Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVDcenter Multimédia Magazin

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: ajsa »

Hibák: oolyan van, hogy tördelési hiba, vagy elgépelünk vmit és nem vesszük észre, de azért a durva helyesírási hibákat kerülni kéne (pl: aszimmetria)!!

Bocsánat, de ezt így kell leírni. Szóval ha a fenti módon írták le, akkor helyes.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Nah, ma elolvastam a mélynyomótesztet, és a HW híreket.
Sztem nem baj, hogy ilyen átfogóra sikeredett az árakat illetően, de én azért a globális pontozás mellett mindegyikre odaírtam volna az ár/érték pontokat is (még akkor is, ha ez többé-kevésbé kiderül a leírásokból).
Ami nem tetszett: volt olyan márka (AE. Phonar, JMLab), amelyből 2 résztvevő is volt, ami önmagában nem baj, de elvette más márkák elől a helyet.
Én még szívesen láttam volna a következő márkákat is: JBL, Yamaha, B&W stb. (lehet, hogy csak én vagyok így ezzel).
Címlaplány: helyes, aranyos meg minden, de szívesebben olvasnék helyette HW teszteket, avgy pedig legyen olyan jó, mint a februári számban
Hibák: oolyan van, hogy tördelési hiba, vagy elgépelünk vmit és nem vesszük észre, de azért a durva helyesírási hibákat kerülni kéne (pl: aszimmetria)!!
Amúgy tetszik a lap, még akkor is, ha nem biztos, hogy egyértelműen ez jött le az írásom által
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

Az aktuális számról: csak magamat idézhetném, általánosságban egy számomra hasznos lapot olvastam. A tiszteletköröket most elhagyom. Ami nem igazán sikeres, az a "beharangozó" filmes írások. Gondolom szükséges, a filmforgalmazók is örülnek neki, de mi értelme volt a 82. oldalon a Kör2-s cikknek??? A vadnyugat nagycikkestül kritikástul 4 oldal. Így inkább nem kellene, ha mondjuk a subokra (helyesen) volt 14 oldal. A címlaplány terjedelme, stílusa OK. Számomra hasznosak voltak a kis színes rövid hw újdonságok oldalai -- mostanában kevesebbet van időm böngészni a netet. Kevéssé sikerült a Digitális tévéadás... cikk, hasonlóképp az xbox vs. ps2. utóbbinál az utolsó "keretes" gondolom 1:1 fordítás, "törölték az útitervből" meg az "ostya" erre utal. Utóbbit lehet így hívják a szakik, az első (roadmap) a közel-keleti politika miatt bekerült szótárunkba, de itt még valami mást kellett volna használni. (Olvasószerk.!) 64-65 oldal: szellemes a Gyanús párhuzamok cikk, az AVs körökben jelentkező macskatúltengést mutatja, hogy a rá vonatkozó idézetet 2x is olvashatjuk. (Olvasószerk.!) Jó volt a second unitos cikk, de lehetett volna hosszabb is, ha már előkerült a téma (mint a vadnyugati résznél). Reméljük a DVD GYIK 181-187 weblinkeit is bepótolják a következő számban. (Olvasószerk.!) A többi hibát már említették alább.
A címlap az egyik legjobb, de a belső tördelés tényleg a legjobb eddig. Várom a következőt. Új-mellékletesen.
system

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Nah, köszönöm, volt bnőm hozott egyet nekem:)
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Daemiaen »

Köszi a segítséget, de talán Ausztráliában nem tudtok egy újságost, ahol van?Szal magyarul a 2. kerületben kéne nekem...

Mammut 2. Inmedio, Budagyöngye újságos, Rózsakert újságos (ezeken a helyeken láttam).
"When I was doing The Bridges of Madison County, I said to myself, this romantic stuff is really tough. I can't wait to get back to shooting and killing."

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Köszi a segítséget, de talán Ausztráliában nem tudtok egy újságost, ahol van?
Szal magyarul a 2. kerületben kéne nekem...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Újpesti metróaluljáróban lévő Relayban is volt még hétfőn!

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Posza »

Áruljátok el nekem, hol lehet beszerezni a DVD nélküli változatot, mert eddig sehol nem talátam...
Pl. Baján mindig kétféle változat van, legalábbis, ahol eddig vettem...
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Daemiaen »

Moszkva téren voltam, és enm volt DVD nélküli
Auchan Óbuda, Inmedio újságos.
"When I was doing The Bridges of Madison County, I said to myself, this romantic stuff is really tough. I can't wait to get back to shooting and killing."

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Moszkva téren voltam, és enm volt DVD nélküli

gemini
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: gemini »

Áruljátok el nekem, hol lehet beszerezni a DVD nélküli változatot, mert eddig sehol nem talátam...
A Kolossy téri ujságosnál pl. hétvégén még volt kitéve belôle, de ha jol emléxem a moszkva téren is láttam.

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég

Posza
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Hozzászólás Szerző: Posza »

Ma vettem meg a lapot, és már "átlapoztam", csak nem lesz időm rá, mert egy filmet akarok ma megnézni. (Pite 3., 2990-ért sikerült kifognom, pedig a mellette levő többi példány 6300 volt...)
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Végre sikerült nekem is beszereznem a lapot! Első átlapozásra nagyon tetszik, a borítója is vastagabb lett és szebb is. Meg merem kockáztatni, hogy nekem ez a borító tetzsika legjobban. Már alig várom, hogy olvashassam.

A 10. oldal bal alsó képéről kár, hogy lemeradt a folytatás.

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Persze, hogy jöhetnek még ilyen cikkek, csak nekem ez egyszerre kicsit sok volt..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Tami »

..Eddig nem tudtam, hogy mi az a second unit.
- es a second hand?
T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Ellent kell mondjak Igc-nek, szerintem a háttérrovat volt a legjobb része az újságnak! Nekem nagyon tetszenek az ilyen és hasonló, a filmkészítés kulisszatitkairól szóló cikkek, amelyekben olyan részletek is szóba kerülnek, amikről a mozibajáró közönség nagy része nem is hallott.
Szerintem is jöhetnek még ilyen cikkek.

Eddig nem tudtam, hogy mi az a second unit.
Elkúrtuk

close652
Beköltözött
Beköltözött

a vendeg korrektor azert lett kiszedve mert felreertheto volt, olyan mintha a mi korrektorunk dobott volna egy mosolyt a kritikakraami ugye nem szerencses...

értem
megtisztelő lenne a félreértés
egyébként a szerkesztőre dobtam
system

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

a vendeg korrektor azert lett kiszedve mert felreertheto volt, olyan mintha a mi korrektorunk dobott volna egy mosolyt a kritikakra
ami ugye nem szerencses...
o v e r p o w e r e d

close652
Beköltözött
Beköltözött

még nem az értékelésem jön, mert nem végeztem, de

1. "más" vélemény: örülök neki. hozzájárul ahhoz, hogy a filmes-dvd-s résznek egyedi íze legyen a lapban, ami nagyon szerettem volna én is. Jó úton halad a lap de még messze a csúcs.

2. elütések, sajtóhibák, nemcsak mert én alteregóm a mindig kimoderált Korrektor. Ezek olyanok egy minőségi lapban (könyvben, dvd-borítón), mint a legjobb hangulatú estén, a legjobb étteremben a legfinomabb ételben talált vastag hajszál vagy mohó dundi légy. Az olvasó joggal háborodik fel, a szerkesztő joggal mondja, hogy ettől még finom az étel, nem ez a lényeg. Szóval mint olvasók szerintem ne foglalkozzunk vele, amíg nem lesz feleannyi hiba mint az első számban, a szerkesztők (+T-Boy) meg (ha lesz róla szó) vegyen egy mély levegőt, számoljon 100-ig, anyázzon kettőt, aztán írja/mondja, hogy sorry. (Egyébként ezt is szokták tenni.) Ha már előkerült hadd mondjam én is, mint szerkesztő, hogy NEM elfogadható az, hogy más lapnál is ez van. A szerkesztő és kiadó részéről azért nem, mert az ő terméke, az olvasó (=én) részéről meg azért nem, mert az egyik kedvenc lapom, amit bátran merek ajánlani sasszemű barátaimnak.
system

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Ami nem tetszett az az hogy túl sok szó esett a filmkészítés háttérinfoiról és a le a fejjel "filmről" ezek kicsit unalmas írások voltak; ...
Ellent kell mondjak Igc-nek, szerintem a háttérrovat volt a legjobb része az újságnak! Nekem nagyon tetszenek az ilyen és hasonló, a filmkészítés kulisszatitkairól szóló cikkek, amelyekben olyan részletek is szóba kerülnek, amikről a mozibajáró közönség nagy része nem is hallott. (Ezért olvastam régen annyi Arthur Hailey-regényt is: minden egyes könyve alapos előtanulmányok után íródott, és a laikusok számára ismeretlen részleteket tár fel az adott témából: pl. Autóváros, Hotel, stb.)

Igc
V.I.P.
V.I.P.

Úgyhogy szerintem a lehető legrosszabb az lenne, ha mások véleménye alapján írnánk cikket.

Ebben teljesen egyetértünk; további jó munkát..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

algi
Isten Hozott! :)

Hozzászólás Szerző: algi »

algi, végülis igazad van de azért az fura, hogy egy lapban lévő kritika teljes ellentéte a "nagyközönség" (adott esetben a fórum) véleményével. Az Apollo 13 DVD esetében pl. tudjuk, hogy nem lesz rajt az IMAX változat amit én nagyon sajnálok, ez az info szerintem már megvolt a lap szerkesztésekor, azért egy ilyen bakinak nem kéne bennmaradnia..
Én véleményre értettem, nem ténybeli tévedésekre. Utóbbit sem lehet ezer százalékosan kiszűrni, az előbbit viszont nem is cél. Az, hogy egy film kinek tetszik, kinek nem, az szinte teljesen véletlenszerű.

Nem akarom védeni a cikket, mert nem én írtam (bár egy másik fórumban már megvédtem a Baywatch c. sorozatot ), de elvonatkoztatva: nem az a lényeg, hogy mire fut ki a cikk (jó vagy rossz). Egyre gyakrabban találkozom olyan filmmel, amiről nagyon nehéz eldönteni, hogy jó vagy rossz. Mert ugye, felmerül a kérdés: Mire jó? Mire rossz? Most láttam a Titanicon a Gőzfiút, ami családi filmnek jó, de szerzői filmnek nyomába sem ér az amúgy vérengzős Akirának.

Lehet, hogy egy cikk azért pozitív egy filmről, mert mellette ezer másik rossz filmet látott a szerző, és az volt abban a hónapban a legjobb. Ilyenkor a szerző szívesen kegyelmez meg neki. Az is lehet, hogy épp a vélemények váltanak ki a szerzőből egyfajta dacot (velem már előfordult). De ez nem is baj, mert úgysem ez a lényeg, hanem a részletek, az érvek, a benyomások, amit a cikken keresztül közvetít. Nem véletlenül áll olyan jó sok betűből egy cikk. A fontos az, hogy az olvasó le tudja szűrni belőle, hogy őneki tetszene-e a film.

Meg aztán az sem véletlen, hogy miért épp az írja a cikket, aki írja. Nem arról van szó, hogy mi jobban értenénk hozzá, nem is arról, hogy szerintünk tévednétek. Egyszerűen arról van szó, hogy egy lap karakterét az adja meg, hogy milyen véleményt képvisel. Ha az egész fórummal és - akár - minden más lappal és filmesztétával (még Réz Andrással is) szemben valami szögesen ellentéteset olvasol a lapban, amivel akár te sem értesz egyet, az nem értékeli le sem a lapot, sem az olvasót, sem az esztétákat, sem a többi lapot. Ez egy újabb hozzászólás egy hatalmas nagy csevelyben, vagy ha úgy tetszik vitában, amihez ki-ki a maga eszközével szól hozzá: a fórumozók a fórumon, az ún. "újságírók" újságon át.

Úgyhogy szerintem a lehető legrosszabb az lenne, ha mások véleménye alapján írnánk cikket.

Bocs, hogy kicsit elszálltam. Nem kioktatásnak szántam, magam is most ismerkedem ezzel.

algi
algiblog
Kreatív Képkockagyár

Igc
V.I.P.
V.I.P.

algi, végülis igazad van de azért az fura, hogy egy lapban lévő kritika teljes ellentéte a "nagyközönség" (adott esetben a fórum) véleményével. Az Apollo 13 DVD esetében pl. tudjuk, hogy nem lesz rajt az IMAX változat amit én nagyon sajnálok, ez az info szerintem már megvolt a lap szerkesztésekor, azért egy ilyen bakinak nem kéne bennmaradnia..

algi

Hozzászólás Szerző: algi »

Rossz hírem van: máshol voltam (leszek) olvasószerkesztő, és jobb, ha tudjátok, hogy nincs olyan lap, amiben ne maradnának hibák. A szerkesztés nem akkor ér véget, mikor már tökéletes a lap, hanem amikor már elviselhetően kevés benne a hiba. Bármelyik újságot előveszi az ember, talál benne hibát napilaptól kezdve kéthavi folyóiratig, mindenhol.

Ugyan nem én írtam a Le a fejjel! kritikát, de valószínűleg azért nem a fórum véleménye került a lapba, mert nem a fórumot másoltuk be, hanem készült róla egy saját cikk. Meg aztán egy cikkben sosem a végkicsengés a legérdekesebb, mert akkor ennyi erővel egy cetlit is lehetne osztogatni, amint az aktuális filmcímek vannak felsorolva, és mindegyik mellett egy plusz vagy egy minusz.

algi
algiblog
Kreatív Képkockagyár

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”