Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ez ugyan olyan mint az enyém! De azért érdekes hogy eddig ez senkinek sem tűnt fel. Mindenesetre akár ilyen, akár ilyenné válik belenyugodtam hogy ez ilyen. És elnézést kérek, akibe az ideget hoztam és a mai nap nem tudott nyugodtan dolgozni mert a hazatérés gondolata izgatta!
Én tudtam, hogy ilyen, így miért kellett volna, hogy feltűnjön valami?
Raktam is be róla rengeteg képet annó.
Mikor először próbáltam, már láttam, hogy más, mint a VST. 

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: veng123 »

Megnéztem én is a renekámat. 
Nekem is púpos az alja és eláll a "háló". 
Engem nem zavar, szerintem ilyen amióta megvettem.

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 2

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Gyuri000 »

Ez ugyan olyan mint az enyém! De azért érdekes hogy eddig ez senkinek sem tűnt fel. Mindenesetre akár ilyen, akár ilyenné válik belenyugodtam hogy ez ilyen. És elnézést kérek, akibe az ideget hoztam és a mai nap nem tudott nyugodtan dolgozni mert a hazatérés gondolata izgatta!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Púppal lefelé letettem az asztalra és kicsit rátenyereltem. így közel szintbe került az alja, azaz, ha leteszem, nem billeg. 

Gondolom nem véletlen, hogy gyárilag ilyen. Inkább ne egyenesítsük ki.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Most már tényleg kíváncsi vagyok, várom a képet! És köszi a türelmet! 
Sajnos eléggé rossz a fény este.
Látszik, hogy kerekített az alja.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Egész nap ezen idegeskedtem, mert úgy emlékeztem, hogy az enyém is púpos egy kicsit. Hazaérve láttam, hogy valóban az.
Púppal lefelé letettem az asztalra és kicsit rátenyereltem. így közel szintbe került az alja, azaz, ha leteszem, nem billeg. Sérülni nem sérült. Én sem tömörítek nagyon, legtöbbször csak alátámasztás nélkül kézben tartva a kart. Viszont volt mikor próbáltam erőből tömöríteni, lehet az tolta ki az alját kicsit. Bár a belső hálón nem láttam változást, mintha csak kívül lett volna púpos a szűrő.

Majd holnap lefotózok egy újat is.

5381
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: 5381 »

Az első használat óta tegnap vettem ki a karból először. Amenyiben lehet tamperrel használni akkor rendeltetés szerűen használtam. Nem vagyok gyenge, de azért egy présgéppel nem veszem fel a versenyt! Egy ilyen szűrőt több tonna nyomással alakítanak ki egy lemezdarabból. Hogy van e külömbség a kávé minőségében azt nem tudom, mert kezdő kávéőrült vagyok. De pár napja észrevettem hogy a dupla kifolyón sehogy sem tudom elérni hogy egyenletes mennyiségben folyon le a kávé ha két csészét rakok alá. Eddig ez nem volt probléma, viszont most ezekután kezd bennem motoszkálni a kisördög! Ja vigyázni csak annyira vigyázok rá hogy a karból is úgy pattintottam ki egy kiskanállal, hogy előtte a kanalat egy rongyba csavartam! :-)
Egész nap ezen idegeskedtem, mert úgy emlékeztem, hogy az enyém is púpos egy kicsit. Hazaérve láttam, hogy valóban az.
Púppal lefelé letettem az asztalra és kicsit rátenyereltem. így közel szintbe került az alja, azaz, ha leteszem, nem billeg. Sérülni nem sérült. Én sem tömörítek nagyon, legtöbbször csak alátámasztás nélkül kézben tartva a kart. Viszont volt mikor próbáltam erőből tömöríteni, lehet az tolta ki az alját kicsit. Bár a belső hálón nem láttam változást, mintha csak kívül lett volna púpos a szűrő.

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Tök egyforma.
Itthon még a dobozos van.
Az is ívelt.
Csinálok róla képet.

Most már tényleg kíváncsi vagyok, várom a képet! És köszi a türelmet! 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Akkor ezek szerint a tieidnek is ívelt egy kicsit az alja!? Ahogy észrevettem netes képek alapján a régi dobozosnak sima lapos, az újabb szövet zacsis meg domború. Ha ez így van akkor gyárilag ilyen és változtattak a formáján idővel. http://www.planetcafe.fr/forums/viewtop ... 83&start=0 Gondolom azért mert ha nyitott karban használják akkor jobban koncentrálódik a lefolyás középen ha van egy kis domborulat ami megvezeti a folyadékot . Vagy rosszul gondolom?  
Tök egyforma.
Itthon még a dobozos van.
Az is ívelt.
Csinálok róla képet.

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Akkor ezek szerint a tieidnek is ívelt egy kicsit az alja!? Ahogy észrevettem netes képek alapján a régi dobozosnak sima lapos, az újabb szövet zacsis meg domború. Ha ez így van akkor gyárilag ilyen és változtattak a formáján idővel. http://www.planetcafe.fr/forums/viewtop ... 83&start=0 Gondolom azért mert ha nyitott karban használják akkor jobban koncentrálódik a lefolyás középen ha van egy kis domborulat ami megvezeti a folyadékot . Vagy rosszul gondolom?  

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Benne vagyok, de találtam egy oldalt amin ugyanúgy néz ki a Reneka alja mint az enyém. A bemutató teremben lévő sima felületű? Már most kétkedem hogy nem e ilyen gyárilag vagy használat közben így fog kinézni bármelyik, mert akkor semmi értelme a cserének.  http://expresso.cultureforum.net/t7791p ... icro-sieve
Mindegyiknek ívelt valamennyire az alja.
Az hogy az a vékony fém háló nincs teljesen kifeszítve, nincs jelentősége.
A kávé úgy is lenyomja.
Az egyik nálam is pont ilyen.
Tényleg szívesen elküldöm az enyémet, ha gondot érzel.
Én nagyon szeretem használni.
Néha nálam is van, hogy nem egyformán jön a kávé a a két csészés ívelt részből, de ha picit állítok a darálón, ez is helyreáll.
Ha csak éppen nagyon vékonyan folyik le, akkor szokott időnként az egyik leakadni, de lehet a gép sincs 100%-ban vízszintben.

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Ha gondolod, kicserélem az enyémre, amit a bemutatóban használok.( Az egyiket 3 hete bontottam ki, szinte új.)
Nekem így is jó lesz.
A gyártó nekünk nem cseréli vissza, az már tuti.

Benne vagyok, de találtam egy oldalt amin ugyanúgy néz ki a Reneka alja mint az enyém. A bemutató teremben lévő sima felületű? Már most kétkedem hogy nem e ilyen gyárilag vagy használat közben így fog kinézni bármelyik, mert akkor semmi értelme a cserének.  http://expresso.cultureforum.net/t7791p ... icro-sieve

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Az első használat óta tegnap vettem ki a karból először. Amenyiben lehet tamperrel használni akkor rendeltetés szerűen használtam. Nem vagyok gyenge, de azért egy présgéppel nem veszem fel a versenyt! Egy ilyen szűrőt több tonna nyomással alakítanak ki egy lemezdarabból. Hogy van e külömbség a kávé minőségében azt nem tudom, mert kezdő kávéőrült vagyok. De pár napja észrevettem hogy a dupla kifolyón sehogy sem tudom elérni hogy egyenletes mennyiségben folyon le a kávé ha két csészét rakok alá. Eddig ez nem volt probléma, viszont most ezekután kezd bennem motoszkálni a kisördög! Ja vigyázni csak annyira vigyázok rá hogy a karból is úgy pattintottam ki egy kiskanállal, hogy előtte a kanalat egy rongyba csavartam! :-)

Ha gondolod, kicserélem az enyémre, amit a bemutatóban használok.( Az egyiket 3 hete bontottam ki, szinte új.)
Nekem így is jó lesz.
A gyártó nekünk nem cseréli vissza, az már tuti.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Az, hogy miért hasasodott ki ilyen módon a szűrő, az egy érdekes kérdés, bár szerintem elég nehéz lenne a pontos okát feltárni.
Pedig ez a leglényegesebb az egészben.

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

A kosár ugyanazzal a szerszámmal készül.
Ilyenkor fogalmam sincs, hogy mit kellene mondanom, vagy tennem.
Te mit tennél az én helyemben?

Közben nézem, hogy ilyen mail címen megrendelést sem találtam.
Tőlünk vettétek a szűrőt?

Elnézést, hogy beleszólok, de ha már nem priviben megy a beszélgetés, akkor talán javasolnék valamit. Szerintem amennyiben ez a jelenség rendeltetésszerű használat mellett alakult ki és bármiben befolyásolja a használatot, akkor véleményem szerint ki kellene cserélni. Amennyiben semmiben nem befolyásolja a használatot, csak esztétikai probléma, akkor nem szükséges kicserélni. Az, hogy miért hasasodott ki ilyen módon a szűrő, az egy érdekes kérdés, bár szerintem elég nehéz lenne a pontos okát feltárni.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Félreértés ne essék egy szóval sem mondtam hogy ti lennétek a hibásak, én hálás is vagyok, hogy Mo. egyáltalán árúl valaki ilyet. Csak kicsit furcsálom hogy kb. 30db kávé lefőzése után így néz ki. Ès én mindennel így vagyok, ha kiadom érte a pénzt és nem így kell hogy kinézzen akkor ne nézzen így ki! Egyébként a gépet is meg a szűrőt is tölletek vettük, csak a párom intézte az ő email címéről.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Pedig hidd el nem fekszek rá tamperoláskor, messze nem nyomom olyan erővel mint amiket írkálnak. Akkor vajon mi történne ha előírás szerűen megtömném? 58,32-es tampert használok hozzá, tehát én csak anyaghibára tippelek! Mindez annak a fényében hogy nem egy olcsó darab. Kérdés az hogy ez menyire garanciális hiba?
A kosár ugyanazzal a szerszámmal készül.
Ilyenkor fogalmam sincs, hogy mit kellene mondanom, vagy tennem.
Te mit tennél az én helyemben?

Közben nézem, hogy ilyen mail címen megrendelést sem találtam.
Tőlünk vettétek a szűrőt?

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Pedig hidd el nem fekszek rá tamperoláskor, messze nem nyomom olyan erővel mint amiket írkálnak. Akkor vajon mi történne ha előírás szerűen megtömném? 58,32-es tampert használok hozzá, tehát én csak anyaghibára tippelek! Mindez annak a fényében hogy nem egy olcsó darab. Kérdés az hogy ez menyire garanciális hiba?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok egy gyors kérdés! Van egy Reneka szűrőm és ma vettem észre hogy púposodik kifelé a szűrő alja, a micro háló meg gyűrődik ezáltal. Ez természetes hogy tamperolás miatt deformálódik? Vagy ez nem befolyásolja a működését?
Én még nem tapasztaltam ilyet, pedig 3db-ot is használok már vagy fél éve.
Az alsó rész púposodás normál használat mellett szerintem lehetetlen. Jó nagy erővel megnyomhattad, hogy ennyire kipúposodott. Az alján lévő rész nagyon erős.
Szerintem még így sem kell vele foglalkozni, mert a belső hálót a kávé tökéletesen lenyomja.
Ne tamperolj túl nagy erővel és a tamper átmérője is legyen akkora, mint a szűrő belseje. 57mm-es tampert nem szabad hozzá használni.

Gyuri000
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Sziasztok egy gyors kérdés! Van egy Reneka szűrőm és ma vettem észre hogy púposodik kifelé a szűrő alja, a micro háló meg gyűrődik ezáltal. Ez természetes hogy tamperolás miatt deformálódik? Vagy ez nem befolyásolja a működését?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Két napja iszom megint Frescot.  Nagyon kellemes és élénkítő kávé. Annyi crema jön, hogy arabicával csak álmodni lehet róla. Na itt nincs egérfarok, hanem malacfarok van, tiszta crema folyik.  Megpróbálom bejátszani a megfelelő mennyiséget, finomságot és hőfokot, hogy mit tudok kihozni még belőle.  Az biztos, ha lesz belőle friss pörkölés, akkor plusz fél-egy kilót kilót rendelek magamnak is.  Az arabikák között egy-két hétre jó lesz egy kicsit más íznek és állagnak. Reggelre első osztályú választás.
Pörköltem szilveszter előtt Aguas Friast. Fura volt, hogy mennyi a crema.
Ettől több csak a Fresco-nak van.
A kolléganők is ezt isszák a cégnél.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Két napja iszom megint Frescot.  Nagyon kellemes és élénkítő kávé. Annyi crema jön, hogy arabicával csak álmodni lehet róla. Na itt nincs egérfarok, hanem malacfarok van, tiszta crema folyik.  Megpróbálom bejátszani a megfelelő mennyiséget, finomságot és hőfokot, hogy mit tudok kihozni még belőle.  Az biztos, ha lesz belőle friss pörkölés, akkor plusz fél-egy kilót kilót rendelek magamnak is.  Az arabikák között egy-két hétre jó lesz egy kicsit más íznek és állagnak. Reggelre első osztályú választás.

QBB
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 40

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: QBB »

Köszi mindenkinek a nespressos infókat, utána néztem, nem bohóckodom vele, inkább akkor frenchpress, aztán majd egyszer egy jó kávéfozo.

Viszont a szaküzletben láttam ezt, január közepén lesz, hátha valakit érdekel:
http://www.scae-austria.at/meisterschaft2015

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Én eddig szivaccsal és papírtörlővel takarítottam.
Az nem jó.
Mikor folyik le a víz, egy ehhez hasonló mosogatókefével könnyű letakarítani a fejet.
Ez nekem nagyon bevált és ráadásul sokáig bírja és nagyon olcsó.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”