Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: veng123 »

Na ilyet sem olvastam még.
Anyuéknak is Brikkájuk van. Mivel napi szinten használják, így kialakult egy oxidált réteg a belsejében. Mondtam neki, hogy csak szivaccsal törölje ki és ne súrolja. 1 év használat után nem láttam rajta sérülést.

Jöhetne róla egy kép.
Közben gondolj arra, hogy egy Gaggia zárt kazánjában mekkora a nyomás. Szóval nem kell ezt elbagatelizálni.
Én sem szívesen szólok hozzá újabban az ALU-s dolgokhoz, de megfogadtam, hogy leszarom ha valakinek nem tetszik, hogy leírom a saját véleményem. Azt is elfogadom, ha valaki ezt másképp gondolja.

A brikkám tisztítószert (citromsav...) még nem látott. 
Tényleg csak annyi történt, hogy barátom főzés után elöblítette, majd kevés száradás után összeszerelte. Hónapokig állt benne az a kevés víz, de mivel csak öblítve volt, ezért maradt benne minimális kávé is, ami széjjelmarta a belsejét. A kávé is marja az alut nem csak a citromsav és társaik. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Megfogadtam, hogy nem szólok hozzá az ALU-s témához, de lenne egy észrevételem a kotyogós főzőkről is. 
Egy barátomnak kölcsönadtam a brikkát. 2x főzött benne kávét, majd elöblítette csapvízzel, és összeszerelte. 3 hónap után kaptam vissza, és atomkráteres lett az egész. 

Na ilyet sem olvastam még.
Anyuéknak is Brikkájuk van. Mivel napi szinten használják, így kialakult egy oxidált réteg a belsejében. Mondtam neki, hogy csak szivaccsal törölje ki és ne súrolja. 1 év használat után nem láttam rajta sérülést.

Jöhetne róla egy kép.
Közben gondolj arra, hogy egy Gaggia zárt kazánjában mekkora a nyomás. Szóval nem kell ezt elbagatelizálni.
Én sem szívesen szólok hozzá újabban az ALU-s dolgokhoz, de megfogadtam, hogy leszarom ha valakinek nem tetszik, hogy leírom a saját véleményem. Azt is elfogadom, ha valaki ezt másképp gondolja.

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: veng123 »

Sokan csak elterelni szeretnék ezt a problémát, de lelkük rá.

Még most is azt olvasom, hogy sok embernek gőze sincs a problémáról. Ráadásul összekeverik a szezont a fazonnal.
A kotyogós gépeknek köze sincs az alu kazános gépekhez, melyeket ha rosszul tisztítanak, akkor van gond.

Megfogadtam, hogy nem szólok hozzá az ALU-s témához, de lenne egy észrevételem a kotyogós főzőkről is. 
Egy barátomnak kölcsönadtam a brikkát. 2x főzött benne kávét, majd elöblítette csapvízzel, és összeszerelte. 3 hónap után kaptam vissza, és atomkráteres lett az egész. Félek használni a brikkát, mert az a parám, hogy egyszer a kráternél eldurran a nagy nyomástól. 
A szimpla nagyon enyhén kávés víz teljesen szétmarta  
Igény esetén töltök fel képet a brikkámról. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de engem egyáltalán nem nyugtat meg az, hogy ha felsorolásra kerülnek még más veszélyes anyagok is. Ettől az alumínium még nem lesz kevésbé káros. 
Sokan csak elterelni szeretnék ezt a problémát, de lelkük rá.

Még most is azt olvasom, hogy sok embernek gőze sincs a problémáról. Ráadásul összekeverik a szezont a fazonnal.
A kotyogós gépeknek köze sincs az alu kazános gépekhez, melyeket ha rosszul tisztítanak, akkor van gond.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de engem egyáltalán nem nyugtat meg az, hogy ha felsorolásra kerülnek még más veszélyes anyagok is. Ettől az alumínium még nem lesz kevésbé káros. Nem tudom mi értelme van felsorolni még 600 másik mérgező anyagot. Az alu sajnos még mindig a legelterjettebbnek számító konyhatechnikai alapanyag, de legalább a legtöbb esetben már elkezdték bevonni veszélytelenebbnek gondolt anyagokkal.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Érdemes elolvasni az ólom élettani hatását is

Engem ez a cikk eléggé ledöbbentett.
Amire csak lehet, odafigyelünk, de biztosan nem lehet mindent elkerülni.

verti
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: verti »

Érdemes elolvasni az ólom élettani hatását is ami a sárgaréz ötvözetek nagyrészében megtalálható. Meleg savas környezetben gyorsabb a kioldódása, de simán kioldódik az ivóvíz hálózatban is. Ott pl. csövek nem tartalmaznak ólmot, de minden más igen, fittingek,csapok stb. Minden amit forgácsolnak. Az oldott réz sem a leg egészségesebb ebben a formában, az otthoni hálózatban is ha sokáig pang a víz akkor érdemes kiengedni, rossz íze is lessz tőle. Pont a múltkor találtam egy linket valamelyik külföldi fórumon, hogy Kaliforniában ráírják a réz kazános gépekre, hogy ólmot tartalmaz és az kioldódik és akár vetéléshez vezethet, stb. blabla...persze ott azt is rá kell írni a mikróra, hogyne tegyél bele macskát, mert megdöglik. A lényeg, hogy teli van a környező világunk méreggel, kár levegőt venni az utcán ennyi erővel.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sokan csak legyintenek az ALU esetleges veszélyei miatt.

Érdemes beleolvasni ebbe. Talán átgondolják azok is, akik csak nevettek ezen eddig:
Szendi Gábor: 
Alumínium: a legártatlanabbnak hitt a legveszélyesebb
http://www.tenyek-tevhitek.hu/az_alumin ... yesebb.htm

"Az alumínium bizonyítottan általános méreg és egyben idegméreg, de szerepét eddig az emberi betegségekben lebecsülték. Ennek oka néhány elterjedt, de teljesen hamis feltevés.
Ezek a következők:
1, az alumínium semleges anyag
2, biológiailag aktív formája korlátozott, ezért az emberek igen alacsony koncentrációnak vannak kitéve
3, Az alumínium egyetlen betegségben sem játszik szerepet"
Ezen állítások egyike sem igaz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Hogyan kell használni? 
Az enyém már túl régi. Inkább nem kockáztatom meg.
Én elsősorban csak illatmintaként használtam.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Hogyan kell használni? 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ezt azért jó lenne kipróbálni lehet utána mindenki jobban tudná értelmezi miket is írnak sokszor a kávék ízvilágáról!
https://store.scaa.org/products/coffee-flavor-map-t100

Nekem van egy ehhez hasonló komplett készletem.

AVX-Gergő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX-Gergő »

Ezt azért jó lenne kipróbálni lehet utána mindenki jobban tudná értelmezi miket is írnak sokszor a kávék ízvilágáról!
https://store.scaa.org/products/coffee-flavor-map-t100

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »

Feleségem ettől kap agyvérzést, mikor kiöntöm ami szerintem nem jó, mondván máshol ennél rosszabbért is pénzt kérnek. Lehet egyfelől pazarlás, másfelől miért innák rosszat, ha tudok abból jót is.Igen, ez egy globális agyvérzés faktor . Ezt még lehet azzal fokozni amikor egy "laikusabbnak" számító vendég sereg előtt csinálod mindezt.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Feleségem ettől kap agyvérzést, mikor kiöntöm ami szerintem nem jó, mondván máshol ennél rosszabbért is pénzt kérnek. Lehet egyfelől pazarlás, másfelől miért innák rosszat, ha tudok abból jót is.
Ma 3 adagot öntöttem ki, mire jó lett.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

... volt idő arra, hogy Tibi előttem öntötte ki a mosogatóba a kávét, mondván, hogy nem sikerült, és csinált egy másikat.
Feleségem ettől kap agyvérzést, mikor kiöntöm ami szerintem nem jó, mondván máshol ennél rosszabbért is pénzt kérnek. Lehet egyfelől pazarlás, másfelől miért innák rosszat, ha tudok abból jót is.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Aki esetleg nem ismerné, ajánlom hallgatni a Daráló Podcast-ot.
Rengeteg hasznos infó van benne, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Azóta is ezt hallgatom.
Nagyon tetszik.

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hadesz »

Nálam ráadásul a gőzkar teljesen külön van.
Mikor bekapcsolom, mindig kinyom egy kis adag vizet.
Szóval a 10-szer drágábbnál is előfordul egy kis víz.
Az rendben is van, csak becsorog a gép alá, és forrón nem egyszerű felemelni, mire kihűl meg nem mindig vagyok otthon
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »

Jó beszélgetés. Az a Printás időszak nekem is hiányzik, amikor volt idő az eszme cserére, volt idő arra, hogy Tibi előttem öntötte ki a mosogatóba a kávét, mondván, hogy nem sikerült, és csinált egy másikat. Hát ez az, a nagyság átka...

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Én is erre gyanakszom... Lehet ragasztok bele valami terelőt, hogy ne tudja felspriccelni
Nálam ráadásul a gőzkar teljesen külön van.
Mikor bekapcsolom, mindig kinyom egy kis adag vizet.
Szóval a 10-szer drágábbnál is előfordul egy kis víz.

Vendég

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vendég »

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Esetleg nem Tapatalk, vagy hasonló fórum app kompatibilis az itteni motor?

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Ez nálam is előfordul. Amikor ürítem a tálcát, szárazra törlöm. Sztem konstrukciós "hozadék". A 3 járatú lefolyó csöve éppen csak hogy kikandikál a kaszniból és egészen közel van a nyílása a tálca pereméhez. Amikor nagy nyomással jön belőle a gőzös-víz, akkor jut belőle egy kevés a tálca peremén túlra is...
Én is erre gyanakszom... Lehet ragasztok bele valami terelőt, hogy ne tudja felspriccelni

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Az valami problémára utalhat, hogy vizet találok minden alkalommal a csepptálca alatt?
Az Arduino is nyom ki valamennyi vizet, főleg ha ritkábban tisztítom a fejet.
Újabban minden kávé készítés után vakszűrőzök.
Azóta sokkal jobb a helyzet.

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »

Az valami problémára utalhat, hogy vizet találok minden alkalommal a csepptálca alatt?
Ez nálam is előfordul. Amikor ürítem a tálcát, szárazra törlöm. Sztem konstrukciós "hozadék". A 3 járatú lefolyó csöve éppen csak hogy kikandikál a kaszniból és egészen közel van a nyílása a tálca pereméhez. Amikor nagy nyomással jön belőle a gőzös-víz, akkor jut belőle egy kevés a tálca peremén túlra is...

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”