Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

stojesz
Isten Hozott! :)
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: stojesz »

Örülök, hogy bejött a filterpapir trükk. Nem tudom milyent tettél rá, de az aeropress filter 350db 1000 Ft körül van és mosható párszor ha akarod. Nedvesen ráteszed a szűrő tetejére, a fej meg helyrenyomja.

Igen, segített! Köszönöm! Sajnos csak nagyon régről maradt Tchibo filterpapír volt itthon, azzal próbálkoztam. Viszont szerzek be majd az általad említettből!

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

A helyzet az, hogy kávés témakörben jelenleg nem szeretnék többet áldozni gépre. Ezt a gépparkot szeretném maximum hatékonyságig fejleszteni. (Van mellette más hobbi is, ami hasonlóképp pénzigényes és ott ugyanezt a módszert igyekszem alkalmazni. A tudásnál mindig csak egy kicsivel jobb technikát alkalmazni és ahhoz felnőni, nem fényévekkel jobbat, amit nem tudok kihasználni - sem nem akarok megfizetni.)

Sikerült egyébként a masinával ma délelőtt ilyen pogácsát is alkotnom: https://www.dropbox.com/s/o4dms98iflp0c ... 1.jpg?dl=0 Tehát nem érzem a helyzetet egyáltalán vészesnek. A vízterítéssel mindenképpen dolgozni érdemes, mert ez a zuhanyszerű kilövellés a felsőszűrőn (portafilter nélkül) nem egészséges.

OPV nincs a masinában, viszont van benne egy biztonsági szelep, amivel elkezdtem játszani. Sajnos manométerem nincs, így az érzésre szükséges hagyatkoznom. Íme a belseje: https://www.dropbox.com/s/qlh671lds1e0k ... 9.jpg?dl=0

A gép vásárlására egyébként az Indexes Kávéológia fórumon kapott ajánlások és az Olaszpresszo.hu oldalon olvasott Jura Rio Vaporeről szóló cikk vitt rá és nem érzem téves döntésnek.

Örülök, hogy bejött a filterpapir trükk. Nem tudom milyent tettél rá, de az aeropress filter 350db 1000 Ft körül van és mosható párszor ha akarod. Nedvesen ráteszed a szűrő tetejére, a fej meg helyrenyomja.

stojesz

Kávéházi csevegő

A helyzet az, hogy kávés témakörben jelenleg nem szeretnék többet áldozni gépre. Ezt a gépparkot szeretném maximum hatékonyságig fejleszteni. (Van mellette más hobbi is, ami hasonlóképp pénzigényes és ott ugyanezt a módszert igyekszem alkalmazni. A tudásnál mindig csak egy kicsivel jobb technikát alkalmazni és ahhoz felnőni, nem fényévekkel jobbat, amit nem tudok kihasználni - sem nem akarok megfizetni.)

Sikerült egyébként a masinával ma délelőtt ilyen pogácsát is alkotnom: https://www.dropbox.com/s/o4dms98iflp0c ... 1.jpg?dl=0 Tehát nem érzem a helyzetet egyáltalán vészesnek. A vízterítéssel mindenképpen dolgozni érdemes, mert ez a zuhanyszerű kilövellés a felsőszűrőn (portafilter nélkül) nem egészséges.

OPV nincs a masinában, viszont van benne egy biztonsági szelep, amivel elkezdtem játszani. Sajnos manométerem nincs, így az érzésre szükséges hagyatkoznom. Íme a belseje: https://www.dropbox.com/s/qlh671lds1e0k ... 9.jpg?dl=0

A gép vásárlására egyébként az Indexes Kávéológia fórumon kapott ajánlások és az Olaszpresszo.hu oldalon olvasott Jura Rio Vaporeről szóló cikk vitt rá és nem érzem téves döntésnek.

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Szia!
Neten megnéztem a kávéfőzőt, ez a leggyengébb láncszem.  Valami komolyabb gépet vegyél használtan.  Az IMS szűrő túlzás egy ilyen géphez. Egy normális kávégép, pl a Gaggia Classic vagy Rancilio Sylvia, Lelit stb használtan véve nem katasztrofálisan drága és összehasonlíthatatlanul jobb kávét csinál.  Aztán az Imat lux lesz a gyenge láncszem. :-) Nekem is volt egy évig, aztán leváltottam.
Van különben nyomásszabályozás a Saecon?  Ha nincs (szerintem nincs), akkor 15bar körül tolja a vizet, amihez nem tudod elég finomra darálni a kávét és ezért söpri a pogácsát.

Látom körmendi vagy, gyere el hozzám egy kis kávézásra, hozd el a Malabart és megnézzük milyen. Zalaegerszeg környékén lakom, ha érdekel privátban tárgyaljuk le.
Üdv,
NL

Egy ilyen régi Via Venezia ára ~15-18 ezer Ft. Némi ráfordítással ki lehet belőle többet is hozni. 
Persze nem lesz tőle Silvia, viszont árban is egész máshogy alakul. De még ha áldoznál is rá többet, Silviát nagyon ritkán lehet kifogni használtan. Ugyanez a helyzet a régi, tuning nélküli Gaggia Classic-al. Ha találsz is egyet, az újabb típus miatt elég magasan tartják az árát.

Egy mai, fröccsöntött házas Saeco gép nyomása:

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Szia!
Neten megnéztem a kávéfőzőt, ez a leggyengébb láncszem.  Valami komolyabb gépet vegyél használtan.  Az IMS szűrő túlzás egy ilyen géphez. Egy normális kávégép, pl a Gaggia Classic vagy Rancilio Sylvia, Lelit stb használtan véve nem katasztrofálisan drága és összehasonlíthatatlanul jobb kávét csinál.  Aztán az Imat lux lesz a gyenge láncszem. :-) Nekem is volt egy évig, aztán leváltottam.
Van különben nyomásszabályozás a Saecon?  Ha nincs (szerintem nincs), akkor 15bar körül tolja a vizet, amihez nem tudod elég finomra darálni a kávét és ezért söpri a pogácsát.

Látom körmendi vagy, gyere el hozzám egy kis kávézásra, hozd el a Malabart és megnézzük milyen. Zalaegerszeg környékén lakom, ha érdekel privátban tárgyaljuk le.
Üdv,
NL

stojesz

Kávéházi csevegő

Üdv Urak,

Nem találtam alkalmasabb helyet, így itt kérdezem a véleményeteket. A héten - ideiglenesen - teljessé vált a készlet. Saeco Via Venezia kávéfőző, Imat Lux kávédaráló, Malabar kávé. Elég sokat kísérletezgettem nyomásfokozó nélkül, a kávé szépen fogyott is. Mivel a kereket már feltalálták és Ti pedig már sok kávét elkészítettetek, kíváncsian várom a segítő hozzászólásokat, hogy a lenti képek és a leírt dolgok alapján milyen tanácsotok van a továbbiakra.

A kávé Malabar, a mennyiség 16 gramm, a lefolyási idő kb. 32 mp. 6-7 másodpercnél indult meg a lefolyás, még csíkokat is látni véltem. A vége előtt aztán kicsit belassult a lefolyás.

A géppel a problémám jelenleg az, hogy a felső szűrőnél gyakorlatilag spriccel a víz. Ettől kráteresedett a pogácsa közepe. Tettem a szűrő fölé papírfilterből egy karikát, amitől a spriccelés és a kráteresedés is nagyjából megszűnt. (Ez csak időleges megoldás, szeretnék egy jó felső szűrőt venni a gépbe. Ehhez ajánlásokat köszönettel fogadok! Egyelőre az IMS-ről hallottam, mint ajánlott.)

A végeredmény a következő: https://www.dropbox.com/sh/mascp00qgee3 ... GtAoa?dl=0

Köszönöm a segítségeteket előre is!

Rozsdásbandi
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Rozsdásbandi »

Szia Béla!

A rendelés rendben megérkezett.
Köszönöm!
Külön köszönöm az ajándék kávét!!!

Ez a hozzáállás szuper!

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Sziasztok!

Szeretném újra használni a kisebb kávéfőzőm, de az alá csak alacsonyabb csészét tudok tenni. 
Ami lényeges lenne:
- legfeljebb 5-5,5 cm magas legyen
- ~90ml-es
- vastag falú, de a peremén elvékonyodó
- és lehetőség szerint felirat-, márkajelzés nélküli

Valami ilyesmit keresek, csak picit kisebb űrtartalmút (doppio csészét):
http://www.dsfshop.hu/eszpresszo-csesze ... reme-.html

Tudnátok ehhez hasonlót ajánlani?

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Mikor mentünk horvátországba, ugyanez történt, pedig kisebb a nyomáskülönbség. A hegyek közt egyszer csak elkezdett terjengeni a frissen pörkölt kávé illata. Jól esett hajnal négykor

Whittard kávét nem mertem venni, pedig a feleségem kedvenc zöld teája miatt gyakran be kell mennem, ha Londonban járok. Majd írd meg milyen lett, lehet kipróbálom legközelebb ha beválik neked.

Valójában ez a kávé nem kóstolás miatt került hozzám, hanem mert benne vagyunk egy olyan nemzetközi projektbe ami élelmiszer minősítésről szól, és mint partner itt jött képbe a Whittard. Szóval ez inkább munkakávé, de persze ha mégis valami komoly felismerés lesz belőle mindenképp jelzek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Azt a képet találtam a neten. Kipróbálásra vettem, megnézem, hogy van-e 5 literes.
Szerintem vegyél egy víztisztítót.,

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

5 literes van a képen. Olyan nem volt?
Azt a képet találtam a neten. Kipróbálásra vettem, megnézem, hogy van-e 5 literes.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Azt hiszem 180Ft a 2 literes.
5 literes van a képen. Olyan nem volt?

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kávéházi csevegő

Mennyi? Én a Nordát 132ft/2l áron vettem.
Azt hiszem 180Ft a 2 literes.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Vettem ilyen vizet. Kipróbálom, milyen.
Mennyi? Én a Nordát 132ft/2l áron vettem.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kávéházi csevegő

Vettem ilyen vizet. Kipróbálom, milyen.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Igazi vákum csomagolás, lányom ma hozott Londonból néhány kávét, egyik szelepes zacsit megkapta a légnyomás:

Vacum.jpg

Szóval ilyesmi a helyes tárolás alapja .

Mikor mentünk horvátországba, ugyanez történt, pedig kisebb a nyomáskülönbség. A hegyek közt egyszer csak elkezdett terjengeni a frissen pörkölt kávé illata. Jól esett hajnal négykor

Whittard kávét nem mertem venni, pedig a feleségem kedvenc zöld teája miatt gyakran be kell mennem, ha Londonban járok. Majd írd meg milyen lett, lehet kipróbálom legközelebb ha beválik neked.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Igazi vákum csomagolás, lányom ma hozott Londonból néhány kávét, egyik szelepes zacsit megkapta a légnyomás:

Szóval ilyesmi a helyes tárolás alapja .

5381
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: 5381 »

"Ez olyan, mint a különleges ízvilágú kávé? Tényleg, létezik még egyáltalán olyan, ami nem különleges ízvilágú?" Peter Griffin 
https://www.instagram.com/ibrewcoffee/
http://www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/ ... anyos.html

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Persze ha már vett Szegedről egy Lelitet én sem értem friss kávét miért nem vásárolt mellé, a posta sem lett volna több vele úgy....

Lehet a srác még a Paljoc féle Nettó árakat ismerte, mert úgy néz ki mégis tőlünk fog kávét rendelni.
Nincs azzal baj, ha valaki mástól vesz, csak szeretem tudni az okát, hogy miért.

Nem hinném, hogy a 80 féle kávé választékunkból valaki nem talál magának megfelelőt, ha árban sem több, mint máshol.
Ahogy az árakat összehasonlítottam, egyik sem volt több nálunk.
A pörkölés minőségére, meg a csomagolásra sem sok panasz volt eddig.

A mi faladatunk az, hogy versenyképesek tudjunk lenni.
Folyamatosan figyeljük a konkurrens cégek árait és kínálatát.
A verseny mindenkinek jót tesz.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Ez most kicsit olyan volt, mintha vettél volna egy Coca-Cola automatát, és közölnéd velük, hogy kösz szépen, rendesek voltatok. Megyek is a Pepsihez gyorsan, ki ne fogyjon belőle az üdítő. (vagy fordítva, kinek hogy tetszik)
Ez szerintem elég erős hasonlat volt

Rá van írva a Lelit dobozára, hogy csak X vagy Y kávéval "etethető" ? 
Nem hiszem.
A felhasználó azt, és onnan vesz amihez kedve van.     ...szerintem

Persze ha már vett Szegedről egy Lelitet én sem értem friss kávét miért nem vásárolt mellé, a posta sem lett volna több vele úgy....

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sajnos Gergő elköltözik pestre, így találnom kell valakit helyette.

Olyan valakit keresek, aki kávék és a hifi terén is valamennyire jártas.
Fiatal ambíciózus srác jelentkezését várom.

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »

Úgy látszik nem úszom meg a barkácsolást. Majd összeházasítok egy borotvapamacsot fogkefével :-) Nem is a felső szűrő tisztítása a gond - azt könnyű elérni, hanem a kartömítő szilikon gyűrű cirógatása...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Amerikából egy ilyet küldtek egyszer, nagyon sokáig bírta (sőt még megvan). Jobban leszedi a kávé-"maradványokat" és tartósabb is. Finnországban olyan 3.000 Ft körül mentek, nem tudom itthon kapható-e.

A kis apróság - ezzel szemben - meg rendszeresen leforrázza a kezem, mivel a nyelén elvezeti a vizet. És persze az olcsóbbaknak 10 használat után össze-vissza állnak a sörtéi.

Én egy kerek mosogató kefét használok.
Az tökéletesen bevált. A felsőszűrőt szoktam vele takarítani.

Ilyen nekem is van, amit belinkeltél.
Ez jobb, mint az a másik.

BURN28
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 53

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: BURN28 »

Ez nagyon rossz minőségű.
Ilyet nem akarok tartani.

Amerikából egy ilyet küldtek egyszer, nagyon sokáig bírta (sőt még megvan). Jobban leszedi a kávé-"maradványokat" és tartósabb is. Finnországban olyan 3.000 Ft körül mentek, nem tudom itthon kapható-e.

A kis apróság - ezzel szemben - meg rendszeresen leforrázza a kezem, mivel a nyelén elvezeti a vizet. És persze az olcsóbbaknak 10 használat után össze-vissza állnak a sörtéi.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Csupán ilyen apróságra gondoltam:
Ez nagyon rossz minőségű.
Ilyet nem akarok tartani.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”