Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Sennheiser HD25 Plus Sonarworks egyedi profillal - cserebre is

Lezárt
sigi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 19

Re: Sennheiser HD25 Plus Sonarworks egyedi profillal - cserebre is

Hozzászólás Szerző: sigi »

sigi írta:
2020.01.23., csüt. 09:11
Morzsi007 írta:
2020.01.21., kedd 17:58
Mi ez a Sonarworks profil? Jöhet privátban is. Erről még nem hallottam. Köszi
Jaaa, ez a szoftver fut rendszerszinten Mac-en és Windowson is... Egymagában.. nem kell hozzá zeneszerkesztő, vagy bármilyen más szoftver.

Az egyik képen, amit linkeltem, látszik is a frekvenciagörbe javitás... nagyjából kiegyenesítette a HD25-t ... de a dry/wet értéket csak kb 75% ig vittem fel... 100%-nál teljesen egyenes 0%nál nem nyul bele... szeretem valamiért valahol így féluton hagyni a korrekciót.

A Sennheiser HD650 pl zseniális kis fejhallgató, 3 decibelnél alapjáraton sem tér el a semlegestől - minden más fejhallgatónál, igen, még a 300 ezer forintosoknál is, elég gyakoriak a 6-7-8-10 decibeles kilengések.

A Sennheiser HD650-en kíyvül két másik fejhallgató van, ami nagyjából 3 db-s ingadozáson belül van az egész frekvencia spektrumon, a Sure SRH 1840 és a Audio Technia R70X.

Elég gyakran csak röhögök azon, amikor a fejhallgatók kiegyensúlyozottságáról beszélnek a "vájtfülűek" vagy arról, hogy melyikben mennyire tiszták a magasok... az audiófil társadalom nagyrészt 'szubjektivitás versus objektivítás' egy nagy sötét dzsungelében bolyong :D

Dehát másak a priorítások egy hangmérnöknél és más egy zeneélvezőnl :)

sigi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Morzsi007 írta:
2020.01.21., kedd 17:58
inkább ideírom, hátha mást is érdekel :D

Sonarworks kb egy EQ plugin, ami lényegében kiegyenesíti a frekvencia görbéjét a fejhallgatónak.
Legalábbis a Headphone Edition.

Magyarán bemérnek sok darab fejhallgatót, típusonként többet, hogy legyen minden típusra egy átlag frekvenciagörbe, és azt EQ-val úgy kompenzálják, hogy egyenes legyen - persze nem kell feltétlenül egyenesnek lennie, olyan lehet, amit csak szeretnél, de ha teszem azt túl sok a basszus, kevés a közép, túl élesek a magasak stb stb stb, azt mind ki tudja egyenlíteni.

Ami egyéni profillal rendelkezik, mint ez, amit hírdetek, erre nem egy átlagos frekvencia korrekciót tesznek, hanem konkrétan ezt a darabot mérték be, és külön korrigálják a jobb és bal csatornát.
(egyébként 0.2-0.5 db eltérések lehetnek egy fejhallgatónak a jobb és bal füle között, különféle frekvenciatartományban)

Szóval ez a HD25 be van mérve, és megvan ennek a konkrét profilja, és ki lehet teljesen egyenesre korrigálni a frekvenciagörbéjét a Sonarworks softverel.

De lehet custom görbét is tenni rá.

Morzsi007
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 3

Hozzászólás Szerző: Morzsi007 »

sigi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

még megvan :)
HD25.jpg
HD25.jpg (63.88 KiB) Megtekintve 692 alkalommal

sigi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

az ára 45. ezer

(Csak az okoskodók kedvéért: ha nem érdekel a Sonarworks profil/ kalibrálás fájl, akkor keress olyan példányt, amihez nincs.)

mókamiki
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 77

Hozzászólás Szerző: mókamiki »

Milyen árban van?
Sonus Faber Cremona -- Cary Audio 306 Professional -- Pathos Logos -- Marantz 10B tuner   <<<<< >>>>>   Marantz SA-15S2 -- Sennheiser HD700

sigi
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Sennheiser HD25 Plus Sonarworks egyedi profillal - cserebre is

Sennheiser HD25 Plus eladó - cserélhető
Újszerű állapotban - nagyon keveset használt (mivel rotációban használok kb 5-6 fejhallgatót)

Egyedi Sonarworks profilja van - ha valaki nem tudná mi ez, kérdezzen nyugodtan.

Szivesen csereberélném is pl Grado Prestige széria vmelyik tagjár...szivesen kipróbálnék egyet...

De lehet, hogy más is érdekelne
IMG_20190716_113751.jpg
IMG_20190716_113751.jpg (340.41 KiB) Megtekintve 921 alkalommal
(eddig másik témában hirdettem, de kiderült, tévesen, rosszul emlékeztem a pontos modell megnevezésre)

Lezárt

Vissza: “Fej-, és fülhallgatók (kínál-keres)”