Jöjjön egy rövid beszámoló a DC újdonságairól. Akit zavar, hogy jó viszonyban vagyok velük, ezért reklámszagúnak gondolja a véleményemet, ezzel együtt hiteltelennek, az ne pazarolja az idejét az olvasással.
Kezdjük a kisszobával, ahol elsősorban a design változott. Új padlószőnyeg, tapéta és akusztikai elemek. A HM szett nagyjából ugyanaz maradt, annyi kivétellel, hogy az 5.1-es Artcoustic rendszer, kiegészült 2db mennyezeti atmos sugárzóval. Valamint az Anthem MRX 520 helyett, a 720 került be, ami már az atmosokat is meg tudja hajtani. Vetítő valamelyik Sony 4K model, majd kiegészíti, aki pontosan tudja. Szép szoba, szolid, de minőségi elektronikákkal, azoknak, akik azért nem a legelvetemültebb fanok. Ebben a szobában csak körbe néztem, mert több időt nem akartam itt elpazarolni.
Az ok pedig, a szinte teljesen megújult nagyszoba.
A 4 oldalról maszkolható, szőtt AT vásznon, a Kaleidescape lejátszón és a 2db Paradigm aktív, zárt szubon kívűl, a teljes redszer vérfrissítésen esett át. Új Barco cinemascope vetítő, ami már 4K és lézeres. Új lejátszó a Dune-től, új elektronikák, a Storm Audiótól, ami egy 20 csatornás porcesszorból, egy 8 csatornás és egy 16 csatornás végfokból áll össze. A hangfalszett pedig, a régi és sokak által kedvelt ML helyett, egy spanyol gyártó, az Aurea Speakers kinálatából lett összeállítva. Ezekről tudni kell, hogy hasonlóan a nálam használt KCS hangsugárzókhoz, ezek is inkább a Pro Cinema vonalhoz hasonlíthatók. Nagy 38-as LCR, mégnagyobb 46-os szubok. De azért ezek, közel sem annyira fapados kinézetűek, mint az enyémek. A HM szett mellett maga a szoba is változásokon esett át. Új padlószőnyeg, új színű festés. ami viszont a szobában a legnagyobb újítás, a dobogó és ezzel együtt a hátsó sor, egy szinttel való megemelése.

Kis beszélgetés nézelődés után kezdődött a demó, a jól ismert részletekkel. RPO autóversenye, A nagyfal 1-2 szcénája, Aquaman párbaja, Everest helikopteres mentése, , Atomszőke esernyős és lépcsőházi részei, JW3 hotelbeli lövöldözős része, Hang nélkül pincés jelenete, Unbroken film eleji repülős része, Alita versenye. Deadpool autópályás része(ez utóbbi magyar DD sznkronnal, natív 5.1-ben). Zenéltünk A legnagyobb showman több betétdalával is, de sorra került a Trafó4-5, Mélytengeri pokol, az új Pókember is.
A vetítő hatalmas fényerővel, nagyon dinamikus, éles képet tolt az arcomba. a DLP-re jellemző természetességgel. Élmény ilyen minőségű és ekkora méretű vetített képet nézni.

Az első jelenetek fülelésénél még majdnem elhitettem magammal, hogy kb. ugyanezt a hangot hallom otthon is, de ahogy telt-múlt az idő egyre jobban kijöttek a különbségek. Hogy miről is beszélek? Részletesebb, szeparáltabb hangzás, mélyebbre menő, de ugyanolyan pontos és pusztító mélyszekció, még jobban érthető, tisztább beszédhang, finomabb, zeneibb megszólalás. Mindezeket az erényeket úgy prezentálva, hogy a nálam tapasztalható dinamika, testes, öblös, lehengerlő hang ugyanúgy a rendszer sajátja. Itt már a sztereósabb szakik se nagyon tudnának fogást találni az előadásban.
Nehéz szavakba önteni, hogy milyen élmény ezt a rendszert hallani, de talán az elképesztő a legjobb szó rá.
Ilyen minőségű mozit eddig csak az ISE-n hallottam, itthon csak a HM Stúdió JBL Synthesis nagyszobáját tudnám egy lapon említeni vele, de talán még azt se hallottam ennyire részletesnek. De, ha részletességben nincs is difi, a mélyeknél biztos. Ugyanis ez a Storm- Aurea rendszer kiegészülve a 2db Paradigm zártal, ötvözi a 46-os reflexesek brutális teljesítményét(aminek talán egyetlen hátránya csak az, hogy 20Hz alá nem mennek) és a Paradigmok feszes, ha 12Hz-re nem is menő, de 20-nál jóval lejjebbről induló mélyeit.
Rendkívül meggyőző a rendszer, bátran mondhatom, hogy nemzetközileg is megállja a helyét.
A nagy különbség ellenére mégis mosolyogva jöttem hazafelé, mert itthon ugyanez a hagkarakter van meg, csak egy bárdolatlan verzióban, ami még így is nagyon jó.
Szombaton, amikor nálam járt Jaszy fórumtárs a barátjával feltették a kérdést, hogy én akkor végére értem az útnak vagy lehet ezt még tovább fejleszteni. Akkor is azt mondtam és most is az mondom, hogy persze lehet, de az már nagyon zsebbenyúlós sztori lenne. Ha bankot robbantanék, akkor pl. egy ilyen rendszer lehetne az út vége, amit a DC nagyszobájában most összeraktak.
Köszönöm a demót, gratulálok!