sigi írta: ↑2020.01.23., csüt. 09:11Jaaa, ez a szoftver fut rendszerszinten Mac-en és Windowson is... Egymagában.. nem kell hozzá zeneszerkesztő, vagy bármilyen más szoftver.
Az egyik képen, amit linkeltem, látszik is a frekvenciagörbe javitás... nagyjából kiegyenesítette a HD25-t ... de a dry/wet értéket csak kb 75% ig vittem fel... 100%-nál teljesen egyenes 0%nál nem nyul bele... szeretem valamiért valahol így féluton hagyni a korrekciót.
A Sennheiser HD650 pl zseniális kis fejhallgató, 3 decibelnél alapjáraton sem tér el a semlegestől - minden más fejhallgatónál, igen, még a 300 ezer forintosoknál is, elég gyakoriak a 6-7-8-10 decibeles kilengések.
A Sennheiser HD650-en kíyvül két másik fejhallgató van, ami nagyjából 3 db-s ingadozáson belül van az egész frekvencia spektrumon, a Sure SRH 1840 és a Audio Technia R70X.
Elég gyakran csak röhögök azon, amikor a fejhallgatók kiegyensúlyozottságáról beszélnek a "vájtfülűek" vagy arról, hogy melyikben mennyire tiszták a magasok... az audiófil társadalom nagyrészt 'szubjektivitás versus objektivítás' egy nagy sötét dzsungelében bolyong
Dehát másak a priorítások egy hangmérnöknél és más egy zeneélvezőnl :)
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sennheiser HD25 Plus Sonarworks egyedi profillal - cserebre is
Re: Sennheiser HD25 Plus Sonarworks egyedi profillal - cserebre is
inkább ideírom, hátha mást is érdekel
Sonarworks kb egy EQ plugin, ami lényegében kiegyenesíti a frekvencia görbéjét a fejhallgatónak.
Legalábbis a Headphone Edition.
Magyarán bemérnek sok darab fejhallgatót, típusonként többet, hogy legyen minden típusra egy átlag frekvenciagörbe, és azt EQ-val úgy kompenzálják, hogy egyenes legyen - persze nem kell feltétlenül egyenesnek lennie, olyan lehet, amit csak szeretnél, de ha teszem azt túl sok a basszus, kevés a közép, túl élesek a magasak stb stb stb, azt mind ki tudja egyenlíteni.
Ami egyéni profillal rendelkezik, mint ez, amit hírdetek, erre nem egy átlagos frekvencia korrekciót tesznek, hanem konkrétan ezt a darabot mérték be, és külön korrigálják a jobb és bal csatornát.
(egyébként 0.2-0.5 db eltérések lehetnek egy fejhallgatónak a jobb és bal füle között, különféle frekvenciatartományban)
Szóval ez a HD25 be van mérve, és megvan ennek a konkrét profilja, és ki lehet teljesen egyenesre korrigálni a frekvenciagörbéjét a Sonarworks softverel.
De lehet custom görbét is tenni rá.
Mi ez a Sonarworks profil? Jöhet privátban is. Erről még nem hallottam. Köszi
az ára 45. ezer
(Csak az okoskodók kedvéért: ha nem érdekel a Sonarworks profil/ kalibrálás fájl, akkor keress olyan példányt, amihez nincs.)
(Csak az okoskodók kedvéért: ha nem érdekel a Sonarworks profil/ kalibrálás fájl, akkor keress olyan példányt, amihez nincs.)
Milyen árban van?
Sonus Faber Cremona -- Cary Audio 306 Professional -- Pathos Logos -- Marantz 10B tuner <<<<< >>>>> Marantz SA-15S2 -- Sennheiser HD700
Sennheiser HD25 Plus Sonarworks egyedi profillal - cserebre is
Sennheiser HD25 Plus eladó - cserélhető
Újszerű állapotban - nagyon keveset használt (mivel rotációban használok kb 5-6 fejhallgatót)
Egyedi Sonarworks profilja van - ha valaki nem tudná mi ez, kérdezzen nyugodtan.
Szivesen csereberélném is pl Grado Prestige széria vmelyik tagjár...szivesen kipróbálnék egyet...
De lehet, hogy más is érdekelne
(eddig másik témában hirdettem, de kiderült, tévesen, rosszul emlékeztem a pontos modell megnevezésre)
Újszerű állapotban - nagyon keveset használt (mivel rotációban használok kb 5-6 fejhallgatót)
Egyedi Sonarworks profilja van - ha valaki nem tudná mi ez, kérdezzen nyugodtan.
Szivesen csereberélném is pl Grado Prestige széria vmelyik tagjár...szivesen kipróbálnék egyet...
De lehet, hogy más is érdekelne
(eddig másik témában hirdettem, de kiderült, tévesen, rosszul emlékeztem a pontos modell megnevezésre)