Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Házimozi magazin
Házimozi magazin
Így van, de a HP3 akkor is csak 5.1 és nem EX.
Azért, mert sehol nincs feltüntetve, vagy mert nem kapcsol önműködően EX-re az erősítő?
Akkor ilyen alapon a SW-IV-V sem az, mert mint írtam, bár feltüntetik a lemez borítón, de csak a VI-os (A jedi visszatér) kapcsol EX-be "magától"...
Nem kell100%-nak venni, amit a filmekkel kapcsolatban írnak az kiadók, és az újságok. Még egyszer visszautalnék a 20. Bond filmre, mindenhol azt írták vele kapcsolatban, hogy csak az angol 5.1EX-es... Szerintem vagy csak egyszerűen leírták, vagy nem is vették észre azok a film tesztelő "guruk".
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Házimozi magazin
A teszteket és is szeretem elolvasni, de szerintem is néha reklám szagúak. Pl a legutóbbi számban a DVD film tesztek között azt írták, hogy a Harry Potter 3 DD5.1Ex-es. Kiváncsi lennék mennyire nézhették meg házimozin ha észre sem vették, hogy még az angol hang is csak 5.1.
Vannak olyan korongok, amelyiken feltüntetik, hogy EX, pl. Végső állomás 2., SW 4-5., de ennek ellenére nem vált át az erősítő autómatikusan. Ez azért van, mert ezek a lemezek ugyan EX-esek, de nem hordozzák az a jelet, ami az erősítőt önműködően is átkapcsolja. Ezeknél utólag kell a dekódert matrix-ra tenni, ha a hátsó-közép bevan kötve a rendszerbe. Ekkor még a síma 5.1-ből is 6.1-et "csinál".
De vannak ellen példák is a Karibtenger kalózai-nál az angol, és a magyar is EX-es, a Halj meg máskor Bond-filmnél meg csak az angol van feltünteteve a boríton, meg a lemez menübe is, pedig a MAGYAR is az!
Így van, de a HP3 akkor is csak 5.1 és nem EX.
Házimozi magazin
A teszteket és is szeretem elolvasni, de szerintem is néha reklám szagúak. Pl a legutóbbi számban a DVD film tesztek között azt írták, hogy a Harry Potter 3 DD5.1Ex-es. Kiváncsi lennék mennyire nézhették meg házimozin ha észre sem vették, hogy még az angol hang is csak 5.1.
Vannak olyan korongok, amelyiken feltüntetik, hogy EX, pl. Végső állomás 2., SW 4-5., de ennek ellenére nem vált át az erősítő autómatikusan. Ez azért van, mert ezek a lemezek ugyan EX-esek, de nem hordozzák az a jelet, ami az erősítőt önműködően is átkapcsolja. Ezeknél utólag kell a dekódert matrix-ra tenni, ha a hátsó-közép bevan kötve a rendszerbe. Ekkor még a síma 5.1-ből is 6.1-et "csinál".
De vannak ellen példák is a Karibtenger kalózai-nál az angol, és a magyar is EX-es, a Halj meg máskor Bond-filmnél meg csak az angol van feltünteteve a boríton, meg a lemez menübe is, pedig a MAGYAR is az!
AV-SYSTEM: SONY KD-65ZD9 4K HDR/3D tv, SONY UBP-X800M2 4K HDR/3D/BD/SACD-player, SONY TA-AN1000 Dolby Atmos/DTS-X amplifier, DUNE HD PRO VISION 4K media-player, front: JBL ES80, center: JBL ES25C, rear: JBL ES30, height: JBL ES10, sub: JBL ES150P, TAGA HARMONY PF-1000 V.2, TAGA HARMONY DC-100.
Házimozi magazin
Házimozi magazin
....Én sem tekintem etalonnak, csak egy véleménynek, amit azért szívesen elolvasok. Viszont az azért jó jel, ha fikáznak, és nem minden termék jó úgy ahogy van.
Szerintem is pontosan egy vélemény a sok közül. Attól, hogy valamit kinyomtatnak és pénzt kérnek érte, még nem teszi igazabbá, mint a többi véleményt.
Ezeknek a cikkeknek egy előnyét látom igazán, hogy körvonalakban legalább ismertetnek egy-egy készüléket. Arra jó, hogy az ember kiszúrja a szimpatikus szolgáltatásokat. Már ha leírják.
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
nem kevered a DVDcenterben egykoron megjelent h/k tesztel? tudod az volt az a teszt, aminek botrányos volt a pontozása (a kis Onkyo anyit kapott sztereóra, mint a három kategóriával nagyobb) Mert abban nem a 230-as volt, hanem valami régebbi.
De pont arra gondoltam, bár arra nem emlékszem pontosan melyik h/k-ról volt is szó. De érdekes módon összecseng ez a dolog a házimozis teszttel.
Én már egy újság tesztjeit sem veszem "etalonnak". A legtöbnél ellentmondó dolgok jelennek meg. Ráadásul sok a kétértelmű megfogalmazás, mert fikázni azért nem illik nyiltan egy terméket, ha már rendelkezésre bocsátották egy teszt erejére.
Amúgy meg ezeknek a teszteknek a körülményei elég érdekesek lehetnek. Vajon minden cucc megkapja a tesztelőktől azt az időt, fáradtságot, hogy alaposan belőjjék, megismerjék? Vagy csak néhány óra, ne adj Isten perc jut rájuk?
Én sem tekintem etalonnak, csak egy véleménynek, amit azért szívesen elolvasok. Viszont az azért jó jel, ha fikáznak, és nem minden termék jó úgy ahogy van.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Házimozi magazin
Hallottad (ex)Catéknél is mozin, nagyobb hangerőn. Szép nagy nappaliban, amiben ültünk vagy 10-en. JMLab hangsugárzókkal és mélynyomót hajtott. Ha ott elegendő volt a teljesítmény, akkor a legtöbb nappaliba meg kell tegye.
Ez igaz én is hallottam. Számomra is elegendóen nagy a teljesítménye. Mármint azon a hangerőn ami hallgattam. Nem tudom milyen körülmények között jön elő ez a kis teljesítmény dolog. Csak érdekességképpen jegyeztem meg, hogy ez már másodízben olvasom erről az erősítőről.
Másrészről a tesztek valószínüleg erősen függenek arról, hogy milyen komponensek között használják őket. Régebben nagyot csodálkoztam amikor ugyanazon készüléket két újságban tesztelték és homlokegyenest különböző hangkaraktert állapítottak meg róla.
nem kevered a DVDcenterben egykoron megjelent h/k tesztel? tudod az volt az a teszt, aminek botrányos volt a pontozása (a kis Onkyo anyit kapott sztereóra, mint a három kategóriával nagyobb) Mert abban nem a 230-as volt, hanem valami régebbi.
Én már egy újság tesztjeit sem veszem "etalonnak". A legtöbnél ellentmondó dolgok jelennek meg. Ráadásul sok a kétértelmű megfogalmazás, mert fikázni azért nem illik nyiltan egy terméket, ha már rendelkezésre bocsátották egy teszt erejére.
Amúgy meg ezeknek a teszteknek a körülményei elég érdekesek lehetnek. Vajon minden cucc megkapja a tesztelőktől azt az időt, fáradtságot, hogy alaposan belőjjék, megismerjék? Vagy csak néhány óra, ne adj Isten perc jut rájuk?
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
Hallottad (ex)Catéknél is mozin, nagyobb hangerőn. Szép nagy nappaliban, amiben ültünk vagy 10-en. JMLab hangsugárzókkal és mélynyomót hajtott. Ha ott elegendő volt a teljesítmény, akkor a legtöbb nappaliba meg kell tegye.
Ez igaz én is hallottam. Számomra is elegendóen nagy a teljesítménye. Mármint azon a hangerőn ami hallgattam. Nem tudom milyen körülmények között jön elő ez a kis teljesítmény dolog. Csak érdekességképpen jegyeztem meg, hogy ez már másodízben olvasom erről az erősítőről.
Másrészről a tesztek valószínüleg erősen függenek arról, hogy milyen komponensek között használják őket. Régebben nagyot csodálkoztam amikor ugyanazon készüléket két újságban tesztelték és homlokegyenest különböző hangkaraktert állapítottak meg róla.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Házimozi magazin
Ebből is látszik, hogy valami nem smakkol a teszteléseik során!
Házimozi magazin
Értem, de nem tudom, hogy ténylegesen ők írják a cikkeket vagy valahonnan összeollózzák. A h/k-t nekem sincs okom szidni mivel nekem is az van, de a 230-asról már olvastam olyat, hogy a teljesítménye gyenge (talán pont a dvdcenter régebbi számában). Ezt természetesen én magam sem tapasztaltam (többször hallottam a 230-ast) de ettől még lehet, hogy így van, ha nagyobb hangerővel megküldjük. Én csak "normál" hangerőn hallgattam......
gordon314.fw.hu
Házimozi magazin
A másik, amiért otthagytam, hogy nem lehetett megvenni melléklet nélkül. Az összes melléklet közül a Koponyákat tartottam meg a többi mind fostalicska volt (II AV evő BT-n tanultan ez a kifejezést ). Sűrű lé és társai...
Házimozi magazin
Értem, de nem tudom, hogy ténylegesen ők írják a cikkeket vagy valahonnan összeollózzák.
Akkor meg még szomorúbb, hogy a saját nevükben írnak más tapasztalatairól. Mondjuk én sem tudom, hogy így van-e...
Egyébként az erősítők többsége 130e körül volt, tehát a 150e-es hk nem lógott annyira ki.
Szerintem sem, nem értem miért fektettek erre hangsúlyt...
Mindezek ellenére valahogy nem az volt az érzésem, hogy minden nagyon jó, hanem kritikusabb hangvételü volt minden teszt.
Ez igaz, de sovány vigasz, ha ez számít előrelépésnek egy lapnál a tesztek terén.
Az annex termékei a legjobbak, a többiek meg jó lenne ha lehúznák a rolót kicsengésű cikkeknél valóban jobb, de ez gyenge viszonyítási alap, és a ténylegesen jótól nagyon messze van.
Mindegy, ez a lapszán tette be a kaput, már nagyon érett a dolog, de Nálam most telt be a pohár.
És erről nem csak ez a cikk tehet, hanem az egész magazin.
Ha lehetne melléklet nélkül kapni, azt a pénzt is sajnáltam volna rá amennyibe úgy kerülne...
Így meg!
Házimozi magazin
Belelapoztam a tesztekbe és azért van kritika a többi "kedvenc termékre" is.
Onkyo
házimozi jó, de zenére alkalmatlan
CA
magas hangok harsányak nagyobb hangerőn
A minősítések valóban önmagukban sem logikusak.
Házimozi magazin
Értem, de nem tudom, hogy ténylegesen ők írják a cikkeket vagy valahonnan összeollózzák. A h/k-t nekem sincs okom szidni mivel nekem is az van, de a 230-asról már olvastam olyat, hogy a teljesítménye gyenge (talán pont a dvdcenter régebbi számában). Ezt természetesen én magam sem tapasztaltam (többször hallottam a 230-ast) de ettől még lehet, hogy így van, ha nagyobb hangerővel megküldjük. Én csak "normál" hangerőn hallgattam. Az is igaz, hogy hangjára a "visszafogottság" jellemző, mivel a magasakat kerekíti viszont a mélyeket kiemeli. Az viszont tuti nem igaz, hogy zenén ércesebben keményebben szólna. Mivel a hangkarakter zenén is hasonló, csak tisztábban szól a két csatornán. Egyébként az erősítők többsége 130e körül volt, tehát a 150e-es hk nem lógott annyira ki.
Mindezek ellenére valahogy nem az volt az érzésem, hogy minden nagyon jó, hanem kritikusabb hangvételü volt minden teszt.
Természetesen messze volt a tökéletes teszttől. Egy régebbi újságban olvastam a h/k 455-esről és ott is lehúzták, egy másik régebbi tesztben az 5000-est. Valószínüleg nem kedvelik a h/k hangját, de ez szívük joga.
Házimozi magazin
Engem mélységesen felháborított....
Mi háborított fel?
Az az eredmény ami ott szerepel....
1. Ugye Mindenki a saját lovát dícséri (és féltékeny rá), és ott szerepel a h/k 230, ami igaz megkapja a szerkesztő választása különdíjat, de kiangsúlyozzák többször, hogy hát persze hogy jobb, de drágább is és különben is ez már egy magasabb kategória...
Kérdem én: akkor mit keres ott a másik 6 erősítő között?
Ha egy kategóriába tartozó erősítőket tesztelek, akkor nem teszek oda valamit, ha szerintem nem abba a kategóriába tartozik.
Ha a h/k-nak nincs ezekkel a gépekkel egyenértékű modellje szerintük, akkor inkább ki kellett volna hagyni.
2. A teszt egyéb komponenseiről (hangfalak, kábelek,...) én nem találtam infót, de lehet hogy csak én siklottam el felette...
Azért általában érdekel mi a tesztkörnyezet.
3. Az Onkyo persze megkapta mint annex termék az ajánlott vétel címet, de meg is lepődtem volna ha nem. Ez most független attól, hogy valóban lehet, hogy egy jó gép, de ha már ajánlott vétel, akkor a róla szóló tesztben miért nem éreztem ezt?
4. A CA-ról ki mit olvasott??? A házimozi vonalon (szeteró láncba szánt termékei sokkal elismertebbek, jobbak) mutatott teljesítményéről szinte csak negatív véleményeket olvasni mindenfelé.
Biztos csak azok a felhasználók tévedtek akik saját tapasztalataik alapján nagy többségben ezt írták, mert mint megtudhattuk ez egy tesztgyőztes (Legjobb választás) gép.
5. Kicsit még visszatérve a h/k-hoz. Nekem fájó volt hogy kiemelték hogy visszafogottabb, gyengébb, vérszegényebb a leadott teljesítmény tekintetében (Ez az amit nem hiszek el hallatlanban sem!), valamint egy szó sem esett a széleskörű testreszabhatóságáról, a basszmanagement említés szinten sem szerepel. (Ami valamennyi modell nagy erénye, pláne alacsonyabb kategóriákban!)
Valahogy olyan érzésem volt, mintha valaki megmondta volna, hogy milyen eredméynt kell kihozni, és ezt próbálták megvalósítani a cikk írói. A legkisebb mértékben sem tartom objektívnek az irományt, így ha valaki mondjuk ez alapján akar dönteni az a legkisebb mértékben sem kap objektív képet ezen kategória jelenleg a piacon szereplő erősítőiről. Hangsúlyozom: SZERINTEM!
Házimozi magazin
Kár, hogy idáig jutott ez a lap. A kezdetekkor nagy szerepe volt nálam, abban, hogy a házimozi felé fordultam. Akkoriban még nívós cikkek és tesztek voltak benne, de most már ... Sajnálom!
Én "megoldottam", az idei első lapszámot már nem vettem meg... Pedig '99. novembere óta, (ez volt az indulás)minden számot megvettem. Kb. az első két év volt nívos, mióta a mellékletek megjelentek, a színvonal rohamosan esett. Kérdem én, mi köze van a házimozihoz a mobilnak?
Hacsak annyi nem, hogy mikor az ismerősöméket meghívtam egy mozira hozzánk, és a Ryan-t néztük, háromszor megcsörrent közbe a telefonja...Harmadszor kellet megállítani a filmet, akkor már azt hittem, hogy őt is, és a mobilt is kidobom az emeletről!
Házimozi magazin
Mi háborított fel?
Házimozi magazin
Érdekes a mostani legutóbbi számot többé kevésbe végigolvastam. Az erősítő tesztben egy dolog tetszett, hogy meglepően kritikusan fogalmazott és nem dicsérte őket halálra.
Neked az a cikk tetszett????
Házimozi magazin
Érdekes a mostani legutóbbi számot többé kevésbe végigolvastam. Az erősítő tesztben egy dolog tetszett, hogy meglepően kritikusan fogalmazott és nem dicsérte őket halálra.
Házimozi magazin
Kár, hogy idáig jutott ez a lap. A kezdetekkor nagy szerepe volt nálam, abban, hogy a házimozi felé fordultam. Akkoriban még nívós cikkek és tesztek voltak benne, de most már ... Sajnálom!
- rosszkutyusz
- Nincs visszaút

- Értékelés: -44
Házimozi magazin
Érdekes, mostanában nem verik a mellüket a bazi nagy lapeladási-példányszámaikkal. Én se vettem vagy egy éve egyet sem.
Házimozi magazin
Megint nagy a hallgatás, nem frissítik a honlapot sem és sehol semmi hír arról hogy mikor jön az új lap. Hogy mi lessz a melléklet már meg sem merem kérdezni.
tényleg csak a szokásos
pont így viselkednek az előfizetőkkel is. Többek között ezért is hagytam ott őket... no meg a sok "ütős" filmjük miatt
Mindez semmi, mert a legutóbbi számot ezen kívül megfejték bónuszban egy erősítőkről szóló, csapnivaló összehasonlító teszttel is.
Aki olvasta a cikket, tudja miről beszélek.
Azt hiszem eleget hitegettem magam ezidáig, és vártam a csodára, de Nekem is ez volt az utolsó lapszámom....
Házimozi magazin
Megint nagy a hallgatás, nem frissítik a honlapot sem és sehol semmi hír arról hogy mikor jön az új lap. Hogy mi lessz a melléklet már meg sem merem kérdezni.
tényleg csak a szokásos
pont így viselkednek az előfizetőkkel is. Többek között ezért is hagytam ott őket... no meg a sok "ütős" filmjük miatt
Házimozi magazin
csak a szokásos...
TV: LG 42LG5000 | AV RECEIVER: Onkyo TX-SR501E | DVD: Denon DVD-1720 | MINIDISC: Sony MZ-R900SPEAKER-SET: Eltax Summit 6-pack | SUB: Wharfedale PowerCube 8+ | MUSIC: Squeezebox Classic | RC: Logitech Harmony 525
-
Vendég
Házimozi magazin