Az előző hozzászólásom sértő részt tartalmazott, ezért törlésre került.
Nem szokásom ez a stílus, emiatt elnézést kérek!
A kérdésre a válasz, jelenleg ezeknél a web shop-oknál kapható a Focal Clear Mg verzió (lent a link), ami gyakorlatilag ugyanaz, mint amit árulok, csak egy némileg áttervezett, újabb verzió, de gyakorlatilag megegyező gyártói áron. Magyarán amit árulok, azt kivezették, de ha jelenleg is kapható lenne, akkor ennyi lenne az ára. Az újabb verzió más anyagokat használ és más a hangolása is. Ez kinek tetszik, kinek nem, ahogy utána olvastam, többek szerint is az OG a jobb hangú, ezt sem igazolni, sem megcáfolni nem tudom, ahogy azt sem, hogy a Clear az Utopia hangjának 90%-át át tudja adni. Ezt olyan mondta, akinek mind2 fejes a birtokában van. Ezzel nem szeretnék vita témát indítani.
Az én véleményem, ami viszont már saját tapasztalatomon alapszik, hogy a következő fejhallgatóknál jobbnak találtam: Quad Era-1, Hedd Audio Heddphone, Hifiman Edition XS. Az eladás oka: Hifiman HE1000 V2, ami viszont jobbnak bizonyult nála, igaz magasabb kategória is. Mindezt egy Audio-GD erősítővel teszteltem, ami 16W-ot tud 25 Ohm-on, tehát a meghajtás is rendelkezésre állt. Remélem ezzel tudtam némi támpontot adni mindenkinek.
https://www.arukereso.hu/fulhallgato-fe ... 390345933/