Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Ha Colonna rendelésbe szeretne betársulni valaki privátban jelezze. Átvenni Zuglóban személyesen lehet, vagy posta.
Kávéházi csevegő
Ebből is látszik, régen többet kaptál a pénzedért.
Mindenesetre a hamu biztosan nagyon kell bele, mint ahogy a kakaóba a nyálka.
Pörkölték, talán ezért lehetett benne hamu. Nagymamám nem ivott kávét, cikóriából főzőtt valami fekete löttyöt. 10-12 korongból összeálló rúdban lehetett kapni.
Kávéházi csevegő
Cikória tartalmas lehet 100 részben több mint 100% anyag van .
Ahogy én nézem, kijön ott a 100%, csak az alsó sorban az összetevők közül a vízben oldható anyag% van külön feltűntetve.
Kávéházi csevegő
Cikória tartalmas lehet 100 részben több mint 100% anyag van .
Ebből is látszik, régen többet kaptál a pénzedért.
Mindenesetre a hamu biztosan nagyon kell bele, mint ahogy a kakaóba a nyálka.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
A tények makacs dolgok.
Tápszerek, II. Borok élvezeti czikkek eredeti, magyar nyelvű, egyszín nyomat 1892-ből
Cikória tartalmas lehet 100 részben több mint 100% anyag van .
Kávéházi csevegő
A tények makacs dolgok.
Tápszerek, II. Borok élvezeti czikkek eredeti, magyar nyelvű, egyszín nyomat 1892-ből
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Hétköznap délelőtt ottvannak a kollégák, de nem mindig.
Anett telefonszáma: 70-4556537
köszi a gyors infót
Kávéházi csevegő
Hello
A bemutató termet milyen időpontokban lehet látogatni? Van nyitvatartási idő? Itt nyaralunk Makón és már egyúttal meglátogatnánk azt is
Hétköznap délelőtt ottvannak a kollégák, de nem mindig.
Anett telefonszáma: 70-4556537
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Hello
A bemutató termet milyen időpontokban lehet látogatni? Van nyitvatartási idő? Itt nyaralunk Makón és már egyúttal meglátogatnánk azt is
Kávéházi csevegő
Már látom, hogy a Frey Café is egy régi családi cég.
1923 Cosl Frey Meinl Kaffee Coffee Cup Saucer Lithograph Mini Poster Art Austria
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
3 Bialetti kávéfőzőm van, a Brikka2 olasz -abban rohad aza lu a legjobban, a Brikka4 román, az feleannyira, a Mukka szintén olasz, az belül is porszórt (!), az a legrosszabb, még gombásodásra is hajlamos, ha nem felfordítva szárítom, pedig azt csak egyszer használjuk naponta -reggel. Mindegyik kávéfőzőt szét szoktam szedni pár perccel lefőzés után, és elmosogatom manuálisan.
Nagyon várom az (úgy tűnik) apró részletekre is ügyelő AVX kotyogóst...
Van saválló szűrőm is a Brikka2-höz, de nagyobb lyukak vannak rajta, mint az alu verzión, tehát másképp kell darálni. Sajnos az alu szűrővel valamivel finomabb a kávé... de ezt a lyukak méretének tulajdonítom.
Köszi az infókat.
Tényleg komolyan át kell gondolnunk minden variációt.
A gyártó hozza hamarosan a mintákat.
Ami biztos, hogy hamarosan lesz IMS felsőszürő ezekhez.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- fülelek
- V.I.P.
- Hozzászólások: 7158
- Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
- Értékelés: 5149
- Tartózkodási hely: Csobánka
Kávéházi csevegő
3 Bialetti kávéfőzőm van, a Brikka2 olasz -abban rohad aza lu a legjobban, a Brikka4 román, az feleannyira, a Mukka szintén olasz, az belül is porszórt (!), az a legrosszabb, még gombásodásra is hajlamos, ha nem felfordítva szárítom, pedig azt csak egyszer használjuk naponta -reggel. Mindegyik kávéfőzőt szét szoktam szedni pár perccel lefőzés után, és elmosogatom manuálisan.
Nagyon várom az (úgy tűnik) apró részletekre is ügyelő AVX kotyogóst...
Van saválló szűrőm is a Brikka2-höz, de nagyobb lyukak vannak rajta, mint az alu verzión, tehát másképp kell darálni. Sajnos az alu szűrővel valamivel finomabb a kávé... de ezt a lyukak méretének tulajdonítom.
Kávéházi csevegő
Nem vitázni szeretnék, hiszen jól ismerjük egymás álláspontját, de a számok makacs dolgok, és szerintük egy 60ml-es kotyogós kávéban ugyanannyi az alu mint egy 30g-os gaggiás dupla presszóban. A bevonat lehet jó ötlet, bár abból meg szintén nem tudni mi oldódik ki. A tisztítás alatt meg tök mindegy mi oldódik, azt kiöblíted a vízkőme tesítés után.
Szerintem nagyon jó, hogy beszélünk erről.
A bevonatok között is vannak különbségek.
Arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a kotyogókból.
Az biztos, hogy saválló szűrők lesznek benne, ezzel már előrébb vagyunk a Brikkához képest.
Kb 2 héten belül jön hozzánk a legnagyobb kínai kotyogós gyártó. Mindent szeretnék velük átbeszélni szegeden.
Ők gyártják a Bialetti számára az Allegra kávéfőzőket.
Vissza az ALU kazános gépekhez, én másról beszélek, mint te.
A kazán belsejét szétmaró citromsavazás miatt a legnagyobb a gond. Ha normálisan tisztítják, akkor szerintem is hasonló lehet a kotyogóshoz képset az ALU kioldódás.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Mint írtam, engem a legjobban a szétmaratott kazánbelsők zavartak eddig is a legjobban.
Elég sok brutál elrettentő képet láttam. Ha visszaemlékszel sokan csak legyintettek erre.
A kotyogósnál mi nem véletlenül akarjuk bevonni egy külön réteggel a kotyogós belsejét, de szerintem a kotyogósoktól sokkal veszélyesebbek az ALU bojleres gépek. A víz jóval tovább van ezekben, meg a tisztítás miatt is sok alumíniumot megisznak.
Nem vitázni szeretnék, hiszen jól ismerjük egymás álláspontját, de a számok makacs dolgok, és szerintük egy 60ml-es kotyogós kávéban ugyanannyi az alu mint egy 30g-os gaggiás dupla presszóban. A bevonat lehet jó ötlet, bár abból meg szintén nem tudni mi oldódik ki. A tisztítás alatt meg tök mindegy mi oldódik, azt kiöblíted a vízkőme tesítés után.
Kávéházi csevegő
Ami meglepő, hogy a nagyobb térfogat miatt egy alumínium kotyogósban lefőzött kávéval ugyanazt az alumínium menbyiséget iszod meg. Mondhatni alumínium bevitel szempontjából fej-fej mellett van a két módszer.
Mint írtam, engem a legjobban a szétmaratott kazánbelsők zavartak eddig is a legjobban.
Elég sok brutál elrettentő képet láttam. Ha visszaemlékszel sokan csak legyintettek erre.
A kotyogósnál mi nem véletlenül akarjuk bevonni egy külön réteggel a kotyogós belsejét, de szerintem a kotyogósoktól sokkal veszélyesebbek az ALU bojleres gépek. A víz jóval tovább van ezekben, meg a tisztítás miatt is sok alumíniumot megisznak.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Amint olvasom a másik fórumot, mégis nekem lett igazam az ALU parával kapcsolatban.
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/h ... 59104.html
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... mM3fH6D4O8
"A csapvíz alumínium tartalma 5µg/ L , azaz 5 mikrogramm / liter. Ez jóval alatta van a határértéknek, ami 200 µg / liter.
A kotyogósból vett vízminta alumínium tartalma 524µg / liter.
A Gaggia Babyből vett vízminta alumínium tartalma 942 µg / liter , réz tartalma 0,273 mg / liter."
Ráadásul ha rosszul takarítják az ALU kazános gépeket, akkor mégrosszabb a helyzet.
Ami meglepő, hogy a nagyobb térfogat miatt egy alumínium kotyogósban lefőzött kávéval ugyanazt az alumínium menbyiséget iszod meg. Mondhatni alumínium bevitel szempontjából fej-fej mellett van a két módszer.
Kávéházi csevegő
Amint olvasom a másik fórumot, mégis nekem lett igazam az ALU parával kapcsolatban.
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/h ... 59104.html
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... mM3fH6D4O8
"A csapvíz alumínium tartalma 5µg/ L , azaz 5 mikrogramm / liter. Ez jóval alatta van a határértéknek, ami 200 µg / liter.
A kotyogósból vett vízminta alumínium tartalma 524µg / liter.
A Gaggia Babyből vett vízminta alumínium tartalma 942 µg / liter , réz tartalma 0,273 mg / liter."
Ráadásul ha rosszul takarítják az ALU kazános gépeket, akkor mégrosszabb a helyzet.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Nincs a közelbe olyan hely ahol collective van?
Pont ezt akartam írni én is. 3 helyen is van ott.
Kávéházi csevegő
Jó lenne már végre egy jó kávét inni itt dániában is.Eddig nem sikerült.
Nincs a közelbe olyan hely ahol collective van?
Kávéházi csevegő
Jó lenne már végre egy jó kávét inni itt dániában is.Eddig nem sikerült.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Érdemes rápróbálni ha ez a kávé elkezd fáradni egy 12bar os golden profillal pár napig ellensúlyozni lehet valamelyest a savvesztést. Ezekkel a goldenekkel csinàlsz valami flikk-flakkot (pl.:előàztatàs v. nyomàs csúcs időbeni eltolàsa), vagy gyàri formàban hasznàlod?
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Na a mostani válaszomon tudom hogy a mániákusság irányába hat, de ha öntök:
1. Előmelegítem a kiöntőt
2. Kb 1C fokkal melegebb vizet teszek be megvarom mig visszahül
3. A felöntések közt a kinöntőben a gázon kissé utánmelegítek
Érdemes bedobni a kiöntőbe egy hőmérőt durva mit hül a víz csak abban. Tovább hül az eszközben.
Ízben kb 2 fok különbséget érzek a Strada javára gondolom ennyit számít hogy nagyon közelről stabil hőmérsékleten ad vizet.
Akkor ez visszaigazolja azt amit gondoltam erről.
Tehát ha például a kancsóba 96 fokot állítasz be akkor az a Strada-n 94 fok.
Vagy mondjuk egy átlagolással lehetne ezt kiszámolni, hogy a kancsóban 96 fokos víz az öntés végére 92 fokra hűl, akkor annak az átlaga 94 fok körül lenne a Strada-n.