Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

5381
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: 5381 »

Nálam elindult a 2 hetes szabadság. Azt hiszem felkészültem rá

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

A FB-on olvastam erről a darálóról.    

https://www.coffeeness.de/zassenhaus-kingston-test/

Csak én nem találom vagy még nem lehet rendelni ?

Ha igaz, akkor holnap érkezik.

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

A FB-on olvastam erről a darálóról.    

https://www.coffeeness.de/zassenhaus-kingston-test/

Csak én nem találom vagy még nem lehet rendelni ?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Kár érte, még csak alig jött bele
A végét szerintem nem olvastad, de nem vesztettél vele semmit.
Én nem akarok itt ilyen jellegű fórumot. Inkább legyünk kevesebben, de ne basztassuk egymást.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Már csak volt.
Az ilyeneknek nincs itt helye. Egyszerűen nem érek rá hülyeségeken vitatkozni.
Nulla a személyeskedés a fórumon.
Elsőnek téged szemelt ki magának, majd engem. Tényleg öreg vagyok már ehhez.
Van sok más fórum még ezen kívül. A PH úgyis az a hely, ahol fele beírás rólunk szól, de mint tudjuk, a negatív reklám is reklám.
Hál istennek azon drukkereknek sem jött be, akik bőszen írogatták, hogy az AVX-nek semmi keresnivalója sincs a MM-ban. 
1 hónap alatt lenyomtunk mindenkit és az a jó az egészben, hogy nem is az olcsóbbak fogynak a legjobban. 
A múlt héten 8 kiló yirgát rendeltek. A legolcsóbbik GM-ból csak 250g-ost kértek most. A Brazil Santos, Gold és a Bronze fogy a legjobban, de a Maragogype is nagyon jól fogyott és a Kimel is. 

Kár érte, még csak alig jött bele

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Attól tartok simán csak troll. 
Már csak volt.
Az ilyeneknek nincs itt helye. Egyszerűen nem érek rá hülyeségeken vitatkozni.
Nulla a személyeskedés a fórumon.
Elsőnek téged szemelt ki magának, majd engem. Tényleg öreg vagyok már ehhez.
Van sok más fórum még ezen kívül. A PH úgyis az a hely, ahol fele beírás rólunk szól, de mint tudjuk, a negatív reklám is reklám.
Hál istennek azon drukkereknek sem jött be, akik bőszen írogatták, hogy az AVX-nek semmi keresnivalója sincs a MM-ban. 
1 hónap alatt lenyomtunk mindenkit és az a jó az egészben, hogy nem is az olcsóbbak fogynak a legjobban. 
A múlt héten 8 kiló yirgát rendeltek. A legolcsóbbik GM-ból csak 250g-ost kértek most. A Brazil Santos, Gold és a Bronze fogy a legjobban, de a Maragogype is nagyon jól fogyott és a Kimel is. 

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Ez egy érdekes felvetés, amiről el is lehetne értelmesen beszélgetni, ha kicsit lágyabb stílusban bonyolítanád. Mert kétségtelen, ha már szűrőket hasonlítgatunk ízbéli produkciójukat vizsgálva, miért ne lehetne ebbe a sorba egy nyomásfokozós szűrőt is iktatni? Persze megadva a módját, tehát ugyanazzal a jó minőségű, friss és frissen darált kávéval, amivel a többi szűrőt. Itt ugyan egy pumpás gép a fix 9 baros nyomásával nem tudom, mit művelne, de ha egy La Marzocco Shot Brewert használnánk, valószínű, hogy hosszas kisérletezéssel, az összes kávékészítési paraméter finom változtatgatásával ki tudnánk erre a szűrőre is hozni egy optimumot. Tehát szabad a pálya, neki kell gyűrkőzni. Ezért mindenképpen okoskodás, amit most leírok, de az a gyanúm, a normál szűrő azért jobban teljesítene. Mert ha már a pogácsán belüli fizikai folyamatokat nézzük, felveted a nyomáseloszlást. De legalább ugyanekkora, ha nem nagyobb súllyal nézni kell az áramlási viszonyokat is. Nem véletlen, hogy népszerű a home baristáknál a nyitott szűrőtartó. Itt ugyanis jól látszik, hogy optimális esetben milyen egyenletesen, a kávépogácsa szinte teljes keresztmetszetén áramlik a folyadék, és gyűlik össze egy sugárba a szűrőn kívül. Ha én lezárom a szűrő alját, és az áramlást csak egy apró lukon engedem középen, vajon mi történik a pogácsán belül? Szerintem nagyjából az, amit a normál esetben a rossz kávéegyengetésnél csatornásodásnak hívunk, vagyis hogy a folyadék nagy része egy kis kersztmetszeten nyomul, ezt a részt túlkivonatolva, a többit pedig alulkivonatolva. Tehát nekem az a gyanúm, hogy a nyomásfokozó szűrő ugyan tud csinálni a spricceléssel egy cremának látszó habot a kávé tetejére, de nagy valószínűséggel a folyadék áramlási viszonyoknak ezzel az erős korlátozásával a kivonatolás igazán optimális nem lehet.
Attól tartok simán csak troll. Az ilyen "berúgom az ajtót kezdjük el" jellegű kommentelők nálam max 1 esélyt kapnak, aztán "ignore on". Érdemes lenne elolvasni az Index kávéológián mit művelt a srác a szarvasival. Őt sem lehetett meggyőzni arról, hogy amit ő jónak gondol, az nem az.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Kávékultúra, Kávézók, Kávépörkölés-3305         Ez is sántít, mert ezt az altopikot, ami ezévben lett nyitva  Filteres kávé készités, eszközök 2622-en nézték meg.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Az enyém biztosan nem mérvadó, mert a gyártóknál a sajátoméban évközben töröltem több topikot is.
Egyébként jó a statisztika, nagyjából én is így sejteném a nézettségeket...

A Limar-é pontosan stimmel, de a kávés rész nem OK.
Összeadtam csak a mi részünket:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... Dt%C5%91k/
537618 megtekintés.

Van pár kisebb topik, amiket ez évben nyitottam. Ott van 5175 megtekintés.

Jó lenne rájönni, hogy tényleg mennyien olvassák a kávés topikokat, mert ez így tuti torz képet ad.

A szemeskávé tesztelést is sokkal többen olvassák.
Pl: 
Kávé teszteredmények
 Ezt a topikot 1 éve nyitottam.
8.896 Megtekintés, közben meg az összes topikra írt 3200-at.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Valami gáz lehet ezzel a statisztikával...

Az enyém biztosan nem mérvadó, mert a gyártóknál a sajátoméban évközben töröltem több topikot is.
Egyébként jó a statisztika, nagyjából én is így sejteném a nézettségeket...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Valami gáz lehet ezzel a statisztikával, mert a mi topikjainkat sokkal többen olvasták. Lelit termékek 
Csak ezt az egyet 2 és fél év alatt: 
93.998 Megtekintés

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Csináltam egy kis statisztikát, hogy mennyire népszerűek a kávés topikok a hifishez képest

Kezd a kávés rész is feljönni szépen:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Örömmel jelentem be, hogy nem lett igazuk, akik azt írták, hogy ezzel a megjelenéssel nem fogunk eladni kávékat a MM-ban.
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/k ... offset=300
"szerk: by the way ez az avx dizájn nagyon kilencvenes évek vfx stílus. a kávéhoz én egy új brandet csinálnék mert ez így nem rúg labdába. "
"Nem ismerem az AVX kavekat, de mediamarktban biztos nem vennek kavet, plane ilyen designnal. Egyertelmuen az atlagot celozza meg az AVX ez alapjan. Ez igy ugyanolyan nekem, mint a coop polcan valami szemes tchibo."

Szolgálati közlemény:
A szegedi MM-ban 1 hónap alatt az AVX kávék piacvezetőkké váltak. 
Köszünjük a vásárlóknak.
Jövő szombaton újra ráerősítünk.

Kávét készítünk és tejhabra printelünk.
Előre is köszönet a csapatnak.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hifis »

No. Valaki el tudná magyarázni egyébként, hogy mi a bánata a nyomásfokozó karral? ...már úgy értem: fizikailag hitelesen. 
Ez egy érdekes felvetés, amiről el is lehetne értelmesen beszélgetni, ha kicsit lágyabb stílusban bonyolítanád. Mert kétségtelen, ha már szűrőket hasonlítgatunk ízbéli produkciójukat vizsgálva, miért ne lehetne ebbe a sorba egy nyomásfokozós szűrőt is iktatni? Persze megadva a módját, tehát ugyanazzal a jó minőségű, friss és frissen darált kávéval, amivel a többi szűrőt. Itt ugyan egy pumpás gép a fix 9 baros nyomásával nem tudom, mit művelne, de ha egy La Marzocco Shot Brewert használnánk, valószínű, hogy hosszas kisérletezéssel, az összes kávékészítési paraméter finom változtatgatásával ki tudnánk erre a szűrőre is hozni egy optimumot. Tehát szabad a pálya, neki kell gyűrkőzni. Ezért mindenképpen okoskodás, amit most leírok, de az a gyanúm, a normál szűrő azért jobban teljesítene. Mert ha már a pogácsán belüli fizikai folyamatokat nézzük, felveted a nyomáseloszlást. De legalább ugyanekkora, ha nem nagyobb súllyal nézni kell az áramlási viszonyokat is. Nem véletlen, hogy népszerű a home baristáknál a nyitott szűrőtartó. Itt ugyanis jól látszik, hogy optimális esetben milyen egyenletesen, a kávépogácsa szinte teljes keresztmetszetén áramlik a folyadék, és gyűlik össze egy sugárba a szűrőn kívül. Ha én lezárom a szűrő alját, és az áramlást csak egy apró lukon engedem középen, vajon mi történik a pogácsán belül? Szerintem nagyjából az, amit a normál esetben a rossz kávéegyengetésnél csatornásodásnak hívunk, vagyis hogy a folyadék nagy része egy kis kersztmetszeten nyomul, ezt a részt túlkivonatolva, a többit pedig alulkivonatolva. Tehát nekem az a gyanúm, hogy a nyomásfokozó szűrő ugyan tud csinálni a spricceléssel egy cremának látszó habot a kávé tetejére, de nagy valószínűséggel a folyadék áramlási viszonyoknak ezzel az erős korlátozásával a kivonatolás igazán optimális nem lehet.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

No. Valaki el tudná magyarázni egyébként, hogy mi a bánata a nyomásfokozó karral? ...már úgy értem: fizikailag hitelesen. Ha ugyanis a baristák aranyszabálya szerint 9-15 bar nyomáson jön le a legjobban a kávé, akkor azt bizony úgy lehet elérni, hogy lazán tartod a kávéőrleményt, és megoldod, hogy valami ezen két érték között tartsa a nyomást, noch dazu úgy, hogy a hőmérséklet is a kívánt tartományban maradjon. Ha a magas nyomás "megtartását" a kávépogácsával oldjuk meg, akkor a felső rétegekben magas lesz, a pogácsa alsó rétegeiben pedig konkréten alig magasabb, mint a normál légköri nyomás. Hát, ilyen a Természet.
Persze, lehet, hogy a legfinomabb kávé úgy készül, hogy fölül 9 bar, középen kb. 4, alul kb. 1.05 - ezt én nem vagyok kompetens általánosan kimondani, de ha ilyesmi a mindenható igazság, akkor a mágikus 9 bar-t bizony ki kell hajítani a nyavajába, és meg kell határozni a kévápogácsa ideális magasságát is, különben még a tetején túl nagy lesz a nyomás, az alján meg -persze- de facto légköri.
Szóval: én nem mondom, hogy jobb- rosszabb bármelyik megoldás, de -gondolom-, aki nagyon határozottan harsog, tudja, hát el is magyarázhatná, mert bizony erősen érdekel.
Köszönettel,
Q.

Az a bánatunk vele, hogy szar a vele készült kávé. Semmi más, és ez tapasztalati tény, biztosan van mögötte elmélet is, de kit érdekel, segíteni nem fog. A pogácsa magasságában igazad van, ezért is van az, hogy más az ízkaraktere az egyes szűrőknek. Viszont széles kávépogácsa magassági spektrumban finom tud lenni a kávé (minél vastagabb a pogácsa, annál "lekvárszerűbb" a kávé), nyomásfokozóval meg sehogyan sem.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

OFFTOPIC, de ez a nyomásfokozós kar nálam kiverte a biztosítékot... a fröccsöntő álma... Saeco Poemia... No comment!

Félre ne érts, mert nem Téged & nem is a gépedet akarom fikázni a Despid-es karral (ha jól értettem azt is megvetted hozzá) ez nagyon fasza kis gép lehet (bár pár fotó biztosan segítene).

Ez inkább a Pavoninak kritika & az egész Dempid modell létezését sem értem?!?!

Aki PID-el & manométerrel szerelt gépet vesz az nem akar bolti darált kávéból mű crema-t szürcsölni, aki meg igen, annak ott az említett Poemia 5öd áron... (a kar szerintem simán ugyanaz)

Tényleg nagyon kiváncsi lennék az értékesítési statisztikákra a modellt illetően....

No. Valaki el tudná magyarázni egyébként, hogy mi a bánata a nyomásfokozó karral? ...már úgy értem: fizikailag hitelesen. Ha ugyanis a baristák aranyszabálya szerint 9-15 bar nyomáson jön le a legjobban a kávé, akkor azt bizony úgy lehet elérni, hogy lazán tartod a kávéőrleményt, és megoldod, hogy valami ezen két érték között tartsa a nyomást, noch dazu úgy, hogy a hőmérséklet is a kívánt tartományban maradjon. Ha a magas nyomás "megtartását" a kávépogácsával oldjuk meg, akkor a felső rétegekben magas lesz, a pogácsa alsó rétegeiben pedig konkréten alig magasabb, mint a normál légköri nyomás. Hát, ilyen a Természet.
Persze, lehet, hogy a legfinomabb kávé úgy készül, hogy fölül 9 bar, középen kb. 4, alul kb. 1.05 - ezt én nem vagyok kompetens általánosan kimondani, de ha ilyesmi a mindenható igazság, akkor a mágikus 9 bar-t bizony ki kell hajítani a nyavajába, és meg kell határozni a kévápogácsa ideális magasságát is, különben még a tetején túl nagy lesz a nyomás, az alján meg -persze- de facto légköri.
Szóval: én nem mondom, hogy jobb- rosszabb bármelyik megoldás, de -gondolom-, aki nagyon határozottan harsog, tudja, hát el is magyarázhatná, mert bizony erősen érdekel.
Köszönettel,
Q.

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Állítólag a Verseny utca - Bérkert utca sarkán van. De majd utánajárok, hogy tényleg így van-e, és hogy otthoni kávéfőzőkhöz is tudnak-e készíteni fűtőbetétet. 

Ez jó hír, ha igaz, de nem hallottam róla.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok! Az egyik rézkazános kávéfőzőmben behalt a fixen bekötött fűtőbetét. Állítólag itt Szegeden, valahol a Verseny utcában készítenek egyedi fűtőbetéteket. Erről van esetleg valakinek infója?
Ez jó hír, ha igaz, de nem hallottam róla.

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Sziasztok! Az egyik rézkazános kávéfőzőmben behalt a fixen bekötött fűtőbetét. Állítólag itt Szegeden, valahol a Verseny utcában készítenek egyedi fűtőbetéteket. Erről van esetleg valakinek infója?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Mondjuk az Aliexpressről csak fenntartással vennék
Pont erről beszélek én is.
Ettől függetlenül ki lehet fogni nagyon jó dolgokat, szóval nem rémhírkeltés akart lenni, csak sajnos sokan finoman fogalmazva sincsenek szakmailag a topon. Lásd a volt kávétesztelő hónapokig győzködött mindenkit, hogy nyugodtan vegyék a földeletlen konnektorokat.

kovesjanos1
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: kovesjanos1 »

Még pár észrevétel, amit talán kevesen tudnak.
Az Aliexpres-en rengeteg gyagyi termék is megtalálható, de 90%-ával semmi gond.

Most fogok rendelni tamperekből, tejkiöntőkből nagy mennyiségben.
A mieinknek mindnek lesz bevizsgálása.
FDA szabványnak mindegyik megfelel, ugyanis S/S 304-es anyagból van. Az olcsóbb kínai típusok pedig S/S 201-esből, ami jóval hamarabb rozsdásodik és nem alkalmas élelmiszerhez.

Most adták fel végra a kávés poharainkat.
hazánkban van minimum 100 papírpohár importőr, de meg tudnám számolni az egy kezemen, hogy hánynak van olyan pohara, ami be is van vizsgáltatva.
A Hutamaki a legnagyobb és 100%-ban megfelel a minősége is. A mienk lesz a következő ilyen.
A kávés zacskóink szintén be vannak vizsgáltatva.
Mondjuk az Aliexpressről csak fenntartással vennék

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Még pár észrevétel, amit talán kevesen tudnak.
Az Aliexpres-en rengeteg gyagyi termék is megtalálható, de 90%-ával semmi gond.

Most fogok rendelni tamperekből, tejkiöntőkből nagy mennyiségben.
A mieinknek mindnek lesz bevizsgálása.
FDA szabványnak mindegyik megfelel, ugyanis S/S 304-es anyagból van. Az olcsóbb kínai típusok pedig S/S 201-esből, ami jóval hamarabb rozsdásodik és nem alkalmas élelmiszerhez.

Most adták fel végra a kávés poharainkat.
hazánkban van minimum 100 papírpohár importőr, de meg tudnám számolni az egy kezemen, hogy hánynak van olyan pohara, ami be is van vizsgáltatva.
A Hutamaki a legnagyobb és 100%-ban megfelel a minősége is. A mienk lesz a következő ilyen.
A kávés zacskóink szintén be vannak vizsgáltatva.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Jók ezek a fórumokat átívelő beszélgetések. 
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/friss.html
Barista mérlegről.
20%-kal olcsóbban is megvehettem volna a mérleget CE nélkül és más elektronikával.

Ráadásul ügyesen le is hagyják a tartozékokat a netes helyeken.
Eközül választhattam:
 with transparant bowl &with rubber mat.  
 without transparant bowl but with rubber mat; 
 without transparant bowl and without rubber mat

A mienk a teljes felszereléssel jön. Van hozzá egy műanyag mérő tál is.

Még pár apróság:
1.Our this model coffee scales: use High precision sensor systerm. The load cell is made of alloy-Aluminum materials. We use imported strain guage chip. with

Temperature compensation, zero correction, overload testings.  Low price kitchen scale: use low cost ,civil using common model, the materials mainly zinc,
1. Az ő kávé mérlegük nagy pontosságú szenzorral van felszerelve, alumínium ötvözetből készült és importált chipet használnak a mérőműszerhez. Hőmérséklet kompenzációs, túlfeszültség védelemmel ellátott eszköz. Az alacsonyabb árú konyhai mérleg főleg cinkből, acélból, vasból stb készül, néhányan használt alumíniumból készítik, ami nem annyira tartós és kevésbé pontos.

steel,iron and so on. some use second hand aluminum,which is not so long lasting and the accuracy is not so high.
2. Our coffee scale: The PCB board is 100% fiber board, which is with the function of waterproof, even heavy loading and different environments

don't effect the weighing systerm. While the common cheap kitchen scale: the PCB board is paper board, it is easy to be short circuit and poor function. 
2. A nyomtatott áramköri panel 100%-os rostlap, ami azt jelenti, hogy vízálló, és még a nagy terhelés, vagy szélsőséges környezeti hatások sem befolyásolják a mérő rendszert. Az olcsó konyhai mérleg ezzel szemben papír NYÁK-kal felszerelt, kevésbé jól funkcionáló termék, ami könnyen zárlatos lehet.

3. Our coffee scale use IC chip imported from TAIWAN, with the function of high temperature resistant and vibration for long lasting time.  
Other common cheaper scale use Chinese low cost IC. The defective rate of IC is high. with short lifespan ;the capacity is smaller. 

As a result, the programming is slow and easily goes dead.
3. Ők Taiwanból importált IC chipet használnak a kávé mérleghez, ami hosszú ideig ellenáll a magas hőnek és rázkódásnak.
 Más gyárak olcsó kínai IC chipet használnak a mérlegekbe, aminek magas a meghibásodási aránya, rövid élettartamú és a teljesítménye is rosszabb. Ennek eredményeképp a programozása lassú és könnyen tönkremegy az eszköz.

4.Our hostweigh coffee scale is use Nonslip silicone carpet, which conforms to the newest LFGB; The carpet can be useful for skid resistance and heat 

exposure protection. Some cheaper digital scales won't match this carpet or use some Not environmental protection materials. and you can smell  mephitic.
Ők csúszásmentes szilikon talpat használnak, ami megfelel a legújabb LFGB szabványnak és túlmelegedés ellen védett. Más gyárak nem környezetkímélő anyagot használnak, aminek az illata is kellemetlen.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Az addig ok, hogy egy régi Faema nem a szakma csúcsa, de kellő hozzáértéssel hozható egy jó színvonal.
Az az én meglátásom, hogy ez jórészt technikai sport, de kell hozzá megfelelő elhivatottság és lélek is. (aka nem minden a gépen múlik)

Sajnos ez nem ilyen egyszerű.
Pontosan baromi nehéz belőni a hőmérsékletet vele.
Ismerem ezt a masinát. Van kettő is a bemutatóban. Eljárt felette az idő.
Nem véletlenül nem használjuk semmire. Az ECM-et visszük a rendezvényekre.

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Az addig ok, hogy egy régi Faema nem a szakma csúcsa, de kellő hozzáértéssel hozható egy jó színvonal.
Az az én meglátásom, hogy ez jórészt technikai sport, de kell hozzá megfelelő elhivatottság és lélek is. (aka nem minden a gépen múlik)

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”