Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
- gyurmaember
- V.I.P.
- Hozzászólások: 537
- Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
- Értékelés: 101
Kávéházi csevegő
Ez az egyik kedvenc kávém.
Sajnos nagyon sok idő telt el, míg átvetted ezt a szállítmányt.Több, mint 1 hónap.
Nálad kifejezetten fontos, hogy szelepes zacsiban legyen.
Ez már 2 hét óta nem lenne gond.
Nekem is a kedvenceim közé fog tartozni. :-)
Kávéházi csevegő
Ja,ha egyből beteszed a fagyasztóba, talán.
Ha kint van, akkor max 3 hét.
Az a baj, hogy mire fuvart tudott rá intézni angliából, baromi sok idő eltelt.
Legközelebb másképp csináljuk.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ezt jó tudni. Most már minden kávém szelepes, szóval nem gond a tárolás, mert negyedkilós adagokat rendelek általában és azt "végigiszom".
Jó húzás volt a szelepes zacskó, mert a stradivarim a papírban eléggé leromlott a végére.
Pedig a Kapucziner még mindig erre esküszik, de én már nem akarok olyan zacsiba csomagoltatni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ja,ha egyből beteszed a fagyasztóba, talán.
Ha kint van, akkor max 3 hét.
Ezt jó tudni. Most már minden kávém szelepes, szóval nem gond a tárolás, mert negyedkilós adagokat rendelek általában és azt "végigiszom".
Jó húzás volt a szelepes zacskó, mert a stradivarim a papírban eléggé leromlott a végére.
Kávéházi csevegő
Elvileg 3 hónap a papírzacsis szavatossága a pörkölő szerint.
Ja,ha egyből beteszed a fagyasztóba, talán.
Ha kint van, akkor max 3 hét.
Kávéházi csevegő
Megkóstoltam a Brazil natural N.Y. 2 Jardim Das Oliverias kávét. A daráló a legfinomabb álláson van, és híg lötty lett belőle, kb 5 másodperces lefolyással. Próbáltam telerakni a szűrőt amennyire lehet, szétszedtem a darálót, kipucoltam kisecsettel, semmi változás. Mi lehet a baj? Lehet hogy bedöglöttek a kávéim? Mindezek ellenére nagyon ízlik, csak nagyon híg.
Ez az egyik kedvenc kávém.
Sajnos nagyon sok idő telt el, míg átvetted ezt a szállítmányt.Több, mint 1 hónap.
Nálad kifejezetten fontos, hogy szelepes zacsiban legyen.
Ez már 2 hét óta nem lenne gond.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
A gyári Gaggia dupla szűrőm a legnagyobb, mindig azt használom.
Azon nagyobb lukak vannak, mint a mikroperforálton, amit én használok. Érdemes a 14 grammos mellé venni 18 és 20 grammosat is. Ezekbe általában 2 g-mal kevesebbet tudsz tölteni, mint aminek árulják. Több kávé fogy de nálam a 20-as jött be. Nagyon szép krémes állagú kávé jön le és nem egy sötétbarna csíkkal kezdi crema nélkül, mint régen, hanem egyből a krémes, híg méznek kinéző sűrűségű kávé. Szerintem próbáld meg, 6-800 Ft egy-egy ilyen szűrő.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Hozzászólások: 537
- Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
- Értékelés: 101
Kávéházi csevegő
Elvileg 3 hónap a papírzacsis szavatossága a pörkölő szerint. Passz. Nagyobb szűrő?
A gyári Gaggia dupla szűrőm a legnagyobb, mindig azt használom.
Kávéházi csevegő
okt 17.
Elvileg 3 hónap a papírzacsis szavatossága a pörkölő szerint. Passz. Nagyobb szűrő?
- gyurmaember
- V.I.P.
- Hozzászólások: 537
- Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
- Értékelés: 101
Kávéházi csevegő
Mikori a kávé?. Én most főztem belőle és a stradivari beállításával majdnem befulladt. Mondjuk én kb. 18g-ot használok egy duplához. Az enyém december 9-i pörkölés.
okt 17.
Kávéházi csevegő
Megkóstoltam a Brazil natural N.Y. 2 Jardim Das Oliverias kávét. A daráló a legfinomabb álláson van, és híg lötty lett belőle, kb 5 másodperces lefolyással. Próbáltam telerakni a szűrőt amennyire lehet, szétszedtem a darálót, kipucoltam kisecsettel, semmi változás. Mi lehet a baj? Lehet hogy bedöglöttek a kávéim? Mindezek ellenére nagyon ízlik, csak nagyon híg.
Mikori a kávé?. Én most főztem belőle és a stradivari beállításával majdnem befulladt. Mondjuk én kb. 18g-ot használok egy duplához. Az enyém december 9-i pörkölés.
- gyurmaember
- V.I.P.
- Hozzászólások: 537
- Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
- Értékelés: 101
Kávéházi csevegő
Megkóstoltam a Brazil natural N.Y. 2 Jardim Das Oliverias kávét. A daráló a legfinomabb álláson van, és híg lötty lett belőle, kb 5 másodperces lefolyással. Próbáltam telerakni a szűrőt amennyire lehet, szétszedtem a darálót, kipucoltam kisecsettel, semmi változás. Mi lehet a baj? Lehet hogy bedöglöttek a kávéim? Mindezek ellenére nagyon ízlik, csak nagyon híg.
Kávéházi csevegő
Sajnos nem tudtam levenni a felső kést, lehet, hogy túl gyenge vagyok, kiszedtem a bennemaradt egész kávészemeket, és elindítottam, 4gramm jött ki, de szerintem ez nem pangó őrlemény, mivel dolgozott rajta a gép. Majd legközelebb teszek mégegy próbát.
Én sem szedem ki a késeket.
Sűrített levegővel nyomatom ki a pangó örleményt.
Normál esetben, mikor a babtartályban vannak a kávé szemek, kb 6mp alatt jön ki 20 gramm kávé, de mikor csak 20 grammot öntök bele, elsőre max a fele jön ki.Utána még 2-3-szor elindítom.1 gramm marad benne, nem több.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- gyurmaember
- V.I.P.
- Hozzászólások: 537
- Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
- Értékelés: 101
Kávéházi csevegő
Majd azt nézd meg, hogy mennyi örlemény marad a késeknél.
Nálam a K30-nál ez 1-1,2 gramm.
Időnként sűrített levegővel ezt kifújom belőle.
A "szakik" ennél is azt írták, hogy 3-4 gramm marad benne.
Ez jó nagy baromság.
Abban igazuk volt, ha üres a babtartály, akkor valóban nem jön ki annyi kávé, de nyomni kell tovább és akkor kijön.
Én már csak annak hiszek, amit én tapasztalok meg.
Sajnos nem tudtam levenni a felső kést, lehet, hogy túl gyenge vagyok, kiszedtem a bennemaradt egész kávészemeket, és elindítottam, 4gramm jött ki, de szerintem ez nem pangó őrlemény, mivel dolgozott rajta a gép. Majd legközelebb teszek mégegy próbát. A másik módszert lusta vagyok kipróbálni, mert számomra tökéletesen adagolja az őrleményt.
- silverskin
- Lefelé a lejtőn
- Hozzászólások: 66
- Csatlakozott: 2013.07.17., szer. 21:55
- Értékelés: 23
Kávéházi csevegő
Hibás: Pumpás gépek esetében a pumpa indításától mérjük. (kávé készítés gomb benyomásától!)
A progressziv/analitikus barisztak a shot idejere adott 25-30 mp-es normat avítt dogmakent kezelik.
Annyira sok a valtozo, hogy ez a parameter esetenkent akar 40-45 mpig is kinyulhat. Adag/vizhozam/homerseklet/orlemeny minosege stb. Unnepek alatt vegre volt idom Scott Rao masodik konyvet is kivegezni. Szenzazios milyen alapos a faszi. Jonehany arany"igazsagot" hazudtol meg latvanyosan es rendkivul hitelesen. KeKÜ!
- gyurmaember
- V.I.P.
- Hozzászólások: 537
- Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
- Értékelés: 101
Kávéházi csevegő
Gondolom már közben te is rájöttél, hogy a daráló legalább annyira fontos, mint egy jó kávéfőző.
Én többször is kicseréltem mindkettőt.
Most úgy gondolom, hogy partiban vannak egymással.
A HG-t is jó lenne többször használnom, de azzal eléggé macerás.
Örülök, hogy a motoros darálóm legalább annyira jó, mint a HG.
Igen, rájöttem. Én most meg vagyok elégedve az összeállításssal, még egy hőcserélős gép ha szembe jönne velem, annak örülnék. Meg persze a pörkölő. De van pár be nem fejezett, el nem kezdett hifi projekt aminek a végére akarok járni még az új évben.
Kávéházi csevegő
Nemtudom mi lesz az avx kàvèimmal, mert mindegyikből csak fèl kilòt rendeltem.
Gondolom már közben te is rájöttél, hogy a daráló legalább annyira fontos, mint egy jó kávéfőző.
Én többször is kicseréltem mindkettőt.
Most úgy gondolom, hogy partiban vannak egymással.
A HG-t is jó lenne többször használnom, de azzal eléggé macerás.
Örülök, hogy a motoros darálóm legalább annyira jó, mint a HG.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- gyurmaember
- V.I.P.
- Hozzászólások: 537
- Csatlakozott: 2009.11.12., csüt. 22:02
- Értékelés: 101
Kávéházi csevegő
Elkezdtem mégjobban durvítani az őrleményen, mivel még mindig nem hozta a vàrt ìzt, 2 àllàssal vagyok lejjebb a finomcsúszkàn a durvàbb àllàs felè, ahhoz kèpest mint amikor elèrtem az àhìtott lefolyàsi időt, èsa keserű ìz szinte megszűnt, ès előjött a mogyorò, meg valami kis èddeskès ìz. Tivàbb fogom durvìtani hàtha elèrem a hosszú édeskés utóízt amit q másik darálóval elértem párszor a 6kiló kávé ledarálása alatt.
Nagyon érdekes dolgok ezek. Nemtudom mi lesz az avx kàvèimmal, mert mindegyikből csak fèl kilòt rendeltem.
Kávéházi csevegő
Ki ez a "mester" ?
És engedély van már pörkölésre,minden hivatalos papír hozzá,stb?
Az engedély már 1 hónapja megvan.
Mi nem kiscserkészek vagyunk, remélem ezt még te is tudod.
Nálunk először van engedély és csak utána kezdődik a munka.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Hibás: Pumpás gépek esetében a pumpa indításától mérjük. (kávé készítés gomb benyomásától!)
Miért hibás? A gomb benyomásával (pontosabban a billenőkapcsoló átbillentésével) indul a pumpa.
Kávéházi csevegő
Nem véletlenül tervezzük, hogy minden hónap 13-án csinálnánk valamilyen akciót és ezután lenne a pörkölés.
Egyébként van egy másik megoldás is, amit pont a kisebb rendelések miatt akarunk bevezetni.
Már megvan az 1 Kg-os pörkölőnk.
Januárban be fogjuk üzemelni.
Kell még 1 hónap tanuló idő, de utána pár kisebb rendelést be merünk vállalni.
Már elég sok kávét pörköltem itthon a kis masinánkkal.
Valamennyi rutint már szereztem, de kell még próbálgatni.
Januárban jön hozzám a "mester" is és közösen beállítjuk a nálunk lévő masinát.
Na szóval pont ez volt a cél, hogy a kisebb rendeléseket is meg tudjuk úgy oldani, hogy ne kelljen árat emelni.
Egyre jobban bele fogjuk magunkat ásni a kávés témába.
Amiket én pörkölök saját részre, sok esetben jobban ízlik, mint amit a mester pörköl.
Van mikor ez fordítva igaz, de azok valóban nagyon különleges pörkölésű kávék, mint pl a Geisha.
A gázos nagy pörkölőkkel többféle pörkölési lehetőség van, mint ezekkel a kis itthoni masinákkal, de ami a cégnél van, az alkalmas arra, hogy kiváló minőségű legyen a pörkölés.
Emiatt vettünk 1 Kg-osat.Nagy tételben nem akarunk ráállni a pörkölésre.
Ki ez a "mester" ?
És engedély van már pörkölésre,minden hivatalos papír hozzá,stb?
Kávéházi csevegő
Én pedig a gombnyomástól.
Hibás: Pumpás gépek esetében a pumpa indításától mérjük. (kávé készítés gomb benyomásától!)
Kávéházi csevegő
karos gépnél a kompresszió kifejtésétől - kell számolni.
Ok, de az enyém nem olyan karos, mint a többi.
Itt nem könnyű megmondani, hogy mitől számoljuk.
A Kar visszaengedése után kb 4-5 mp múlva vannak az első cseppek.
Egyébként kb így tényleg kijön a 25 mp idő.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ez lehet, én csak arra válaszoltam, hogy a 20-25 másodperces ideálisnak nevezett időt nem az első csepp megjelenésétől, hanem a szivattyú bekapcsolásától - karos gépnél a kompresszió kifejtésétől - kell számolni.
Igen, mert a víz és kávé "kontakt idejét" kell figyelembe venni.
- dominique29
- V.I.P.
- Hozzászólások: 1424
- Csatlakozott: 2005.10.19., szer. 16:18
- Értékelés: 235
Kávéházi csevegő
Igazából lehet látni, hogy milyen lesz a végeredmény már az első pillanatban.
Ez lehet, én csak arra válaszoltam, hogy a 20-25 másodperces ideálisnak nevezett időt nem az első csepp megjelenésétől, hanem a szivattyú bekapcsolásától - karos gépnél a kompresszió kifejtésétől - kell számolni.
"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)