Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Köszi, megnézem őket!
250g a minimum. A 125g ha még nem is vagy otthon az otthoni espressózásban még a beállításokra is csak szűkön elég (ha elég egyáltalán).

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Azt is figyelembe kell venni hogy ebből 6-8 kávét tudsz főzni. Kis szerencsével 3-al beáll az őrlő, még kettő a hőfoknak, iszol egy-két finomat, és elfogyott.
pontosan

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Köszi!

125 grammosra gondoltam igazából, hogy azt rendelnénk 2-3 fajtát. Nem tudom mennyit ront rajtuk egy sima főző ? Bár szerintem azokból veszünk valamit.
Azt is figyelembe kell venni hogy ebből 6-8 kávét tudsz főzni. Kis szerencsével 3-al beáll az őrlő, még kettő a hőfoknak, iszol egy-két finomat, és elfogyott.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 12

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Vincsó »

Köszi, megnézem őket!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Köszi!

125 grammosra gondoltam igazából, hogy azt rendelnénk 2-3 fajtát. Nem tudom mennyit ront rajtuk egy sima főző ? Bár szerintem azokból veszünk valamit.

Azok közül max ezket ajánlom:
Colombia Excelso Premium S. Nevada Pörkölt Kávé 125 
Colombia Maragogype Pörkölt Kávé 125 g

Darálód remélem van, mert ezek szemeskávék és nem is tervezzük, hogy előre ledaráljunk bármit is.
A helyedben inkább vennék egy 700-as csomagot azok közül, amiket ajánlottam.
Mindegyik zacsi visszazárható, zipzáras.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kávéházi csevegő

Az olcsóbbakból nincs.
Köszi!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Szia! Köszi az ajánlást, alapvetően párom iszik csak kávét, neki 2 hónapra is elég 700 gramm, nincs valami kóstoló pakk féleség? Így többet is ki tudna próbálni.
Az olcsóbbakból nincs.

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kávéházi csevegő

Ezek mind jobbak az Omniától:

AVX KV Mix Premium Gold Pörkölt Kávé 700 g
AVX KV Mix Premium Silver Pörkölt Kávé 700 g
Scarlatti Pörkölt Kávé 500+200 g
Fresco Pörkölt Kávé 500+200 g

Szia! Köszi az ajánlást, alapvetően párom iszik csak kávét, neki 2 hónapra is elég 700 gramm, nincs valami kóstoló pakk féleség? Így többet is ki tudna próbálni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Sziasztok!

AVX Cafe-ból mi ajánlható sima kávéfőzőbe? Valami olyasmire gondolok ami pl egy Omniától jobb és a fogyasztó érzi is ezt

Ezek mind jobbak az Omniától:

AVX KV Mix Premium Gold Pörkölt Kávé 700 g
AVX KV Mix Premium Silver Pörkölt Kávé 700 g
Scarlatti Pörkölt Kávé 500+200 g
Fresco Pörkölt Kávé 500+200 g

Vincsó
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Kávéházi csevegő

Sziasztok!

AVX Cafe-ból mi ajánlható sima kávéfőzőbe? Valami olyasmire gondolok ami pl egy Omniától jobb és a fogyasztó érzi is ezt

zolzozo
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 9

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: zolzozo »

Itt találtam az alumínium korrózióval kapcsolatos írást, talán érdekes lehet. A 7. oldalon kezdődik. http://web.uni-miskolc.hu/home/web/wwwk ... ozio_4.pdf

5381
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: 5381 »

Kicsit off, de talán mégsem.

A ma reggeli vihar elég komolyra sikerült nálunk délpesten. Áldom az eszemet, hogy tavaly, amikor megvettem a Simonellit, nem sajnáltam 8ezer forintot egy túlfeszültségvédős elosztóra, amibe a darálót és a főzőt dugom. Mivel szabin vagyok, kényelmesen olvasgattam az újságot, amikor egy szikrázó hangot hallottam, rögtön utána villanás, majd azonnali dörgés. A fél házban kiment a villany. Nézem a villanyórát, a konyha egyik fele és nappali egyik fele lekapcsolt. Visszacsattintottam, de nyugodt voltam, mert minden túlfeszültségvédős elosztóban van. Szerencsére a kávés cuccok sértetlenül megúszták a dolgot, de a T-Home-os IPTV beltéri egység és a hálózatos Harman Kardon erősítőm odalett. Valószínüleg az ethernet kábelen ment végig a túlfeszültség, még szerencse, hogy a TV-m wifis. Tanulság: az ethernet kábelt is le kell védeni a túlfeszültségtől.  

Nekem két hete kellett routert cserélnem, mert elszállt egy közelben lehúzott villámtól. De ez nem volt elég, a pc alaplapi hálózati bemenete is elszállt, így vennem kellett hálókártyát is a gépbe. Gép, tv áramtalanítva volt, csak a router működött a viharban, mert telefonon kellett a wifi.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Kicsit off, de talán mégsem.

A ma reggeli vihar elég komolyra sikerült nálunk délpesten. Áldom az eszemet, hogy tavaly, amikor megvettem a Simonellit, nem sajnáltam 8ezer forintot egy túlfeszültségvédős elosztóra, amibe a darálót és a főzőt dugom. Mivel szabin vagyok, kényelmesen olvasgattam az újságot, amikor egy szikrázó hangot hallottam, rögtön utána villanás, majd azonnali dörgés. A fél házban kiment a villany. Nézem a villanyórát, a konyha egyik fele és nappali egyik fele lekapcsolt. Visszacsattintottam, de nyugodt voltam, mert minden túlfeszültségvédős elosztóban van. Szerencsére a kávés cuccok sértetlenül megúszták a dolgot, de a T-Home-os IPTV beltéri egység és a hálózatos Harman Kardon erősítőm odalett. Valószínüleg az ethernet kábelen ment végig a túlfeszültség, még szerencse, hogy a TV-m wifis. Tanulság: az ethernet kábelt is le kell védeni a túlfeszültségtől.  
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Köszi, átmegyek egy házzal arrébb - benéztem a topikot
Majd átteszem a csevegőbe ezeket.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Hirdesd meg. Legutóbb órák alatt vitték el a használt lelitet, igaz igencsak jó áron kínálták.
100-ért ez legalább olyan jó, mint 70-ért a PID nélküli.

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »

Szerintem ennyiért simán el tudod adni, de inkább a megfelelő topikban hírdesd:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... %C3%A9kek/

Köszi, átmegyek egy házzal arrébb - benéztem a topikot

bluesfan
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 61

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: bluesfan »

No lássuk! Tisztelt potenciális vevők!
Eladnám négy hónapos Lelit Anna PL41TEM gépemet, amit az AVX-nél vásároltam március 16-án. A masina újszerű állapotban van, átlag napi 3 csapolás ment rajta. Az eladás oka: szeretnék Gilda PL41-PLUST-re váltani. (Kerek 100 az ára - részleteket priviben.)

Szerintem ennyiért simán el tudod adni, de inkább a megfelelő topikban hírdesd:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/foru ... %C3%A9kek/

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

No lássuk! Tisztelt potenciális vevők!
Eladnám négy hónapos Lelit Anna PL41TEM gépemet, amit az AVX-nél vásároltam március 16-án. A masina újszerű állapotban van, átlag napi 3 csapolás ment rajta. Az eladás oka: szeretnék Gilda PL41-PLUST-re váltani. (Kerek 100 az ára - részleteket priviben.)

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Hirdesd meg. Legutóbb órák alatt vitték el a használt lelitet, igaz igencsak jó áron kínálták.
Hol javaslod a hirdetést? A PH-n nem merem...Közben látom AVX válaszát - akkor berakom majd ide.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Csábít ez a Gilda - főleg, hogy még akciós is. Az "Anna" megtanított a szerelemre / alapfokon...Szívesen lépnék másik párkapcsolatba, ha az Annámat (PL41TEM) "elszeretné" valaki
Biztosan el lehetne jó áron adni.
Ide be kellene raknod a fórumra és majd mi is ajánljuk másoknak.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Csábít ez a Gilda - főleg, hogy még akciós is. Az "Anna" megtanított a szerelemre / alapfokon...Szívesen lépnék másik párkapcsolatba, ha az Annámat (PL41TEM) "elszeretné" valaki

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Kávéházi csevegő

Mától akciós:
Lelit Gilda PL41-PLUST Kávégép + PL200 PLUS 
200890 Ft helyett 179900 Ft
Lelit PL200 PLUS 58mm-es tamper

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Még nem eleget
Eddig csak Honduras San Jose Maresolbol volt majd 1 kg, meg egy kóstoló Colombia Excelso Organic
Nagyon jól érezhető a minőségbeli különbség, a minap voltam Molinariban, és annak ellenére, hogy még nem tökéletes az itthon készített kávém, nagyon jellegtelennek, üresnek éreztem az ottani kávét így 2 hét friss pörkölés után. Kb úgy tudnám jellemezni, mint mikor a vörösborból hiányzik a "test"

Na kb erről beszéltem én is. Szegeden a CBA-ban is Molinari volt. Nem sírják vissza a vásárlók. Már megdupláztuk az azelőtti forgalmat.

hadesz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: hadesz »

Már nem emlékszem miket próbáltál eddig, de most mondjam azt, hogy "én megmondtam" örülök, hogy ízlik.
Még nem eleget
Eddig csak Honduras San Jose Maresolbol volt majd 1 kg, meg egy kóstoló Colombia Excelso Organic
Nagyon jól érezhető a minőségbeli különbség, a minap voltam Molinariban, és annak ellenére, hogy még nem tökéletes az itthon készített kávém, nagyon jellegtelennek, üresnek éreztem az ottani kávét így 2 hét friss pörkölés után. Kb úgy tudnám jellemezni, mint mikor a vörösborból hiányzik a "test"
Lelit Victoria PL91T + Lelit Gilli PL69

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Megjött a kávé, hát, össze sem lehet hasonlítani az eddigiekkel a malabart, elsőre is egészen jól sikerült. A pörkölése is sokkal világosabb, meg most szoba mérlegen tampereltem, 91 fok, és 20-22 sec után szőkült. Még egy kis finomítás itt-ott, és meg merem mutatni nektek is
Már nem emlékszem miket próbáltál eddig, de most mondjam azt, hogy "én megmondtam" örülök, hogy ízlik.

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”