Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Kedden fórumról jön valaki WOC-ra?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Köszi mindenkinek.
Megnéztem és valóban. Most már megvilágosodtam.

A régi ALU-s Gaggiáknak egy átka van csak és az a kazán. Nem lehet tudni hogyan takarították, de nagy szerencsétek van, mert szereztünk hozzá olcsón kazánt.
Érdemes lecserélni, ha túlságosan citromsavazták, utána pedig jobban odafigyelni a tisztításra.

Rush77
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Rush77 »

A legjobban valóban a cső látszik első ránézésre, ha benne van.
Köszi mindenkinek.
Megnéztem és valóban. Most már megvilágosodtam.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Az újnak más a kapcsolója. Ez azonnal látszik.
A legjobban valóban a cső látszik első ránézésre, ha benne van.

szabiakos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szabiakos »

Igen az is bar aki egyet sem latott nem biztos hogy eszreveszi elsore. Ezert irtam a feliratot, az eleg szembetuno

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Azert ezt szoktak tudni.
Egyebkent ranezesre lehet latni, hogy van e 3 jaratu kivezeto cso a csepptalcaba egyebkent a felirat a 15elottin: classic gaggia, fentrol lefele. Az ujakon pedig gaggia classic

szabiakos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szabiakos »

Mondjuk max 70-90ig tudnál ajánlani valamit? Tudom a használt GC-t szokták mondani de nem tudom, honnan lehet megtudni, hogy adott esetben 2015 előtti e vagy sem amennyiben az eladó sem tudja. (vannak ismertető jelei?) Esetleg más típus ami ajánlott és a későbbiek folyamán mondjuk tuningolható (új és használt is számításba jöhet). Mondom nem értek (még) hozzá de érdekel a téma.

Azert ezt szoktak tudni.
Egyebkent ranezesre lehet latni, hogy van e 3 jaratu kivezeto cso a csepptalcaba egyebkent a felirat a 15elottin: classic gaggia, fentrol lefele. Az ujakon pedig gaggia classic

Rush77

Kávéházi csevegő

Vegyél egy normális pumpás gépet.
Mondjuk max 70-90ig tudnál ajánlani valamit? Tudom a használt GC-t szokták mondani de nem tudom, honnan lehet megtudni, hogy adott esetben 2015 előtti e vagy sem amennyiben az eladó sem tudja. (vannak ismertető jelei?) Esetleg más típus ami ajánlott és a későbbiek folyamán mondjuk tuningolható (új és használt is számításba jöhet). Mondom nem értek (még) hozzá de érdekel a téma.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Köszi mindenkinek.
Úgy lesz akkor. Spórolás ON.

Vegyél egy normális pumpás gépet.

Rush77

Kávéházi csevegő

Egyetértek
Köszi mindenkinek.
Úgy lesz akkor. Spórolás ON.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szerintem is ezt a pénzt inkább tedd félre, amíg összejön egy jobb gép. Addig minőségben sokszoros ugrás ha frissen (pl. hetes) pörkölt szemes kávét veszel. Én inkább erre koncentrálnék.
Egyetértek

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Akkor az lesz, hogy szépen lassan összehozom a jobb gépet.
Az alapanyagra próbálok figyelni, hogy lehetőség szerint frissen pörkölt szemes kávét vegyek (néha amikor kifogyok és elfelejtek rendelni akkor Molinari-t szoktam) meg próbálok mindig újítani valamit.
Szerintem is ezt a pénzt inkább tedd félre, amíg összejön egy jobb gép. Addig minőségben sokszoros ugrás ha frissen (pl. hetes) pörkölt szemes kávét veszel. Én inkább erre koncentrálnék.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok!
Új vagyok még a témában és a véleményetekre illetve a tapasztalataitokra lennék kíváncsi.
Adott a jelenlegi gépparkom (Saeco Poemia -tudom ipari hulladék a hozzáértők szemében de egyelőre még nincs keret váltani-, ehhez van egy nem nyomásfokozós kar  illetve van egy Graef CM702 + egy 53mm tamper).

A kérdés ami foglalkoztat az az, hogy van e (ki)érezhető különbség kosár és kosár között? Kinéztem ezt és ezt az IMS kosarat (mert ezek is 53mm mint a gyári), hogy amíg nincs meg a keret egy jobb gépre addig esetleg így javítanék a gyárihoz képest már ha azt mondjátok, hogy van csapolás -> ízben különbség (nyílván javulás).

Köszi.

Szerintem erre a gépre ne költs túl sokat.

Rush77

Kávéházi csevegő

Szerintem inkabb gyujts jobb gepre. Addig meg az alapanyaggal tudsz esetleg minoseget javitani. Milyen kavekat szoktal venni?
Akkor az lesz, hogy szépen lassan összehozom a jobb gépet.
Az alapanyagra próbálok figyelni, hogy lehetőség szerint frissen pörkölt szemes kávét vegyek (néha amikor kifogyok és elfelejtek rendelni akkor Molinari-t szoktam) meg próbálok mindig újítani valamit.

Wolfy999
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 8

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Wolfy999 »

Sziasztok!
Új vagyok még a témában és a véleményetekre illetve a tapasztalataitokra lennék kíváncsi.
Adott a jelenlegi gépparkom (Saeco Poemia -tudom ipari hulladék a hozzáértők szemében de egyelőre még nincs keret váltani-, ehhez van egy nem nyomásfokozós kar illetve van egy Graef CM702 + egy 53mm tamper).

A kérdés ami foglalkoztat az az, hogy van e (ki)érezhető különbség kosár és kosár között? Kinéztem ezt és ezt az IMS kosarat (mert ezek is 53mm mint a gyári), hogy amíg nincs meg a keret egy jobb gépre addig esetleg így javítanék a gyárihoz képest már ha azt mondjátok, hogy van csapolás -> ízben különbség (nyílván javulás).

Köszi.
Szerintem inkabb gyujts jobb gepre. Addig meg az alapanyaggal tudsz esetleg minoseget javitani. Milyen kavekat szoktal venni?

Rush77

Kávéházi csevegő

Sziasztok!
Adott a jelenlegi gépparkom (Saeco Poemia -tudom ipari hulladék a hozzáértők szemében de egyelőre még nincs keret váltani-, ehhez van egy nem nyomásfokozós kar  illetve van egy Graef CM702 + egy 53mm tamper).

A kérdés ami foglalkoztat az az, hogy van e (ki)érezhető különbség kosár és kosár között? Kinéztem ezt és ezt az IMS kosarat (mert ezek is 53mm mint a gyári), hogy amíg nincs meg a keret egy jobb gépre addig esetleg így javítanék a gyárihoz képest már ha azt mondjátok, hogy van csapolás -> ízben különbség (nyílván javulás).

Köszi.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

A tesztelés kapcsán felmerült hogy melyik örlő milyen. Említettem hogy ritkábban van jó poszt, itt egy mai ellenpélda a kaffeenetzről, ami érdekes gondolatokat vet fel: "According to the experience so far, I can say that the EK 43 has no serious advantages for users of conventional espresso machines against other unimodal grinding mills such as Kenya, Guatemala SB or the proM. The advantage of better extraction of 15% weighs the price of the mill maybe in 30 years, because it saves about 15% coffee in the brewing coffee preparation .. Tastefully I have no difference to Kenya and Guatemala SB when brewed coffee, if the with a Optical refractometer were identical. "
Angolra fordítottam, talán elterjedtebb. Jürgen Slayerrel, és ek val kávézik, de emellett sok cucca van. Itt arról beszél hogy filterben nem nagy különbséget lát a Mahlkönig zsákosai közt ízben. Érdekes hogy ha követjük hogy máshol hogyan vélekednek témákról néha más következtetésre jutnak mi ami nálunk elterjedt. Ettől még messze nem biztos hogy így van, az a szerencs hogyha ki tudjuk próbálni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Akkor kell egy alap zacskó, az alap szöveggel, és két különböző pecsét,a két vásárlókörnek szánt kiegészítő szöveggel.
Kevesebb szöveget fogunk rárakni, mert két nyelven lesz. A hátsó cimkével meg tudunk játszani.

drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: drastic »

Biztos érdemes lenne, de 10000 db a minimum rendelés méretenként.
Akkor kell egy alap zacskó, az alap szöveggel, és két különböző pecsét,a két vásárlókörnek szánt kiegészítő szöveggel.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

lehet, hogy érdemes lenne különválasztani a boltba szánt csomagolást a webshopostól. Más a közönség szerintem.
Biztos érdemes lenne, de 10000 db a minimum rendelés méretenként.

drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Egy féle szöveg lesz mindegyiken. Szerintem a shopból aki megveszi, az is szívesen elolvassa, ha valami infót tartalmaz.

lehet, hogy érdemes lenne különválasztani a boltba szánt csomagolást a webshopostól. Más a közönség szerintem.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Akkor ezen kívük biztos, hogy csak valami rövid, könnyen érthető/megjegyezhető kulcsmondatot tennék a zacskóra, amit el is olvasnak. Hosszú szöveget szerintem egy bevásárlás közben nagyon ritkán olvas el az ember (feltételezve, hogy a boltba szánt csomagolásról beszélünk) Valami olyasmit, hogy "Ez a zacskó az AVX több, mint száz különböző, frissen pörkölt kávéinak egyikét tartalmazza. Találja meg személyes kedvencét kínálatunkból!"

Minden, ami kicsit is szakmai, szerintem nem emészthető a bolti átlagpolgár számára. 

Egy féle szöveg lesz mindegyiken. Szerintem a shopból aki megveszi, az is szívesen elolvassa, ha valami infót tartalmaz.

drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

De de. Azok lesznek a hátsó + cimkén.

Akkor ezen kívük biztos, hogy csak valami rövid, könnyen érthető/megjegyezhető kulcsmondatot tennék a zacskóra, amit el is olvasnak. Hosszú szöveget szerintem egy bevásárlás közben nagyon ritkán olvas el az ember (feltételezve, hogy a boltba szánt csomagolásról beszélünk) Valami olyasmit, hogy "Ez a zacskó az AVX több, mint száz különböző, frissen pörkölt kávéinak egyikét tartalmazza. Találja meg személyes kedvencét kínálatunkból!"

Minden, ami kicsit is szakmai, szerintem nem emészthető a bolti átlagpolgár számára. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nem lehet kávénként külön szöveg? Jó lenne ilyen specialty stílusban írni dolgokat. Milyen, honnan van, mikor és mennyire pörkölték, milyen ízjegyekre lehet számítani, stb. 
(és szerintem ezen kívül nem kell ráírni semmit, maximum cégnevet, esetleg valami mottót)

De de. Azok lesznek a hátsó + cimkén.

AVX-Gergő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX-Gergő »

Ami szerintem jó lehet :
Felbontás után lehetőleg 2-3 héten belül fogyasztja el vagy tárolja légmentesen száraz hűvös helyen.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”