Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hadesz »

Ha nemugyanazzal a kávéval használod az újdolgokat, simán lehet, hogy a különbség nagy része  a kávéból ered (az meg ha nem folyik leegyáltalán, az rossz daráló beállítás). A videót várjuk, kitartást a öróbálkozásokhoz.
Hát egyelőre még kóstolgatom a kávékat, nem igazán veszek 2x ugyanabból, van még mit felfedeznem. Az őrlő beállítással nincs baj, mert akkor nem féloldalasan jönne le a kávé, hanem egyáltalán nem (lehet előbb félreérthetően fogalmaztam: "nem szimmetrikusan jött le a kávé, volt hogy egyáltalán nem, vagy csak sokkal később indult meg" - a másik oldal).
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Nah egy pár hét használat után tudom írni, hogy sokat javult a kávé készítés. Igaz nem tudom, hogy én fejlődtem, vagy a kiegészítők számítanak ennyit. A gyári felső szűrőt nem próbáltam a naked karral, de a gyári dupla karral gyakran előfordult, hogy nem szimmetrikusan jött le a kávé, volt hogy egyáltalán nem, vagy csak sokkal később indult meg. De az új kombinációval szépen középen folyik, ahogy kell. Kávé íz változásról nem tudok mondani semmit, mivel azóta nem volt olyan kávé otthon, amit előtte is próbáltam.
A videók, amiket készítettem, nem a legjobb minőségűek, de igyekszem valami használhatót kihozni belőle, és megosztom veletek.

Ha nemugyanazzal a kávéval használod az újdolgokat, simán lehet, hogy a különbség nagy része  a kávéból ered (az meg ha nem folyik leegyáltalán, az rossz daráló beállítás). A videót várjuk, kitartást a öróbálkozásokhoz.

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hadesz »

Holnap itt van, de ha benézel a shopba, már láthatod. Most raktam be.
IMS CI 200 IM felsőszűrő

Nah egy pár hét használat után tudom írni, hogy sokat javult a kávé készítés. Igaz nem tudom, hogy én fejlődtem, vagy a kiegészítők számítanak ennyit. A gyári felső szűrőt nem próbáltam a naked karral, de a gyári dupla karral gyakran előfordult, hogy nem szimmetrikusan jött le a kávé, volt hogy egyáltalán nem, vagy csak sokkal később indult meg. De az új kombinációval szépen középen folyik, ahogy kell. Kávé íz változásról nem tudok mondani semmit, mivel azóta nem volt olyan kávé otthon, amit előtte is próbáltam.
A videók, amiket készítettem, nem a legjobb minőségűek, de igyekszem valami használhatót kihozni belőle, és megosztom veletek.
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Csak tervben van. Most el vagyok látva rendesen.
Dávid most kóstolgatja mind a négyet.
Nekiadtam ajándékba.
Ez már nem az én világom.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Majd kérek ilyen vizet a kollégámtól. Ő ilyet használ.
A cégnél összehasonlítjuk.
Kóstoltad már a Gardelli kávékat?
Egy vagyont fizettem 4 zacsiért.
Az egyik tényleg nagyon különleges volt, de a másik háromtól nem dobtam hátast.
A kolumbiai viszont tényleg nem semmi. .

Csak tervben van. Most el vagyok látva rendesen.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nem kell kivágni, aeropress filterpapír nedvesen a szűrő tetejére, és nincs takarítás. Ízét nem befolyásolja.A spórolás jelen esetben időben van, nem annyira pénzben. A Norda nem jobb a szűrt víznél, kb ugyanaz, de akinek nincs szűrt víz otthon, marad a Norda int egy lehetőség a sokból. 
Majd kérek ilyen vizet a kollégámtól. Ő ilyet használ.
A cégnél összehasonlítjuk.
Kóstoltad már a Gardelli kávékat?
Egy vagyont fizettem 4 zacsiért.
Az egyik tényleg nagyon különleges volt, de a másik háromtól nem dobtam hátast.
A kolumbiai viszont tényleg nem semmi. .

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Még azt lenne jó tudni, hogy a Norda mennyire változtatja meg a kávé ízét.
Én még sosem használtam.
Nálam nem szempont, hogy bármennyit is spóroljak.
Engem az érdekel, hogy más e ezzel a kávé íze, mint egy szűrt vízzel.

Egyébként milyen kávés gépparkod van?

Nem kell kivágni, aeropress filterpapír nedvesen a szűrő tetejére, és nincs takarítás. Ízét nem befolyásolja.A spórolás jelen esetben időben van, nem annyira pénzben. A Norda nem jobb a szűrt víznél, kb ugyanaz, de akinek nincs szűrt víz otthon, marad a Norda int egy lehetőség a sokból. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Én nem a Gaggia-ról beszéltem...bármilyen presszó képes megbecsült masináról...és minél több pénzt önt bele az ember a kávés gép parkba/készítésbe ez annál jobban igaz. Globálisan beszéltem a Norda előnyéről átlagos otthoni felhasználás mellett "bármilyen" kávégép esetén. ...erre írtam a merci kontra mol botondot...Jajj de fasza autóm van, megy mint állat, szép is, jó is, de bele öntöm az olcsó olajat, nem is cserélem, mert ez merci ezt nem kell szervízbe vinni, aztán majd ha véres a torka akkor teszek bele tescos adalékot sürübben...az jó lesz...
Még azt lenne jó tudni, hogy a Norda mennyire változtatja meg a kávé ízét.
Én még sosem használtam.
Nálam nem szempont, hogy bármennyit is spóroljak.
Engem az érdekel, hogy más e ezzel a kávé íze, mint egy szűrt vízzel.

Egyébként milyen kávés gépparkod van?

verti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: verti »

Elég rossz hasonlat. A GC nem igazán merci színvonal.

Picit ugorjunk vissza. Hogyan szokták rábeszélni más fórumokon a vevőket a GC-ra?
Úgy hogy azt mondják egy tuningolt, használt GC gép mennyivel olcsóbb, mint egy gyári PID-es Lelit.
Pár év alatt a különbséget lazán el fogják költeni Norda vízre, vagy szervízre.

Én nem a Gaggia-ról beszéltem...bármilyen presszó képes megbecsült masináról...és minél több pénzt önt bele az ember a kávés gép parkba/készítésbe ez annál jobban igaz. Globálisan beszéltem a Norda előnyéről átlagos otthoni felhasználás mellett "bármilyen" kávégép esetén. ...erre írtam a merci kontra mol botondot...Jajj de fasza autóm van, megy mint állat, szép is, jó is, de bele öntöm az olcsó olajat, nem is cserélem, mert ez merci ezt nem kell szervízbe vinni, aztán majd ha véres a torka akkor teszek bele tescos adalékot sürübben...az jó lesz...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

A filterpapír nem időpocsékolás, mert megúszod a fejpucolást, visszaöblítést, így inkább időt takarítasz meg.
A pelenkázásra nincs mentségem Elvileg elsősorban azért azbesztmentesíttettem, hogy nyugodtan kibonthassam a gépet, és állíthassam a nyomáskapcsolót. Szerinted hányszor nyúltam hozzá az elmúlt fél évben? Eltaláltad, egyszer sem, helyette ha alacsonyabb hőt kér a kávé, pelenkázom. Pedig az egyensúlyi hőmérsékletre (most épp kb 88fok csapolási hőmérséklet) 5 perc alatt visszahűl, ha lejjebb venném a nyomást, nem kéne pelenkázni. De mivel egyedül használom, így inkább korábban csapolok, ha meg egymás után több kávé kell, marad a pelus ezért mondom mindig, hogy bár a Cremina ideális kisgép, mégsem való mindenkinek.

A filterpapírt ki kell vágni a megfelelő méretre, ha jól sejtem, vagy lehet mindenféle méretben kapni?

Én nem fogom használni.
Vakszűrőzök, havonta tisztítom és kész.
Norda vizet sem szeretnék használni.
Gyűlöltem már régebben is cipelni a Metróból a palackos vizet, nem beszélve az írtó sok hulladéktól.
8 körös szűrőt használok. Nekem ez így tökéletes. Ja és kicsit sem spórolok semmin, ezt te is tudod.
10 évnyi Norda víz árát költöttem el 2 OCD-re.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Szerintem is jó dolog, csak már így is sokat kell vacakolni a darálóval is.
Én ezt kihagyom, de becsülöm, ha valaki megadja a módját.

Katóczi ahogy pelenkázza a masináját, nálam már kiverte a biztit.
Ettől függetlenül én is szeretek elpepecselni a kávé készítéssel.
Az OCD használata nagyon bavált.

A filterpapír nem időpocsékolás, mert megúszod a fejpucolást, visszaöblítést, így inkább időt takarítasz meg.
A pelenkázásra nincs mentségem Elvileg elsősorban azért azbesztmentesíttettem, hogy nyugodtan kibonthassam a gépet, és állíthassam a nyomáskapcsolót. Szerinted hányszor nyúltam hozzá az elmúlt fél évben? Eltaláltad, egyszer sem, helyette ha alacsonyabb hőt kér a kávé, pelenkázom. Pedig az egyensúlyi hőmérsékletre (most épp kb 88fok csapolási hőmérséklet) 5 perc alatt visszahűl, ha lejjebb venném a nyomást, nem kéne pelenkázni. De mivel egyedül használom, így inkább korábban csapolok, ha meg egymás után több kávé kell, marad a pelus ezért mondom mindig, hogy bár a Cremina ideális kisgép, mégsem való mindenkinek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez olyan kb. mint MOL boltond olajat tölteni az AMG Mercibe...Szerintem
Elég rossz hasonlat. A GC nem igazán merci színvonal.

Picit ugorjunk vissza. Hogyan szokták rábeszélni más fórumokon a vevőket a GC-ra?
Úgy hogy azt mondják egy tuningolt, használt GC gép mennyivel olcsóbb, mint egy gyári PID-es Lelit.
Pár év alatt a különbséget lazán el fogják költeni Norda vízre, vagy szervízre.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Papír nélkül 10 ezer. A papírnak az én esetemben csak előnyét látom. 

Szerintem is jó dolog, csak már így is sokat kell vacakolni a darálóval is.
Én ezt kihagyom, de becsülöm, ha valaki megadja a módját.

Katóczi ahogy pelenkázza a masináját, nálam már kiverte a biztit.
Ettől függetlenül én is szeretek elpepecselni a kávé készítéssel.
Az OCD használata nagyon bavált.

verti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Papír nélkül 10 ezer. A papírnak az én esetemben csak előnyét látom. Napi háromszor plusz 10 mp plusz időt megéri nekem. Nem kell hetente vissza öblítenem tersonettel, nem befolyásolja semennyire se a kávé ízét a felszívott dzsuva. Citromsavazni és öblíteni utána nem Nordával kell szerintem. Sima vagy forralt vízzel ha nagyon szakos akar lenni az ember. De ez hetente rengeteg időt vesz el, ezért mondtam, hogy minden féle alapányagtól elvonatkoztatva érdemes lágy vizet használni. Rengeteg pénzért megveszi az ember a gépet, darálót, kávét, pid-et, spec. szűrőket stb.és spórol 4-5 Ft-ot kávénként a vízen. Ez olyan kb. mint MOL boltond olajat tölteni az AMG Mercibe...Szerintem

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

A filter papír miatt nem kell pancsolni...
Ez igaz, de ez is pénzbe kerül.
Azt meg garantálom, hogy 100-ból 99-en nem használnak ilyen papírt, szóval nem igazán OK a te számításod, ha egy általános felhasználóról beszélünk.

Ettől függetlenül a GC-hoz a Norda víz használata legjobb, és leggazdaságosabb megoldás.

Minden hónapban szoktam citromsavazni a gépet és a fejet is átmosom alaposan tisztító por segítségével. 
Ilyenkor 3-4 liter víz elmegy. Norda esetén lehet a kazán tiszta marad, de a fejegység nem. OK értem, hogy ezért kell a szűrőpapír, de ez számomra űber macera volna.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sokat nem öblíted a fejet nálm is kb ennyi fogy, ha tudod hol tárolni, megéri. Mivel nem a leugrom a tescoba és megveszem, hanem el kell menni érte, így a kis tételes vásárlás nem működik.
Pont ezt számolgattam én is.
Nálam a kávé készítés így megy:
Bekapcs, a csészék már a készülék tetejére rakva.
7-8 perc múlva a Theresia üzemkész.
Vagy várok, míg a csészék tökéletesen felmelegednek, vagy eresztek bele forró vizet. (2*70ml). Legtöbbször ezt teszem.
Ezután készítem a kávét:2*15-20ml + a pogácsában is bennemarad valamennyi.
Minden kávé készítés után kétszer vakszűrőzök. Ezzel tök jól le tudom tisztítani a szűrőket.
Kb 60-70ml víz biztosan elmegy ilyenkor.
Összesen kb 240-250 ml kell egy duplához. Naponta 3-4-szer készítek kávét, tehát nekünk a Norda víz fogyásunk 
kb 1 liter lenne naponta, ami havi 30 liter*75=2250 Ft.
Éves szinten 27000 Ft.

verti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Sokat nem öblíted a fejet nálm is kb ennyi fogy, ha tudod hol tárolni, megéri. Mivel nem a leugrom a tescoba és megveszem, hanem el kell menni érte, így a kis tételes vásárlás nem működik.
A filter papír miatt nem kell pancsolni... Ez az egy hátránya, hogy hely kell a tároláshoz. Én három kartonnal szoktam venni. Egy lakásban lehet gond eltárolni. A Vera több helyen elérhető, de kicsit drágább.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Kb. 1éve vettem 5 zsugorral a forgalmazótól, 150Ft/db áron, ingyen házhoz hozták Szegeden.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

A 2 literes Nordat én 170 Ft-ért veszem. Napi három duplával egy hétre bőven elég a 2L. Ez így kb 9000 Ft plusz költség. Egy kávén ez kb. 4 Ft plusz költség. 6-8 ezer Ft-os kávét használva ez nem tétel. A víz a kávé ízében is fontos tényező+minden gépet megkímél a vízkőtől. Szerintem erről az oldalról kell megközelíteni a dolgot.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

A 2 literes Nordat én 170 Ft-ért veszem. Napi három duplával egy hétre bőven elég a 2L. Ez így kb 9000 Ft plusz költség. Egy kávén ez kb. 4 Ft plusz költség.

Ez tényleg nem sok.

verti
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Kávéházi csevegő

Szerintem már volt erről szó, de lehet nem itt.
Az ALU kazános gépek nagy baja, hogy 10-ből 9-en (nem a fórumot olvasót) citromsavazzák.
Ezzel kb ki is nyírják a gépet.
Állítólag a legjobb, ha olyan vizet használnak hozzá, ami semleges ízű és nem marja meg a bojler belsejét.
Pl a Norda víz.
Ez mind szép és jó, de erre meg annyit lehet költeni, hogy oda is lett a Gaggia olcsósága.
A másik módszer, hogy fél évente szét szedni.
Ezzel meg az a baj, hogy nem mindenki ért hozzá. Egy szervíz meg ezért lazán el fog kérni 10000 Ft-ot.
Na szóval ezek miatt szoktam én "savazni" az ALU kazános gépeket.

Norda víz árak:
NORDA NATUR ÁSVÁNYVÍZ 2lKartononár/5 fólia/30db:* 135 Ft

Fogalmam sincs, hogy mennyi kell ebből havonta, de gondolom kb 10 liter elfogy.
majd aki ilyet használ, beírja.
Havi 10 liter esetén évente kb 15000 Ft + költség.

A 2 literes Nordat én 170 Ft-ért veszem. Napi három duplával egy hétre bőven elég a 2L. Ez így kb 9000 Ft plusz költség. Egy kávén ez kb. 4 Ft plusz költség. 6-8 ezer Ft-os kávét használva ez nem tétel. A víz a kávé ízében is fontos tényező+minden gépet megkímél a vízkőtől. Szerintem erről az oldalról kell megközelíteni a dolgot.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

3. Mivel tisztítsuk?(citromsav,borkősav) 

Erre nem reagáltam.
Állítólag a borkősav nem hatásos, tehát marad a citromsav, de ekkor meg pár év múlva kuka a bojler és jó kis ALU lerakodás lesz a belsejében.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sok kezdőt érdekelne:
     2.Hogyan tisztítsuk és milyen rendszerességgel az ALU és réz kazános gépeket?
     3. Mivel tisztítsuk?(citromsav,borkősav) 

Szerintem már volt erről szó, de lehet nem itt.
Az ALU kazános gépek nagy baja, hogy 10-ből 9-en (nem a fórumot olvasót) citromsavazzák.
Ezzel kb ki is nyírják a gépet.
Állítólag a legjobb, ha olyan vizet használnak hozzá, ami semleges ízű és nem marja meg a bojler belsejét.
Pl a Norda víz.
Ez mind szép és jó, de erre meg annyit lehet költeni, hogy oda is lett a Gaggia olcsósága.
A másik módszer, hogy fél évente szét szedni.
Ezzel meg az a baj, hogy nem mindenki ért hozzá. Egy szervíz meg ezért lazán el fog kérni 10000 Ft-ot.
Na szóval ezek miatt szoktam én "savazni" az ALU kazános gépeket.

Norda víz árak: NORDA NATUR ÁSVÁNYVÍZ 2lKartononár/5 fólia/30db:* 135 Ft

Fogalmam sincs, hogy mennyi kell ebből havonta, de gondolom kb 10 liter elfogy.
majd aki ilyet használ, beírja.
Havi 10 liter esetén évente kb 15000 Ft + költség.

Sonny

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Sonny »

Sziasztok!

Rendelek KV-t, budapesti szállítással. Ha valaki még rendelne, írjon privit!
Speedy és én vagyunk eddig.

Üdv,
Sanyi

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Indul a próba (tesztnek nem nevezném). 
pixlr_20160914200857879.jpg

Tök jó.
Valami hülyeség mindig kell. Én most az OCD-vel játszadozom pár nap óta.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”