Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!

Vakteszt (Belépő vs. márkás vs. vezeték nélküli HDMI összeköttetés, va

Moderátor: Hiccusz

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 320

Hozzászólás Szerző: BoRRoNeo »

Én nagyon gonosz voltam mert poénból azt javasoltam Ivánnak, hogy 20x ugyan az az összeköttetés legyen. Garantáltam neki, hogy úgy is lesznek kilengések a grafikonon, de korrekt volt és a cserélgetés mellett döntött.   
Ha meg merte volna lépni, most nem LENNE vita ...   

Továbbmegyek, volt olyan ötletem is, hogy az egyik bejátszás előtt, tekerjük fel a sharpent 10%-kal. Mivel az OSD nem ment, senki nem vette volna észre, és a 10% ha nem is komoly, de valós képi változást okozott volna. Gondoltam, hogy sokan fognak végig 50%-ot adni (én magam a szombati előteszten is így tettem), kíváncsi lettem volna, hogy erre ki hogy reagált volna.

Volt egy csomó kiszúrós gondolatunk, de mint látszik nem volt rá szükség és ez így szerintem jobb is.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 433

Hozzászólás Szerző: feherlaci »

placebo itt is megvolt,hiszen tudtuk ,hogy cserélgetik, ezért persze ,hogy benne van az emberben hogy akkor kell valamit látni.. így volt jó ,mert így valóban nem tudhattuk melyiket is látjuk!
Én nagyon gonosz voltam mert poénból azt javasoltam Ivánnak, hogy 20x ugyan az az összeköttetés legyen. Garantáltam neki, hogy úgy is lesznek kilengések a grafikonon, de korrekt volt és a cserélgetés mellett döntött.   
Ha meg merte volna lépni, most nem LENNE vita!
Látva a hitetlenkedő beírásokat, talán még akkor is ...    

Fish
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2206

Hozzászólás Szerző: Fish »

BoRRoNeo : Szinte mindennel egyetértek, amit írsz.

Ismét leírom, tényleg nagyon nagy respekt a szervezőknek!

placebo itt is megvolt,hiszen tudtuk ,hogy cserélgetik, ezért persze ,hogy benne van az emberben hogy akkor kell valamit látni.. így volt jó ,mert így valóban nem tudhattuk melyiket is látjuk!
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Mindemellett 2 észrevételem lenne a tesztmetódussal kapcsolatban. Szerintem egy vakteszt akkor árul el legtöbbet az adott eszközről és az emberi pszichéről, hogyha nem vakon kezdődik. Tehát az első pár alkalommal felvállaltan "látón" kell cserélni a tesztelendő komponenseket. Megnézni, kézbe venni, betenni, meghallgatni, vizslatni a képét, ez most a 250k-s, ez meg a gagyi. Legyen a résztvevőknek egy benyomása, mint ahogy otthon is van, amikor beteszik először, és kialakul valamilyen ítélet, ami sok esetben placebo. (A placebo mértékén lehet vitatkozni, de hogy mindig hat valamennyire és mindenkire, azon nem érdemes.) Na ez után, miután már detektálta az alany, hogy milyennek hallja vagy látja a k*rvadrága, meg az olcsó kábelt,  milyen "különbségeket" vél felfedezni, akkor jöjjön a vakteszt. Hatalmas meglepetések érhetik, érik az embert ilyenkor!!! Akkor derül ki, hogy az emberi psziché milyen nagy "különbségek" gyártására képes. Ez akkor is így van, ha ezt sokaknak nem áll érdekében elismerni, különböző érdekekből, okokból, önigazolásból.
A másik kis problémám, hogy nem kellett volna leszögezni, hogy MINDIG történik csere. Nagyon szépen mutatja a placebo-t, amikor ugyanarra a kábelre képesek az emberek tök más ítéletet adni. Ez teljesebb képet ad az érzékelésünk összetettségéről, a tudat befolyásoló képességéről, ami ha tetszik, ha nem, nagy mértékben tartozik hozzá a hifi-házimozi hobbihoz.

Azt is érzékelem a kommentekből, hogy néhányan a nem egyenes és vízszintes eredmények láttán azt gondolják, hogy az, hogy az emberek a cserélgetésnél "láttak", "hallottak" különbséget (vagy látni, hallani véltek), az azt feltételezi, sőt, bizonyítja, hogy tényleg van különbség a komponensek között.. De ez egyáltalán NEM így van.  A pszichés okok sokasága is magyarázatot adhat arra, hogy mitől írt valaki 40-et, vagy 60-at, vagy bármi mást. Szóval egyáltalán nem biztos (sőt), hogy VALÓS különbség hatására van a vízszintestől eltérés az eredményekben, nem érdemes félremagyarázni a szerintem egyértelmű végeredményt.

Nagyon nehéz egy ilyen tesztet kitalálni, biztos követtünk el hibákat. Különösen azért volt nehéz, mert Hiccusz és én sem látunk különbséget HDMI és HDMI kábel között, így kénytelenek voltunk mások elmondásaiból kiindulni. Mivel ezekben a beírásokban elhangzott, hogy jobbak lettek a színek, élesebb lett a kép, jobb lett a kontraszt, nőtt a dinamika, ezért mi is ezeket használtuk fel a teszteléskor.

Nem bírom ki, hogy ne meséljem el (bocs Hiccusz ). Szombaton a tesztre felkészülve bekötöttük a két HDMI kábelt, a Nordost-ot a HDMI1-re, a Noname-et a HDMI2-re. A processzor mindkét kimenetére ugyanazt a bemenetet kapcsoltuk. Beizzítottuk a vetítőt, HDMI1, tökéletes kép, hadd melegedjen. Aztán átkapcsoltuk a HDMI 2-re (Noname) és csúnyák voltak a színek, dinamikátlan a kép, még talán zajosabb is volt. Hiccusz egyből rávágta, hogy a kábel a ludas, cseréljük ki. Egy nappal a teszt előtt nála már el is dőlt a teszt. Persze fél óra nyomozás után kiderült, hogy a HDMI 2-őn be volt kapcsolva a HDR, de utána nem telt el úgy 5 perc, hogy ne olvassam a fejére, hogy egyből a kábelre gondolt.

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Nem értik, de inkább nem akarják. Veszett ügy.
el kell magyarázni ,mert itt sokan azt várták ,hogy mindenki ugyanazt fogja látni ,tehát végig vízszintes vonal lesz ,de mivel nem ez történt és van jó pár görbe így nincs mit bizonyítani,szóval van valami megmagyarázhatatlan  ..  és itt tévednek,mert: nem látják ,hogy nagyon sokan végig 50-eket írtak,ergo nem láttak difit, és azok akik meg igen azok csak tippeltek,totóztak,lottóztak  stb.. szóval a többség azt x-elte hogy nincs eltérés a maradék meg próbálta eltalálni azt amiről igazából fogalma sem volt  sztem bizonyított evvel az ,hogy a méregdrága kábelnek semmi értelme, ha meg még is akkor sok a pénze a delikvensnek ,és rá kell hagyni,vagy adhatja nekem is  !
proj:Epson EH-LS12000B,proc/amp:Lexicon MC10/JBl Synthesis SDA-7200, hangfalak:Revel Concerta F12,M12,Performa C52,Canton Incelling 885,sub:REL HT/1508 predator,player:Zidoo UHD3000, kábelek: HiDiamond D2 rca,D3 sub,AQ Carbon 4K+HDR,P568-15M-FBR,Wireworld Solstice,Aq X2,FP.Luxor

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Én csak a grafikonokat néztem, ahol mindenféle értékek szerepelnek és most azt mondjátok, hogy ez egyértelmű volt.
Azok alapján nem egyértelmű az eredmény.
De ti voltatok ott - teljesen elfogadom a véleményeket!

Fapaci írása azért elgondolkodtató megint.

Szerintem külön kellett volna "látóknak" és "nem látóknak" szervezni a tesztet...

egyértelmű ,hogy fogalmuk sem volt mire pontoznak és egyértelmű ,hogy valójában nincs számottevő eltérés, és egyértelmű ,hogy csak szeretnék ,hogy legyen .. folytassam ,hogy mi egyértelmű!   

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Én csak a grafikonokat néztem, ahol mindenféle értékek szerepelnek és most azt mondjátok, hogy ez egyértelmű volt.

de ne csak nézegesd, hanem olvass is!    

ragadjunk ki egy mozzanatot:

hdmi kábelek vakteszt kép szempontjából,abból is hogy látsz e színekben eltérést.. egyik tesztelő sem tudja éppen melyik összeköttetést látja csak megkaptuk az első kiinduló képet és ahhoz viszonyítva kellett a többit pontozni, fontos az elsőről em tudtuk hogy az éppen a drága hdmi vagy a wifi,vagy a noname hdmi összeköttetést látjuk éppen!

szóval a kép alján látod az első "referencia" képet ami a wifi volt de mi ezt nem tudtuk,, a következő kép már  anoname kábeles volt ,majd megkaptuk a wifit még 1x.. eddig okés??

most nézd meg mondjuk nemtomm (aranyvonal) ( példaként hozom fel ,nem a személye ellen ,mielőtt!

szóval a wifi hez képest a noname kábel 20 ponntal jobbnak látta ,eddig okés, a 3.-ik kép amit az arcunkba kaptunk újra a wifi volt, ezt ő az alap 50 hez képest 65re pontozta tehát jobb színeket vélt felfedezni ,pedig az volt a referencia 50-es, majd 4-ik kép megint a noname kábel ,amit másodszorra 70 nek ítélt,most csak 50 lett mint az első kép a wifi ,ami ugye volt 65 is már, mjad jött  a következő a drága kábel és azt sokkal rosszabnak ítélte meg még  akiindulási wifi hez képest is 20 al kevesebbre értékelte, aztán jött a következő kép ami megint a noname kábel volt ,most az egekbe szökő 80 ra írta ami 30 al jobb mint a kindulási alap, de ő már ezt ,ítélte 70 re meg 50 re is, ezután jött megint a drága kábel, ezt most éppen úgy látta ,hogy olyan mint az elsp kiindulási alap,pedig elsőre -20al rosszabat adott, ezután újra a gagyi noname kábelt láttuk, ami nála eddig  abest volt most alul pontozta mert 40 et kapott ,ergo most rosszabb lett mint a kiindulási kép,pedig ez volt 70 meg 80 is már 1x, és végül a drága jött utolsónak, most az lett a legjobb szinte ,pedig előzőleg őt látta a legrosszabbnak szin tekintetében..

uhh, remélem érthető és így végig tudod nézni az összes delikvens tippjeit,mert valljuk be ezek azok!    

kép hozzá:

ensandor
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 122

Hozzászólás Szerző: ensandor »

Mindemellett 2 észrevételem lenne a tesztmetódussal kapcsolatban. Szerintem egy vakteszt akkor árul el legtöbbet az adott eszközről és az emberi pszichéről, hogyha nem vakon kezdődik. Tehát az első pár alkalommal felvállaltan "látón" kell cserélni a tesztelendő komponenseket. Megnézni, kézbe venni, betenni, meghallgatni, vizslatni a képét, ez most a 250k-s, ez meg a gagyi. Legyen a résztvevőknek egy benyomása, mint ahogy otthon is van, amikor beteszik először, és kialakul valamilyen ítélet, ami sok esetben placebo. (A placebo mértékén lehet vitatkozni, de hogy mindig hat valamennyire és mindenkire, azon nem érdemes.) Na ez után, miután már detektálta az alany, hogy milyennek hallja vagy látja a k*rvadrága, meg az olcsó kábelt,  milyen "különbségeket" vél felfedezni, akkor jöjjön a vakteszt. Hatalmas meglepetések érhetik, érik az embert ilyenkor!!! Akkor derül ki, hogy az emberi psziché mekkora "különbségek" gyártására képes! Ez akkor is így van, ha ezt sokaknak nem áll érdekében elismerni, különböző érdekekből, okokból, önigazolásból.
A másik kis problémám, hogy nem kellett volna leszögezni, hogy MINDIG történik csere. Nagyon szépen mutatja a placebo-t, amikor ugyanarra a kábelre képesek az emberek tök más ítéletet adni. Ez teljesebb képet ad az érzékelésünk összetettségéről, a tudat befolyásoló képességéről, ami ha tetszik, ha nem, nagy mértékben tartozik hozzá a hifi-házimozi hobbihoz.

Azt is érzékelem a kommentekből, hogy néhányan a nem egyenes és vízszintes eredmények láttán azt gondolják, hogy az, hogy az emberek a cserélgetésnél "láttak", "hallottak" különbséget (vagy látni, hallani véltek), az azt feltételezi, sőt, bizonyítja, hogy tényleg van különbség a komponensek között.. De ez egyáltalán NEM így van.  A pszichés okok sokasága is magyarázatot adhat arra, hogy mitől írt valaki 40-et, vagy 60-at, vagy bármi mást. Szóval egyáltalán nem biztos (sőt), hogy VALÓS különbség hatására van a vízszintestől eltérés az eredményekben, nem érdemes félremagyarázni a szerintem egyértelmű végeredményt.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Én csak a grafikonokat néztem, ahol mindenféle értékek szerepelnek és most azt mondjátok, hogy ez egyértelmű volt. Azok alapján nem egyértelmű az eredmény.

Ebből az aspektusból, igazad van.

Csutka

Hozzászólás Szerző: Csutka »

Persze.. ha mindenki úgy x-elt volna mint pld. én akkor lennének végig egyenes vonalak, de aki vélt felfedezni valamit az is össze vissza tette ezt!, ergo , ha valaki 2 x vélte jobbnak az egyik összeköttetést de ugyanakkor 2x rosszabbnak is szintén ugyanazt ,szerinted ebből mit lehet leszűrni? egyértelmű ,hogy csak találgatás volt, mert érdemi difi valójában nem észlelt hiszen ,akkor végig jónak kellett volna ítélni amit már 1x vagy 2x jónak talált, de ugyanabba tesztben 2x rossznak is találta szintén ugyanazt.. .. ebben semmi leszűrhető nem volt csak az ,hogy fogalma sem volt , hogy mire is pontoz..

Azok alapján nem egyértelmű az eredmény.
De ti voltatok ott - teljesen elfogadom a véleményeket!

Fapaci írása azért elgondolkodtató megint.

Szerintem külön kellett volna "látóknak" és "nem látóknak" szervezni a tesztet...

Fish
V.I.P.
V.I.P.

Rosszul látok valamit?

Persze.. ha mindenki úgy x-elt volna mint pld. én akkor lennének végig egyenes vonalak, de aki vélt felfedezni valamit az is össze vissza tette ezt!, ergo , ha valaki 2 x vélte jobbnak az egyik összeköttetést de ugyanakkor 2x rosszabbnak is szintén ugyanazt ,szerinted ebből mit lehet leszűrni? egyértelmű ,hogy csak találgatás volt, mert érdemi difi valójában nem észlelt hiszen ,akkor végig jónak kellett volna ítélni amit már 1x vagy 2x jónak talált, de ugyanabba tesztben 2x rossznak is találta szintén ugyanazt.. .. ebben semmi leszűrhető nem volt csak az ,hogy fogalma sem volt , hogy mire is pontoz..

Cutler
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1485

Hozzászólás Szerző: Cutler »

Én egy ilyen messzire vivő beszélgetésbe be sem kezdenék. Jelen topikban a HDMI átvitel és a Blu-ray kontra HDD lejátszás tesztelése volt a téma. Itt és most, volt egy fizikai elmélet amit igazolt a gyakorlat. Ez így nekem körbeért. Ha máskor másvalakiél felmerül egy hasonló fizikai elmélet és érez kedvet hozzá, hogy a gyakorlatban is megméresse, biztos lesznek rá önként jelentkezők.
Egyetértek és a plusz gombot akartam megnyomni, de mínusz lett. Kicsi ez a szifon, elnézést

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én megint megpróbáltam megnézni az általad egyértelműnek ítélt grafikonokat.
Ha csak a kép-eredményeket nézem - te csak egyenes vonalat látsz mindenhol? 

Nekem távolról sem tűnik egyértelműnek...
Rosszul látok valamit?

Az volt a kérdés, hogy HDMI és HDMI kábel között van-e különbség a képi és hangi információt tekintve. Magyarán számít-e pozitív vagy negatív irányba az, ha egy kábel minőségibb anyagokból, minőségibb technológiával van megépítve. Harmadikféleképpen, a drágább kábel jobb képet/hangot eredményez-e, vagy rosszabbat, vagy ugyanolyat, mint az olcsóbb.

Abból indultunk ki (itt lehet, hogy tévedtünk), hogy egy adott kábel minden esetben ugyanolyan képet ad. Nem érdekli, hogy milyen képanyagot visz át, hogy hányan tartózkodnak a teremben (idővel páran távoztak), hogy csúnyán néznek-e rá és a többi. Most ez szarkazmusnak hangzik, de ezen a fórumon nem lehet elég óvatos az ember. Szóval ez volt a kiindulási alapunk. Nem csak nekünk teszt készítőknek, hanem a tesztelőknek is.

Ahhoz, hogy az egyik vagy másik kábel mellett minőségi pozitívumot lehessen hirdetni az kellett volna, hogy a jelenlévők legalább egy része a véletlenszerűségen túlmutató találati arányt érjen el azok kép jellemzőinek értékelésekor. Magyarán, hogy legalább 70-80%-ban jobbnak ítéljék meg az egyik kábelt. Mivel ez nem történt meg, a három lehetséges végeredmény közül az "ugyanolyan" győzött.

De ha neked más eredményt mutatnak a diagramok, én biztosan érdeklődve figyelem.

Csutka

Azt is teszteltük, hogy van kép, vagy nincs kép. De itt nem erről volt szó.

Tudom, hogy miről volt szó.

Csutka

Én csak félig vagyok hívő és most felbuzdulva sok fórumtárs hozzászólásán - gondoltam bekötöm a régi garázsban tartott 12 méteres HDMI kábelemet a projektor-processzor közé.
Először kipróbáltam a Dune-processzor között. Minden OK, a jelet átvitte rendesen. A kép nem esett szét, de nekem egy csöppet rosszabbnak tűnt. (ez most lényegtelen)
Na akkor nekiveselkedtem és bekötöttem a projektorhoz - semmi kép.

A HDMI számomra továbbra is érthetetlen dolog - nem értem hogy lehetett ilyen szar valamit kitalálni! 

Hiccusz
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1430

Hozzászólás Szerző: Hiccusz »

Köszi még1x a sok melót, az ambíció külön példás.

Roli80
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 131

Hozzászólás Szerző: Roli80 »

kevered a szezont a f...ommal

senki nem állította itt hogy lejátszó készülékek között nem lehet különbség... azt vizsgáltuk egy azon rendszer 3 féle képtovábbítási móddal (2 HDMI kábeles + 1 wireless HDMI) produkál-e érzékelhető eltérést... hogy jön ide a lejátszók közötti különbség?

Teljesen mindegy. Hagyjuk szerintem is!

Csutka

Egy teszt értékelése nem szájíz szerint történik. Az eredmények magukért beszélnek, azt gondolom nem véletlen, hogy senki (kivéve Fehérlaci ) nem próbálja másként értékelni őket.

A második mondattal nem értek egyet. A vélt különbség nem egyenlő a különbséggel. Nem tudtunk minden zavaró körülményt kizárni, például nem volt gyógyszeres nyugtatás, szemellenző, lányok kizárása és a többi. Így azt nem is mértük, hogy ezeknek milyen hatása volt a látott kép megítélésének. Mi csak azt mértük, hogy a HDMI kábel milyen hatással van. Az pedig -ismétlem- az eredmények tükrében egyértelmű.

Én megint megpróbáltam megnézni az általad egyértelműnek ítélt grafikonokat.
Ha csak a kép-eredményeket nézem - te csak egyenes vonalat látsz mindenhol? 

Nekem távolról sem tűnik egyértelműnek...
Rosszul látok valamit?

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

A látottak befolyásolják a hallottakat.

Hogy miért hallottad egyszer jobbnak az egyiket, aztán a másikat azt nem tudom. Ha azt akarod hallani tőlem, hogy a Buble HDD másolása máshogy sikerült, mint a Mad Max-é, akkor csalódást kell okoznom. A Kaleidascape rendszer minden másolatot ellenőriz és csak a bithelyes az elfogadható számára.
Hogy miért hallottad egyszer jobbnak a drágább kábelt, egyszer meg az olcsóbbat azt szintén nem tudom. Én csak az unalmas véletlen szóval tudok jönni, de ez gondolom nem kielégítő számodra. Nem, de nem azért mert kötözködni akarok!
Hiccusszal beszélgettünk szombaton, hogy mit tekintünk egzakt megerősítésnek. Nem jutottunk sokra, szerintem ez egyéni megítélés kérdése.

Egy 50%-os találati létszám melletti 70%-os pozitív eredmény számomra meggyőző lett volna. Ettől nagyon messze voltunk. 

A hang teszt alatt, üveges szemmel meredtem előre, a szemem nem befolyásolta a fülemet! Szinte "vak" voltam! 
Én nem a másolásra tippelek, hanem arra, hogy műsoranyag típus eltérések miatt, másképpen dolgozta fel a jeleket az Anthem processzora. Szerintem, de csak szerintem.     

Egészen biztosan nem én vagyok a legjobb fülű (szerintem a nőknek és a fiatal férfiaknak jobb vagy még jó a hallásuk /én rengetegszer voltam erősen zajos környezetben/), de a csoport mellett, érdemes lenne megvizsgálnotok az egyéneket is!

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

De nem! Nem az a lényeg, hogy a lemezt mindig jobbnak kell hallani, hanem, hogy hallottam eltérést, és azt hogyan éltem meg. 
Ha úgy nézzük akkor a 2x8-ból 2x6 egyforma. Számszerűen a 12 jó áll szemben a 4 nem jó válasszal. Ha ez neked nem elegendő akkor nem tudom, hogy mi lehetne azabb?
Hdmi cserék esetében is azonosan értékeltem a hang változásokat. Írtam is, hogy azon csodálkoztam, hogy a Police esetén a drága kábelt hallottam "végig" jobbnak, a Bosszúállók esetén a belépő kábelt.
Inkább azon törd a fejed, hogy különböző műsoranyagok esetén, miért éltem meg másként?     

Azt hiszem inkább Fapacival kellene beszélned, neki sokkal nagyobb tapasztalata van a psziché hatásának a hallottakra, látottakra. Én például sokkal analógosabbnak hallom a Macbookomat, ha mellette felteszek egy lemezt forogni a lejátszóra. A látottak befolyásolják a hallottakat.

Hogy miért hallottad egyszer jobbnak az egyiket, aztán a másikat azt nem tudom. Ha azt akarod hallani tőlem, hogy a Buble HDD másolása máshogy sikerült, mint a Mad Max-é, akkor csalódást kell okoznom. A Kaleidascape rendszer minden másolatot ellenőriz és csak a bithelyes az elfogadható számára.
Hogy miért hallottad egyszer jobbnak a drágább kábelt, egyszer meg az olcsóbbat azt szintén nem tudom. Én csak az unalmas véletlen szóval tudok jönni, de ez gondolom nem kielégítő számodra.
Hiccusszal beszélgettünk szombaton, hogy mit tekintünk egzakt megerősítésnek. Nem jutottunk sokra, szerintem ez egyéni megítélés kérdése. Egy 50%-os találati létszám melletti 70%-os pozitív eredmény számomra meggyőző lett volna. Ettől nagyon messze voltunk.

Szerk: illetve a HDMI Audionál láttam egy esetben mintát, ezt meg is jegyeztem.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Azért mert másik 8-at meg hibásnak jelöltél meg. 
Borro!
De nem! Nem az a lényeg, hogy a lemezt mindig jobbnak kell hallani, hanem, hogy hallottam eltérést, és azt hogyan éltem meg. 
Ha úgy nézzük akkor a 2x8-ból 2x6 egyforma. Számszerűen a 12 jó áll szemben a 4 nem jó válasszal. Ha ez neked nem elegendő akkor nem tudom, hogy mi lehetne azabb?
Hdmi cserék esetében is azonosan értékeltem a hang változásokat. Írtam is, hogy azon csodálkoztam, hogy a Police esetén a drága kábelt hallottam "végig" jobbnak, a Bosszúállók esetén a belépő kábelt.
Inkább azon törd a fejed, hogy különböző műsoranyagok esetén, miért éltem meg másként?     

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Bazdmeg, ha 8-ból 6-ot egyformának jelöltem meg (a kiindulást nem számolom hozzá) mért nem lehet elfogadni, hogy az nem tipp? 

Azért mert másik 8-at meg hibásnak jelöltél meg. Utólag akarod eldönteni, hogy a jó válaszaid voltak valóban igazak, a rosszak meg tévedések. Mintha kettőt eltaláltál volna a lottón és reklamálnál a főnyereményért.

De nem akarok veled vitatkozni, hiszen én csak készítettem az értékelést illetve elmondtam a saját véleményem azok alapján. Ha Te azt gondolod, hogy releváns különbséget véltél felfedezni, mindezt annak függvényében, hogy milyen forrásról ment a lejátszás, akkor ki vagyon én, hogy ellentmondjak neked.

BoRRoNeo
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Én pedig úgy érzem, az eredményt a magad elképzelése szerint próbálod tálalni, amit persze megértek, csak hát... Az általad emlegetett elmélet gyakorlati igazolása az lett volna, ha 12 magabiztos, vízszintes, töretlenül egyenes vonalat látnánk az eredmények grafikonján.

Egy teszt értékelése nem szájíz szerint történik. Az eredmények magukért beszélnek, azt gondolom nem véletlen, hogy senki (kivéve Fehérlaci ) nem próbálja másként értékelni őket.

A második mondattal nem értek egyet. A vélt különbség nem egyenlő a különbséggel. Nem tudtunk minden zavaró körülményt kizárni, például nem volt gyógyszeres nyugtatás, szemellenző, lányok kizárása és a többi. Így azt nem is mértük, hogy ezeknek milyen hatása volt a látott kép megítélésének. Mi csak azt mértük, hogy a HDMI kábel milyen hatással van. Az pedig -ismétlem- az eredmények tükrében egyértelmű.

feherlaci
Törzsvendég
Törzsvendég

Mint írtam a teszt úgy lett összeállítva, hogy a véletlent a lehető legjobban kizárjuk. Nem nekem vagy neked van igazad. A teszt értékelése azt bizonyítja, hogy nem tudtál egzakt különbséget tenni a Blu-ray és a HDD között. Hol az egyiket, hol a másikat láttad jobbnak. Ha láttál is különbséget (amit természetesen nem vitatok) az nem volt összefüggésben azzal, hogy milyen forrásról ment a bejátszás.

Már rögtön az elején jobbnak láttad a HDD-t, majd a Blu-ray-en belül is érzékeltél különbséget. Nem tudom mikor vesztél el, az eredmények már az elején tévesek voltak.

Cinikusabb vagy mint kellene. 
Ha végre megnézed a képet a különböző műsoranyagok esetében mást tapasztaltam.  Kábel cserénél is volt így!
Hiccusz stílusában!
Bazdmeg, ha 8-ból 6-ot egyformának jelöltem meg (a kiindulást nem számolom hozzá) mért nem lehet elfogadni, hogy az nem tipp? 

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11183
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

Valahogy úgy érzem, hogy nem akarjátok elfogadni az eredményt. 
Én pedig úgy érzem, az eredményt a magad elképzelése szerint próbálod tálalni, amit persze megértek, csak hát... Az általad emlegetett elmélet gyakorlati igazolása az lett volna, ha 12 magabiztos, vízszintes, töretlenül egyenes vonalat látnánk az eredmények grafikonján. Ahogy Lemmy írta: "Ott a végeredmény, mi a túrót kell még belemagyarázni? "

Gondolom, sokaknak ismerős a Contact c. film egyik utolsó jelenete, mikor bizonyítékként hozzák fel az "utazás" alatt statikus zajt rögzítő videó felvételt, csak van egy bökkenő, mégpedig hogy a hossza sok óra.

Válasz küldése

Vissza: “DREAMCINEMA”