Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Kedves Sorstársaim, aggasztó híreket terjesztenek a világhálón!
https://lifehacker.com/bad-coffee-will- ... 1822250111
Kávéházi csevegő
Mintha már láttam volna ilyet.
Sajnos a hazai piacon még fél áron sem lehet belőle eladni nagyobb mennyiséget.
Azért bő 1 év használat után látom, hogy, bár lehet vele nagyon jó kávét készíteni, de megvannak a maga gyermekbetegségei is.
Elsősorban a lezser, olaszos kivitelezés. Hiába manufakturális a gyártás, jó néhány pontatlanság fellelhető rajta.
Azért szeretem és remélem, még jó darabig működőképes lesz.
Kávéházi csevegő
Szia!
Nem tudom, ismered-e a Bacchi-t.
Mintha már láttam volna ilyet.
Sajnos a hazai piacon még fél áron sem lehet belőle eladni nagyobb mennyiséget.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Szia, nem ismertem, érdekesnek tűnik.
Standard espressohoz kell hozzá állítani az örlést vagy nagyobbra?
A képnél látszik fentről a crema, majd tudsz fotózni egyet oldalról is?
Eszpresszóra kell hozzá őrölni.
Nem különösebben szoktam fotózni a végeredményt, csak ez épp nagyon tetszett.
Majd jövő héten lövök egyet róla oldalnézetből is.
Kávéházi csevegő
Szia!
Nem tudom, ismered-e a Bacchi-t. Ez egy 9 bar-ra képes, főzőlapon működő kávégép. Hőfok állításra nincs lehetőség, amire az alsó kamrája feltermeli a 9 bar nyomást, a kazánban kb. 90 fok lesz a víz hőmérséklete. Nincs sok állítási lehetőség, ezért meg kell találni a gépnek ideális kávétípusokat. Ez pl. úgy tűnik, fekszik neki.
Jó eredményeket értem még el az AVX Gigante Blenddel és India Monsooned Malabarral is. Inkább a klasszik vonalon tud jó eredményeket a Bacchi, világos pörköléshez kevés hője van.
Az őrleményt tömöríteni nem szabad, csak színültig kell tenni a kosarat és a felső szűrővel lenyomni, kvázi így történik a tamperelés. A képen 15,5 g őrleményből készült, 40 ml ital látható, kb. 27 mp lefolyással. Csokis, mogyorós ízvilág, kellemes, enyhe savakkal.
Szia, nem ismertem, érdekesnek tűnik.
Standard espressohoz kell hozzá állítani az örlést vagy nagyobbra?
A képnél látszik fentről a crema, majd tudsz fotózni egyet oldalról is?
--== Only God Can Judge Me ==--
Kávéházi csevegő
Szia,
Tudsz, arányt, mp, és hőfokot mondani?
Milyen ízeket fedeztél fel?
Szia!
Nem tudom, ismered-e a Bacchi-t. Ez egy 9 bar-ra képes, főzőlapon működő kávégép. Hőfok állításra nincs lehetőség, amire az alsó kamrája feltermeli a 9 bar nyomást, a kazánban kb. 90 fok lesz a víz hőmérséklete. Nincs sok állítási lehetőség, ezért meg kell találni a gépnek ideális kávétípusokat. Ez pl. úgy tűnik, fekszik neki.
Jó eredményeket értem még el az AVX Gigante Blenddel és India Monsooned Malabarral is. Inkább a klasszik vonalon tud jó eredményeket a Bacchi, világos pörköléshez kevés hője van.
Az őrleményt tömöríteni nem szabad, csak színültig kell tenni a kosarat és a felső szűrővel lenyomni, kvázi így történik a tamperelés. A képen 15,5 g őrleményből készült, 40 ml ital látható, kb. 27 mp lefolyással. Csokis, mogyorós ízvilág, kellemes, enyhe savakkal.
Kávéházi csevegő
Már van pesten is tejhab printelés.
Arra büszkék vagyunk, hogy mi volt ebben az elsők.
https://www.facebook.com/coffeekinghungary/
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Mai termés:
Hasbean Black Tower Blend - A' la Bacchi:
Hasbean - Black Tower.jpg
Szia,
Tudsz, arányt, mp, és hőfokot mondani?
Milyen ízeket fedeztél fel?
--== Only God Can Judge Me ==--
Kávéházi csevegő
Köszi.
Ha sietsz, talán még nyitva találsz egy kávézót.
Ja ja. Egyébként én szoktam kávézókba is menni. Kifejezetten szeretek menni a Kék elefántba, pedig ahhoz semmi közünk, de most nyílik egy olyan kávézó, amire talán büszkék lehetünk. Az ECM Controvento lesz bent, meg egy Simonelli Mythos. A kávék is szerintem jók lesznek. A barista srác nagyon ügyes, ami szerintem a legfontosabb. Pénteken indul az üzem is végre.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Meg is kívántam a kávét. Nagyon jól néz ki.
Köszi.
Ha sietsz, talán még nyitva találsz egy kávézót.
Kávéházi csevegő
Mai termés:
Hasbean Black Tower Blend - A' la Bacchi:
Hasbean - Black Tower.jpg
Meg is kívántam a kávét. Nagyon jól néz ki.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Mai termés:
Hasbean Black Tower Blend - A' la Bacchi:
Kávéházi csevegő
Na majd itt válaszolnak. itt legalább bővebben ki lehet tárgyalni.
1, a Silver picit világosabb pörkölésű, mint a Bronze. Kávézók nagyon szeretik, mert a nagy HX-es kávégépek túlforrósítják a fejet, emiatt keserűbb lesz a kávé. PID-del ez jól beállítható lenne, ha lenne.
2, A kávé nagyon friss. A Dock 1 hónapig szokta pihentetni. Érdemes kipróbálni később is.
Köszönöm. Igen elsőre nekem is ez a két tippem volt. Várok míg pihen egy kicsit, meg azért majd a PID-el sokkal jobban befogom tudni lőni. Próbáltam alacsonyabb hőmérsékleten szörfözni de még nem az igazi.
Kávéházi csevegő
Bocsánat! Ez a nagy standard espresso recept espressonként, azt próbáltam követni.
Bár a cafemik-ben és a hétvégén a Vienna Caffe Festival-on is láttam hogy 10g-mal számolnak adagonként.
Így néz ki a végeredmény:
A feketés pöttyök a cremán jelentkeznek, és a túl forró vizet jelentik többnyire (ha a lefolyás ideális). Amint írták, a dupla kosárba a 7,5g-ot felejtsd el, 18g körül vsz elég bele (kezdésnek mérd le, hogy ha tömörítés előtt színültig van a kosár az hány gramm, és annyival töltsd - ez sincs kőbe vésve de nagyot nem tévedsz vele). Hogy a pogácsa vizes vagy száraz, és eléri a felsőszűrőt vagy nem az nem érdekes. Legyen egyenletes lefolyás, a 18g kávéból jöjjön 36g ital 25-35s alatt és jó lesz. A lefolyás sebességét meg kizárólag a darálóval állítsd.
- gourmet-bagoly
- Isten Hozott! :)

- Hozzászólások: 4
- Csatlakozott: 2017.12.16., szomb. 22:28
- Értékelés: 0
Kávéházi csevegő
Ez milyen kávé?
" (7,5g 90fok 9bar 30ml) az miért nem működik" ez dupla kosárban biztosan nem működik.
Én totál más eszközöket használok, így nem sokat tudok segíteni. a 702-es darálót sem ismerem.
Nálam most viszonylag világos kávéból 22g megy a duplánál egy fokozattal nagyobb, kb 20g-os kosárba.
Bocsánat! Ez a nagy standard espresso recept espressonként, azt próbáltam követni. Bár a cafemik-ben és a hétvégén a Vienna Caffe Festival-on is láttam hogy 10g-mal számolnak adagonként.
Így néz ki a végeredmény:
Kávéházi csevegő
Ez tényleg egyszerűnek tűnik, és mégsem az! Nem véletlenül szakma a Barista.
A daráló Graef CM702, amibe már behelyeztem a hozzá kapott plusz alátétből egyet, mert nem volt túl finom őrlemény a legkissebb fokozaton sem. Most olyan 10-es környékén őrlöm a kávét így. A szimpla szűrővel nem is próbálkozom. A dupla pedig valahogy nem akar megtelni azzal a 16-18g-mal úgy, hogy felérjen a felsőszűrőig, ezt már megírtam a kávéfőző topicban. Főképp ez okozza az aggodalmam mióta olvastam az olaszpresszo-n erről. Az félelmem is innen származik, hogy ha több kávét pakolok bele amivel tökéletesnek ítélném a zaccpogacsát, úgy a kávé töményebb lesz mint kellene.
A hőfokot még nem állítgatom (91), és a lefolyás kb mindig 10-11 bar és 20-30 mp között a 2x30ml+a Crema.
Hol lesz sok kis barna pötty?
Ez milyen kávé?
" (7,5g 90fok 9bar 30ml) az miért nem működik" ez dupla kosárban biztosan nem működik.
Én totál más eszközöket használok, így nem sokat tudok segíteni. a 702-es darálót sem ismerem.
Nálam most viszonylag világos kávéból 22g megy a duplánál egy fokozattal nagyobb, kb 20g-os kosárba.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- gourmet-bagoly
- Isten Hozott! :)

- Hozzászólások: 4
- Csatlakozott: 2017.12.16., szomb. 22:28
- Értékelés: 0
Kávéházi csevegő
Ez tényleg egyszerűnek tűnik, és mégsem az! Nem véletlenül szakma a Barista.
A daráló Graef CM702, amibe már behelyeztem a hozzá kapott plusz alátétből egyet, mert nem volt túl finom őrlemény a legkissebb fokozaton sem. Most olyan 10-es környékén őrlöm a kávét így. A szimpla szűrővel nem is próbálkozom. A dupla pedig valahogy nem akar megtelni azzal a 16-18g-mal úgy, hogy felérjen a felsőszűrőig, ezt már megírtam a kávéfőző topicban. Főképp ez okozza az aggodalmam mióta olvastam az olaszpresszo-n erről. Az félelmem is innen származik, hogy ha több kávét pakolok bele amivel tökéletesnek ítélném a zaccpogacsát, úgy a kávé töményebb lesz mint kellene.
A hőfokot még nem állítgatom (91), és a lefolyás kb mindig 10-11 bar és 20-30 mp között a 2x30ml+a Crema.
Hol lesz sok kis barna pötty?
Kávéházi csevegő
- mennyi a kosárba szükséges mennyiség (7,5g 90fok 9bar 30ml) az miért nem működik
- ha tamperelek az most 10 vagy 20 kiló legye ( komolyan szobamérleg a pulton és merem )
Ne használd az egyes kosarat. Ahogy Asgard is írta, kávétól függően 16-19g-ot rakj a dupla kosárba. Kb 13kg-mal kell tamperolni.
Jó lesz az, csak nyugi. Figyeld a lefolyást. ha túl gyors, akkor finomabbra kell darálni.
Apropó milyen a daráló?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Sziasztok fórumozók, nem találtam a megfelelő topikot, így ide írom le a történetem:
Valahogy nem tudok eleget olvasni a következőkről:
- mi az a megfelelő szemcse méret, mi az ami durva, mi az ami finom.
- mennyi a kosárba szükséges mennyiség (7,5g 90fok 9bar 30ml) az miért nem működik
- ha tamperelek az most 10 vagy 20 kiló legye ( komolyan szobamérleg a pulton és merem )
Azt hittem egyszerűbb lesz, egy jó géppel jó kávét...
Sajnálom, hogy nem a kávé készítéséhez szüksége tudással születtem. A cél eléréséhez talán már nem kell sok és szeretném ha ebben segítő jobbot nyujtanátok.
Szívesen ellátogatnék Szegedre is, csak az megközelítőleg 400km.
Így keresem segítőimet az ország északnyugati régiójából!
Köszönöm ha időt szakítasz rám!
Üdvözlettel: Gábor azaz Gourmet Bagoly
Érdemes lenne nagyobb mennyiséggel kezdeni, mondjuk 18gr kávéval.Leőrölsz valamilyen finomságra 18gr kávét. Praktikus a kávét a portafilterben egy hústűvel átkeverni, így egyenletesen oszlik el. Tamperolni annyira kell hogy egyformán lenyomódjon, de mindegy hány kilóval, azt nem kell mérni. Ezután 36ml kávét kellene készíteni. Ha ez megvan megnézni mennyi idő alatt készült. Ha 30mp nél kevesebb akkor picit durvábbra kell darálni ha több akkor finomabbra. Ha 30 mp is megvan meg kell nézni ami elkészült ha sok kis barna pötty van benne akkor lejjebb kell venni a hőt, míg homogén színű nem lesz. Nagyjából durván ennyi.
- gourmet-bagoly
- Isten Hozott! :)

- Hozzászólások: 4
- Csatlakozott: 2017.12.16., szomb. 22:28
- Értékelés: 0
Kávéházi csevegő
Sziasztok fórumozók, nem találtam a megfelelő topikot, így ide írom le a történetem:
Életem korai szakaszán nem tudtam megérteni, hogy lehet ezt a keserű izét meginni. Majd 4-5 évvel ezelőtt ittam egy kávét, mert nagyon álmos voltam, akkor úgy döntöttem ha fel tud ébreszteni a koffein tartalma rendszeres fogyasztó leszek. Hát bejött! Ez akkor egy Espresso Macchiato volt 3 cukorral, mondhatni kávéval ittam a cukromat.
Akkortájt jött ajándékba egy Tchibo kapszulás gép és fogyasztó lettem.
Nem tudom hova datálni, megközelítőleg egy éve rohamosan eltűnt a tej és a cukor mennyisége az italból és azon vettem észre magam hogy lett egy Brikkám mert az a kapszulás...., jött a daráló is, majd egy kis ideig egy DolceGosto géppel magam töltött kapszulákat készítettem már a bolti minőségibb kávékkal és most itt állok a (kis) Annám előtt.
Valahogy nem tudok eleget olvasni a következőkről:
- mi az a megfelelő szemcse méret, mi az ami durva, mi az ami finom.
- mennyi a kosárba szükséges mennyiség (7,5g 90fok 9bar 30ml) az miért nem működik
- ha tamperelek az most 10 vagy 20 kiló legye ( komolyan szobamérleg a pulton és merem )
Azt hittem egyszerűbb lesz, egy jó géppel jó kávét...
Sajnálom, hogy nem a kávé készítéséhez szüksége tudással születtem. A cél eléréséhez talán már nem kell sok és szeretném ha ebben segítő jobbot nyujtanátok.
Szívesen ellátogatnék Szegedre is, csak az megközelítőleg 400km.
Így keresem segítőimet az ország északnyugati régiójából!
Köszönöm ha időt szakítasz rám!
Üdvözlettel: Gábor azaz Gourmet Bagoly
Kávéházi csevegő
Sziasztok,
Nemrég kezdtem el ismerkedni az eszpresso készítés világával.
Ma reggel a friss Premium Silverrel próbálkoztam. Elsőre dupla szűrővel, 27 mp alatt 2*40 ml jött le 20gr kávéból. Sajna még PID-em nincs a Gaggia Baby-ben illetve Graef CM70 segített az őrlésben.
A lefolyás szerintem szép volt, szinte végig csak crema jött le. Szép vastag cream volt az elején ami nagyon hamar összeesett és pár perc múlva szét is esett és szinte már csak a csésze szélénél volt.
Ízben sajna nem a várt csokis mogyorós ízvilág jött hanem inkább egy kicsit citrusos. (Savanyúnak azért nem mondanám).
Tudom rengeteg a változó de szerintetek merre induljak? Mire figyeljek jobban oda?
Na majd itt válaszolnak. itt legalább bővebben ki lehet tárgyalni.
1, a Silver picit világosabb pörkölésű, mint a Bronze. Kávézók nagyon szeretik, mert a nagy HX-es kávégépek túlforrósítják a fejet, emiatt keserűbb lesz a kávé. PID-del ez jól beállítható lenne, ha lenne.
2, A kávé nagyon friss. A Dock 1 hónapig szokta pihentetni. Érdemes kipróbálni később is.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Sziasztok,
Nemrég kezdtem el ismerkedni az eszpresso készítés világával.
Ma reggel a friss Premium Silverrel próbálkoztam. Elsőre dupla szűrővel, 27 mp alatt 2*40 ml jött le 20gr kávéból. Sajna még PID-em nincs a Gaggia Baby-ben illetve Graef CM70 segített az őrlésben.
A lefolyás szerintem szép volt, szinte végig csak crema jött le. Szép vastag cream volt az elején ami nagyon hamar összeesett és pár perc múlva szét is esett és szinte már csak a csésze szélénél volt.
Ízben sajna nem a várt csokis mogyorós ízvilág jött hanem inkább egy kicsit citrusos. (Savanyúnak azért nem mondanám).
Tudom rengeteg a változó de szerintetek merre induljak? Mire figyeljek jobban oda?
Kávéházi csevegő
Ha valaki szeretne Panama Geishát (vagy más Colonna kávét) rendelni írjon PM-et, rendelek a héten, oszthatjuk a szállítási költséget. (https://colonnacoffee.com/products/beans-rare)
Online
Mindenki rosszul főzi a kávét?
http://www.kisalfold.hu/szorakozas/mind ... =hirkereso
Miért kellene robustát használni kotyogósba?
Miért ne “tampereljünk”?
Érdekes. Az, hogy a vizet melegítsük elő, hogy minél hamarabb elérje a megfelelő hőmérsékletet, ezáltal ha kifolyik nem a forró tartályba érkezik, így nem ég meg, amitől keserű, az smafu?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14275
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9361
- Tartózkodási hely: Szentendre
Kávéházi csevegő
Mindenki rosszul főzi a kávét?
http://www.kisalfold.hu/szorakozas/mind ... =hirkereso
Miért kellene robustát használni kotyogósba?
Miért ne “tampereljünk”?
Érdekes. Az, hogy a vizet melegítsük elő, hogy minél hamarabb elérje a megfelelő hőmérsékletet, ezáltal ha kifolyik nem a forró tartályba érkezik, így nem ég meg, amitől keserű, az smafu?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kávéházi csevegő
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/



