Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Újabb egészséges életmód hóbort.
Majd rendelünk mintákat tőlük, ha lesz rá igény.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Elvileg hidrogénnel dúsítja a vizet.
Újabb egészséges életmód hóbort.
Kávéházi csevegő
Ez mi a búbánatra jó?
Elvileg hidrogénnel dúsítja a vizet.
Én sem láttam még ilyet, de mint láthatod, ők ilyet gyártanak és gondolom igény is van rá.
Víztisztítókat lehet veszünk tőlük, de a bevizsgálás nem két fillér.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Láttatok már ilyen masinát?
Ez mi a búbánatra jó?
Kávéházi csevegő
Van világosabb pörkölésű is, legalábbis a képeiken a falon mutattak közepesre pörköltet is. A feketére pörkölt kávéjuk ihatatlanul szenes. Az olaj a feketére pörkölés és a tárolási idő miatt van, de 2 hónap után ez sok kávéval megtörténik, akármelyik forrásból, még a neves pörkölőktől is. Talán a francia jobb, azt kéne próbálnod. A gépük szerintem nem rossz, de a bolondbiztos gőzölő az nem tetszett.
Tényleg meg akarom kóstolni pár kávéjukat, mert olvastam, hogy vannak jobbak is.
Amit láttam a babtartályban, az szörnyű volt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Tegnap kifejezetten a Starbucks miatt mentem el az Árkádba. Kíváncsi voltam hányan vannak és milyen kávét készítenek. Már sajnálom, hogy nem vittem magammal a telefonomat. A kávé tocsogott az olajban. Szörnyen nézett ki. A szokásos nagy dög autómata géppel készítették. Legközelebb veszek a kávékból és megkóstolom itthon. Elég sokfélét láttam. Szerintetek mindegyik ennyire sötét pörkölésű, vagy van elfogadható is köztük?
A lényeg kimaradt. Szinte teltház volt.
Van világosabb pörkölésű is, legalábbis a képeiken a falon mutattak közepesre pörköltet is. A feketére pörkölt kávéjuk ihatatlanul szenes. Az olaj a feketére pörkölés és a tárolási idő miatt van, de 2 hónap után ez sok kávéval megtörténik, akármelyik forrásból, még a neves pörkölőktől is. Talán a francia jobb, azt kéne próbálnod. A gépük szerintem nem rossz, de a bolondbiztos gőzölő az nem tetszett.
Kávéházi csevegő
sajnos tényleg így van. A mekiben Frankie autómata gépek vannak. Ezzel nem igazán lehet jó ristretto-t készíteni. Nekünk is van 5 szett ilyen.
Ennyit szamit a marketing.
Kávéházi csevegő
Persze hogy tele volt mert trendi, meg a poharra a nevedet is rairjak! Ugyanolyan mint a mcdonalds, hiaba szemet, mindig vannak benne.
sajnos tényleg így van. A mekiben Frankie autómata gépek vannak. Ezzel nem igazán lehet jó ristretto-t készíteni. Nekünk is van 5 szett ilyen.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Tegnap kifejezetten a Starbucks miatt mentem el az Árkádba. Kíváncsi voltam hányan vannak és milyen kávét készítenek. Már sajnálom, hogy nem vittem magammal a telefonomat. A kávé tocsogott az olajban. Szörnyen nézett ki. A szokásos nagy dög autómata géppel készítették. Legközelebb veszek a kávékból és megkóstolom itthon. Elég sokfélét láttam. Szerintetek mindegyik ennyire sötét pörkölésű, vagy van elfogadható is köztük?
A lényeg kimaradt. Szinte teltház volt.
Persze hogy tele volt mert trendi, meg a poharra a nevedet is rairjak! Ugyanolyan mint a mcdonalds, hiaba szemet, mindig vannak benne.
Kávéházi csevegő
Papírpohár-adót vezethetnek be Nagy-Britanniában
Gigantikus szeméthegyek jönne össze minden évben eldobható kávéspoharakból, melyeknek csak töredékét hasznosítják újra. Erre érkezne válaszul az új illeték, a befolyt összegből az ország hulladék újrahasznosító telepeit fejlesztenék.
http://www.mfor.hu/cikkek/makro/Papirpo ... iaban.html
Atya világ:
Nagy-Britanniában 30 ezer tonna papírpohár-hulladék keletkezik évente,
Tegnap kifejezetten a Starbucks miatt mentem el az Árkádba. Kíváncsi voltam hányan vannak és milyen kávét készítenek. Már sajnálom, hogy nem vittem magammal a telefonomat. A kávé tocsogott az olajban. Szörnyen nézett ki. A szokásos nagy dög autómata géppel készítették. Legközelebb veszek a kávékból és megkóstolom itthon. Elég sokfélét láttam. Szerintetek mindegyik ennyire sötét pörkölésű, vagy van elfogadható is köztük?
A lényeg kimaradt. Szinte teltház volt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Én láttam élőben is. Le a kalappal!
Kiszedtem pár beírást, hogy nyugi legyen inkább.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Tényleg Magyarország legmodernebb pörkölője! Aki megnézi azt gondolja valamelyik nagy nemzetközi élelmiszer gyártó vállalatnál jár. Én láttam miből mi lett ! Le a kalappal
Kávéházi csevegő
Én láttam élőben is. Le a kalappal!
Ma elkészült a kémény. Még a szellőztetést kell megcsinálni és finító.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14036
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 8986
- Tartózkodási hely: Szentendre
Kávéházi csevegő
Ezt még októberben írtam és fotóztam:
Elküldve: 2017 október 05 - 20:56
99%-ban kész az üzem.
Jövő héten lesz 100%.
Ennyire bonyolult mindent jól megcsinálni.
A nyersanyag raktár képén látható, hogy a légy is elcsúszna a padlón.
Én láttam élőben is. Le a kalappal!
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kávéházi csevegő
Ezt még októberben írtam és fotóztam:
Elküldve: 2017 október 05 - 20:56
99%-ban kész az üzem.
Jövő héten lesz 100%.
Ennyire bonyolult mindent jól megcsinálni.
A nyersanyag raktár képén látható, hogy a légy is elcsúszna a padlón.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Papírpohár-adót vezethetnek be Nagy-Britanniában
Gigantikus szeméthegyek jönne össze minden évben eldobható kávéspoharakból, melyeknek csak töredékét hasznosítják újra. Erre érkezne válaszul az új illeték, a befolyt összegből az ország hulladék újrahasznosító telepeit fejlesztenék.
http://www.mfor.hu/cikkek/makro/Papirpo ... iaban.html
Atya világ:
Nagy-Britanniában 30 ezer tonna papírpohár-hulladék keletkezik évente,
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ezen jót röhögtem:
"A szentendrei Bravos kávépörkölőben üzemében az IFS Food(International Featured Standards Food) szerinti minőségirányítási-élelmiszerbiztonsági szabvány szerinti rendszert működtetnek – a szabványt a kétezres évek elején kezdte kidolgozni a német és francia Kereskedelmi Szövetségek Egyesülete. Amint neve is mutatja, a rendszer speciálisan az élelmiszeriparra koncentrál."
A képet elnézne nem tudom ez a rozsdás valami hogyan felel meg ennek a szabványnak.
Csodás technika, csudajó kávé!
A balatonfüredi szívkórház előtti kútból vöröses színű és erősen vasízű viz jön. Kis rozsda nem gond. :-)
Kávéházi csevegő
Ésszerű szabályozás szükséges, és fontos. Kérdés hogy bizonyos szerveknél az elmebeteg szabályzás, és a büntetési bevétel növelése mint egyetlen eredmény mennyire összeegyeztethető az egészséges és erős gazdasággal - már ha ez szempont.
Teljes ágazatokat ismerek amiket pont a szabályzók miatt működtetnek külföldön, az olcsó munkabér nem kompenzálja az egyéb ágon keletkező költségeket.
Mindamellett gratulálok, kitartást, nem kérdés, hogy jelenleg a legjobb pörkölési hátterű cég vagytok, gondolom gyorsan lejön majd a kisebbeknek, hogy nagyon komoly forgalom kell ahoz hogy ilyen beruházás megtérüljön, kézenfekvő lesz hogy akinek nem kell nagy kapacitás itt pörköltessen, máshol ilyen minőségben csak jóval messzebb tud.
Valahogy úgy érzem hogy a következő években nagyon más lesz a piac. Ahogy egyre szűkül a magas minőségű kávé beszerzése, nagyon hangsúlyos lesz a jó gép.
Ha megnézed ma már nem ritka a hazai speciality pörkölőknél sem, hogy a polcon lévő kávék néhány éve még pl sima Sidamok voltak, ma már mint Speciality futnak valamilyen marketing köntösben, speciality áron. Már szó nincs Coe-ről, meg 90+ ról, sima 3.-4. vonal beli kávék szépen tálalva. Ha korrelál a piac, hamar kiderül hogy ha mindenki nagyjából hasonló korrekt alapanyagból dolgozik, az egyetlen versenyelőny a technológia, és a tudás marad. Szerintem nagyon jó irányba léptetek, sok sikert!
Kávéházi csevegő
Üdv!
Érdekelne, hogy mi történik ha egy pre-mil Pavoni-t és az IMS kosár - felső szűrő kombót keresztezzük.
Megosztanátok a tapasztalataitokat kérlek?
Kávéházi csevegő
Ezen jót röhögtem:
"A szentendrei Bravos kávépörkölőben üzemében az IFS Food(International Featured Standards Food) szerinti minőségirányítási-élelmiszerbiztonsági szabvány szerinti rendszert működtetnek – a szabványt a kétezres évek elején kezdte kidolgozni a német és francia Kereskedelmi Szövetségek Egyesülete. Amint neve is mutatja, a rendszer speciálisan az élelmiszeriparra koncentrál."
A képet elnézne nem tudom ez a rozsdás valami hogyan felel meg ennek a szabványnak.
Csodás technika, csudajó kávé!
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Úgy általában.A lényegi különbség hogy a papír finomabban szűr, illetve az olajban oldódó aromák egy részét kiszedi. Egy tisztább vékonyab ital lesz hasonló lefolyás mellett.A fém minden ízt átenged, de a mikroszemcsék egy részét is. Az ital így teljesebb, teltebb. Én kicsit ülepítem, és a végét nem töltöm ki elég tiszta lesz így az ital.
Kávé válogatja melyiket érdemes. Nagyon általánosítva egy egyszerűbb ízvilágú etiopot én papírral készítenék, egy komolyabb közép amerikai tud olyan többletet fémmel ami a papírból elveszik. Persze érdemes kipróbálni valahol hogy az egyéni ízléshez melyik passzol jobban.
- killerfinger
- Lefelé a lejtőn
- Hozzászólások: 73
- Csatlakozott: 2012.02.11., szomb. 22:46
- Értékelés: 2
Kávéházi csevegő
Szia!
Van. Úgy általában érdekel még választás előtt, vagy konkrét brew szinten?
Úgy általában.
Nem a szél fúj rossz irányból, te mész rossz felé.
Kávéházi csevegő
Sziasztok!
Van esetleg valakinek tapasztalata V60-as papírszűrő vs fémszűrővel kapcsolatban?
üdv
Szia!Van. Úgy általában érdekel még választás előtt, vagy konkrét brew szinten?