Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

DVD mellékletes magazinokról vegyesen

"L"
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: "L" »

Most szereztem be a Napi Ász-t. 
Ápr. 19-től minden kedden Scherlock Holmes kalandjai sorozat szinkronnal az újságban.

És az Angyallal mi lesz? Ennyi volt? Vége?

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

meg kell majd keresni melyik sorozat lesz, mert legalább kétféle szinésszel volt SH.
system

rosszkutyusz
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: -44

Hozzászólás Szerző: rosszkutyusz »

Ápr. 19-től minden kedden Scherlock Holmes kalandjai sorozat szinkronnal az újságban.

Ez isteni hír. Ma még nem az van?

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: mszaby »

Elkúrtuk

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A WB dolgozhat a legnagyobb haszonkulccsal: nincs jogdíj, a külföldi orderek miatt meglévő szerződései gondolom, lehetővé teszik, hogy a legjobb áron gyártasson. Ugyanez igaz az UP-re, de náluk alacsonyabb a kiskerár. Utánuk jön az Intercom (jogdíj, gyártási költség). Mokép (kis cég - kis választék, magas árak). Többiek.

A hiánypótló filmek (szerzői filmek) kerülnek a legtöbbe.

Ősszehasonlításként meg lehet nézni Fellini (WB, Fantasy) vagy de Funes (Fantasy, RTL, Bp, WB) kiskerárakat.

LouiS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hozzászólás Szerző: LouiS »

...Akkor tulajdonképpen mennyibe is kerül egy DVD előállítása, mennyi az átadási ár és mekkora a haszon?
http://www.proactionmedia.com/dvd_media_production.htm

Kiindulásnak itt egy 2003-as adat:

mastering 1000$
sokszorosítás 1$

Ugye a mastering eleve kiesik, mert kész árut kapnak Max. menüképek cseréje, + a magyar szinkron hozzáillesztése. Legyen mondjuk 100 dollár?

az eu arak picit magasabbak mint az usa
es a mastering egy dolog, a glassmaster a draga, az kb 2000 euro
nagy tetelben (50-100e db) olcso dvd-t gyartani, de mondjuk egy odeonos film ami keszul max 5000db-ban az tuti bukta

Hiánypótló filmek és kis, független kiadók esetén nem sajnálom a plusz költséget, de egy multinak igazán nincs szüksége az én plusz forintjaimra

Detonátor
Fórumlakó
Fórumlakó

Hozzászólás Szerző: Detonátor »

Egy "újabb" lap: 
http://www.videopraktika.hu/

Régebben mintha National Geographics mellékletekre készülődtek volna. Minden esetre jó sokáig vajúdtak a dolgon.

MoBBo
V.I.P.
V.I.P.

Hozzászólás Szerző: MoBBo »

...Akkor tulajdonképpen mennyibe is kerül egy DVD előállítása, mennyi az átadási ár és mekkora a haszon?

mastering 1000$
sokszorosítás 1$

Ugye a mastering eleve kiesik, mert kész árut kapnak Max. menüképek cseréje, + a magyar szinkron hozzáillesztése. Legyen mondjuk 100 dollár?

az eu arak picit magasabbak mint az usa
es a mastering egy dolog, a glassmaster a draga, az kb 2000 euro
nagy tetelben (50-100e db) olcso dvd-t gyartani, de mondjuk egy odeonos film ami keszul max 5000db-ban az tuti bukta
o v e r p o w e r e d

"L"
Fórumlakó
Fórumlakó

Szerintem is ez a legújabb 2490 Ft-os bombaár tett be nekik. Trója, Hős, 50első randi, Mátrix(ok), Rózsa vére, stb...

A RÓZSA VÉRE és A RÓZSA NEVE nem ugyanaz! Az előbbi egy magyar produkció, de akcióban most a másik kapható, ami azért sokkal jobb film.

Bocsi, mindíg összekeverem, azaz pontosabban elírom...

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Egy "újabb" lap:

http://www.videopraktika.hu/
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

LouiS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

mastering 1000$
sokszorosítás 1$

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Napi Ász:

továbbra is feliratos SVCD az ST

A mostani rész címe: Váratlan fordulat
Elkúrtuk

Vendég

mastering 1000$
sokszorosítás 1$

Vendég

Szerintem is ez a legújabb 2490 Ft-os bombaár tett be nekik. Trója, Hős, 50első randi, Mátrix(ok), Rózsa vére, stb...

A RÓZSA VÉRE és A RÓZSA NEVE nem ugyanaz! Az előbbi egy magyar produkció, de akcióban most a másik kapható, ami azért sokkal jobb film.

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Ararecords volt az izraeli kapcsolat.

Ők is kifújtak.
Elkúrtuk

Daemiaen
Törzsvendég
Törzsvendég

Hozzászólás Szerző: Daemiaen »

feltételezésem szerint az izraeli befektető kiléphetett mögülük (ezt az egészet a héber felirat folyamatos jelenléte miatt gondolom)
A UIP-nek volt valami izraeli "viszonya".
"When I was doing The Bridges of Madison County, I said to myself, this romantic stuff is really tough. I can't wait to get back to shooting and killing."

Igc
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 52

Hozzászólás Szerző: Igc »

Ennyi volt? Kifújt?

Ez valahol jó is; meg igazán már nincs is értelme, amikor már fillérekért hozzá lehet jutni az akciós filmekhez és igen kevés a színvonalas magazin amit a filmek mellé csapnának..
TV: LG 32CS460 BD Player: LG BD350V CD Player: Rotel RCD-865BX Receiver: Denon AVR-1604 System: Logitec Z906 HDMI Cable: Profigod PGV1001 Digital Coax Cable: Profigold PGD481 RCA Audio Cable: Profigold Oxypure PGA3000 Speaker Cable: Van den Hul Skyline

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Szerintem is a tematikus kiadványoknak van már csak jövője.

Amelyik újságnál kiderül, hogy max. 1 hónap és 990 Ft-ért lehet venni a mellékleteit (ha már nem kapható éppen akkor is ennyiért) az eleve bukta.
(pl. IPH-s, Tornádó, FUN, Klub magazin)

A jobb újságok pedig inkább melléklet nélkülire tértek át. (Mozinet, Cinema)

Valószínű elég nehéz már filmjogot szerezni olcsón.

Az egylapos BH-sok teljesen jók. Országosan lehet terjeszteni és egész színvonalas filmek is voltak. (Zongorista pl.)

Idén ha jól emlékezem akkor csak 2 Poszter magazint vettem + Napi Ász.

DVDcentert és Mozinetet pedig film nélküli verzióban.
Elkúrtuk

"L"
Fórumlakó
Fórumlakó

A BH üzletpolitikáját meg nem értem, mert kiadják 4 ezerért, néhány őrült megveszi, majd néhány hónap múlva újra legyártják (hiszen az eredetin nem volt kötelező reklám)... Akkor ez nem plusz költség? Vagy még így is megéri?
Az utolsó mondatodban van a lényeg, ÍGY IS MEGÉRI. A BEST szerintem a "mellékletes" kiadványok toplistájának az élén áll. Hatalmas 5.1 magyar szinkron felirat és olcsó is és néha még finom is. A Nemzetközi DVD magzin és IPH-s társai hiába voltak remek magazin, kétlem, hogy pár száz (sőt talán még ez is sok) újságnál többet eladnának. Amikor kb. fél éve 2 DVD-t (ßart) adtak egy újsághoz, na ott jött el a mélypont... Én kb.1 éve már nem is veszem a magazint, pedig az újság nagy kedvencem volt...

LouiS
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Hát igen, túl vagyunk a "katarzison".Én három kiadványt látok életképesnek mellékletek terén: Fangoria, Art DVD, Best Hollywood valamelyik lapja.
Előző kettő azért mert hiánypótló kiadványokkal jelentkeznek, utóbbi pedig mint kiadó rendelkezik megfelelő háttérrel.

Maximálisan egyetértek: a Házimozinak szerintem befellegzett; az IPH a hírek szerint elég komoly anyagi válságban van, új filmeket már nem talál (a Miramax filmek elfogytak , most éppen a régi Fotex cuccok jelennek meg) - feltételezésem szerint az izraeli befektető kiléphetett mögülük (ezt az egészet a héber felirat folyamatos jelenléte miatt gondolom). A nagy kiadók meg nem tudják vállalni a szerződésekben megszabott eladási példányszámot (ki az a hülye, aki 5000ért vesz DVD-t), nincs más választás: akció - megfelezzük és máris elviszik. Valamelyik fórumban, talán az xpressen olvastam egy nagyon jó hozzászólást, kb. így szólt: "ma már ott tartok, hogy megjelenéskor nem veszek DVD-t, mert 2-3 hónap múlva féláron megkapom". A BH üzletpolitikáját meg nem értem, mert kiadják 4 ezerért, néhány őrült megveszi, majd néhány hónap múlva újra legyártják (hiszen az eredetin nem volt kötelező reklám)... Akkor ez nem plusz költség? Vagy még így is megéri? Akkor tulajdonképpen mennyibe is kerül egy DVD előállítása, mennyi az átadási ár és mekkora a haszon?

Itt előjön az, amit már korábban is leírtam: talán a kiadóknak 3000 forintot nem meghaladó áron kellene az új filmeket adni...

vtb
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7

Hozzászólás Szerző: vtb »

Hát igen, túl vagyunk a "katarzison".
Én három kiadványt látok életképesnek mellékletek terén: Fangoria, Art DVD, Best Hollywood valamelyik lapja.
Előző kettő azért mert hiánypótló kiadványokkal jelentkeznek, utóbbi pedig mint kiadó rendelkezik megfelelő háttérrel.

"L"
Fórumlakó
Fórumlakó

Holnap Napi Ász. Várjuk, hogy lesz-e valami beújítás.  
100 éve nem jelent meg új DVD-s magazin.
Néhány meg nem erőlteti annyira már a filmmellékletet.
Vagy semmi, vagy máshol 999 Ft-ért megvehető filmet adnak.

Ennyi volt?
Kifújt?

Szerintem is ez a legújabb 2490 Ft-os bombaár tett be nekik.
Trója, Hős, 50első randi, Mátrix(ok), Rózsa vére, stb...
Hogyan tudna egy IPH-s xßar versenybe rugni 2490-ért? Mondjuk 1 éve a Mimic még annyi volt... ÁÁÁÁÁÁÁ
Én örülök, hogy úgymond vége. Egyedül a BEST-nek az üzletpolitikája tetszik. 4000Ft alatt adja az új filmjeit, fél év évre rá meg egy 2 perces reklámért megkaphatjuk féláron vagy még ólcsóbban (lsd:1490-es kiadványaik). Mondjuk a filmjeik minőségével lehet vitatkozni (Pelenkás bajkeverő, Kamuzsaru, stb...), de a sok rossz közt van sok jó is (5.elem, Kill Bill, Trainspotting, stb...)
ennyi

freestate
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: freestate »

Ennyi volt?
Kifújt?

Ezen én is elgondolkoztam: szerintem a mellékletes magazinok missziója végetért, eljutottunk oda, ahova pár éve nem gondoltuk volna. Olyan minőségi kiadványokat lehet olyan alacsony áron beszerezni, hogy már nagyon nagy rizikó lenne új magazint indítani. Amikor 2002-ben megvettem a Nemzetközi DVD magazint a Kosaras naplójával (ami amúgy nagyon jó film), az volt az elős rendes tokos DVD-m, és nem hittem volna hogy manapság mondjuk a Mátrix-ot is megkapom ugyanannyiért. Ehhez szerintem kellett a magazinok jelenléte is, lehet, hogy nélkülük lassabban csökkentek volna le az árak.

Amúgy mi lenne a tobábbfejlődés útja? Újabb tematikus magazin, vagy olyan kiadvány, amelynek nem a profilja a DVD, de vmi közkedvelt filmet adna ki?
Van már horror, maffia, gyerek, zene, művész. Biztos kihagytam párat:)

close652
Beköltözött
Beköltözött

Hozzászólás Szerző: close652 »

Ennyi volt? Kifújt?

hát, valahol erre vártunk. mehetünk boltba érte
system

mszaby
Törzsvendég
Törzsvendég

Ennyi volt?
Kifújt?

Elkúrtuk

Válasz küldése

Vissza: “DVD mellékletes magazinok”