Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Nem kell másokkal foglalkozni, itt van már egy jó, összetartó és előremutató társaság/fórum

Lesz ez még jobb is.
Egyre többen olvassák a kávés részt a fórumon.
Az is biztos, hogy egyre több hasonló tesztelés is lesz.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy az új GC mennyiben tud többet, vagy kevesebbet, mint a Lelit.
Természetesen, mint ahogy már 1 hete is írtam, mi csak egy gyorstesztet végzünk. Utána odaadom a szakiknak, akik nyugodtan szét is szedhetik. Én bízok a tesztelőimben. Habár ez mégsem annyira méreg drága , mint egy kottyler.

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: veng123 »

Ez az én meglátásom is. Pont ezt beszéltük a héten Bélával, amiket leírtál.
Sebaj. Nem kell másokkal foglalkozni, itt van már egy jó, összetartó és előremutató társaság/fórum

Nem szoktam olvasni a "nagy" fórumot, de most kicsit belelapozgattam. 
Érdemleges infó szinte nulla, valóban azon megy a vergődés, hogy melyik kevésbé szar gépet érdemes megvenni.
Amin ledöbbentem, hogy 1 napja azon rugóznak, hogy Béla összemerészelte hasonlítani az új GC-t a régivel.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

"Ok, de mint olvashatod a "csúcs szakik" fordítva ülnek a lovon.
http://forum.index.h...ticle?t=9014122
Nekik csak az számít, hogy mi van belül."

Most hogy belinkelted megnéztem, így már értelmet nyert néhány itt olvasott beírás is . Sajnos látszik, hogy nagyon kevés tartalmas hozzászólás keletkezik, kicsit visszább pörgetve a topikot, az általam kedvelt nickek szinte nem is írnak egyáltalán. Lehet ők is elszoktak onnan. Elolvasva a tesztetekre írt hozzászólásokat egy kulturált fórumon ezek többségét kimoderálnák (pl.HB). Tárgyban az építő az lenne, hogy mi is megcsináltuk, és mi erre jutottunk - akár ellentétbe veletek. És ebből kialakulhatna egy építő dialógus. Kár a kávéológiáért, ahogy nézem mostanában inkább a két gyenge gép közül melyiket vegyem, illetve hogy támasszam fel a félhalott gépem témakörök körül forognak a gondolatok. Tartalmasabb hozzászólások ritkán vannak. Tény hogy itt is van amiben a fórumozók nem értenek egyet, de jó mert kulturáltan, építőjelleggel lehet megvitatni.
Ez az én meglátásom is. Pont ezt beszéltük a héten Bélával, amiket leírtál. Sebaj. Nem kell másokkal foglalkozni, itt van már egy jó, összetartó és előremutató társaság/fórum

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Tény hogy itt is van amiben a fórumozók nem értenek egyet, de jó mert kulturáltan, építőjelleggel lehet megvitatni.
Az teljesen normális, hogy nem értünk mindenben egyet, de itt a személyeskedésnek nincs helye.
Amott névvel címmel gyalázzák a másikat. 
Nem véletlenül nem írkálok más fórumokra.
Az az igazság, hogy hetek óta csesztettem már a Momentis csapatot, hogy teszteljék már le az új gépet.
Komolyan vicc, hogy ennyit bénáskodtak idáig.
Rendeltem 4db-ot és mi leteszteltük.
Ez csak egy elő teszt volt, de nekem a legfontosabb az volt, hogy én meggyőződjek arról, hogy az új géppel készített kávé nem rosszabb, mint a régivel. Szerintem ez a képekről is látszódik. Ehhez nem kell agysebésznek lenni.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

"Ok, de mint olvashatod a "csúcs szakik" fordítva ülnek a lovon.
http://forum.index.h...ticle?t=9014122
Nekik csak az számít, hogy mi van belül."

Most hogy belinkelted megnéztem, így már értelmet nyert néhány itt olvasott beírás is . Sajnos látszik, hogy nagyon kevés tartalmas hozzászólás keletkezik, kicsit visszább pörgetve a topikot, az általam kedvelt nickek szinte nem is írnak egyáltalán. Lehet ők is elszoktak onnan. Elolvasva a tesztetekre írt hozzászólásokat egy kulturált fórumon ezek többségét kimoderálnák (pl.HB). Tárgyban az építő az lenne, hogy mi is megcsináltuk, és mi erre jutottunk - akár ellentétbe veletek. És ebből kialakulhatna egy építő dialógus. Kár a kávéológiáért, ahogy nézem mostanában inkább a két gyenge gép közül melyiket vegyem, illetve hogy támasszam fel a félhalott gépem témakörök körül forognak a gondolatok. Tartalmasabb hozzászólások ritkán vannak. Tény hogy itt is van amiben a fórumozók nem értenek egyet, de jó mert kulturáltan, építőjelleggel lehet megvitatni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

@ atc: Érdeklődnék, hogy a hamarosan megjelenő San Paulo/L'Antico POD-nak milyen arabica/robusta aránya van és már lehet tudni az árát?
Rákérdezek erre.
Az ár nem túl olcsó, de azt mondták higyjem el ők csak minőségi dolgokat gyártanak.
Ki fogom próbálni.
Kb 1 hét.

dominique29
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 235

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: dominique29 »

@ atc: Érdeklődnék, hogy a hamarosan megjelenő San Paulo/L'Antico POD-nak milyen arabica/robusta aránya van és már lehet tudni az árát?

"Az audiofília nem betegség, csupán egy olyan krónikus elégedetlenség tünete, mely a hangreprodukciós rendszerekről tévesen kialakított képzetekből fakad" (részlet a Meridian cég prospektusából)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ha elindul egy ilyen kezdeményezés, érdemes lenne az eredményeket valamilyen formában (ld. legutóbbi gép+daráló kiscsoportos teszt) mindig leírni, kitenni legalább a fórumra. Akár egy külön topikban. Szerintem sokaknak hasznos eredményeket tartalmaz
Ha lesz elég sok teszt, akkor azokat átpakolom egy külön helyre.

Vendég

Kávéházi csevegő

Szerintem nagyon jók ezek. Hazai értékelhető ilyen jellegű tesztkörnyezet sincs, de más fórumokon se jönnek szembe az ilyen jellegű írások gyakran. Pl. a titán tesztprojekten túl korábban más ilyesmit nem olvastam. Arról nem is beszélve, hogy azon gépkategóriák is megjelennek amik túlvannak a GC-Iberital kombón. És mint látjuk, azért van annál jobb. Nem is biztos hogy csak sokkal többért.
Ha elindul egy ilyen kezdeményezés, érdemes lenne az eredményeket valamilyen formában (ld. legutóbbi gép+daráló kiscsoportos teszt) mindig leírni, kitenni legalább a fórumra. Akár egy külön topikban. Szerintem sokaknak hasznos eredményeket tartalmaz

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Nem tudom mekkora igéyn van erre.
Majd szép lassan beindítjuk.
Egy biztos. Hasonló helyről most nem tudok másikról.
Szerintem nagyon jók ezek. Hazai értékelhető ilyen jellegű tesztkörnyezet sincs, de más fórumokon se jönnek szembe az ilyen jellegű írások gyakran. Pl. a titán tesztprojekten túl korábban más ilyesmit nem olvastam. Arról nem is beszélve, hogy azon gépkategóriák is megjelennek amik túlvannak a GC-Iberital kombón. És mint látjuk, azért van annál jobb. Nem is biztos hogy csak sokkal többért.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Én függetlenként szívesen tesztelek a GB-el
24000 Ft+Áfáért le is közöljük.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ennyire függetlenek:
"Banner méretek, tarifák/hó:
Óriás fejléc banner 728x90pix(25,2x3,2cm) listaára: 80.000 Ft+áfa
(Igény szerint be tudjuk illeszteni a weboldalba)
Alsó fekvő banner 468x120pix (16,5x4,2cm) listaára: 40.000Ft+áfa
Álló banner 160x320pix (5,8x11,6cm) listaára: 36.000Ft+áfa
PR cikk (3000karakter) kép szöveg listaára: 24.000Ft+áfa"

Vendég

Kávéházi csevegő

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Nem tudom mekkora igény van rá, de mind az eszközök, mind az emberek (értsd mi) tekintetében lehetne mérvadó

Vendég

Kávéházi csevegő

Nem tudom mekkora igény van rá, de mind az eszközök, mind az emberek (értsd mi) tekintetében lehetne mérvadó

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Erre a tesztelésre szerintem érdemes lenne komolyabban ráállnod! Akár úgy is, hogy nem csak mi fórumosok "élvezkedünk" hanem mások is elhozzák pl. a kávéjukat, darálójukat, kávéfőzőjüket, tamperüket,...

Vendég

Kávéházi csevegő

Havi 100-ért nem is fogod látni.

A lényeg viszont az, hogy nálunk jól beindultak a valóban független tesztelések.
2 hét múlva lesz majd kész a nagy torony Brasilia gép. Hasonlít az Arduino-hoz.
Az is jól fog mutatni a bemutatóban.
Erre a tesztelésre szerintem érdemes lenne komolyabban ráállnod! Akár úgy is, hogy nem csak mi fórumosok "élvezkedünk" hanem mások is elhozzák pl. a kávéjukat, darálójukat, kávéfőzőjüket, tamperüket,...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Most néztem és még nem látom a reklámodat.
Havi 100-ért nem is fogod látni.

A lényeg viszont az, hogy nálunk jól beindultak a valóban független tesztelések.
2 hét múlva lesz majd kész a nagy torony Brasilia gép. Hasonlít az Arduino-hoz.
Az is jól fog mutatni a bemutatóban.

Vendég

Kávéházi csevegő

Na igen, de ők függetlenek.
Pont az előbb kaptam ettől a " független" kávés oldaltól ajánlatot.
Havi 100-ért lehetne náluk bannert bérelni.
Nagy dolog a függetlenség.
Most néztem és még nem látom a reklámodat.

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Szerintem készítéssel AVX-es pólókat és nagyobb rendelések mellé csomagolj belőle. Olcsó reklám és mindenki jól jár.
Esetleg AVX-es  cekker is lehetne a kávé mellé.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ezek után gondolj bele, hogy vannak, akik GB alapján mondják meg a tutit

Vendég

Kávéházi csevegő

Lényeg, hogy most működik.
....Egyedül azt sajnálom, hogy itthon van sok finom kávé, amiket a GB-el bűn lefőzni. Nem is értem, hogyan tudtam használni korábban ezt a gépet...
Nem vagy vele egyedül. Én még attól nívósabb gépek esetén is elcsodálkozom, hogy mit lehet egy kávéból hozzáértéssel és megfelelő eszközökkel kihozni.Ezek után gondolj bele, hogy vannak, akik GB alapján mondják meg a tutit

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nagyon szépek, és egy bizonyos rétegnek ez többet is számít, mint hogy mi van benne, de nekem a nyerskávét továbbra is a nejlonba küldd majd kérlek a régi áron. 

Köszi 

Ok főnök.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Már nagyon le kellene cserélnünk a csomagolást.
Itt van pár nagyon szép design.
http://businessandcafe.blog.hu/2015/02/ ... las_design
Nekem ezek tetszenek:

Nagyon szépek, és egy bizonyos rétegnek ez többet is számít, mint hogy mi van benne, de nekem a nyerskávét továbbra is a nejlonba küldd majd kérlek a régi áron. 

Köszi 
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Már nagyon le kellene cserélnünk a csomagolást.
Itt van pár nagyon szép design.
http://businessandcafe.blog.hu/2015/02/ ... las_design
Nekem ezek tetszenek:

Bal közép nagyon ütős!

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”