Vasti írta: ↑2024.12.28., szomb. 15:11
Ez miez?! ;-) Káposztás hús?
Láttam valami hasonlót a Youtube-on, vagy valami tévéműsorban, és tetszett... Egyszer ki kellene próbálni :-)
Amúgy piszok jól néz ki, és a fűszerezése alapján hasonló is lehet a végeredmény, mint itt az osztrákoknál a Kümmelbraten káposztával - csak itt zsemlegombóc vagy szalvétagombóc is jár hozzá a krumpli mellett, meg valami jó kis pecsenyeszaft, nyami :-)
A mostani adag:
nyers káposzta, ujjnyi csíkokra vágva, kb, 2-3 cm vastagon, rászórva marék szeletelt hagyma. Só, bors, kis piros paprika.
Erre 1,6 kg tömegű tarja, bevagdalva másfél-2 cm-esre, majdnem az aljáig, A résekbe só, bors, mustár kenegetve, hagymakarikák, fokhagyma, vékony füstölt szalonna. A tetejére olívaolaj, bors, majoranna. Pataki vagy valamilyen kerámiatálban kb. másfél-2 óra lassú sütés/párolás (én tepsi+alufólia, mivel a kerámiaedény szétrepedt), aztán kis sörrel meglocsol és 20-25 perc sütés.
Omlós, puha lesz. Most salátaval, héjában sült krumplival ettük.
Az alul lévő káposzta/hagyma főtt krumplival összenyomkodva nagyon finom köret.