Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Értékelés: 37
Kávéházi csevegő
Na a mostani válaszomon tudom hogy a mániákusság irányába hat, de ha öntök:
1. Előmelegítem a kiöntőt
2. Kb 1C fokkal melegebb vizet teszek be megvarom mig visszahül
3. A felöntések közt a kinöntőben a gázon kissé utánmelegítek
Érdemes bedobni a kiöntőbe egy hőmérőt durva mit hül a víz csak abban. Tovább hül az eszközben.
Ízben kb 2 fok különbséget érzek a Strada javára gondolom ennyit számít hogy nagyon közelről stabil hőmérsékleten ad vizet.
Kávéházi csevegő
Ezt akár egy többfejes Strada EP-vel meg is lehetne csinálni, csak a trend követése végett, ami az automatizálást illeti, kell írni egy új programot a számítógépébe, ami megenged hosszabb csapolásokat is. Már ha kávézói felhasználást nézünk. Otthon simán maradhat szertartás szerűen a kézi "felöntözés", így megmarad az élvezeti része.
Az is érdekes, hogy a La Marzocco-nál a nyomásprofilozás 2009-es megjelenése óta most jöttek rá Ők is erre. Persze kellett ehhez az a néhány innováció a világban ami elősegítette az ez irányú gondolkodást. Korábban feltettem erről egy videót, ahol az alternatív felhasználási lehetőségeket mutatták be. Azt még nem próbáltam amit ebben csinálnak, hogy a szűrőbe teszi a durvábbra őrölt kávét és alacsony vízhozammal csinál belőle egy hígabb italt. Ez talán az aeropress-nek felelhet meg.
https://www.youtube.com/watch?v=hWlejIM1OtI
Egy kérdés felmerült bennem. A strada-n a precízebb hőtechnikai kialakítás miatt más hőmérsékletet állítasz be mint ha kancsóból öntenéd? Az merült fel bennem, hogy a kancsóban esetleg magasabb hőfokot kell beállítani, hogy az öntögetés végére is megmaradjon a szükséges hőfok.
Na a mostani válaszomon tudom hogy a mániákusság irányába hat, de ha öntök:1. Előmelegítem a kiöntőt
2. Kb 1C fokkal melegebb vizet teszek be megvarom mig visszahül
3. A felöntések közt a kinöntőben a gázon kissé utánmelegítek
Érdemes bedobni a kiöntőbe egy hőmérőt durva mit hül a víz csak abban. Tovább hül az eszközben.
Ízben kb 2 fok különbséget érzek a Strada javára gondolom ennyit számít hogy nagyon közelről stabil hőmérsékleten ad vizet.
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Vicces, hogy mellék gondokatként kiderül egy olyan funkció, amit ha e célból külön gépbe helyeznek majdnem mégegyszer ennyibe kerülne. Azaz ha kapható lenne ilyen filtereszköz érdekes lenne megtippelni kennyibe kerülne - figyelembe véve a tudását. Én igy a Smart7 és a Hypster közé raknám nagyon közel a Hypsterhez. Nyilván ebben a magasságban olyan 6 személy a határ, mondjuk ez otthonra elég is. Bár figyelembe véve a filter keresletet annak tükrében hogy max 1 óra alatt bedöglik a lefőtt kávé, akár kávézóba sem reménytelen, sőt.
Ezt akár egy többfejes Strada EP-vel meg is lehetne csinálni, csak a trend követése végett, ami az automatizálást illeti, kell írni egy új programot a számítógépébe, ami megenged hosszabb csapolásokat is. Már ha kávézói felhasználást nézünk. Otthon simán maradhat szertartás szerűen a kézi "felöntözés", így megmarad az élvezeti része.
Az is érdekes, hogy a La Marzocco-nál a nyomásprofilozás 2009-es megjelenése óta most jöttek rá Ők is erre. Persze kellett ehhez az a néhány innováció a világban ami elősegítette az ez irányú gondolkodást. Korábban feltettem erről egy videót, ahol az alternatív felhasználási lehetőségeket mutatták be. Azt még nem próbáltam amit ebben csinálnak, hogy a szűrőbe teszi a durvábbra őrölt kávét és alacsony vízhozammal csinál belőle egy hígabb italt. Ez talán az aeropress-nek felelhet meg.
Egy kérdés felmerült bennem. A strada-n a precízebb hőtechnikai kialakítás miatt más hőmérsékletet állítasz be mint ha kancsóból öntenéd? Az merült fel bennem, hogy a kancsóban esetleg magasabb hőfokot kell beállítani, hogy az öntögetés végére is megmaradjon a szükséges hőfok.
Kávéházi csevegő
Vicces, hogy mellék gondokatként kiderül egy olyan funkció, amit ha e célból külön gépbe helyeznek majdnem mégegyszer ennyibe kerülne. Azaz ha kapható lenne ilyen filtereszköz érdekes lenne megtippelni kennyibe kerülne - figyelembe véve a tudását. Én igy a Smart7 és a Hypster közé raknám nagyon közel a Hypsterhez. Nyilván ebben a magasságban olyan 6 személy a határ, mondjuk ez otthonra elég is. Bár figyelembe véve a filter keresletet annak tükrében hogy max 1 óra alatt bedöglik a lefőtt kávé, akár kávézóba sem reménytelen, sőt.
Kávéházi csevegő
Klassz lett. Mostanában én is így készítem a filtert, úgy tűnik jó. Mondjuk ellustulni nem enged, ha én szabályzom az átfolyási sebességet, meg a programot sokkal jobb mintha fixen beállítok egy átfolyást.
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Elkészült a 2.0 verzió. 2mm-es lyukak, 8db. Ez szerintem így teljesen oké. Csináltam próba italokat is, az a baj, hogy nincs még annyi összehasonlítási alapom, de azért nagyon kellemes italt sikerült összehozni.
Kávéházi csevegő
Elkészítettem ma az LM "smart" brewer vízterítőjének első verzióját. Sajnos csak 4mm-es fúrószáram volt itthon, de próbaként megcsináltam, csak kevesebb lyukkal mint szerettem volna. Az átmérő miatt gondoltam, hogy ebből több nem kell. A cél a Smart7 vízterítője lett volna. Azon a kerületén ha jól számoltam 8 lyuk van és egy középen. De nyersanyag még van, a hétvégén meg szerzek vékonyabb fúrószárat. Szerintem ez a 8+1-es lesz az optimálisabb, mert így egy kicsit bizonytalannak érzem a víz útját.
Ez érdekes lehet.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Elkészítettem ma az LM "smart" brewer vízterítőjének első verzióját. Sajnos csak 4mm-es fúrószáram volt itthon, de próbaként megcsináltam, csak kevesebb lyukkal mint szerettem volna. Az átmérő miatt gondoltam, hogy ebből több nem kell. A cél a Smart7 vízterítője lett volna. Azon a kerületén ha jól számoltam 8 lyuk van és egy középen. De nyersanyag még van, a hétvégén meg szerzek vékonyabb fúrószárat. Szerintem ez a 8+1-es lesz az optimálisabb, mert így egy kicsit bizonytalannak érzem a víz útját.
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Mai filter kávém készítésénél kipróbáltam, hogy a nyitott szűrőtartó karon (+szűrőn) átmenő víz útjába tettem 4 aeropress papírt. Egész jól szerepelt ez a technika, kissé finomította az útját a víznek és a terítésen is sokat segített. Persze egy papírral kezdtem aztán mentem feljebb. Az alany a The Coffee Collective Hacienda La Esmeralda Panamai kávéja volt. Szerintem egész jó lett. Leginkább az volt a meglepő, hogy milyen tiszta az íze az italnak. Most volt kavargatás is. Ahogy hűlt, úgy változott az íze. Persze nem bírtam ki, hogy presszóként is ki ne próbáljam. Hát valami elképesztően finom ital lett így is. Baromi egyedi ízű intenzív mézédes, krémes lett a végeredmény. Persze nekem így ízlett jobban, de ezt betudom a megszokásnak.
Kávéházi csevegő
Baratnom igyis lekurt a sm97 miatt.
Elkezdi a kovetkezo tuti egy porkolo lesz
Akkor gondolj bele a feleségem miket szokott mondani a 300+ X-edik gép után.
Webáruház:
Kávéházi csevegő
Az jo, akkor erzi mar a szitut! En elonyben vagyok, a kaves hobbi elobb volt meg, igy mar eleve mashonnan indult az alap felallas.
Kávéházi csevegő
Vigyazz, a porkoles is gyorsan beszippant. Pont van is egy elado gene a forumon ha jol emlekszem.
Kávéházi csevegő
Meddig kell szelloztetni a frissen porkolt kavet?
Multkor kb 1-2 ora utan tettem zacsiba. Ma kostoltam. Az a durva hogy elso porkolesem egy popkorn porkolobe es egeszen jo lett. A nyers az avx kolumbiai sofia volt.
Tok erdekes mert tenyleg nem lett rossz. Ettol ittam sokkal gazabb kavekat mondjuk a 100%A tezsten, vagy a brazil korben is, sot nekem a mostani 2. Tesztkavrnal is jobban izlett ami 88-asra lett porkolve. Ez kb 95-98korul lehet
Vigyazz, a porkoles is gyorsan beszippant. Pont van is egy elado gene a forumon ha jol emlekszem.
Kávéházi csevegő
Most ezt a kávét iszogatom.
Érdekes blend. Ethiop és brazil keverék. Ezt ki fogom próbálni a mi kávénkkal is.
Kofi Brand Sweet Espresso E 250g
Csak hogy borzoljam a kedélyeket, esküszöm kipróbálom 0,2 fokonként mennyit változik az íze.
Brand: Kofi Brand
Package: 250 g
Country of origin: Ethiopia, Brasil
Origin: Etiopia Amaro Gayo Variety: Heirloom Process: Natural Origin: Brazil Fazenda Rainha Variety: Yellow Bourbon Growing altitude: 1100-1500 m above sea level. Process: Pulped natural
Logikailag ha egy fokonként változik (ezt mindannyian tapasztaljuk) akkor nyilván változik azon belül is. Objektívan bizonyítani olyan Socratic jelleggel nem könnyű. A kérdés hogy van-e annyira jó hőstabil a gép hogy ezt stabilan kihozza. Azért hogy az előkészítésből adódó esetleges eltérést kizárd jó sok minta kellene. Magyarul ami logikailag nyilvánvaló, azt empirikusan bizonyítani igen fárasztó. Mondjuk erre az ultimate gép a most tervezés alatt lévő karos, az a kialakítása miatt lehet is ennyire hőstabil. Lm kijelzi, de hogy tudja-e ilyen pontossággal azért kérdés. Ha elég finoman van hangolva talán igen.
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Ilyen kávékkal nem ér, ezek persze hogy finomak. Stílusosan a teszkörbe illesztve a Koppi kolumbiait... Mostanában nagyon ráakadtam Közép amerikára, kaptam néhány costa ricai mintát, van nagyon igéretes. A WOC on is ezek tetszettek a leginkább. Mondjuk ott volt jónéhány finom kávé. Hàt Bravos-szal még sem próbàlkozhatok . Én most az északi orszàgokat vettem célba, aztàn jöhet a többi. Egész hosszú listàt szedtem össze kisebb-nagyobb pörkölőkből. Most van 3 helyről is Kenya-i Gathaithi nevű kàvém (The Barn, Gardelli, és Koppi) Kívàncsi leszek ki mit hozott ki belőle.
Kávéházi csevegő
Le kell hűteni minél gyorsabban környezeti hőre, hogy ne szárítsa magát. Utána nem kell szellőztetni. Fogyasztani 3-8 nap után, ez nagyon egyén, csomagolás és kávéfüggő. Vannak hüvelykszabályok, de legegyszerűbb kikóstolni.
Most ezt a kávét iszogatom.
Érdekes blend. Ethiop és brazil keverék. Ezt ki fogom próbálni a mi kávénkkal is.
Kofi Brand Sweet Espresso E 250g
Csak hogy borzoljam a kedélyeket, esküszöm kipróbálom 0,2 fokonként mennyit változik az íze.
Brand: Kofi Brand
Package: 250 g
Country of origin: Ethiopia, Brasil
Origin: Etiopia Amaro Gayo Variety: Heirloom Process: Natural Origin: Brazil Fazenda Rainha Variety: Yellow Bourbon Growing altitude: 1100-1500 m above sea level. Process: Pulped natural
Webáruház:
Kávéházi csevegő
Multkor kb 1-2 ora utan tettem zacsiba. Ma kostoltam. Az a durva hogy elso porkolesem egy popkorn porkolobe es egeszen jo lett. A nyers az avx kolumbiai sofia volt.
Tok erdekes mert tenyleg nem lett rossz. Ettol ittam sokkal gazabb kavekat mondjuk a 100%A tezsten, vagy a brazil korben is, sot nekem a mostani 2. Tesztkavrnal is jobban izlett ami 88-asra lett porkolve. Ez kb 95-98korul lehet
Le kell hűteni minél gyorsabban környezeti hőre, hogy ne szárítsa magát. Utána nem kell szellőztetni. Fogyasztani 3-8 nap után, ez nagyon egyén, csomagolás és kávéfüggő. Vannak hüvelykszabályok, de legegyszerűbb kikóstolni.
Kávéházi csevegő
Pedig az a 2 sz versenyző nem volt rossz, ha eltaláltad a beállításikat.
szerintem nálatok a nyomásprofil miatt lehet jó. Hidd el sokat küzdöttem vele, de csak 89 fokon volt olyan, hogy meg tudtam inni. Alatta felette nekem nagyon nem jött be. Jött a fa íz rendesen-> ez meg ugye nem user error
Kávéházi csevegő
Pedig az a 2 sz versenyző nem volt rossz, ha eltaláltad a beállításikat.
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
CasMo filter, The Coffee Collective) Most a svéd Koppi-tól rendelt kávét iszogatom és a Kolumbiai El Tesoro nevű kávéjukból fantasztikus édes ananász szirupot lehet kifacsarni.Ilyen kávékkal nem ér, ezek persze hogy finomak. Stílusosan a teszkörbe illesztve a Koppi kolumbiait... Mostanában nagyon ráakadtam Közép amerikára, kaptam néhány costa ricai mintát, van nagyon igéretes. A WOC on is ezek tetszettek a leginkább. Mondjuk ott volt jónéhány finom kávé.
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Basszus mennyi finom kávé volt a kiállításon is.
Szerdán 10-től délután 3-ig cuppingoltam meg filtereket kóstolgattam. Nagyon érdekes volt és persze élvezetes is amikor valami kimagaslót sikerült kifogni.
Kávéházi csevegő
A rugós profil volt az ötlet adó, csak át lett alakítva, illetve egy véletlen profil feltöltés alkotta ezt az eredményt. Ennek folyományaként felszerkesztettem 4 profilt ebből az egyből kiindulva, csak a le- illetve felfutást alakítottam és egy helyen a nyomás csúcsot toltam fel 9 barra. Mindegyik egy kicsit más volt. Érdekes, hogy az elején kissé hirtelenebben felugró 3 bar is úgy össze tudja tömöríteni a pogácsát, hogy egészen be tud fulladni. Nyilván nem annyira mint a gyári karos profilnál, ahol 10 bar löki meg, de azért érezhető. Eddig amikkel próbáltam azoknál nagyon jó eredményeket értem el szerintem. (CasMo filter, The Coffee Collective) Most a svéd Koppi-tól rendelt kávét iszogatom és a Kolumbiai El Tesoro nevű kávéjukból fantasztikus édes ananász szirupot lehet kifacsarni.
Basszus mennyi finom kávé volt a kiállításon is.
Webáruház:
- spencer-hill
- Nincs visszaút
Kávéházi csevegő
Mondjuk ehez a profilhoz elég jó kávé kell, példás savegyensúllyal . Vicces, de ha csak a nyomást nézed nem messze van ez egy egyŕugós Bosco profiltól. Persze a hőmérséklet más tészta... Bosco ennyi idő alatt összeégetné...
Érdemes rápróbálni ha ez a kávé elkezd fáradni egy 12bar os golden profillal pár napig ellensúlyozni lehet valamelyest a savvesztést.
A rugós profil volt az ötlet adó, csak át lett alakítva, illetve egy véletlen profil feltöltés alkotta ezt az eredményt. Ennek folyományaként felszerkesztettem 4 profilt ebből az egyből kiindulva, csak a le- illetve felfutást alakítottam és egy helyen a nyomás csúcsot toltam fel 9 barra. Mindegyik egy kicsit más volt. Érdekes, hogy az elején kissé hirtelenebben felugró 3 bar is úgy össze tudja tömöríteni a pogácsát, hogy egészen be tud fulladni. Nyilván nem annyira mint a gyári karos profilnál, ahol 10 bar löki meg, de azért érezhető. Eddig amikkel próbáltam azoknál nagyon jó eredményeket értem el szerintem. (CasMo filter, The Coffee Collective) Most a svéd Koppi-tól rendelt kávét iszogatom és a Kolumbiai El Tesoro nevű kávéjukból fantasztikus édes ananász szirupot lehet kifacsarni.
Kávéházi csevegő
Így terít a Smart7. Leközelebb bemásolom milyen a mostani megoldás.
Holnap rákérdezek, hogy mikortól rendelhető.
Webáruház: