A Fórum működési költségeihez járulsz hozzá azzal, ha hirdetéseket jeleníthetünk meg. Kérjük, hogy fontold meg ezen az oldalon az „Adblock” rendszered kikapcsolását.
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
IMG_20190331_115010.jpg (275.5 KiB) Megtekintve 3832 alkalommal
Sok régi kacat.(Na jó azért van pár új cucc is.) Kár is velük foglalkozni, de én el vagyok velük.
Nem mindig a drágább cucc a jobb, néha vannak kivételek......
Ja tényleg, dől a kép :-) A mai, mobilos álló és mindenfelé dőlő képek és videók világában fel sem tűnik már...
A sonka jó, ha jó! Nemrég vett az após a piacon hihetetlenül finoman pácolt és füstölt szűzpecsenyét: rágni sem kellett, és az az íííííz! Nyami :-)
Erről jut eszembe: régen gyakran ettem, olyat, hogy jófajta füstölt fehérpecsenye (ha jól mondom, szóval karaj ;-) , vékonyan szeletelve, rá finom házias friss kenyérre, amit előtte fokhagymával bedörzsöltem, és egy kicsit meglocsoltam olívaolajjal Az sem rossz ám ;-) (Valami főzős csatornán láttam, nem saját találmány)
Ma és holnap fügelekvár-főzés.
Az első adag ma elkészült, az eredmény 22 darab 4 decis befőttesüvegnyi finom lekvár, ami már pokrócokba majd hálózsákba bugyolálva elkezdte háromnapos szárazdunsztját.
Finomítatlan nádcukorral készítettem (egy kiló a kb 10 literes lábost színültig töltő fügemennyiséghez), 2 citrommal levével, egyik lereszelt héjával, és némi frissen bontott, kőmozsárban porrá zúzott kardamom-maggal ízesítettem.
A fügefám még mindig majdnem úgy néz ki, mintha nem szedtek volna róla semmit, szóval holnap ugyanekkora adag készül majd, es ha minden igaz, jövő hétvégén ismét akár két főzetes akció (ha lesz elég befőttesüveg)... nem panaszkodhatok az idei termésre.
Csatolmányok
08894903-BC32-4053-9828-3E23B56E78E3.jpeg (867.51 KiB) Megtekintve 4278 alkalommal
1A9C7330-08FE-425D-BFFD-D189211B6745.jpeg (812.28 KiB) Megtekintve 4278 alkalommal
Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
Egyszerűen rosszul vagyok, amikor azt látom, hogy emberek képesek ilyen undorító, zsíros, bőrös, ráadásul a grillezés miatt erősen rákkeltő gusztustalanságokat magukba tömni!