Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Érdemes Iberital-t erre cserélni,feljebblépés reményében?
Szerintem nem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Az eddigi árhoz képest 10000 Ft-tal csökkent az ár.
Lelit Fred PL043MMI daráló +AVX kávé 5000 Ft értékben
44990 Ft
Érdemes Iberital-t erre cserélni,feljebblépés reményében?
Kávéházi csevegő
Sok kisfilm várható, elsősorban kezdőknek.
Közben legalább a srácaim is megtanulják.
Ez nem gyerekmunka?
Kávéházi csevegő
Hajrá!
Gyakorlatban fogom tesztelni:)
Sok kisfilm várható, elsősorban kezdőknek.
Közben legalább a srácaim is megtanulják.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Indul a családias kávés oktató filmsorozatunk. Kicsit döcőgősen indult, de majd a továbbiak jobbak lesznek.
Hajrá!
Gyakorlatban fogom tesztelni:)
Kávéházi csevegő
Indul a családias kávés oktató filmsorozatunk. Kicsit döcőgősen indult, de majd a továbbiak jobbak lesznek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Van néhány kávé, amiből képtelen vagyok értelmes minőséget pörkölni, ezeket hanyagolom. Ilyen a Black Honey,
Na erről beszélek.
Feleségem egyik nagy kedvence volt ez a kávé. Próbáltunk mi is pörkölni a bemutatóban a 2 kilós pörkölővel, de pocsék lett a minőség.
A Toraja sem lett jó egyszer sem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Alapvetően tényleg nincs vita köztünk, szerintem kár is erre több szót vesztegetni.
Katoci jó srác, meg te is. Itt hál istennek nem szokás személyeskedni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Alap dolgok gyorsan megtanulhatók.
Én is pörköltem iszonyat jókat, de ugyanabból a nyerskávéból nehéz volt mindig ugyanolyat pörkölni.
Volt pár típus, ami meg sosem sikerült, pedig nem hinném, hogy én csináltam valamit rosszul.
Egyszerűen a Gene 1200-zal sem ment.
A kis Gene-t kb fél év után lecseréltem Hottopra. Nekem az jobban tetszett, de azzal sem volt könnyű egyformákat pörkölni.
Van néhány kávé, amiből képtelen vagyok értelmes minőséget pörkölni, ezeket hanyagolom. Ilyen a Black Honey, valamelyik brazil fajta, amire a múltkor panaszkodtam, meg még néhány tanzániai, kenyai. A többség kezes, úgy reagál, ahogy kell. Engem egyáltalán nem zavar, hogy többnyire különbözők lesznek a végeredmények /azért nem mindig/. Sőt, szerintem ettől izgalmas a dolog, de azért alapvető különbségekre nem kell gondolni. Ha meg valamelyik új típus elsőre vacak lesz, savanyú, vagy elmegy a nemkívánt csokibomba irányba, akkor megiszom úgy, legalább lesz összehasonlítási alapom a silány pörkölésekről is.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Kávéházi csevegő
Kicsit elkanyarodtál a kezdeti kijelentéstől, és már már a személyeskedés határát súrolod, fussunk neki még egyszer.
Azt írtad: "a pörkölés jó móka és nem bonyolult, házi körülmények között sem", erre én azt, hogy "Egyszerű? Nagyon nem. Ha csak nem brazil csokibombát szeretnél pörkölni". Erre írtad, hogy "Alapszinten nem.....Profi szinten, kiismerni a fajták sajátosságait, kidomborítani az előnyeit, kibontani a cizellált ízvilágot, na az!! már egy komolyabb eszközparkot, tudást, és hatalmas tapasztalatot igényel, ahhoz profizmus kell", ami szerintem kb egyezik azzal amit írtam, vagyis "Hót egyszerű kávéjat könnyű vele pörkölni, és talán sikerélményt is ad. Aztán bontok egy Colonnát és rájövök, hogy csinálja ezt akinek ez a dolga...", erre mit kapok? " Te egy igazi Orákulum vagy......a te világodban talán ez az alternatív valóság". Nem minősítettem a te pörköléseidet sehol, nem is tehettem, hiszen nem kóstoltam, és simán lehet, hogy tök jókat pörkölsz. Csak azt állítottam (és teszem továbbra is veled maximális egyetértésben), hogy ha ki szeretnéd hozni a kávéból a maximumot, az nem egyszerű, és talán nem is móka, hanem kőkemény munka és profizmus.
Akkor elnézést kérek, borzasztóan érzékenyen érint, ha a munkámat kritizálják, még ha csak érintőlegesen is. Személyeskedni nem akartam, ezt a fórumot pont ezért szeretem annyira, mert itt ez egyáltalán nem szokás. Kicsit túlreagáltam a dolgot, bocs. Alapvetően tényleg nincs vita köztünk, szerintem kár is erre több szót vesztegetni.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Kávéházi csevegő
Csak azt állítottam (és teszem továbbra is veled maximális egyetértésben), hogy ha ki szeretnéd hozni a kávéból a maximumot, az nem egyszerű, és talán nem is móka, hanem kőkemény munka és profizmus.
Alap dolgok gyorsan megtanulhatók.
Én is pörköltem iszonyat jókat, de ugyanabból a nyerskávéból nehéz volt mindig ugyanolyat pörkölni.
Volt pár típus, ami meg sosem sikerült, pedig nem hinném, hogy én csináltam valamit rosszul.
Egyszerűen a Gene 1200-zal sem ment.
A kis Gene-t kb fél év után lecseréltem Hottopra. Nekem az jobban tetszett, de azzal sem volt könnyű egyformákat pörkölni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Nem vitázni akarsz, de azért leírod a kávéimat sárgának/nem direktbe, de magamra vettem/, savanyúnak stb anélkül, hogy egyszer is kóstoltad volna. Te egy igazi Orákulum vagy. Ha most azt mondanám, hogy a 8 mintából, amit kóstolásra kaptam Bélától, talán kettő volt olyan szintű, amiiket én szoktam itthon pörkölni, hitetlenül csóválnád a fejed. Te dolgod, a te világodban talán ez az alternatív valóság.
Kicsit elkanyarodtál a kezdeti kijelentéstől, és már már a személyeskedés határát súrolod, fussunk neki még egyszer.
Azt írtad: "a pörkölés jó móka és nem bonyolult, házi körülmények között sem", erre én azt, hogy "Egyszerű? Nagyon nem. Ha csak nem brazil csokibombát szeretnél pörkölni". Erre írtad, hogy "Alapszinten nem.....Profi szinten, kiismerni a fajták sajátosságait, kidomborítani az előnyeit, kibontani a cizellált ízvilágot, na az!! már egy komolyabb eszközparkot, tudást, és hatalmas tapasztalatot igényel, ahhoz profizmus kell", ami szerintem kb egyezik azzal amit írtam, vagyis "Hót egyszerű kávéjat könnyű vele pörkölni, és talán sikerélményt is ad. Aztán bontok egy Colonnát és rájövök, hogy csinálja ezt akinek ez a dolga...", erre mit kapok? " Te egy igazi Orákulum vagy......a te világodban talán ez az alternatív valóság". Nem minősítettem a te pörköléseidet sehol, nem is tehettem, hiszen nem kóstoltam, és simán lehet, hogy tök jókat pörkölsz. Csak azt állítottam (és teszem továbbra is veled maximális egyetértésben), hogy ha ki szeretnéd hozni a kávéból a maximumot, az nem egyszerű, és talán nem is móka, hanem kőkemény munka és profizmus.
Kávéházi csevegő
Nem vitázni akarsz, de azért leírod a kávéimat sárgának/nem direktbe, de magamra vettem/, savanyúnak stb anélkül, hogy egyszer is kóstoltad volna. Te egy igazi Orákulum vagy. Ha most azt mondanám, hogy a 8 mintából, amit kóstolásra kaptam Bélától, talán kettő volt olyan szintű, amiiket én szoktam itthon pörkölni, hitetlenül csóválnád a fejed. Te dolgod, a te világodban talán ez az alternatív valóság.
A kis pörkölőkkel szerintem nem az a gond, hogy nem lehet velük jól pörkölni. Inkább az a baj, hogy nehéz 2-szer hasonlót csinálni ezekkel. Még nagy gépekkel sem egyszerű. János mesélte, hogy nem véletlenül kel 4-kor, mert még a gáz minősége is változik, ha túl sokan használják egyszerre. Télen a a hőmérséklet is nagyon befolyásolja a pörkölést.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Tehát az van amit írtam. Hót egyszerű kávéjat könnyű vele pörkölni, és talán sikerélményt is ad. Aztán bontok egy Colonnát és rájövök, hogy csinálja ezt akinek ez a dolga . Persze csúcskávét nem veszek én sem minden héten, de már egy AVX SO is az a szint amit otthon nem tudsz stabilan hozni. Nem vitázni akarok, van akinek ez elég, mert bár kicsit sárga, kicsit savanyú, de az ő munkája, de egy kiváló kávéhoz kevés a kis Gene, Hottop stb. És saját magadnak pörkölgetve a tapasztalat is lassan jön össze. Persze ha egy mikropörkölő üzem a cél rövidtávon, akkor hajrá, el kell kezdeni valahol.
Nem vitázni akarsz, de azért leírod a kávéimat sárgának/nem direktbe, de magamra vettem/, savanyúnak stb anélkül, hogy egyszer is kóstoltad volna. Te egy igazi Orákulum vagy. Ha most azt mondanám, hogy a 8 mintából, amit kóstolásra kaptam Bélától, talán kettő volt olyan szintű, amiiket én szoktam itthon pörkölni, hitetlenül csóválnád a fejed. Te dolgod, a te világodban talán ez az alternatív valóság.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Kávéházi csevegő
Tehát az van amit írtam. Hót egyszerű kávéjat könnyű vele pörkölni, és talán sikerélményt is ad. Aztán bontok egy Colonnát és rájövök, hogy csinálja ezt akinek ez a dolga . Persze csúcskávét nem veszek én sem minden héten, de már egy AVX SO is az a szint amit otthon nem tudsz stabilan hozni. Nem vitázni akarok, van akinek ez elég, mert bár kicsit sárga, kicsit savanyú, de az ő munkája, de egy kiváló kávéhoz kevés a kis Gene, Hottop stb. És saját magadnak pörkölgetve a tapasztalat is lassan jön össze. Persze ha egy mikropörkölő üzem a cél rövidtávon, akkor hajrá, el kell kezdeni valahol.
Bármennyire is furcsán hangzik, az egyik legnagyobb kihívás a minõségi brazilok pörkölése.
Kávéházi csevegő
Tehát az van amit írtam. Hót egyszerű kávéjat könnyű vele pörkölni, és talán sikerélményt is ad. Aztán bontok egy Colonnát és rájövök, hogy csinálja ezt akinek ez a dolga . Persze csúcskávét nem veszek én sem minden héten, de már egy AVX SO is az a szint amit otthon nem tudsz stabilan hozni. Nem vitázni akarok, van akinek ez elég, mert bár kicsit sárga, kicsit savanyú, de az ő munkája, de egy kiváló kávéhoz kevés a kis Gene, Hottop stb. És saját magadnak pörkölgetve a tapasztalat is lassan jön össze. Persze ha egy mikropörkölő üzem a cél rövidtávon, akkor hajrá, el kell kezdeni valahol.
Egyetértek.
Mi is elkezdünk majd pörkölni hivatásszerűen is nyártól, de egyelőre csak az olcsóbbakat, pedig ez a masina már nem egy kezdő gép:
http://www.giesencoffeeroasters.eu/coff ... giesen-w6/
Pesten júniusban megnézhetitek a kiállításon, utána jön le szegedre.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Alapszinten nem. Ez olyan kb mint az angol nyelv. Ha tudsz 100 szót meg egy alap nyelvtant, már elboldogulsz a világ nagy részén. Persze minél magasabb szinten akarod művelni, annál több tudás/ismeret, gyakorlás, tapasztalat kell. Azt kell mondjam, hogy alapszinten lepörkölni egy kávét egyáltalán nem bonyolult. Profi szinten, kiismerni a fajták sajátosságait, kidomborítani az előnyeit, kibontani a cizellált ízvilágot, na az!! már egy komolyabb eszközparkot, tudást, és hatalmas tapasztalatot igényel, ahhoz profizmus kell.
Tehát az van amit írtam. Hót egyszerű kávéjat könnyű vele pörkölni, és talán sikerélményt is ad. Aztán bontok egy Colonnát és rájövök, hogy csinálja ezt akinek ez a dolga . Persze csúcskávét nem veszek én sem minden héten, de már egy AVX SO is az a szint amit otthon nem tudsz stabilan hozni. Nem vitázni akarok, van akinek ez elég, mert bár kicsit sárga, kicsit savanyú, de az ő munkája, de egy kiváló kávéhoz kevés a kis Gene, Hottop stb. És saját magadnak pörkölgetve a tapasztalat is lassan jön össze. Persze ha egy mikropörkölő üzem a cél rövidtávon, akkor hajrá, el kell kezdeni valahol.
Kávéházi csevegő
Nem bonyulult?! Hat nekem eleg beallitani a kvt jol nem hogy meg porkolessel veszodjek.
Alapszinten nem. Ez olyan kb mint az angol nyelv. Ha tudsz 100 szót meg egy alap nyelvtant, már elboldogulsz a világ nagy részén. Persze minél magasabb szinten akarod művelni, annál több tudás/ismeret, gyakorlás, tapasztalat kell. Azt kell mondjam, hogy alapszinten lepörkölni egy kávét egyáltalán nem bonyolult. Profi szinten, kiismerni a fajták sajátosságait, kidomborítani az előnyeit, kibontani a cizellált ízvilágot, na az!! már egy komolyabb eszközparkot, tudást, és hatalmas tapasztalatot igényel, ahhoz profizmus kell.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar
Kávéházi csevegő
Nem a brazilokról írtam általában, hanem a brazil csokibombáról. Bár arról is csak olvastam, hogy egyszerű.
A brazilok 90%-a tényleg csak egy síma csokibomba, de meg fogjátok tapasztalni, hogy vannak köztük különleges példányok is.
Lehet erről a tesztről sokan lemondtak volna a tesztelő csapatból, de utólag megbánták volna.
Természetesen lesznek vérbeli csokibombák is.
Most nem lesz egyetlen blend sem.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ahogy látom, most éppen kifogyott, de 1 hét múlva érkezik.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 1v%C3%A9k/
Amúgy a pörkölés jó móka és nem bonyolult, házi körülmények között sem.
Nem bonyulult?! Hat nekem eleg beallitani a kvt jol nem hogy meg porkolessel veszodjek.
Kávéházi csevegő
Végigkóstoltam a Brazil kávékat, amiket küldünk jövő héten.
Meg fogsz lepődni mennyire különleges brazilok is vannak.
A pörkölés nem egyszerű dolog. Nyártól mi is belevágunk, de egyelőre csak az olcsó blendeket csináljuk mi.
Nem a brazilokról írtam általában, hanem a brazil csokibombáról. Bár arról is csak olvastam, hogy egyszerű.
Kávéházi csevegő
Ha csak nem brazil csokibombát szeretnél pörkölni.
Végigkóstoltam a Brazil kávékat, amiket küldünk jövő héten.
Meg fogsz lepődni mennyire különleges brazilok is vannak.
A pörkölés nem egyszerű dolog. Nyártól mi is belevágunk, de egyelőre csak az olcsó blendeket csináljuk mi.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ahogy látom, most éppen kifogyott, de 1 hét múlva érkezik.
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... 1v%C3%A9k/
Amúgy a pörkölés jó móka és nem bonyolult, házi körülmények között sem.
Jó móka? Igen
Gazdaságos? Igen (hosszú távon)
Egyszerű? Nagyon nem. Ha csak nem brazil csokibombát szeretnél pörkölni.




