Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »


Egyébként nem irígylem a tesztelő csapatot. Elnézve a listát, amiket évek során teszteltetek, néha én meg sem ittam volna.
Szerinted 5 év után miért hagytam abba ?
Ennyi idő alatt az ember már kicsit "túlcsordul" :) 

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »



Nekem a Bravos, meg a Covim csípte nagyon a szemem.
 
Egy srác nem mert vásárolni, mert nem teszteltelték még a kávéinkat és akkor most mit tegyen.
neki is azt tanácsoltam, hogy vegyen ilyen Bravost és a mienkből egy 125g-os csomaggal, aztán döntse el, hogy melyik a finomabb.
Gábor sem egyszerű eset, de én csípem a búráját.
Egyébként Paljoc is azt mondta, hogy tényleg nem volt jól pörkölve.
 
Nekünk is voltak csörtéink, de erre való a személyes találkozás.
Nagyra becsülöm, aki a szabadidejét kávék tesztelésre fordítja mindenféle érdek nélkül.
Amint láthatod, mi is elég sokat teszünk a kávékultúra terjedeséért.
Pont emiatt is kellene mindenkinek összefognia.
Amiket nekem teszteltél, szakmailag tökéletesen jónak tartom.
 
Nekem még egyedül a srácok gépparkjával voltak gondjaim, ha különlegesebb kávékat tesztelnek.
Szombaton ha ott lettél volna, magad is megtapasztalhattad volna a darálók közötti különbségeket.
A daráló nagyon fontos eszköz.

Covimból is van ami rendben van, viszont van ami (Nekem) nagyon nem.
Változó.
Igen, az a kávé tényleg el volt cseszve, Gábor nem akar(j)ta beismerni, ez van.
Sajnos.
Ha jó lett volna biztosan jó pontokat kap. 
 

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



Az a pörkölése Kalmárnak enyhén el volt szúrva, a képeken is látszik, meg volt utána némi csörte is.
Biztos vagyok benne ha abból lenne egy jó pörkölés, egy hibátlan akkor jobb pontokat kapna most.
Volt "szerencsém" anno kóstolni azt, akkor még teszteltem, és tényleg komoly bajok voltak azzal a pörköléssel.
Gáborral azóta sem sikerült ezen közös nevezőre jutni, hogy finoman fogalmazzak.


Nekem a Bravos, meg a Covim csípte nagyon a szemem.
 
Egy srác nem mert vásárolni, mert nem teszteltelték még a kávéinkat és akkor most mit tegyen.
neki is azt tanácsoltam, hogy vegyen ilyen Bravost és a mienkből egy 125g-os csomaggal, aztán döntse el, hogy melyik a finomabb.
Gábor sem egyszerű eset, de én csípem a búráját.
Egyébként Paljoc is azt mondta, hogy tényleg nem volt jól pörkölve.
 
Nekünk is voltak csörtéink, de erre való a személyes találkozás.
Nagyra becsülöm, aki a szabadidejét kávék tesztelésre fordítja mindenféle érdek nélkül.
Amint láthatod, mi is elég sokat teszünk a kávékultúra terjedeséért.
Pont emiatt is kellene mindenkinek összefognia.
Amiket nekem teszteltél, szakmailag tökéletesen jónak tartom.
 
Nekem még egyedül a srácok gépparkjával voltak gondjaim, ha különlegesebb kávékat tesztelnek.
Szombaton ha ott lettél volna, magad is megtapasztalhattad volna a darálók közötti különbségeket.
A daráló nagyon fontos eszköz.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »



Kaptam egy privát üzenetet, hogy nem igazán mer a mi kávéinkból rendelni, mert a korzón még nem tesztelték.
Írtam neki, hogy a Casino mocca-t sem, de ezzel nem győztem meg.
 
Itt van pár tesztelés, melyek után úgy gondoltam, hogy köszi, de én jobban örülnék, ha inkább a vásárlóim írjanak véleményt. Nekem az bőven elég.
 
Bravos: 13-20pont
http://www.kavekorzo.hu/index.php?optio ... Itemid=110
Covim Grandbar:23-26pont
http://www.kavekorzo.hu/index.php?optio ... Itemid=110
Kávékalmár- Guatemala:16-18pont
http://www.kavekorzo.hu/index.php?optio ... Itemid=110
 
Magyarul a Bravos és a Covim jobb kávé, mint Kalmár pörkölő mesteré és még olcsóbb is.

Az a pörkölése Kalmárnak enyhén el volt szúrva, a képeken is látszik, meg volt utána némi csörte is.
Biztos vagyok benne ha abból lenne egy jó pörkölés, egy hibátlan akkor jobb pontokat kapna most.
Volt "szerencsém" anno kóstolni azt, akkor még teszteltem, és tényleg komoly bajok voltak azzal a pörköléssel.
Gáborral azóta sem sikerült ezen közös nevezőre jutni, hogy finoman fogalmazzak.


Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



Tényleg kell, csak anyagilag még nem sürgős.
Nyugodtan hirdesd még próbára ha valakinek kell, aztán ha már senki nem akar "megbolondulni", akkor jöhet a masina.

Segítek.

Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »



 
Dominiqe-tól mehet a masina közvetlenül hozzád, ha tényleg kell a gene.

Tényleg kell, csak anyagilag még nem sürgős.
Nyugodtan hirdesd még próbára ha valakinek kell, aztán ha már senki nem akar "megbolondulni", akkor jöhet a masina.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


A mi tesztjeink az smafu?   Legközelebb írok hozzá pontszámot
Bravost kell venni, mert az sok pontot kapott.
Ha emlékszel arra az isteni kávéra, amit kóstoltattam veletek, az 23 pontos volt.
 
 
Egyébként tényleg félrevező ez a tesztelés.
A crema mennyiségét és az árat tuti kiszedném a pontozásból.
Mint tudjuk egy robusztás kávé crema mennyiségével nem könnyű versenyeznie a spécibb arabica kávéknak, főleg a gyümis vonalba tartozóknak.
Gondolom ez a kávénk 15 pontot, ha kapna:
El Salvador Bourbon Black Honey El Carmen 
 
Ez a legutolsó tesztelés:
http://www.kavekorzo.hu/index.php?optio ... Itemid=110
Ilyen a gépparkja a tesztelő csapatnak:
Kávégép: Catler ES9010 / Kávéőrlő: Catler CG8010
Kávégép: Gaggia Baby '80 / Kávéőrlő: Compak K6
Kávégép: Dalla Corte Mni/ Kávéőrlő: Mazzer Mini Electronic
Kávégép: La Cimbali Domus Classic / Kávéőrlő: Mazzer Mini
Kávégép: 2elle Eletta (Bezzera Giulia) / Kávéőrlő: Fiorenzato F64E / 
 
Ezek közül a pirossal bejelöltek szerintem a legjobb gépek, de szombaton ezt a szintet gyorsan átléptük.

Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »



Kaptam egy privát üzenetet, hogy nem igazán mer a mi kávéinkból rendelni, mert a korzón még nem tesztelték.
Írtam neki, hogy a Casino mocca-t sem, de ezzel nem győztem meg.

A mi tesztjeink az smafu?   Legközelebb írok hozzá pontszámot

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Kaptam egy privát üzenetet, hogy nem igazán mer a mi kávéinkból rendelni, mert a korzón még nem tesztelték.
Írtam neki, hogy a Casino mocca-t sem, de ezzel nem győztem meg.
 
Itt van pár tesztelés, melyek után úgy gondoltam, hogy köszi, de én jobban örülnék, ha inkább a vásárlóim írjanak véleményt. Nekem az bőven elég.
 
Bravos: 13-20pont
http://www.kavekorzo.hu/index.php?optio ... Itemid=110
Covim Grandbar:23-26pont
http://www.kavekorzo.hu/index.php?optio ... Itemid=110
Kávékalmár- Guatemala:16-18pont
http://www.kavekorzo.hu/index.php?optio ... Itemid=110
 
Magyarul a Bravos és a Covim jobb kávé, mint Kalmár pörkölő mesteré és még olcsóbb is.

Avatar
peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2010.02.03., szer. 23:24
Értékelés: 63
Tartózkodási hely: Szeged

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »


Köszönöm az ajánlásokat! Megrendeltem egy Rhino kávéörlőt, aztán utána most már tényleg jöhetnek a kávék is! Nemsokára jelentkezem.
 

Reggel igyatok arabica/Robusta keveréket.
Ezek tökéletesek:
Scarlatti Pörkölt Kávé 500 g
Scarlatti Blend (85% Arabica + 15% Robusta)Paganini Pörkölt Kávé 125 g
Paganini Blend (75% Arabica + 25% Robusta)
 
Mikor már nem a koffeinért isszátok, kezdjetek pár alap ízű csokis kávéval:
Brazil Natural Águas Frias Pörkölt Kávé 125g
Brazil Natural Tristar Pörkölt Kávé 125g
Colombia Supremo Pörkölt Kávé 500 g
Honduras SHG Ocotepeque - Las Mat. Pörkölt K. 500 g


Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Azt olvastam, hogy az arabicában kevesebb a koffein, és alacsonyabb a savtartalma. Ettől függetlenül szoktak 100% arabicából is készíteni hosszúkávét, vagy érdemesebb inkább a robustát, blendet választani?
Reggel igyatok arabica/Robusta keveréket.
Ezek tökéletesek:
Scarlatti Pörkölt Kávé 500 g Scarlatti Blend (85% Arabica + 15% Robusta)Paganini Pörkölt Kávé 125 g
Paganini Blend (75% Arabica + 25% Robusta)
 
Mikor már nem a koffeinért isszátok, kezdjetek pár alap ízű csokis kávéval:
Brazil Natural Águas Frias Pörkölt Kávé 125g
Brazil Natural Tristar Pörkölt Kávé 125g
Colombia Supremo Pörkölt Kávé 500 g
Honduras SHG Ocotepeque - Las Mat. Pörkölt K. 500 g

Avatar
peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2010.02.03., szer. 23:24
Értékelés: 63
Tartózkodási hely: Szeged

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »


Szuper, köszönöm! A kávés oldalakat olvasgatva igyekszem több információhoz jutni, most már legalább néhány alapfogalommal tisztában vagyok. Viszont némileg nehezíti a dolgot, hogy bizonyos kérdésekben nem egységes az álláspont. De majd gyakorlok egy picit, ha megvettem a kávéörlőt is. Egyelőre a pod helyett maradnék a saját készítésű kávé mellett, aztán majd meglátjuk. Jó lenne, ha a kávékészítéssel lenne egy újabb olyan átfedés, ami mindkettőnket érdekel, és picit változatosabbá teszi a hétköznapokat. Én szeretem az ilyen pepecselős dolgokat, az asszony meg biztosan örülne az elkészített kávénak.
Azt olvastam, hogy az arabicában kevesebb a koffein, és alacsonyabb a savtartalma. Ettől függetlenül szoktak 100% arabicából is készíteni hosszúkávét, vagy érdemesebb inkább a robustát, blendet választani?
 

Mi eleve olyan zacsiba csomagolunk, ami visszazárható.
150 gr szelepes-zipzáras kávés zacskó- matt fekete


Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »



Vagy veszel egy pörkölőt és 1-2 hétre előre pörkölsz
Én már nem is tudom, mikor ittam 1 hónapnál öregebb pörit.
A vége úgy is ez lesz

Avatar
veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 592
Csatlakozott: 2014.01.02., csüt. 12:13
Értékelés: 30

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: veng123 »



Áhá, értem. Nyilván a friss pörkölésű kávét nem éri meg hűtőbe tenni, mert abba a két hétbe nem öregszik annyit.  Csak mint kávé tárolási elvként érdekelt a dolog, hogy amennyiben nagyobb mennyiség áll rendelkezésre (akár a multis kilós kávét tekintve), helyén való e ez a hűtőzés. Magyarul a hűtve tárolás elősegíti e az öregedés lassítását, vagy nem. Mert a könyvben említett mondat inkább ezt cáfolná meg. Nézhetjük, úgy is, hogy ha Tőletek valaki a kecsegtető ajándékok miatt nagyobb mennyiséget rendel (2-3 kilót), és a fogyasztása elhúzódik 1-2 hónapig, akkor érdemes e a hűtéssel vacakolni. 
 
Begi: Köszi ezt a gondolatot, erre én is gondoltam, de kellett a megerősítést
 
Jveres: Ha a hűtőzés kilőve, akkor ez a megoldás marad.

Vagy veszel egy pörkölőt és 1-2 hétre előre pörkölsz  
Én már nem is tudom, mikor ittam 1 hónapnál öregebb pörit.

Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »



Igen, ő az a Zoli.
Az idő túlhaladt már ezen a gondon.
Amikor Zoli barátom ezeket írta, akkor még az emberek nagy része a multikban vásárolta a kávékat.
Ha lesz pörkölőd, ez a téma fel sem merülhet.
Annyit kell pörkölni, ami 1 hónapra elég. Ennyi.
 
Visszatérve az eredeti gondolathoz, állítólag nincs gond a lefagyasztással, de utána be kell rakni a hűtőbe pár napra, de mint írtam, friss kávét és havi mennyiséget kell venni.
6 hónapos kávé is jobb, mint ha össze vissza fagyasztgatjuk.
 
Szóval pörkölő a lelke.
Dominiqe-tól mehet a masina közvetlenül hozzád, ha tényleg kell a gene.

Áhá, értem. Nyilván a friss pörkölésű kávét nem éri meg hűtőbe tenni, mert abba a két hétbe nem öregszik annyit.  Csak mint kávé tárolási elvként érdekelt a dolog, hogy amennyiben nagyobb mennyiség áll rendelkezésre (akár a multis kilós kávét tekintve), helyén való e ez a hűtőzés. Magyarul a hűtve tárolás elősegíti e az öregedés lassítását, vagy nem. Mert a könyvben említett mondat inkább ezt cáfolná meg. Nézhetjük, úgy is, hogy ha Tőletek valaki a kecsegtető ajándékok miatt nagyobb mennyiséget rendel (2-3 kilót), és a fogyasztása elhúzódik 1-2 hónapig, akkor érdemes e a hűtéssel vacakolni. 
 
Begi: Köszi ezt a gondolatot, erre én is gondoltam, de kellett a megerősítést
 
Jveres: Ha a hűtőzés kilőve, akkor ez a megoldás marad.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »



A Kávé szenvedély című könyvet olvasgatva az alábbi megjegyzésen megakadt a szemem: (lehet nem pontos az idézetem, de a lényegen nem változtat)
" a kávét nem szabad hűtőben tárolni, ha mégis erre lenne szükség, akkor inkább fagyasszuk le..."
Na már most, eddig az összes kávézással foglalkozó oldalon, és egyéb helyekről pont az ellenkezőjét harsogták. Tehát kisebb csomagokra bontás, hermetikus zárás, hűtőben tárolás.
Ráadásul a könyvet Kis Zoltán szak lektorálta (már ha ez az a Kis Zoltán ibrik bajnok akire gondolok).
 
Na akkor most hol az igazság.

Én a firs pörkölésű 250gr-os kiszerelést is szétszedem 3-4 csomagra (50-60gr/csomag), hogy a napi nyitogatások se ártsanak a minőségnek. A csomagokat folpackozom és száraz, sötés helyen tárolom. Nekem ez bejött

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Több éves pörkölési tapasztalattal a hátam mögött azt mondhatom, hogy a kávénak rettentően árt a páralecsapódás. A hideg-meleg levegő drasztikus változása ugyebár páralecsapódással jár, ezért szerintem egyik megoldás sem igazán szerencsés. Kis csomagok szelepes zacsiban, használat után kinyomkodni a levegőt és sötét, szobahőmérsékletű hely. Nekem ez vált be, próbálkoztam a mélyhűtővel-hűtővel is, csak a macera volt vele és hamarabb bedöglött a kávé.
Egyetértek veled.
Mint írtam, ez a téma minket itt a fórumon nem igazán kell, hogy érdekeljen.
Nem véletlenül írjuk be a pörkölési dátomokat is a shopba.
A mi zacsijaink szerintem elég jók ahhoz, hogy jópár hónapig friss maradjon a kávé, de az otthoni pörkölés az igazi.

Avatar
Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 508
Csatlakozott: 2013.11.15., pén. 21:48
Értékelés: 75

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Begicafe »



A Kávé szenvedély című könyvet olvasgatva az alábbi megjegyzésen megakadt a szemem: (lehet nem pontos az idézetem, de a lényegen nem változtat)
" a kávét nem szabad hűtőben tárolni, ha mégis erre lenne szükség, akkor inkább fagyasszuk le..."
Na már most, eddig az összes kávézással foglalkozó oldalon, és egyéb helyekről pont az ellenkezőjét harsogták. Tehát kisebb csomagokra bontás, hermetikus zárás, hűtőben tárolás.
Ráadásul a könyvet Kis Zoltán szak lektorálta (már ha ez az a Kis Zoltán ibrik bajnok akire gondolok).
 
Na akkor most hol az igazság.

Több éves pörkölési tapasztalattal a hátam mögött azt mondhatom, hogy a kávénak rettentően árt a páralecsapódás. A hideg-meleg levegő drasztikus változása ugyebár páralecsapódással jár, ezért szerintem egyik megoldás sem igazán szerencsés. Kis csomagok szelepes zacsiban, használat után kinyomkodni a levegőt és sötét, szobahőmérsékletű hely. Nekem ez vált be, próbálkoztam a mélyhűtővel-hűtővel is, csak a macera volt vele és hamarabb bedöglött a kávé.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



 
Ráadásul a könyvet Kis Zoltán szak lektorálta (már ha ez az a Kis Zoltán ibrik bajnok akire gondolok).
 
Na akkor most hol az igazság.

Igen, ő az a Zoli.
Az idő túlhaladt már ezen a gondon.
Amikor Zoli barátom ezeket írta, akkor még az emberek nagy része a multikban vásárolta a kávékat.
Ha lesz pörkölőd, ez a téma fel sem merülhet.
Annyit kell pörkölni, ami 1 hónapra elég. Ennyi.
 
Visszatérve az eredeti gondolathoz, állítólag nincs gond a lefagyasztással, de utána be kell rakni a hűtőbe pár napra, de mint írtam, friss kávét és havi mennyiséget kell venni.
6 hónapos kávé is jobb, mint ha össze vissza fagyasztgatjuk.
 
Szóval pörkölő a lelke.
Dominiqe-tól mehet a masina közvetlenül hozzád, ha tényleg kell a gene.

Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »


A Kávé szenvedély című könyvet olvasgatva az alábbi megjegyzésen megakadt a szemem: (lehet nem pontos az idézetem, de a lényegen nem változtat)
" a kávét nem szabad hűtőben tárolni, ha mégis erre lenne szükség, akkor inkább fagyasszuk le..."
Na már most, eddig az összes kávézással foglalkozó oldalon, és egyéb helyekről pont az ellenkezőjét harsogták. Tehát kisebb csomagokra bontás, hermetikus zárás, hűtőben tárolás.
Ráadásul a könyvet Kis Zoltán szak lektorálta (már ha ez az a Kis Zoltán ibrik bajnok akire gondolok).
 
Na akkor most hol az igazság.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »



Ez tök jó lenne neked.
 
SGL Podstar 2. Inox Pod os kávégép
 [/size]
Ehhez daráló sem kell.
A kávé sosem lesz olyan, mintha egy frissen pörkölt/darált, de amiket most iszik a feleséged, több kategóriával lépne előre.
7-8 perc alatt üzemkész egy ilyen masina is.

És a pillanat, most figyelj! Egyetértek Bélával. ☺
Annyi a kiegészítés, hogy a frissen pörkölt/őrölt önmagában elég vacak lehet (sose kóstoltam, csak a főzetet ), de szvsz (pláne, ha nem akar vki elmélyülni) a jó podos eredménye jobb, mint a "tudománytalan" Brikkáé vagy karosgépé, és gyengébb, mint egy jó karos gépen, rendesen, odafigyeléssel/szöszöléssel készített, klasszikus eszpresszó.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Azt a podos gépet hogyan kell elképzelni? Látom, hogy ez olyan "párnás" kávé, de miben kell lefőzni? Tudsz adni egy linket?
Ez tök jó lenne neked. SGL Podstar 2. Inox Pod os kávégép 
Ehhez daráló sem kell.
A kávé sosem lesz olyan, mintha egy frissen pörkölt/darált, de amiket most iszik a feleséged, több kategóriával lépne előre.
7-8 perc alatt üzemkész egy ilyen masina is.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29295
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Nagyon köszönöm az ajánlásokat, és a kotyogós tippet! Nekem már ez is nagy segítség, mert egyelőre ezek a robusta, arabica, meg egyéb jelzők még nem mondanak semmit. De utána fogok olvasni, és mindenképp rendelek Tőletek. Egy kérdés még: a kibontott 125g-os csomag meddig "áll el"? Van valamilyen légmentesen zárható csomag erre a célra, vagy miben érdemes tárolni? Esetleg van lehetőség kávé kóstolásra is? Mert ha veszek 70 félét, az az életben nem fogy el.
Mi eleve olyan zacsiba csomagolunk, ami visszazárható.
150 gr szelepes-zipzáras kávés zacskó- matt fekete


Avatar
peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2010.02.03., szer. 23:24
Értékelés: 63
Tartózkodási hely: Szeged

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »


Azt a podos gépet hogyan kell elképzelni? Látom, hogy ez olyan "párnás" kávé, de miben kell lefőzni? Tudsz adni egy linket?
 
Igaz. És ha pikírt akarnék lenni - nem akarok -, akkor délután, hazafelé a munkából vigyen haza egy coffee to go pohárban valahonnan valamit, az is jobb a pornál.... De tényleg, miért nem vesz pl. egy jó podos gépet?
Nem kell reggel (se) pepecselni, és mégse előző nap őrölt kávét tesz az amúgy nem rossz (nekem is van) Brikkába. Egy jó podossal egyszerűen, gyorsan, koszmentesen készíthet reggel olyan italt, ami nincs messzebb a szabvány eszpresszótól, mint a Brikka produktuma. Ismét szigorúan szvsz.....

Avatar
peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 419
Csatlakozott: 2010.02.03., szer. 23:24
Értékelés: 63
Tartózkodási hely: Szeged

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »


Nagyon köszönöm az ajánlásokat, és a kotyogós tippet! Nekem már ez is nagy segítség, mert egyelőre ezek a robusta, arabica, meg egyéb jelzők még nem mondanak semmit. De utána fogok olvasni, és mindenképp rendelek Tőletek. Egy kérdés még: a kibontott 125g-os csomag meddig "áll el"? Van valamilyen légmentesen zárható csomag erre a célra, vagy miben érdemes tárolni? Esetleg van lehetőség kávé kóstolásra is? Mert ha veszek 70 félét, az az életben nem fogy el.
 

Vegyél neki egy Bialetti Brikka kotyogóst.
Ehhez is jó a Hario. Este ledaráljátok előre és reggel pár perc alatt tudnátok jó kávét készíteni.
http://www.kavebolt.net/webshop/kotyogo ... ozo-detail
itt tudnád megvenni.
Az Aeropress meg jó lehetne esti kávénak.
A reggeli kávéhoz egyértelműen robuszta/arabica keveréket javasolnék, ha ennyire korán kel.
Fresco Pörkölt Kávé 500 g
 
Az Aeriooresshez meg finomabbakat.
Sok típusból van 125g-os csomagolás is.
Colombia Cundinamarca Campo Hermoso Pörkölt 
El Salvador Red Bourbon Santa Adelaida Pörkölt 
El Salvador Bourbon Black Honey El Carmen Pörkölt 
Ethiopia Bale Wild Forest Pörkölt Kávé 125 g
Ethiopia Kafa Wild Forest Diri Pörkölt Kávé 125g
Ethiopia Kafa Wild Forest Kuti Pörkölt Kávé 125g
Indonesia Mandheling Koptan Gayo Pörkölt Kávé 
Kenya AA Sandalj TOP Pörkölt Kávé 125 g
Nicaragua Maragogype La Guadalupana Pörkölt Kávé     -ezzel lehet megszenvedne a kis hario. Próbálni kell.
Nicaragua SHG Catuaí Rojo Lavado Pörkölt Kávé 125g
Tanzania Tanga AA Pörkölt Kávé 125 g
Tanzania Natural Ngila Estate Pörkölt Kávé 125g
 
Még rakhattam volna be többet is.


Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”