Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
8 perce, Katoci írta:
Használd a dupla kosarat, darált kávéval épp tele legyen, ha több ment bele, egy késsel húz a fölösleget a lefolyóba. Tömöríts közepes erővel egy mozdulattal, az erőnek viszonylag kicsi a szerepe, de próbálj minden esetben hasonló erővel tömöríteni. A következőben próbálj annyi kávét darálni, amennyi szükséges, ehhez nem árt egy mérleg (de egy pl csecsemő tápszeres üveg oldalára ragasztott skála is megteszi, ha nem világos pörköléssel próbálkozol (oda kell a mérleg). Legyen friss az alapanyagod, ez az AVX kávékkal adott. Ha gyorsan jön le a kávé akkor finomíts a Darálón, ha lassan akkor durva irányba mozdulj. A lefolyási sebességet mindig a darálóval korrigáld, ne a tömörítéssel, és a mennyiség növelésével. A cél a kávébab:ital arány 1:2 - 1:3 között legyen.
IMS dupla kosár.
A kávé friss volt:
Guatemala Huehuetenango Pörkölt Kávé 1000g 05.29 a pörkölési dátum.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
6 perce, mdav88 írta:
Melegedésre karral együtt kell 10-15 perc legalább, ha több sem baj.
Kávé mennyisége a kosárban fontos, lehet hogy túl sok volt benne és megfeszült a kosárban. (alap anna kosárba 15-18gr kávé közt valahol ideális kávéfüggően)
A kávé frissessége fontos, döglött kávé elsőszámú jele, hogy nincs crema rajta.(bár itt szerintem az előbbi pont érvényes)
Túl finomra őröltél, és a pumpa éppen csak át tudta nyomni a vizet 12 bar-on.
Fénykép a kávépogácsáról főzés után sokat segítene, esetleg videó a komplett előkészítésről, őrleményfinomságról.
Hirtelenjében.
IMS kosarat használ hozzá. Tegnap írta nekem FB-on este. Mondtam neki, hogy itt többen tudnak majd neki segíteni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
9 hours ago, Henshaw said:
Kedves Fórum tagok!
A mai napon gazdagabb lettem egy Lelit Anna Espresso kávéfőzővel valamint egy Lelit Fred darálóval. Ezen kivűl egy élménnyel is, hogy nem is olyan egyszerű a finom és crema-s kávét készíteni.....
Használd a dupla kosarat, darált kávéval épp tele legyen, ha több ment bele, egy késsel húz a fölösleget a lefolyóba. Tömöríts közepes erővel egy mozdulattal, az erőnek viszonylag kicsi a szerepe, de próbálj minden esetben hasonló erővel tömöríteni. A következőben próbálj annyi kávét darálni, amennyi szükséges, ehhez nem árt egy mérleg (de egy pl csecsemő tápszeres üveg oldalára ragasztott skála is megteszi, ha nem világos pörköléssel próbálkozol (oda kell a mérleg). Legyen friss az alapanyagod, ez az AVX kávékkal adott. Ha gyorsan jön le a kávé akkor finomíts a Darálón, ha lassan akkor durva irányba mozdulj. A lefolyási sebességet mindig a darálóval korrigáld, ne a tömörítéssel, és a mennyiség növelésével. A cél a kávébab:ital arány 1:2 - 1:3 között legyen.
Kávéházi csevegő
9 órája, Henshaw írta:
Kedves Fórum tagok!
A mai napon gazdagabb lettem egy Lelit Anna Espresso kávéfőzővel valamint egy Lelit Fred darálóval. Ezen kivűl egy élménnyel is, hogy nem is olyan egyszerű a finom és crema-s kávé elkészítése. Hiába daráltam viszonylag finomra, és hiába tömörítettem szerintem nagyjából a megfelelő erővel ( ebben nem vagyok biztos) a kávé nem igazán akart össze jönni. A jelenség a következő, nagyon lassan csordogál szinte éppen csurog, crema az zéró. Elméletileg a PID 95 fokra volt állítva, igaz 5 perc melegedés után már lefőztem a kávét. Valaki tudna nagy vonalakban segíteni, hogy mivel kezdjem a hiba kijavítását ? Tudom ez nem olyan egyszerű, több tényezős a dolog, de csak egy kis mankóra volna szükségem az induláshoz, a lépéseket majd apránként csak megtanulom. Előre is köszönöm a segítséget.
Melegedésre karral együtt kell 10-15 perc legalább, ha több sem baj.
Kávé mennyisége a kosárban fontos, lehet hogy túl sok volt benne és megfeszült a kosárban. (alap anna kosárba 15-18gr kávé közt valahol ideális kávéfüggően)
A kávé frissessége fontos, döglött kávé elsőszámú jele, hogy nincs crema rajta.(bár itt szerintem az előbbi pont érvényes)
Túl finomra őröltél, és a pumpa éppen csak át tudta nyomni a vizet 12 bar-on.
Fénykép a kávépogácsáról főzés után sokat segítene, esetleg videó a komplett előkészítésről, őrleményfinomságról.
Hirtelenjében.
Kávéházi csevegő
3 perce, Henshaw írta:
Kedves Fórum tagok!
A mai napon gazdagabb lettem egy Lelit Anna Espresso kávéfőzővel valamint egy Lelit Fred darálóval. Ezen kivűl egy élménnyel is, hogy nem is olyan egyszerű a finom és crema-s kávé elkészítése. Hiába daráltam viszonylag finomra, és hiába tömörítettem szerintem nagyjából a megfelelő erővel ( ebben nem vagyok biztos) a kávé nem igazán akart össze jönni. A jelenség a következő, nagyon lassan csordogál szinte éppen csurog, crema az zéró. Elméletileg a PID 95 fokra volt állítva, igaz 5 perc melegedés után már lefőztem a kávét. Valaki tudna nagy vonalakban segíteni, hogy mivel kezdjem a hiba kijavítását ? Tudom ez nem olyan egyszerű, több tényezős a dolog, de csak egy kis mankóra volna szükségem az induláshoz, a lépéseket majd apránként csak megtanulom. Előre is köszönöm a segítséget.
Segítsetek a barátomnak!
Egyébként szerintem az 5 perc lesz a probléma. Minimum 10 perc kell, hogy a fejegység is elég meleg legyen.
Ha sikerül, utána nyugodtan leviheted a hőmérsékletet kb 92-93 fokra.
Még valami. A kart is rakd fel egyből, hogy az is meleg legyen.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Kedves Fórum tagok!
A mai napon gazdagabb lettem egy Lelit Anna Espresso kávéfőzővel valamint egy Lelit Fred darálóval. Ezen kivűl egy élménnyel is, hogy nem is olyan egyszerű a finom és crema-s kávé elkészítése. Hiába daráltam viszonylag finomra, és hiába tömörítettem szerintem nagyjából a megfelelő erővel ( ebben nem vagyok biztos) a kávé nem igazán akart össze jönni. A jelenség a következő, nagyon lassan csordogál szinte éppen csurog, crema az zéró. Elméletileg a PID 95 fokra volt állítva, igaz 5 perc melegedés után már lefőztem a kávét. Valaki tudna nagy vonalakban segíteni, hogy mivel kezdjem a hiba kijavítását ? Tudom ez nem olyan egyszerű, több tényezős a dolog, de csak egy kis mankóra volna szükségem az induláshoz, a lépéseket majd apránként csak megtanulom. Előre is köszönöm a segítséget.
Kávéházi csevegő
Domestos + alapos mosogatás.
Kávéházi csevegő
Sziasztok Lelit gép viztartályát mivel lehet szagsemlegsíteni ill. tisztítani háztartásokban elóforduló szerekre gondolok. Köszönöm
Kávéházi csevegő
A világ legjobb kávézóiból három Budapesten van.
Kávéházi csevegő
Ha egy filmben láttad miből gondolod, hogy létezik a hely és nem díszlet?
Kávéházi csevegő
17 perce, AVX írta:
Én csak a szegedi és a Shanghai-i, Hong Kong-i kávézókat ismerem, szóval passz.
Én ezekből egyet sem De hátha valaki felismeri kicsi helyről van szó
Kávéházi csevegő
4 perce, Etus írta:
Igen, valóban, de a berendezés más, itt régies. Lehet inkább bár, vagy presszó, vagy más exkluzívabb hely.
Én csak a szegedi és a Shanghai-i, Hong Kong-i kávézókat ismerem, szóval passz.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
1 órája, AVX írta:
Hasonló gépek vannak a Frei kávézókban.
Igen, valóban, de a berendezés más, itt régies. Lehet inkább bár, vagy presszó, vagy más exkluzívabb hely.
Kávéházi csevegő
2 órája, mdav88 írta:
Ez valami közös kooprodukció, vagy matrica lehet.
Elektra készít/készített ilyen gépeket. Belle Epoque a modell neve
https://www.gastroanzeigen.de/kuechente ... poque.html
Nem nem. Más a kettő, de tényleg nagyon hasonlóak. Nekem ilyen Brazilia van a múzeumban, meg Victoria Arduino
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
1 órája, Etus írta:
Köszönöm az infókat, esetleg a kávéház nem ismerős valakinek? Tulajdonképp az érdekelne hol van, a kávégép csak opcionális segítség lett volna.
Hasonló gépek vannak a Frei kávézókban.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Köszönöm az infókat, esetleg a kávéház nem ismerős valakinek? Tulajdonképp az érdekelne hol van, a kávégép csak opcionális segítség lett volna.
Kávéházi csevegő
1 órája, Etus írta:
Üdvözlök mindenkit, még új vagyok itt. Gondoltam itt biztosan tudják a megoldást a kérdésemre. Kérlek szépen segítsetek: Hol található a képen szereplő kávégép? Egy pár filmkockám van csak, 1997ből. Melyik kávéház ez? Ha jól betűztem Brasilia a gép. előre is köszönöm a segítséget. üdv Etus
Ezek a gépek csak szépek, de szinte semmire sem jók. Nálunk is van ilyen a múzeumban.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ez valami közös kooprodukció, vagy matrica lehet.
Elektra készít/készített ilyen gépeket. Belle Epoque a modell neve
https://www.gastroanzeigen.de/kuechente ... poque.html
Kávéházi csevegő
Üdvözlök mindenkit, még új vagyok itt. Gondoltam itt biztosan tudják a megoldást a kérdésemre. Kérlek szépen segítsetek: Hol található a képen szereplő kávégép? Egy pár filmkockám van csak, 1997ből. Melyik kávéház ez? Ha jól betűztem Brasilia a gép. előre is köszönöm a segítséget. üdv Etus
- Laikus96
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 126
- Csatlakozott: 2015.12.01., kedd 16:42
- Értékelés: 51
- Tartózkodási hely: Budapest
Kávéházi csevegő
On 5/8/2018 at 10:31 AM, Denonáné said:
Köszi srácok!
Valamiért az előbbi HSZ-em eltűnt, remélem nem lesz ismétlés belőle...
Szóval nagyon pepecselős főzés nem lesz, párom miatt sem. Így talán külön egy főző és egy daráló jöhet szóba, viszont a melyik még mindig nagy kérdés.
Jurákról esetleg vélemyényetek? Azok mind darálósak?
Nekünk JURA ENA3 van az irodában, napi 20-30 kávé lemegy rajta. Kb. 6-7 éve működik, egyszer volt szervízben (nem volt túl drága a javítás), és mostanában havonta egyszer kiakad a zacc kidobója, de valahogy reset-tel gyógyítható. Szerintem strapabíró, viszonylag jó kávét főz, van hozzá korrekt szervíz. Először Krups volt kb. 4-5évig (minimum), az is jó volt. Volt egy harmadik is, de az a garancia lejárta után ment a kukába (típust nem tudok).
Kávéházi csevegő
40 perce, Denonáné írta:
Köszi srácok!
Valamiért az előbbi HSZ-em eltűnt, remélem nem lesz ismétlés belőle...
Szóval nagyon pepecselős főzés nem lesz, párom miatt sem. Így talán külön egy főző és egy daráló jöhet szóba, viszont a melyik még mindig nagy kérdés.
Jurákról esetleg vélemyényetek? Azok mind darálósak?
Sajnos a fórum motor időnként leakad. Ilyenkor a korábbi frissítések vannak rátöltve. Semmi sem lett törölve.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- Denonáné
- Kezdő Fórumlakó
- Hozzászólások: 332
- Csatlakozott: 2012.12.07., pén. 08:29
- Értékelés: 24
- Tartózkodási hely: Budapest XXI.
Kávéházi csevegő
Köszi srácok!
Valamiért az előbbi HSZ-em eltűnt, remélem nem lesz ismétlés belőle...
Szóval nagyon pepecselős főzés nem lesz, párom miatt sem. Így talán külön egy főző és egy daráló jöhet szóba, viszont a melyik még mindig nagy kérdés.
Jurákról esetleg vélemyényetek? Azok mind darálósak?
Kávéházi csevegő
Aszpirin: Nem fogsz szavamon fogni, nyugodtan keresd Simit (s.simi, simi.esp nickek alatt szokott fórumozni). Visszatérve ami várható vagy nem kérdésre, anno amikor kihoztam a megbízhatósági listák elején lévő Mazdámat a szalonból, én sem gondoltam rá, hogy 60000 km-nél kerékcsapágyat kell cserélnem. Vannak gyártási hibás darabok a Gaggiáknál is, de ha hosszú időre nézed olcsóbb fenntartani mint az automatát.
- vkz
- Fórumlakó
- Hozzászólások: 627
- Csatlakozott: 2016.05.19., csüt. 19:17
- Értékelés: 253
- Tartózkodási hely: Budapest
Kávéházi csevegő
Szerintem ez nem melyik a jobb kérdés. Ha valaki nem akar foglalkozni vele, vegyen kellő körültekintéssel egy automatát. Nekem egy Saeco Classic kb 6 évet hiba nélkül teljesített, öcsém ugyanilyen gépe háromszor látott szervizt, összesen kb 60 pénzért. Ez szerencse kérdése is. Egy automata egy senseo után maga a tökély. Jelenleg csak ha nagyon kávéelvonási tüneteim vannak nyomom meg a gombot. Páromnak bonyolult a daráló karos kombináció. Ha saját magának készít kávét akkor megnyomja a gombot és kész. De ha én késztítek kávét azért elismeri hogy az jobb. A La Pavoni-val nem is ijesztgetem. Azzal én is hadilábon állok, viszont állati jól néz ki. Egy dolgot érdemes még számításba venni, mégpedig hogy a legtöbb karoshoz van E.S.E podhoz kosár. Vagyis ha nagyon nincs kedve szenvedni, akkor egy pod, és még mindig jobb kávé mint egy automata szerintem. Ha meg van idő akkor mérés >őrlés >tamperolás >csapolás >kávé megisz >takarítás. Szerintem.
- Aszpirin
- Kiemelt Moderátor
- Hozzászólások: 6833
- Csatlakozott: 2018.04.06., pén. 21:30
- Értékelés: 5998
- Tartózkodási hely: Szár
Kávéházi csevegő
7 perce, Katoci írta:
Ráadásul az esetek többségében otthon lazán javítható. Ha meg nem akarsz vele bajlódni, akkor van a fórumokon szaki aki a 27000Ft töredékéért megjavítja. Ami elromolhat az el is romlik idővel. A nagy kérdés az, hogy mennyire egyszerűen és olcsón javítható.
Ami elromolhat, az el is romlik - ez igaz, csak azt felejted el, hogy egy Gaggia Classictól - kímélő bánásmód és karbantartás mellett - nem szoktuk elvárni, hogy egy évv után elromoljon. Annak meg örülök, ha van itt olyan szaki, aki a 27ezer töredékéért megjavítja nekem, majd szabadon foglak
- Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
- Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
- Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED B7 | Dali Opticon HM szett