Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

excalibur38
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 31

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: excalibur38 »

Szervusztok!

Lelit Victoria PL91 T kávégéphez milyen egyes, illetve dupla szűrőt tudnátok ajánlani a gyári helyett az avxcafe.hu oldalról?

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Köszi! Android tabletről rendeltem, megnézem ezzel lehet-e gond. A levelem is ott végezte? Mert azt a céges gépen írtam az tuti.

Akkor rossz helyen kérdeztem, bocs,de sejtettem hogy a levelezéssel lehet valami gebasz. Eddig minden max 2 nap után megérkezett ☺

A rendelésed veszett el

Cella
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Cella »

http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... veg%C5%91/

Nagy szerencse, hogy rákérdeztél, mert a rendelésed a spam-ben találtam meg.
Hétfőn feladjuk.
Rakunk a csomagba egy extra zacsi kávét pluszban.
Nem vírusos a géped véletlenül?

Ezt átpakolom a csevegőbe.
Köszi! Android tabletről rendeltem, megnézem ezzel lehet-e gond. A levelem is ott végezte? Mert azt a céges gépen írtam az tuti. 
Akkor rossz helyen kérdeztem, bocs,de sejtettem hogy a levelezéssel lehet valami gebasz. Eddig minden max 2 nap után megérkezett ☺

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok,

a rendelésemről szeretnék érdeklődni, száma 08293420.

Elutaltam, mikorra várhatom?

(Nem sürgeti akarlak Benneteket, de fogytán a minőség... )

Kösz!

Nagy szerencse, hogy rákérdeztél, mert a rendelésed a spam-ben találtam meg.
Hétfőn feladjuk.
Rakunk a csomagba egy extra zacsi kávét pluszban.
Nem vírusos a géped véletlenül?

Ezt átpakolom a csevegőbe.

Cella
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Cella »

Sziasztok,

a rendelésemről szeretnék érdeklődni, száma 08293420.

Elutaltam, mikorra várhatom?

(Nem sürgeti akarlak Benneteket, de fogytán a minőség... )

Kösz!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Az én Creminám felsőszűrője ugyanúgy rögzül, minimális összeg lett volna, de a teljes postaköltséget felszámolta az oldal arra is, így hagytam a csudába.
Béla: nem tudom mennyire spéci, de hogy nem a Pavoni default kosara az szinte biztos (az új pavoni kosarakat nem ismerem, de az 51 mm). A szűrőn igaz nem írja, hogy IMS, lehet ez csak afféle Home Baristás urban legend. Az biztos, hogy sokkal szebb munka van rajta mint a másik két szűrőmön, a lyukak is sokkal egyenletesebbek szabad szemmel. Mivel csak 2x használtam nem tudom még van-e ízbéli különbség.

Ok, de te még nem láttad a mienket.
Csinálj a lyukakról egy nagyon közeli képet.
Majd hazahozom a mienket és én is lefotózom.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

A felső szűrő lehet, hogy csak a Strietmanhoz jó. (?) Ez a gép nagyon ki van találva, még a "kifordított" szűrőtartója is poénos, de pont a felsőszűrő, és méginkább a szűk résbe beszorított tömítőgyűrű a gép gyenge pontja, mert nagyon nehezen leszedhetők. A felsőszűrő a peremén lévő benyomódások révén olyan bepattanós rendszerű, és nehéz úgy lefeszegetni, hogy ne sérüljön. A tömítőgyűrűt meg végképp csak széttrancsírozva lehet kikanalazni a mély és szűk résből. Ezért én egy pici lukat fúrtam a fejbe a tömítés fölé, hogy ezen benyúlva egy fémhuzallal ki tudjam bányászni sérülés nélkül.
Az én Creminám felsőszűrője ugyanúgy rögzül, minimális összeg lett volna, de a teljes postaköltséget felszámolta az oldal arra is, így hagytam a csudába.
Béla: nem tudom mennyire spéci, de hogy nem a Pavoni default kosara az szinte biztos (az új pavoni kosarakat nem ismerem, de az 51 mm). A szűrőn igaz nem írja, hogy IMS, lehet ez csak afféle Home Baristás urban legend. Az biztos, hogy sokkal szebb munka van rajta mint a másik két szűrőmön, a lyukak is sokkal egyenletesebbek szabad szemmel. Mivel csak 2x használtam nem tudom még van-e ízbéli különbség.

hifis
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 356

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hifis »

Most nézem, hogy ezek síma alapszűrők:
Strietman Shower Screen

A felső szűrő lehet, hogy csak a Strietmanhoz jó. (?) Ez a gép nagyon ki van találva, még a "kifordított" szűrőtartója is poénos, de pont a felsőszűrő, és méginkább a szűk résbe beszorított tömítőgyűrű a gép gyenge pontja, mert nagyon nehezen leszedhetők. A felsőszűrő a peremén lévő benyomódások révén olyan bepattanós rendszerű, és nehéz úgy lefeszegetni, hogy ne sérüljön. A tömítőgyűrűt meg végképp csak széttrancsírozva lehet kikanalazni a mély és szűk résből. Ezért én egy pici lukat fúrtam a fejbe a tömítés fölé, hogy ezen benyúlva egy fémhuzallal ki tudjam bányászni sérülés nélkül.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ahogy látom, ha létezik valaki, aki elintézi, hogy készítsenek preciziós kosarat a Pavonikhoz, akkor az te leszel... Én nagyon drukkolok továbbra is.
Sajnos a 3000db típusonként nem kis beruházás, de lehet mégis belevágunk.
A Lelithez sem lehet kapni az 57mm-eshez. Megpróbáltam rábeszélni őket, hogy gyártassák le, de semmi.

cotag
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 44

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: cotag »

Lehet, hogy a Pavonikhoz is gyártatnánk 49 és 51mm-esből és a két méretű felsőszűrőből is a 200-as típusból.
Ahogy látom, ha létezik valaki, aki elintézi, hogy készítsenek preciziós kosarat a Pavonikhoz, akkor az te leszel... Én nagyon drukkolok továbbra is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nálunk is vehettél volna ilyen minőségűt, ráadásul hozzávalót:
Pavoni, Olympia Dupla Szűrőkosár 49mm
La Pavoni felső szűrő 52mm

Még valami.
Csodálkoztam volna, ha a Stretmanhoz legyártottak folna a spéci szűrőkből ilyen kis mennyiségben.
3000db-ot kell rendelnünk, hogy legyártsák az 57mm-est a Lelithez.
Lehet, hogy a Pavonikhoz is gyártatnánk 49 és 51mm-esből és a két méretű felsőszűrőből is a 200-as típusból.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Eddig bírtam tuning nélkül

Most nézem, hogy ezek síma alapszűrők:

Strietman 50mm filterbasket €12.00

Strietman Shower Screen

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Eddig bírtam tuning nélkül Béla sokszor kérdezted, hogy hiányoznak-e a Creminához a spéci szűrők. Most már nem   A Home Baristán írták, hogy a Strietmanhoz az IMS gyárt szűrőt, és bár 50 mm-t ír a honlap, igazából 49 mm-es. Anno a szegedi teszten próbáltuk, nem ment bele a Cremina fejbe a Strietman kosár, de picit reszelve a szélein simán bemegy, a peremen meg nem látszik a különbség. Az összes eddigi szűrőim közül ez a legkissebb, ma kb 14g-al töltöttem a 2. tesztkávéból. Nagy különbség persze nincs, főleg egy shot után, de próbálkozok. A felsőszűrő is hasonlóan néz ki, de valamiért azzal együtt dupla postaköltséget számoltak volna fel, így egyelőre elmaradt. 7k ft volt postával, akkor is megérte, ha csak egy kissebb dupla szűrőt vettem. A Strietman tulajok hány grammal tömik a kosarat? Nem szívesen olvsanám végig a Strietman topicot is a HB-n.
Köszi az infót.
Az IMS erről egy kumma szót sem írt, pedig kiküldtem nekik a Pavoni szűrőket.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Eddig bírtam tuning nélkül Béla sokszor kérdezted, hogy hiányoznak-e a Creminához a spéci szűrők. Most már nem   A Home Baristán írták, hogy a Strietmanhoz az IMS gyárt szűrőt, és bár 50 mm-t ír a honlap, igazából 49 mm-es. Anno a szegedi teszten próbáltuk, nem ment bele a Cremina fejbe a Strietman kosár, de picit reszelve a szélein simán bemegy, a peremen meg nem látszik a különbség. Az összes eddigi szűrőim közül ez a legkissebb, ma kb 14g-al töltöttem a 2. tesztkávéból. Nagy különbség persze nincs, főleg egy shot után, de próbálkozok. A felsőszűrő is hasonlóan néz ki, de valamiért azzal együtt dupla postaköltséget számoltak volna fel, így egyelőre elmaradt. 7k ft volt postával, akkor is megérte, ha csak egy kissebb dupla szűrőt vettem. A Strietman tulajok hány grammal tömik a kosarat? Nem szívesen olvsanám végig a Strietman topicot is a HB-n.

drastic
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: drastic »

Elképesztően drága. Nekem egy Handpressom van, az poddal egész jó eredményeket hoz. Őrölt kávéval változó. A Mypressi twistet dícsérik sokan, de ők meg már ugye tönkrementek sajnos.

AVX-Gergő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX-Gergő »

Egy igen érdekes masina! Azért presszógépnek nem biztos, hogy nevezném !

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9079

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Egy keveset én is játszottam vele, sajnos az örlő állítás nem elkerülhető (illetve tarthatsz egy másodikat az egyes kosárhoz beállítva )
Ma sikerült értékelhetőt húznom. A kettős beállítás nem játszik az üzletben és két örlőt sem fogok tartani.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Más:
Barista tanfolyamot nem terveztek indítani?

Hosszú távon ez a cél, de ez még csak a terv része.

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hadesz »

Ok, hétfőn felhívom. Egyelőre szenvedek. Használható eredményt, csak elég különböző örlőbeállítással tudtam elérni, ami nem jó. Egyes-kettes elkészítésekor nem akarok darálót is állítani.
Egy keveset én is játszottam vele, sajnos az örlő állítás nem elkerülhető (illetve tarthatsz egy másodikat az egyes kosárhoz beállítva )
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kávéházi csevegő

Dávidot kérdezd. A CBA-ban is ilyet használunk.
Ok, hétfőn felhívom. Egyelőre szenvedek. Használható eredményt, csak elég különböző örlőbeállítással tudtam elérni, ami nem jó. Egyes-kettes elkészítésekor nem akarok darálót is állítani.

Más:
Barista tanfolyamot nem terveztek indítani?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szívok az egyes szűrővel. Nem használtam soha, de most kelleni fog, így próbálgatom.
Van valami trükk, megoldás rá? Vagy bedöglik és nem folyik át rajta a víz, vagy totál vizes marad a pogácsa. Próbáltam több kávéval, kevésbé tamperolva stb...

Dávidot kérdezd. A CBA-ban is ilyet használunk.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor

Kávéházi csevegő

Szívok az egyes szűrővel. Nem használtam soha, de most kelleni fog, így próbálgatom.
Van valami trükk, megoldás rá? Vagy bedöglik és nem folyik át rajta a víz, vagy totál vizes marad a pogácsa. Próbáltam több kávéval, kevésbé tamperolva stb...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Béla!

Tudod ennek a szűrőtartónak a külső méretét, átmérőjét?
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/11 ... UST-gephez

Köszi!

Dávidnak írj.
sound@atctrade.com

mdav88
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 29

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: mdav88 »

Béla!

Tudod ennek a szűrőtartónak a külső méretét, átmérőjét?
https://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/11 ... UST-gephez

Köszi!

szabiakos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: szabiakos »

Érdemes Iberital-t erre cserélni,feljebblépés reményében?
Belul kb ugyanaz a ketto

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”