Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
DVDcenter Multimédia Magazin
annyit szeretnek csak utolag beszurni a harommal ezelotti hozzaszolas vegere, hogy FFeri (ha maximalis joindulatbol is, de) nagyon korlatozott informacioi alapjan huzott ilyen eles parhuzamot a ket lap helyzete kozott
o v e r p o w e r e d
Simon fején találta szöget!
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
-
Vendég
A lap főszerkesztője leírta az okokat, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a mi esetünkre, csak a számítástechnika helyére értsétek a házimozit.
Nem akarok vitatkozni egy nálam jóval hozzáértőbb emberrel, de a fórum nem ezt támasztja alá. Nagyon sokan nagyon sokfélét kérdeznek, tehát van egy réteg amelyik nem plug'n play alapon szeretné használni a rendszerét. Most terjednek a projektorok, plazmák, LCD-k, amelyek sokkal bonyolultabb csatlakoztatásokat igényelnek, kibővített szakmai ismeretekkel. Az idei év a HD megjelenéséről szól. Én sokat olvasok utána, de én sem tudnám megmondani, hogy hogyan lesz a nyelvválasztás vagy, hogy melyiknél hogyan működnek a régiókódok.
Egyre több embernek van HD megjelenítője amelyeket a MediaMarktban HD anyaggal bemutatva adnak el, tehát az igény az alapoktól kezdve megvan. Az idei év legalább akkora információéhségről szól majd, mint a 98-as.
Az viszont lehet egy komolyabb kérdés, hogy az információra éhezőket hogyan lehetne rászoktatni egy újság rendszeres megvásárlására. Egy biztos. Ha én nem lennék itt akkor a DVDcenterről csak a Showder utáni előzetesekből hallottam volna és onnan sem tűnt többnek, mint bámelyik másik mellékletes lap. Az újságosoknál vadászni kell, míg a többi újsággal kitapétázták a standokat.
A DVDcenternek tudatosan kellene hirdetnie magáról, hogy szakmai lap, ennek megfelelően kellene különválasztania magát a többi "olcsó" mellékeltes laptól és persze ennek megfelelő tartalommal kellene rendelkeznie. Ha sok pénzem lenne egy kampányra akkor tuti, hogy az első HD-DVD/Blu-Ray lejátszók megjelenésével egy HD-DVD/Blu-Ray lemez lenne a melléklet. Egy egyfajta demó lemez, mely bemutatja az új formátum szolgáltatásait, kép-, és hangminőségét. Esetleg egy rövid film is helyet kaphatna rajta, olyasmi mint a Madarak a drótón (vagy mi a fene volt a címe). Ennek már volna egy olyan hírértéke, hogy a DVDcenter az ami.
A fórum egyfajta statisztika. Elég olvasni, hogy miket kérdeznek az emberek. Az utolsó 50 kérdés képes, kivesézett magyarázata megtöltene 6 lapszámot szakmai anyagokkal.
Szándékosan nem megyek bele az üzleti részébe. Biztos sok pénz kellene hozzá, biztos sok szakmai újságíró kellene hozzá, biztos jó kapcsolatok kellenének hozzá és persze fogalmam sincs, hogy melyikkel hogy állunk. A Te felvetésed viszont nem is ezekről szólt.
Ha gondolod hasra ütve a saját szemszögömből összeütök legalább 3 számra való tartalmat hardver-szoftver-film oldalon egyaránt.
Korábban sokan nem értették, miért lett a DVDcenter az utóbbi időben olyan, amilyen. Konkrétabban: miért lett "felszínesebb", miért lett kevesebb a mélyen szakmai cikk. Nem tudom, ki mennyire ismerte az Alaplap majd Új Alaplap című számítástechnikai újságot, amelyik 2 éve megszűnt. A lap főszerkesztője leírta az okokat, amelyek kísértetiesen hasonlítanak a mi esetünkre, csak a számítástechnika helyére értsétek a házimozit. Tehát azért kellett tematikailag váltani, mert különben mi is az Új Alaplap sorsára jutottunk volna. Idemásolom a lényeget, a többit a http://www.alaplap.hu/webprod6.html címen elolvashatjátok.
A számítógép kezdetben úgy jelent meg, hogy az új technikához nagyobb kezelési tudásra lesz szükség, mint más műszaki termékek használatba vételéhez. A számítástechnikai lapok ezért is tekintették elsődleges funkciójuknak a műszaki-tudományos ismeretterjesztést. Ennek anyagi terheit túlnyomórészt az informatikai cégek viselték -- mindaddig, amíg ők is a hozzáértő vagy az informatika ismeretek elsajátítására törekvő olvasórétegeket tekintették termékeik legfontosabb vásárlói célcsoportjának. A 80-as évek közepétől a 90-es évek végéig évről-évre egyre több számítástechnikai folyóirat jelent meg, és szinte mindegyiknek a fenntartására jutott elegendő hirdetés. Ez kelthetett olyan illúziót, hogy az új technológia gazdasági hátországa jóval szélesebb sajtópalettát tud majd eltartani, mint a többi iparág.
Sokáig és sokan hittük azt is, hogy a számítástechnikai eszközök széles körű elterjedése az informatikai ismeretek iránt hasonlóképpen széles körű igényt támaszt. Az általános műveltség ilyen tartalmmal történő kibővülése egyelőre azonban túlzottan optimista feltételezésnek bizonyult. Az emberek a számítástechnikai és kommunikációs eszközökhöz ugyanúgy viszonyultak, mint a többi műszaki fogyasztási cikkhez: amíg nem voltak meg a feltételek az új technikai eszköz bárki számára könnyű használatához, addig az nem vált tömegessé, addig csak a "technikai pionírok" vették birtokba az új terepet. Az egyszerű kezelhetőség elérésekor belépő szélesebb felhasználói réteg viszont már csak a szűken vett praktikus ismereteket hajlandó elsajátítani, érdektelen számára a mélyebb technikai háttér.
A számítástechnikai eszközök a 90-es évek végén jutottak el oda, hogy a használat és a hozzáértés tömegméretekben elválhatott egymástól. A számítógép megtartotta ugyan szerszám funkcióját is, de alkalmazásának egyre nagyobb hányada a szórakoztatásra és a kommunikációra tevődött át. Ettől kezdve nem a szakmai tudással felvértezett szűkebb rétegek, hanem a fogyasztói tömegek alkották a piac bővítésének legfőbb forrását. Az informatikai és kommunikációs cégek médiaválasztásán belül emiatt fokozatosan háttérbe szorultak a szakmai folyóiratok, és előtérbe kerültek a többi műszaki fogyasztási cikk értékesítéséhez igénybe vett médiák, módszerek, praktikák.
en konkretan ket honappal ezelott gondolkodtam ezen... Vag az eszem rettento csak aztan tortafozelek lett belole
Fiúk, lányok!Nem kellene lassan-óvatosan frissíteni a főoldalon az "aktuális" DVDmagazin szekciót,
ahol még mindig a júniusi szám díszeleg, roppant irritáló
De, mi is gondoltunk már rá, köszönjük az észrevételt!
Fiúk, lányok!Nem kellene lassan-óvatosan frissíteni a főoldalon az "aktuális" DVDmagazin szekciót,
De, mi is gondoltunk már rá, köszönjük az észrevételt!
Fiúk, lányok!
Nem kellene lassan-óvatosan frissíteni a főoldalon az "aktuális" DVDmagazin szekciót,
Skipper, nehogy már kiutáld a lapból azokat a cikkeket amiért megveszem.
Szerintem olvasd át mégegyszer, mit írtam
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609
Skipper.
Tobbnyire egyetertek. Sajnos a felekszultsegem inkabb a technikai jellegu mint irodalmi. Vigaszul szolgaljon, hogy ha ujsagiro lennek (tehat mondjuk ezzel keresnem a kenyerem) valoszinuleg stilisztikailag sokkal jobb lenne a cikk, de technikailag inkabbb kozelitene a csapnivalohoz. De szerencsere nem vagyok ujsagiro, es soha nem is leszek az. Inkabb hazimozi orult, aki elmereng a technikai reszletekben. Azert igyekszunk... legkozelebb mindig jobb lesz
Köszönöm a pozitív hozzáállást , én is ennek szellemében próbáltam leírni a gondolataimat.
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
Skipper.
Tobbnyire egyetertek. Sajnos a felekszultsegem inkabb a technikai jellegu mint irodalmi. Vigaszul szolgaljon, hogy ha ujsagiro lennek (tehat mondjuk ezzel keresnem a kenyerem) valoszinuleg stilisztikailag sokkal jobb lenne a cikk, de technikailag inkabbb kozelitene a csapnivalohoz. De szerencsere nem vagyok ujsagiro, es soha nem is leszek az. Inkabb hazimozi orult, aki elmereng a technikai reszletekben. Azert igyekszunk... legkozelebb mindig jobb lesz
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Skipper, nehogy már kiutáld a lapból azokat a cikkeket amiért megveszem.
Egyébként a decemberi szám lényegesen jobban sikerült az előzőnél.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Most olvastam el "Lapos tévék" nevezetű cikket, elég vegyesek a benyomásaim. Tartalmilag elég jók a cikkek, látszik, hogy a tesztelő érti a dolgát. A cikkek utáni kis összefoglaló is jóra sikeredett. DE: stilisztika... egy jó képességű 14 éves gyerek jobbat tudna írni, ha picit összekapná magát. Vegyük már észre, hogy újságírásról van szó, aminek valamilyen szinten köze van a kultúrához, nem pedig a haveromnak írok valamiféle beszámolót. Más: vesszőhibákra is oda lehetne figyelni.(Mellesleg ajánlanám a következő kiadványt, mely sokszor igencsak jól jön az embernek: Magyar Helyesírás Szabályai, Akadémia Kiadó).
Ezek tükrében:
Tartalom:4/5
Stilisztika, nyelvhelyesség:2/3 (jóindulattal)
Helyesírás:3/4
csupa hasznos tanacs
koszi, hogy idot szantal rank
o v e r p o w e r e d
Most olvastam el "Lapos tévék" nevezetű cikket, elég vegyesek a benyomásaim. Tartalmilag elég jók a cikkek, látszik, hogy a tesztelő érti a dolgát. A cikkek utáni kis összefoglaló is jóra sikeredett. DE: stilisztika... egy jó képességű 14 éves gyerek jobbat tudna írni, ha picit összekapná magát. Vegyük már észre, hogy újságírásról van szó, aminek valamilyen szinten köze van a kultúrához, nem pedig a haveromnak írok valamiféle beszámolót. Más: vesszőhibákra is oda lehetne figyelni.
(Mellesleg ajánlanám a következő kiadványt, mely sokszor igencsak jól jön az embernek: Magyar Helyesírás Szabályai, Akadémia Kiadó).
Ezek tükrében:
Tartalom:4/5
Stilisztika, nyelvhelyesség:2/3 (jóindulattal)
Helyesírás:3/4
- licitaltok?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "
...fele tajban...
Köszi..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline
Új szám mikor várható?
Február eleje.
SZEP!
Köszi!
Pláne, hogy az elején látható alu díszcsík különböző színűre cserélhető. Látnád mondjuk pirossal... :box:
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup
SZEP!
Projektor: JVC X30 Vászon: Projecta Homescreen Deluxe HTPC: I7-4790k+ GT1070 Hang: Yamaha 595A + Proson Stadium 6.1
Igen eliras. 32 collos a helyes ... SOrry... :box:
Egyebkent nincs 72cm alatt 100hz TV. Sokaig kerestem..
Szoljatok ha van mert kene egy 37centis
De van!
Itt figyel előttem, 55 centis és Grundig Xentia 55 névre hallgat.
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Igen eliras. 32 collos a helyes ... SOrry...
Egyebkent nincs 72cm alatt 100hz TV. Sokaig kerestem..
Szoljatok ha van mert kene egy 37centis
Az LCD vs. Plazma vs. CRT cikkben gondolom elírás a 32 centis 100 Hz-es TV 100 ezerért.
Ha nem akkor szerintem van ennél nagyobb jobb és olcsóbb TV is ma már.
Elkúrtuk
Kijelenthetjük, hogy 2006-ban az újságosoknál csak melléklet nélküli újságok lesznek?Vagy ez még nem 100%?
Valószínűleg mellékletet továbbra is csak az előfizetők fognak kapni.
Ja, B.U.É.K. Mindenkinek!
Kijelenthetjük, hogy 2006-ban az újságosoknál csak melléklet nélküli újságok lesznek?
Vagy ez még nem 100%?
Elkúrtuk