akkor inkább megnézem valamelyik csatornán.Szerintem egy dvd legyen penge tűél !Ez nem elvárás!Ha megveszek valamit dvd-n akkor a lehető legjobb képet, hangot szeretném visszakapni a tv-n!! sokszor fel voltam háborodva az ilyen filmekenPl:Asterix és obelix(annál még ok-s) de Druidák alkonya,Mario bros, Road to perdition,és még van néhány.Hangsúlyozom a dvd-k gyáriak voltak!!
Persze vannak kivételek.

Ivan/
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Ivan/ »

Az FF Film adta ki, sajna 4:3 letterbox (szerintem nem is tudják, mi az hogy 16:9, még egy kiadványt sem láttam tőlük úgy).

Nem a kedvenc kiadom, de azért megvédem őket. A Tes ugyanis pl 16:9 (más kérdés, hogy a kis hülye zöld csík baromira idegesitő.

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Pólusban is van. Én csak azt furcsálottam, hogy a lap iszonyatosan vékony lett. Szerintem (így ránézésre) nem több 48 oldalnál. A melléklet tényleg nagyon jó, de a magazin az nagyon gáz. Átkersztelhetnénk DVD Zene-poszter magazinra.

Ismertető itt.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Pólusban is van. Én csak azt furcsálottam, hogy a lap iszonyatosan vékony lett. Szerintem (így ránézésre) nem több 48 oldalnál. A melléklet tényleg nagyon jó, de a magazin az nagyon gáz. Átkersztelhetnénk DVD Zene-poszter magazinra.

ockham
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Hát megvettem ma ezt a remek magazint, mivel anno a film nekem bejött.

Tapasztalataim:

Sztárplakát magazin:
Hát, hogy ezt a kiadvány miért is kapta a magazin megnevezést, arra nem jöttem rá, ugyanis egy negyedére összehajtott A2-es formátumú közepes minőségű plakátról van szó, aminek az egyik oldalán a film borítója található, a másik oldalán pedig a filmről és a szereplőkről néhány rövid cikk.
Nem tudom miért kell blamálnia a kiadónak azzal magát, hogy ez egy magazin.
Ennyi erővel lehetne csak a lemezt forgalmazni ilyen akciós áron, és nem kellene a szerkesztési és nyomdai költségekre pocsékolni a pénzt.

Lemez:
Szokásos magazin melléklet szinvonalú kiadvány egy elég gyenge minőségben szitázott lemezzel, és egy szintén közepes minőségű borítóval.

A kép:
Ebből sem lesz tesztlemez! Elég szemcsés, fakó színek, alacsony színtelítettség... és még sorolhatnám. Az erről hírhedté vált Hellraiser I. szinvonalánál valamivel jobb, de azért átlag alatti.
A képarányt, és annak okait már kitárgyaltátok, ez engem egyébként általában nem zavar.

Hang:
Egyenlőre csak a magyar 5.1-es szinkronnal néztem meg a filmet, azzal különösebb gondom nem volt, azt leszámítva hogy a film elején a bevezető történet alatt megszólaló filmzene mélyei annyira erősen szólalnak meg, és úgy "eröltetik" a mélynyomót, hogy az fülsértő, és erősen zavaró.
Más negatív tapasztalatom nem volt, a csatornák jól elkülönülnek, és annak ellenére, hogy nem egy hangparádé a film, azon kevés jelenetben ahol szükséges a surroundok is szépen megszólalnak, ahogy kell.

Feiratok:
Erről egyenlőre nem tudok nyilatkozni.

A Film:
Nekem anno nagyon tetszett, de azért jobbra emlékeztem. Újranézve, már annyira nem boldogított, hogy megvettem, de azon a határon van, hogy még épp megérte.

Összességében:
A Hulk, vagy az online shopok 1.990 Ft árkategóriájú akciós lemezeinek nagy része, őszintén szólva sokkal jobb vételnek mondhatók.

zozo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Hozzászólás Szerző: zozo »

Ez ugyan nem a filmfelvételt határozza meg, hanem a DVD-re rögzítés módját, de esetünkben a 4:3 FF egybeesik. Vagyis a 4:3 FF-ben forgatott filmet lehet csak 4:3 FF-ben DVD-re tenni. (de viszont rá lehetne másképpen is, de ebbe ne merüljünk tovább)
Nagyon köszi az infokat, MEGJEGYZEM!!!
Tanulni jobb későn, mint soha.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Az FF Film adta ki, sajna 4:3 letterbox (szerintem nem is tudják, mi az hogy 16:9, még egy kiadványt sem láttam tőlük úgy).

Talán pont azért hívják őket FF-nek. (FF, Full Frame azoknak a 4:3-as filmeknek a megjelölése, melyek nem anamorf technikával vettek fel mozifilmre. Ezekből szélesvásznú változat csak kitakarással készíthető.)

Lehet hogy rosszul, de én úgy tudom (meg mostanában volt is szó erről itt valamelyik topicban és próbáltam is odafigyelni) az FF (full frame) ami az eredeti, filmre felvett anyag. Ebből készűl kitakarással a szélesvásznú és + még ez van megycsonkolva, mikor is a TV-ben leadják (és nem szélesvásznú formában), na és ez a letterbox.

Off
Na akkor ismét merüljünk bele: két lehetőség van filmre venni az esemélyeket. Az egyik, hogy egyszerű normális lencsét használnak. Ilyenkor az operatőr, attól függően, hogy szélesvásznú és/vagy 4:3-as filmet akarnak-e egy vagy két keretet lát a kontrolmonitorján. Az eseményeket úgy veszi fel, hogy a lényeg a két keret által határolt filmrészre essen.
A tévében ilyenkor leadják egy az egyben a filmet 4:3-asként, a moziban pedig kitakarják az alját és a tetejét. Ebben az esetben a szélesvásznú "csonkolt". Ez a Full Frame.

A másik lehetőség, hogy felvételkor anamorf lencsét használnak, ami által a filmkockákra nyújtott kép kerül. Amit a moziban egy anamorf előtétlencsével kell levetíteni, hogy a képgeometria helyreáljon. A film forgatásakor a rendező és az operatőr eleve az anamorf lencsének megfelelő szélesvásznú formátumban gondolkodik. Az események a teljes képet kitölthetik.
Ha egy ilyet szeretnének TV-ben leadni, akkor vagy a rendező leül és eldönti, hogy a szélesvásznú filmből, az adott jelenetnél az oldalaiból levágva melyik 4:3-as arányú részlete látszódjon, ez a 4:3 Pan & Scan, vagy sötét csíkokkal egészítik ki a képet 4:3-assá allul fellül, na ez a letterbox.

Ha előveszed a DVD-id dobozait, akkor van egy kis szabványos jelölés, amin ilyesmik szerepelhetnek pl:anamorphic 2,35:1, anamorphic 1,86:1, 4:3 FF, 4:3 P/S

Ez ugyan nem a filmfelvételt határozza meg, hanem a DVD-re rögzítés módját, de esetünkben a 4:3 FF egybeesik. Vagyis a 4:3 FF-ben forgatott filmet lehet csak 4:3 FF-ben DVD-re tenni. (de viszont rá lehetne másképpen is, de ebbe ne merüljünk tovább)
gordon314.fw.hu

zozo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Talán pont azért hívják őket FF-nek. (FF, Full Frame azoknak a 4:3-as filmeknek a megjelölése, melyek nem anamorf technikával vettek fel mozifilmre. Ezekből szélesvásznú változat csak kitakarással készíthető.)

Lehet hogy rosszul, de én úgy tudom (meg mostanában volt is szó erről itt valamelyik topicban és próbáltam is odafigyelni) az FF (full frame) ami az eredeti, filmre felvett anyag. Ebből készűl kitakarással a szélesvásznú és + még ez van megycsonkolva, mikor is a TV-ben leadják (és nem szélesvásznú formában), na és ez a letterbox.

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Az FF Film adta ki, sajna 4:3 letterbox (szerintem nem is tudják, mi az hogy 16:9, még egy kiadványt sem láttam to˝lük úgy).

Talán pont azért hívják o˝ket FF-nek. (FF, Full Frame azoknak a 4:3-as filmeknek a megjelölése, melyek nem anamorf technikával vettek fel mozifilmre. Ezekbo˝l szélesvásznú változat csak kitakarással készítheto˝.)

viszont nem logikus, ha 16:9 a házimozizás alaphangulata és ugye ez irányúak a törkvések,mégis-persze ha nem FF film-igy adják ki.
már 15-20 éve is utáltam,hogy két orr beszélget.igaz nem tudhatjuk pl.ennél a filmnél-még-,hogy valóban FF!!
nem mindenki kubrik
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 667

Hozzászólás Szerző: GTomi »

Az FF Film adta ki, sajna 4:3 letterbox (szerintem nem is tudják, mi az hogy 16:9, még egy kiadványt sem láttam to˝lük úgy).

Talán pont azért hívják o˝ket FF-nek. (FF, Full Frame azoknak a 4:3-as filmeknek a megjelölése, melyek nem anamorf technikával vettek fel mozifilmre. Ezekbo˝l szélesvásznú változat csak kitakarással készítheto˝.)

viszont nem logikus, ha 16:9 a házimozizás alaphangulata és ugye ez irányúak a törkvések.
már 15-20 éve is utáltam,hogy két orr beszélget.igaz nem tudhatjuk pl.ennél a filmnél-még-,hogy valóban FF!!
nem mindenki kubrik
Rega Io / amp4you / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

zozo
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Már van az újságosoknál Sztár plakát magazin, Gyilkosság lólépésben melléklettel.   Én még régen moziban láttam és nagyon tetszett a film. Kevés vérrel és robbantással is lehet jó krimit gyártani.
Az FF Film adta ki, sajna 4:3 letterbox (szerintem nem is tudják, mi az hogy 16:9, még egy kiadványt sem láttam tőlük úgy). :vazeg:
Hang: 5.1 magyar és angol, felirat: magyar
A menü szerintem jó és még reklám sincs!!

Mennyibe kerül???

És milyen minőségű a hang és a kép????

Egyébként ez sem egy hangeffektre kihegyezett film, de nekem is tetszett

A kép szemcsés, a hangról nem tudok sajna nagyon semmit mondani, reggel vettem és még csak számítógépen néztem bele itt-ott.

Az ára???

Én még nem vettem ilyen magazint, ugyhogy nem tudom...

1690,-

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

gordon314.fw.hu

Robotk@
Törzsvendég
Törzsvendég

Már van az újságosoknál Sztár plakát magazin, Gyilkosság lólépésben melléklettel.   Én még régen moziban láttam és nagyon tetszett a film. Kevés vérrel és robbantással is lehet jó krimit gyártani.
Az FF Film adta ki, sajna 4:3 letterbox (szerintem nem is tudják, mi az hogy 16:9, még egy kiadványt sem láttam tőlük úgy). :vazeg:
Hang: 5.1 magyar és angol, felirat: magyar
A menü szerintem jó és még reklám sincs!!

Mennyibe kerül???

És milyen minőségű a hang és a kép????

Egyébként ez sem egy hangeffektre kihegyezett film, de nekem is tetszett

A kép szemcsés, a hangról nem tudok sajna nagyon semmit mondani, reggel vettem és még csak számítógépen néztem bele itt-ott.

Az ára???

Én még nem vettem ilyen magazint, ugyhogy nem tudom...

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”