Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Avatar
Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2015.09.04., pén. 21:04
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Ha Colonna rendelésbe szeretne betársulni valaki privátban jelezze. Átvenni Zuglóban személyesen lehet, vagy posta.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Nekem ezek jól beváltak.


Avatar
opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Hozzászólások: 1625
Csatlakozott: 2009.02.19., csüt. 21:00
Értékelés: 421

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: opel123 »



Ebből is látszik, régen többet kaptál a pénzedért. 
Mindenesetre a hamu biztosan nagyon kell bele, mint ahogy a kakaóba a nyálka.

Pörkölték, talán ezért lehetett benne hamu. Nagymamám nem ivott kávét, cikóriából főzőtt valami fekete löttyöt.  10-12 korongból összeálló rúdban lehetett kapni.

Avatar
bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 512
Csatlakozott: 2013.03.18., hétf. 11:30
Értékelés: 61

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: bluesfan »


Cikória tartalmas lehet 100 részben több mint 100% anyag van .
Ahogy én nézem, kijön ott a 100%, csak az alsó sorban az összetevők közül a vízben oldható anyag% van külön feltűntetve.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Cikória tartalmas lehet 100 részben több mint 100% anyag van .
Ebből is látszik, régen többet kaptál a pénzedért. 
Mindenesetre a hamu biztosan nagyon kell bele, mint ahogy a kakaóba a nyálka.

Avatar
Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Hozzászólások: 550
Csatlakozott: 2012.11.05., hétf. 13:00
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »



A tények makacs dolgok.
Tápszerek, II. Borok élvezeti czikkek eredeti, magyar nyelvű, egyszín nyomat 1892-ből

Cikória tartalmas lehet 100 részben több mint 100% anyag van .

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


A tények makacs dolgok.
Tápszerek, II. Borok élvezeti czikkek eredeti, magyar nyelvű, egyszín nyomat 1892-ből
 


Avatar
szalali
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2013.10.11., pén. 20:04
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szalali »



Hétköznap délelőtt ottvannak a kollégák, de nem mindig.
Anett telefonszáma: 70-4556537
köszi a gyors infót

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



Hello
A bemutató termet milyen időpontokban lehet látogatni? Van nyitvatartási idő? Itt nyaralunk Makón és már egyúttal meglátogatnánk azt is

Hétköznap délelőtt ottvannak a kollégák, de nem mindig.
Anett telefonszáma: 70-4556537

Avatar
szalali
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 113
Csatlakozott: 2013.10.11., pén. 20:04
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szalali »


Hello
A bemutató termet milyen időpontokban lehet látogatni? Van nyitvatartási idő? Itt nyaralunk Makón és már egyúttal meglátogatnánk azt is

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Már látom, hogy a Frey Café is egy régi családi cég.
 
 
1923 Cosl Frey Meinl Kaffee Coffee Cup Saucer Lithograph Mini Poster Art Austria
 


Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »



3 Bialetti kávéfőzőm van, a Brikka2 olasz -abban rohad aza lu a legjobban, a Brikka4 román, az feleannyira, a Mukka szintén olasz, az belül is porszórt (!), az a legrosszabb, még gombásodásra is hajlamos, ha nem felfordítva szárítom, pedig azt csak egyszer használjuk naponta -reggel.  Mindegyik kávéfőzőt szét szoktam szedni  pár perccel lefőzés után, és elmosogatom manuálisan.
Nagyon várom az (úgy tűnik) apró részletekre is ügyelő AVX kotyogóst...
 
Van saválló szűrőm is a Brikka2-höz, de nagyobb lyukak vannak rajta, mint az alu verzión, tehát másképp kell darálni. Sajnos az alu szűrővel valamivel finomabb a kávé... de ezt a lyukak méretének tulajdonítom.

Köszi az infókat.
Tényleg komolyan át kell gondolnunk minden variációt.
A gyártó hozza hamarosan a mintákat.
Ami biztos, hogy hamarosan lesz IMS felsőszürő ezekhez.

Avatar
fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 7158
Csatlakozott: 2005.08.08., hétf. 20:44
Értékelés: 5149
Tartózkodási hely: Csobánka

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: fülelek »


3 Bialetti kávéfőzőm van, a Brikka2 olasz -abban rohad aza lu a legjobban, a Brikka4 román, az feleannyira, a Mukka szintén olasz, az belül is porszórt (!), az a legrosszabb, még gombásodásra is hajlamos, ha nem felfordítva szárítom, pedig azt csak egyszer használjuk naponta -reggel.  Mindegyik kávéfőzőt szét szoktam szedni  pár perccel lefőzés után, és elmosogatom manuálisan.
Nagyon várom az (úgy tűnik) apró részletekre is ügyelő AVX kotyogóst...
 
Van saválló szűrőm is a Brikka2-höz, de nagyobb lyukak vannak rajta, mint az alu verzión, tehát másképp kell darálni. Sajnos az alu szűrővel valamivel finomabb a kávé... de ezt a lyukak méretének tulajdonítom.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Nem vitázni szeretnék, hiszen jól ismerjük egymás álláspontját, de a számok makacs dolgok, és szerintük egy 60ml-es kotyogós kávéban ugyanannyi az alu mint egy 30g-os gaggiás dupla presszóban. A bevonat lehet jó ötlet, bár abból meg szintén nem tudni mi oldódik ki. A tisztítás alatt meg tök mindegy mi oldódik, azt kiöblíted a vízkőme tesítés után.
Szerintem nagyon jó, hogy beszélünk erről.
A bevonatok között is vannak különbségek.
Arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a kotyogókból.
Az biztos, hogy saválló szűrők lesznek benne, ezzel már előrébb vagyunk a Brikkához képest.
Kb 2 héten belül jön hozzánk a legnagyobb kínai kotyogós gyártó. Mindent szeretnék velük átbeszélni szegeden.
Ők gyártják a Bialetti számára az Allegra kávéfőzőket.
 
Vissza az ALU kazános gépekhez, én másról beszélek, mint te.
A kazán belsejét szétmaró citromsavazás miatt a legnagyobb a gond. Ha normálisan tisztítják, akkor szerintem is hasonló lehet a kotyogóshoz képset az ALU kioldódás.

Avatar
Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2015.09.04., pén. 21:04
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »



Mint írtam, engem a legjobban a szétmaratott kazánbelsők zavartak eddig is a legjobban.
Elég sok brutál elrettentő képet láttam. Ha visszaemlékszel sokan csak legyintettek erre.
A kotyogósnál mi nem véletlenül akarjuk bevonni egy külön réteggel a kotyogós belsejét, de szerintem a kotyogósoktól sokkal veszélyesebbek az ALU bojleres gépek. A víz jóval tovább van ezekben, meg a tisztítás miatt is sok alumíniumot megisznak.

Nem vitázni szeretnék, hiszen jól ismerjük egymás álláspontját, de a számok makacs dolgok, és szerintük egy 60ml-es kotyogós kávéban ugyanannyi az alu mint egy 30g-os gaggiás dupla presszóban. A bevonat lehet jó ötlet, bár abból meg szintén nem tudni mi oldódik ki. A tisztítás alatt meg tök mindegy mi oldódik, azt kiöblíted a vízkőme tesítés után.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Ami meglepő, hogy a nagyobb térfogat miatt egy alumínium kotyogósban lefőzött kávéval ugyanazt az alumínium menbyiséget iszod meg. Mondhatni alumínium bevitel szempontjából fej-fej mellett van a két módszer.
Mint írtam, engem a legjobban a szétmaratott kazánbelsők zavartak eddig is a legjobban.
Elég sok brutál elrettentő képet láttam. Ha visszaemlékszel sokan csak legyintettek erre.
A kotyogósnál mi nem véletlenül akarjuk bevonni egy külön réteggel a kotyogós belsejét, de szerintem a kotyogósoktól sokkal veszélyesebbek az ALU bojleres gépek. A víz jóval tovább van ezekben, meg a tisztítás miatt is sok alumíniumot megisznak.

Avatar
Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Hozzászólások: 459
Csatlakozott: 2015.09.04., pén. 21:04
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »



Amint olvasom a másik fórumot, mégis nekem lett igazam az ALU parával kapcsolatban.
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/h ... 59104.html
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... mM3fH6D4O8
"A csapvíz alumínium tartalma 5µg/ L , azaz 5 mikrogramm / liter. Ez jóval alatta van a határértéknek, ami 200 µg / liter.
A kotyogósból vett vízminta alumínium tartalma 524µg / liter.
A Gaggia Babyből vett vízminta alumínium tartalma 942 µg / liter , réz tartalma 0,273 mg / liter."
 
Ráadásul ha rosszul takarítják az ALU kazános gépeket, akkor mégrosszabb a helyzet.

Ami meglepő, hogy a nagyobb térfogat miatt egy alumínium kotyogósban lefőzött kávéval ugyanazt az alumínium menbyiséget iszod meg. Mondhatni alumínium bevitel szempontjából fej-fej mellett van a két módszer.

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »


Amint olvasom a másik fórumot, mégis nekem lett igazam az ALU parával kapcsolatban.
https://prohardver.hu/tema/kave_topic/h ... 59104.html
https://onedrive.live.com/view.aspx?res ... mM3fH6D4O8
"A csapvíz alumínium tartalma 5µg/ L , azaz 5 mikrogramm / liter. Ez jóval alatta van a határértéknek, ami 200 µg / liter.
A kotyogósból vett vízminta alumínium tartalma 524µg / liter.
A Gaggia Babyből vett vízminta alumínium tartalma 942 µg / liter , réz tartalma 0,273 mg / liter."
 
Ráadásul ha rosszul takarítják az ALU kazános gépeket, akkor mégrosszabb a helyzet.

Avatar
zoom
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 531
Csatlakozott: 2007.03.21., szer. 14:42
Értékelés: 93

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: zoom »

Új projekt:

HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

Avatar
drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Hozzászólások: 55
Csatlakozott: 2015.08.28., pén. 10:37
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: drastic »


Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »


Nincs a közelbe olyan hely ahol collective van?
Pont ezt akartam írni én is. 3 helyen is van ott.

Avatar
szabiakos
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 272
Csatlakozott: 2016.10.24., hétf. 11:34
Értékelés: 9

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szabiakos »


Jó lenne már végre egy jó kávét inni itt dániában is.Eddig nem sikerült.
Nincs a közelbe olyan hely ahol collective van?

Avatar
AVX
V.I.P.
V.I.P.
Hozzászólások: 29300
Csatlakozott: 2007.02.20., kedd 22:34
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Jó lenne már végre egy jó kávét inni itt dániában is.Eddig nem sikerült.

Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »


Érdemes rápróbálni ha ez a kávé elkezd fáradni egy 12bar os golden profillal pár napig ellensúlyozni lehet valamelyest a savvesztést. Ezekkel a goldenekkel csinàlsz valami flikk-flakkot (pl.:előàztatàs v. nyomàs csúcs időbeni eltolàsa), vagy gyàri formàban hasznàlod?

Avatar
spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Hozzászólások: 223
Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »



 

Na a mostani válaszomon tudom hogy a mániákusság irányába hat, de ha öntök:
1. Előmelegítem a kiöntőt
2. Kb 1C fokkal melegebb vizet teszek be megvarom mig visszahül
3. A felöntések közt a kinöntőben a gázon kissé utánmelegítek
Érdemes bedobni a kiöntőbe egy hőmérőt durva mit hül a víz csak abban. Tovább hül az eszközben.
Ízben kb 2 fok különbséget érzek a Strada javára gondolom ennyit számít hogy nagyon közelről stabil hőmérsékleten ad vizet.

 

Akkor ez visszaigazolja azt amit gondoltam erről.
Tehát ha például a kancsóba 96 fokot állítasz be akkor az a Strada-n 94 fok. 
Vagy mondjuk egy átlagolással lehetne ezt kiszámolni, hogy a kancsóban 96 fokos víz az öntés végére 92 fokra hűl, akkor annak az átlaga 94 fok körül lenne a Strada-n.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”