Oldal: 1 / 53

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.27., pén. 09:02
Szerző: Vinkler
Elfogyott a faszenem. Ilyenkor a Metroban szoktam vásárolni. Metro professional 15 kg.
Teljesen rendben van, kb 5 cm törmelék marad a zsák alján. Egyetlen "hibája", h csak átlagos a hőtartása. Ezért BBQ-ra csak korlátozottan alkalmas, de grillezésre hibátlan.
.
IMG_6874.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.26., csüt. 23:08
Szerző: AAttila
Vinkler írta:
2025.06.26., csüt. 22:08
Ha már grill. Semmi extra, csak egy gyors vacsi. 36_1_11.gif

IMG_6887.jpeg
És ez csak az 1személyes Vinkler-tál ;peace;

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.26., csüt. 22:08
Szerző: Vinkler
Ha már grill. Semmi extra, csak egy gyors vacsi. 36_1_11.gif
IMG_6887.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.15., vas. 12:21
Szerző: Vinkler
AAttila írta:
2025.06.15., vas. 12:12
Nyakunkon a grill szezon. A főnököm kitalálta, hogy áruljunk faszenet (is). A boltban elfér. Holnap megy is érte, ROMÁNIÁBA. Azt mondta az jobb, mint amit itt a barkácsboltokban lehet kapni,márpedig a legtöbben ott vásárolnak és a benzinkutakon. Kíváncsi leszek. Csak 5kg kiszerelést hoz. Gondoltam viszek Vinklernek,mert Ő nagy grillezős fan,ért hozzá, kíváncsi vagyok a véleményére. Bár a legtöbb embernek fogalma sincs a faszénről,csak veszik és használják.
Ok, szívesen kipróbálom és beszámolok.
Én innen szoktam rendelni: https://www.brockfaszen.hu/menu.php?cid=1

Annyit javasolnék, hogy hozzon 15, esetleg 20 kilósat is, mert a grillesek nem szoktak 5 kilós zsákokkal bohóckodni. :smile28:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.15., vas. 12:12
Szerző: AAttila
Nyakunkon a grill szezon. A főnököm kitalálta, hogy áruljunk faszenet (is). A boltban elfér. Holnap megy is érte, ROMÁNIÁBA. Azt mondta az jobb, mint amit itt a barkácsboltokban lehet kapni,márpedig a legtöbben ott vásárolnak és a benzinkutakon. Kíváncsi leszek. Csak 5kg kiszerelést hoz. Gondoltam viszek Vinklernek,mert Ő nagy grillezős fan,ért hozzá, kíváncsi vagyok a véleményére. Bár a legtöbb embernek fogalma sincs a faszénről,csak veszik és használják.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.15., vas. 11:27
Szerző: Vinkler
2 hete volt gulyás is.

.
IMG_6689.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.15., vas. 11:26
Szerző: zoli73
Egy laza babgulyás!

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.15., vas. 09:27
Szerző: Vinkler
Mostanában nem nagyon fotóztam. A tegnapi pizzavacsiról is csak 2 képre futotta, pedig ennél csak komolyabb összeállítások voltak.

.
IMG_6732.jpeg
IMG_6737.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.09., hétf. 10:47
Szerző: Tctronic
Öcsém marhapörije készül velőscsont is került bele. Átraktuk mára ma kellemes az idő hozzá.
IMG_20250609_101426.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.03., kedd 11:53
Szerző: Apaci72
Darált csirkehússal töltött karalábé, vele sült burgonyával.
gastro_01.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.06.01., vas. 22:31
Szerző: Vasti
zoli73 írta:
2025.05.31., szomb. 19:45
azok átlagosan csak 3-10cm-esek, pedig ezek akár már 6-8 éves példányok. A konyhára használható, 15cm+ példanyok már "matuzsálemnek", és nagyon ritkának számítanak.
Ezt nem tudtam, ezer éve nem ettem sajnos: akkoriban még akkorák voltak kb., mint egy kisebb hekk a strandon ;-)

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.05.31., szomb. 22:24
Szerző: AAttila
Hú hányszor szúrta meg az ujjam törpeharcsa gyerekkoromban. Nem szerettem,mert szinte bármire mentünk, 10-ből 8 kapás törpeharcsa volt. Ráadásul sokszor be is nyelte és macera volt. De az biztos,hogy gyorsan pucolható hal és az egyik legfinomabb. :smile32:

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.05.31., szomb. 19:45
Szerző: zoli73
Vasti írta:
2025.05.31., szomb. 17:09
Rotox írta:
2025.05.31., szomb. 14:14
Törpeharcsa + ezüstkárász ikra (ki a kicsit nem becsüli... ;))
Hú de szerettem a törpeharcsát gyerekkoromban! Minden nyáron 2 hetet vízparton nyaraltunk (Fadd-Dombori) , a fater is és a bátyám is egész nap pecázott - törpeharcsa meg annyi volt, mint a fene :-) Szerintem hetente legalább 2x-3x az volt a vacsora.
Nem is értem, miért nem árulják? Állítólag invazív faj, piszkosul elszaporodott: valakitől hallottam, hogy halásszák, és kidobják. Aztán a halas standokon meg hekket árulnak... Azt pl. nem szeretem.

A rántott ikra is nagy csemege volt, a rántott hal mellett mindig ott volt, ha volt (a halban) :-)

Egyébként a kedvencem nekem a keszeg meg a kárász, aprók, szakszerűen beirdalva ;-) , jól besózva, paprikás - borsos lisztben megforgatva, és ropogósra sütve. Csak a gerincét nem esszük meg ;-) Sajnos évente csak 1x-2x jutok hozzá, mert a bátyám már lusta horgászni, és nekem a hal úgy finom, ha a sütés előtt nem sokkal még úszott.
Igen, jól tudod, a törpeharcsa invazív(e mellett idegenhonos) faj, a legnagyobb "bűne", hogy a fő tápláléka más halfajok ikrája, mindemellett szinte minden halfaj, még saját faja táplálékkonkurense is. Iszonyatosan szapora, már kétnyaras korában ivarérett, de a mi viszonyaink között rosszúl hasznosítja a tápanyagot, és nagyon lassan nő.
Én is emlékszem, gyermekkoromban rendszeresen zsákmányoltunk 15-20cm-es példányokat, amiket már érdemes volt hazavinni konyhára, mert tényleg fínom falat.
Mára oda jutottunk, hogy annyira elfajzott, belterjessé vált a faj, hogy ezt a méretet csak kivételes esetben(ahol egyéb okok miatt kevés a fajtárs), és nagyon kis számban éri el. Amiket lehalásznak csapdázással, az egyéb, telepített, értékes fajok védelmében, azok átlagosan csak 3-10cm-esek, pedig ezek akár már 6-8 éves példányok. A konyhára használható, 15cm+ példanyok már "matuzsálemnek", és nagyon ritkának számítanak.
A lehalászott, néha több mázsás mennyiséget nem dobják ki, hanem hasznosítják, kutya, ill. macskaeledel készül belőle. Ez már hoszú évek óta meg van szervezve. Ilyen lehalászásban, már volt szerencsém részt venni, lapátolni lehetett az alig újnyi halakat, amikért jött egy kisteherautó, és elvitte újrahasznosításra.
Mivel én is horgászom, sőt, tógazda, ill. horgászvezető, élversenyző horgász ismerőseim is vannak, így az átlagembereknél több belelátásom, információm van a témában.
Sajnos a törpeharcsa a hazai halgazdálkodás legelhibázottabb döntése volt, ami ellen hosszú évek óta szélmalomharcot vív a szakma, de nem állnak nyerésre.
Igen, konyhára nagyszerű csemege, de a használható példányok nagyon alacsony száma miatt, sajnos nem számottevő. Ha valaki hozzájut náhány nagyobb példányhoz, az ne habozzon elkészíteni, mert nagyon fínom falat!

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.05.31., szomb. 17:09
Szerző: Vasti
Rotox írta:
2025.05.31., szomb. 14:14
Törpeharcsa + ezüstkárász ikra (ki a kicsit nem becsüli... ;))
Hú de szerettem a törpeharcsát gyerekkoromban! Minden nyáron 2 hetet vízparton nyaraltunk (Fadd-Dombori) , a fater is és a bátyám is egész nap pecázott - törpeharcsa meg annyi volt, mint a fene :-) Szerintem hetente legalább 2x-3x az volt a vacsora.
Nem is értem, miért nem árulják? Állítólag invazív faj, piszkosul elszaporodott: valakitől hallottam, hogy halásszák, és kidobják. Aztán a halas standokon meg hekket árulnak... Azt pl. nem szeretem.

A rántott ikra is nagy csemege volt, a rántott hal mellett mindig ott volt, ha volt (a halban) :-)

Egyébként a kedvencem nekem a keszeg meg a kárász, aprók, szakszerűen beirdalva ;-) , jól besózva, paprikás - borsos lisztben megforgatva, és ropogósra sütve. Csak a gerincét nem esszük meg ;-) Sajnos évente csak 1x-2x jutok hozzá, mert a bátyám már lusta horgászni, és nekem a hal úgy finom, ha a sütés előtt nem sokkal még úszott.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.05.31., szomb. 14:14
Szerző: Rotox
Törpeharcsa + ezüstkárász ikra (ki a kicsit nem becsüli... ;))

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.04.15., kedd 20:43
Szerző: Vasti
A múlt héten olyan szépen sütött a nap, hogy megkívántam egy "nyaralós" tonhal steak-et ;-) Aztán csak ma volt rá időm: az idő borús lett, de a kaja ennek ellenére ízlett a családnak :-)
Tonhal steak, kb. Piccata szósz, rizs.
Tonhal_Steak.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.04.13., vas. 15:15
Szerző: kasumi
6E280EE6-FAB6-4DD2-A90F-21D419FA6D03.jpeg
1195F444-BE5D-42F8-B65F-C72C2E7F7BF6.jpeg
C60BC684-EF9C-437F-BCDE-75BD4CB43A77.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.04.06., vas. 19:31
Szerző: Alex_Aston
Máköntetes túrógombóc.
Most ez a vacsora. :rolleyes:
20250406_190047.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.03.30., vas. 12:45
Szerző: stx
Mai ebéd a fiúk kívánsága volt.
hagymasbab.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.03.18., kedd 21:43
Szerző: gianni321
Vinkler írta:
2025.02.23., vas. 17:08
Ha már mákos guba. Beat Székesfehérvár. 36_3_1.gif IMG_5116.jpeg
Ó, igen, zseniális, épp ma 2 hete ettünk ott pont ilyet, ha jól emlékszem "máshogy guba" néven van az étlapon. Szeretem az bEAT-et, szerintem jól főznek.

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.03.18., kedd 21:10
Szerző: violin
Kis csúsztatással.... bár az én hasamban landolt, de nem én készítettem.... :rolleyes: :rolleyes:
a5a0c292-e890-45e5-b0b9-f0004036a510.jpg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.03.18., kedd 20:17
Szerző: trane
Vinkler írta:
2025.03.18., kedd 20:11
Bélszín bowl. ;peace;

.
IMG_5376.jpeg
tenderloin bowl - ha már leborulok.gif

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.03.18., kedd 20:11
Szerző: Vinkler
Bélszín bowl. ;peace;

.
IMG_5376.jpeg

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.03.08., szomb. 13:24
Szerző: Vinkler
AAttila írta:
2025.03.08., szomb. 10:25
Vinkler írta:
2025.03.07., pén. 20:18
Névnapi leves. ;peace;

.
IMG_5273.jpegIMG_5275.jpeg
Nagyon táplálónak néz ki (mindamellett, hogy látványnak is szép)
Te készítetted? (a pálcika elbizonytalanít)
Saját! Persze. (A pálcika is ;) )

Re: Sütés-főzés

Elküldve: 2025.03.08., szomb. 10:25
Szerző: AAttila
Vinkler írta:
2025.03.07., pén. 20:18
Névnapi leves. ;peace;

.
IMG_5273.jpegIMG_5275.jpeg
Nagyon táplálónak néz ki (mindamellett, hogy látványnak is szép)
Te készítetted? (a pálcika elbizonytalanít)