Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 442

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Most jelezte egy "kedves " vásárló, hogy visszaküldené a lelit szettet. Már a daráló dobozát is kidobta, de tudja, hogy nekünk enélkül is vissza kell vennünk. Jó lenne már egy törvény a meggondolatlan vevők ellen is. Kidobta a dobozát, utána rájött, hogy neki mégsem kell a daráló és a kávéfőző. Így biztosan el lehet adni új áron. Ráadásul még a szállítást is mi fizettük.
Ennek utána kellene nézni alaposan, mert nekem úgy rémlik, hogy csak akkor vagy köteles visszavenni,
ha ép és sértetlen a készülék és a teljes csomagolás is rendelkezésre áll. Ha vki ingadozik miért dobja ki a csomagolást
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Most jelezte egy "kedves " vásárló, hogy visszaküldené a lelit szettet. Már a daráló dobozát is kidobta, de tudja, hogy nekünk enélkül is vissza kell vennünk. Jó lenne már egy törvény a meggondolatlan vevők ellen is. Kidobta a dobozát, utána rájött, hogy neki mégsem kell a daráló és a kávéfőző. Így biztosan el lehet adni új áron. Ráadásul még a szállítást is mi fizettük.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szerintem ez már inkább csevegőbe való téma, majd Béla átrakja, ha gondolja.
Hogy válaszoljak is a kérdésre: mi egyet szoktunk inni reggel, én még egyet a műhelyben és kész. Hogy mi a normális,  az egyénenként változó lehet.

Látom PH-n volt szó erről a Pavoni masináról:
http://presszokavefozo.hu/pavoni-dolce- ... 26310.html
Ennek valóban 53mm-es a fejegysége, de ennek semmi jelentősége sincs. Egy helyen gyártják az összeset európában.
A kisebb Pavoni modell viszont valóban 57mm-es, szóval jó nagy káosz van ennél a cégnél is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ti mennyi kávét isztok? Én 7-én hoztam egy kilót, de ma már megyek a következőért, mert 27-ig nem biztos, hogy kitart....Ez normális?
Nálunk havi szintem kb 2,5 kiló fogy. Kb 4-szer kávézunk. 4*22g*30=2640 g

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Hogy válaszoljak is a kérdésre: mi egyet szoktunk inni reggel, én még egyet a műhelyben és kész. Hogy mi a normális,  az egyénenként változó lehet.

Átpakolom az egészet.

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 61

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: bluesfan »

Ti mennyi kávét isztok? Én 7-én hoztam egy kilót, de ma már megyek a következőért, mert 27-ig nem biztos, hogy kitart....Ez normális?

GAgyiXyXy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: GAgyiXyXy »

Hát azt én is, de egyenlőre még csak szétporcióztam kisebb adagokra. Majd jelzem, ha megkóstoltam.
Rancilo Silvia full tuning, Eureka mignon specialita

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Kíváncsian várom nálad mi a helyzet ízre...

Hát azt én is, de egyenlőre még csak szétporcióztam kisebb adagokra. Majd jelzem, ha megkóstoltam.

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Quakers a szakmai neve az ilyen kávéknak. Ez alatt azokat a szemeket értjük, melyek csak speciális módon, csak a pörkölés után válhatnak felismerhetővé.Valóban szemmel is  jól látható a szín különbség.  Leggyakoribb ok a cseresznye éretlen szedése, de ilyen hibát a tápanyagban gyenge talaj is okozhat. Ezért ezt a szakirodalom nem is nevezi pörkölési hibának. Ezek a szemek földimogyoró szerű ízt adnak, valamint a kávé édessége is gyengébb.
Köszönöm szépen a hasznos szakmai véleményt.

GAgyiXyXy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: GAgyiXyXy »

A legutóbb vásárolt 1 kg-os Malabar furcsa kettősséget mutat. A kávészemek kb. fele világos, a másik fele normál sötét színű, mindenféle köztes átmenet nélkül. Nekem pont úgy tűnik, mintha kétféle pörkölés lenne összekeverve. Lehetséges ez?
Még nem kóstoltam, tehát nem tudom, hogy a kivonatolás szempontjából ez mennyire lesz problémás, de szerintem sokat nem javít az ízeken.
Itt egy fotó is, ezen is jól kivehető a kétféle szín, bár élőben sokkal látványosabb a különbség.20171221_145137.jpg

Nekem is feltűnt, írtam is róla http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 2186430itt. Mivel nekem ez a kávé a napi kávém, kissé elfogult is vagyok vele szemben. Ízében (nekem) semmi negatívum nem jelentkezett. Kíváncsian várom nálad mi a helyzet ízre, sőt megkockáztatom, hogy jól is áll neki. Érdekes amit a Kapucziner írt. Mondjuk az után, hogy a kenyaiak között is AB kávé lett a győztes ízre, semmin sem csodálkozom Lehet a kávénál sem a külső minden mint általában?
Rancilo Silvia full tuning, Eureka mignon specialita

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Veszek egy kapszulásgépet (dehogy). Ma egyik partnertől - tudva hogy szeretem a kávét - az alábbi ajándék várt:
Discovery-150-1P-684x378.jpg

150 kapszula köztük vanillia! komoly kihívás. Felajánlottam hogy mindneki vihet belőle akinek van ilyen gépe, erre szégyemnszemre 4-en is bejöttek. Nem tudták hogy el kell mondaniuk mi vitte őket egy ilyen gép beszerzésére .

Baromira ismernek, ha ilyen ajándékot kaptál. 
Én ezt vettem volna helyettük, ha a méret megfelelő.  Asgard eredeti olasz bőr mellény 

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Veszek egy kapszulásgépet (dehogy). Ma egyik partnertől - tudva hogy szeretem a kávét - az alábbi ajándék várt:

150 kapszula köztük vanillia! komoly kihívás. Felajánlottam hogy mindneki vihet belőle akinek van ilyen gépe, erre szégyemnszemre 4-en is bejöttek. Nem tudták hogy el kell mondaniuk mi vitte őket egy ilyen gép beszerzésére .

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Quakers a szakmai neve az ilyen kávéknak. Ez alatt azokat a szemeket értjük, melyek csak speciális módon, csak a pörkölés után válhatnak felismerhetővé.Valóban szemmel is  jól látható a szín különbség.  Leggyakoribb ok a cseresznye éretlen szedése, de ilyen hibát a tápanyagban gyenge talaj is okozhat. Ezért ezt a szakirodalom nem is nevezi pörkölési hibának. Ezek a szemek földimogyoró szerű ízt adnak, valamint a kávé édessége is gyengébb.
Köszi a segítséget.
Még van pár zsákkal ebből a kávéból. 1 éve vettük az IAC-től. Rosszul emlékeztem, nem a sandaljtól való. A lényeg, hogy nem öreg kávé.

Kapucziner
Isten Hozott! :)
Értékelés: 7

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Kapucziner »

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ettől függetlenül kíváncsi lennék, vajon mi lehet az oka ekkora színkülönbségnek. Talán majd János megmondja.
Szerintem annyi lehet, hogy egy idő után veszít a víztartalomból, mert ezek nedvesség tartalma magasabb, mint a többi nyerskávé.
Kóstold meg. Szerintem az ízével nem lesz gond.
Februárban jön újabb szállítmány ebből. Addig ilyen foltos lesz mind.

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nem nem. 10 kg lett egyszerre pörkölve. Én is megkóstoltam, de az ízével nem volt gond. Ugyanabból a zsákból is volt kivéve egyébként.

Ettől függetlenül kíváncsi lennék, vajon mi lehet az oka ekkora színkülönbségnek. Talán majd János megmondja.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

A legutóbb vásárolt 1 kg-os Malabar furcsa kettősséget mutat. A kávészemek kb. fele világos, a másik fele normál sötét színű, mindenféle köztes átmenet nélkül. Nekem pont úgy tűnik, mintha kétféle pörkölés lenne összekeverve. Lehetséges ez?
Még nem kóstoltam, tehát nem tudom, hogy a kivonatolás szempontjából ez mennyire lesz problémás, de szerintem sokat nem javít az ízeken.
Itt egy fotó is, ezen is jól kivehető a kétféle szín, bár élőben sokkal látványosabb a különbség.20171221_145137.jpg

Nem nem. 10 kg lett egyszerre pörkölve. Én is megkóstoltam, de az ízével nem volt gond. Ugyanabból a zsákból is volt kivéve egyébként.

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Itt egy fotó is, ezen is jól kivehető a kétféle szín, bár élőben sokkal látványosabb a különbség.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Lesz még karácsony előtt? 
Ma kellene megérkeznie.

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

Ha igaz, akkor holnap érkezik.
Lesz még karácsony előtt? 

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Felsőszűrő cserénél érdemes a víztartályt kivenni és a gépet fejre állítani, mert a szűrőt ugyanaz a csavar tartja, mint a vízterítőt és így nem fog utóbbi leesni.

csehtamas1984
Értékelés: 2

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: csehtamas1984 »

Sziasztok!
IMS CI 200 nt felsőszűrőt rendeltem a Victoria gépemhez.Felszereléssel kapcsolatban figyelni kell valamire? Arra gondolok, hogy ha leszedem a felsőszűrőt van e tömítés ami ha kimozdul baj lehet belőle..vagy csak le kell csavarozni és felszerelni az új szűrőt.
Köszönöm

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Hétfői latte art tanfolyam:
https://www.instagram.com/p/Bc1gFEllkrU/

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Nálam elindult a 2 hetes szabadság. Azt hiszem felkészültem rá
DSC_0203.JPG

Karácsonyig én is megleszek szűken...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nálam elindult a 2 hetes szabadság. Azt hiszem felkészültem rá
DSC_0203.JPG

Szép sorozat.

Feltettek nekem egy kérdést, amire nem olyan könnyű válaszolni, mint ahogy a kérdező gondolta:
" Még most tanulom a szakmát :-) Az lenne a kérdésem hogy csak az ízéért szereted a Bécsi pörkölésű kávékat vagy egyéb oka is van? A saját termékeid közül melyiket tudnád ajánlani?Lágyabb íz kissé csokoládés vonalon."

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”