Láttam én is. Pár éve voltunk feleségemmel egy hosszabb hétvégére Rómában (+Vatikánban). Feleségem tészta rajongó én inkább pizza. Mindig ott ettünk emerre jártunk és megéheztünk, nem néztünk utána az éttermeknek. Mindenhol hibátlan volt. Egy helyen egy kifejezetten nem turistáknak, hanem a helyi "törzsközönségnek" az éttermébe keveredtünk. Olyannyira, hogy a legtöbb törzsvendégnek már saját asztala és saját megnyitott üveg bora is volt (amit előző nap hagyott meg). Na ez azért vitte a prímet, pedig baromi egyszerűnek nézett ki.tamagaba írta: ↑2024.01.31., szer. 07:39Tegnap este a Galileo c. műsorban a Max4-en pont a Nápolyi pizzáról volt szó.
Egy olasz fazon új tésztareceptet talált ki. Érdekes volt és biztos finom lehet.
Ebben az évben észak Olaszország lesz az uticél nyaraláshoz. Igaz Nápoly lent van, de gondolom azon a vidéken is lehet jó pizzát enni.
A másik, hogy a kávézókban - feleségem nagy kávés én ritkán kávézom- mindig egy pohár vörösbort kértem. Soha nem kérdezték meg, hogy milyet? Hoztak egy pohárral és érdekes mindenütt hibátlan volt.