Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Kávéházi csevegő

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »

Folyamatosan bővítjük a választékot, de csak akkor, ha versenyképes az ára.
Csupán ilyen apróságra gondoltam:

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: AVX »

Kedves AVX!
A Cafe Shopban, a "Barista eszközök" polcaira rakhatnál ki felső szűrőhöz tisztító kefét...A legközelebbi kávérendeléskor szeretnék egy-két eszközt / alkatrészt is rendelni - köztük ezt az apróságot is

Folyamatosan bővítjük a választékot, de csak akkor, ha versenyképes az ára.

piapa
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 1

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: piapa »

Kedves AVX!
A Cafe Shopban, a "Barista eszközök" polcaira rakhatnál ki felső szűrőhöz tisztító kefét...A legközelebbi kávérendeléskor szeretnék egy-két eszközt / alkatrészt is rendelni - köztük ezt az apróságot is

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Még pár szó a konkurrenciákról.

Az AVX választéka mára az egyik legnagyobb hazánkban a kávék terén.
Ha valaki olcsóbban megjelenik a piacon, akkor jelezni kell.

Nem minden esetben könnyű versenyezni mindenkivel.
Vannak akik nagyon szűk választékot tartanak és abból nagy mennyiségben vásárolnak.
Vannak akik alap, vagy leértékelt régi kávékat vásárolnak olcsóbban.
Velük nem is akarok versenyezni.
Mi elsősorban a minőségi kávékat kívánjuk forgalmazni. A választékunk nagy többsége farmszelektált típus, melyek ára jóval többe kerül, mint a kevert, mindenféle termelőtől összevásárolt kávék.

Több típusból található díjnyertes típus is. Ezek ára  2-3-szorosa is lehet az alap kávékhoz képest.

Vannak akik azzal trükköznek, hogy németországból hoznak be számla nélkül nyerskávékat.
Ott 5% az áfája a nyerskávénak.

Mi büszkék vagyunk arra, hogy úgy próbálunk versenyképes árakat elérni, hogy közben mindenkinek adunk számlát.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Előzményeket nem ismerem, nem is kezdenék találgatásba. Szerintem csak annyi történt, hogy pl a PH-n érdeklődött, ahol mint ár/érték arányban kifelyezetten jó gép Lelit is meg lehetett említve (az nem tilos ) de az AVX mint kávéforrás már tényleg nem kap akkora súlyt, így szegény teljesen gyanútlanul és tudatlanul okozott egy elég faramuci helyzetet, amin bevallom jót derültem. 

U.I. légyszíves ne töröld. Hibáiból tanul az ember. Az viszont szerintem is jó, hogy átpakoltad ide, kötetlenebben lehet róla beszélni.

Mint tudod, itt minden márkáról lehet beszélni.
Én csak a személyeskedéstől szoktam kiakadni.
Minden féle márkájú gépről szabadon beszélgethet itt mindenki.

Nekem ez még mindig csak a hobbim része.
Hál istennek van miből megélni.
Az ATC forgalma 50-szer volt több, mint az AVX.
A múzeummal egybekötött bemutató terműnkre egy vagyont költöttem, amit remélem te is meg fogsz majd látogatni hamarosan.
Ez sem az üzletről szól, meg az a tesztelés sem, ami ott lesz.
A QM karos gépen kívül egyiket sem forgalmazzuk.
A QM gépből jön 2db, amiből az egyiket lehet megtartok, szóval tök mindegy, hogy elviszik, vagy sem.

Még lehet, hogy érdekesség képpen a Lelit PL91T-t is berakjuk a sorba, hogy lehessen mihez viszonyítani a többi gépet, de ez sem fontos.
A LM SB ára jóval magasabb, mint a többi gép, szóval kell egy olcsó is a sorba, de majd meglátod, hogy iszonyat gyorsan el fog telni a nap és nagyon jól érzi mindenki magát. A csapatból már többen voltak nálunk többször is.
Eddig mindig jól érezték magukat.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Még valami, ami nem kicsit bosszant, hogy engem vádolnak a PH-an azzal, hogy csak rólam szól ez a fórum, közben ott még azt sem lehet beírni, hogy AVX, vagy azt, hogy Lelit.
Külön topikot nyitottam az összes ismert kis pörkölő cégnek. Azt is megfogadtam, hogy egyikbe sem fogok negatív dolgokat beírni. Szerintem nem találnának egyetlen egyet sem.

Amitől meg totál kiakadtam, hogy valaki be akarta írni, hogy itt most épp egy nagyon jó nyerskávé akció kezdődött, de a gazda lehurrogta szegényt, hogy a PH-n az tilos.
Ez már nagyon gáz. Inkább lehurrogja másokat, de ezzel sok fórumost megkárosít, mert így nem jutnak hozzá ahhoz az infóhoz, amivel esetleg pénzt takaríthatnak meg. A használt GC az isten. Arról kell beszélni. Az a csuda jó dolog.

Ezeket átteszem csevegőbe, de lehet utána törlöm is.

Kíváncsi lennék fordított esetben mi lenne a reakció a másik fórumon.
Szerencsétlen beírót már vagy 10-en meghurcolták volna, meg mindennek lehordták volna, ahogy eddig is tették a Lelit vásárlóimmal.

Előzményeket nem ismerem, nem is kezdenék találgatásba. Szerintem csak annyi történt, hogy pl a PH-n érdeklődött, ahol mint ár/érték arányban kifelyezetten jó gép Lelit is meg lehetett említve (az nem tilos ) de az AVX mint kávéforrás már tényleg nem kap akkora súlyt, így szegény teljesen gyanútlanul és tudatlanul okozott egy elég faramuci helyzetet, amin bevallom jót derültem. 

U.I. légyszíves ne töröld. Hibáiból tanul az ember. Az viszont szerintem is jó, hogy átpakoltad ide, kötetlenebben lehet róla beszélni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez most kicsit olyan volt, mintha vettél volna egy Coca-Cola automatát, és közölnéd velük, hogy kösz szépen, rendesek voltatok. Megyek is a Pepsihez gyorsan, ki ne fogyjon belőle az üdítő. (vagy fordítva, kinek hogy tetszik)
Még valami, ami nem kicsit bosszant, hogy engem vádolnak a PH-an azzal, hogy csak rólam szól ez a fórum, közben ott még azt sem lehet beírni, hogy AVX, vagy azt, hogy Lelit.
Külön topikot nyitottam az összes ismert kis pörkölő cégnek. Azt is megfogadtam, hogy egyikbe sem fogok negatív dolgokat beírni. Szerintem nem találnának egyetlen egyet sem.

Amitől meg totál kiakadtam, hogy valaki be akarta írni, hogy itt most épp egy nagyon jó nyerskávé akció kezdődött, de a gazda lehurrogta szegényt, hogy a PH-n az tilos.
Ez már nagyon gáz. Inkább lehurrogja másokat, de ezzel sok fórumost megkárosít, mert így nem jutnak hozzá ahhoz az infóhoz, amivel esetleg pénzt takaríthatnak meg. A használt GC az isten. Arról kell beszélni. Az a csuda jó dolog.

Ezeket átteszem csevegőbe, de lehet utána törlöm is.

Kíváncsi lennék fordított esetben mi lenne a reakció a másik fórumon.
Szerencsétlen beírót már vagy 10-en meghurcolták volna, meg mindennek lehordták volna, ahogy eddig is tették a Lelit vásárlóimmal.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ez most kicsit olyan volt, mintha vettél volna egy Coca-Cola automatát, és közölnéd velük, hogy kösz szépen, rendesek voltatok. Megyek is a Pepsihez gyorsan, ki ne fogyjon belőle az üdítő. (vagy fordítva, kinek hogy tetszik)
Ránéztem az árakra.
Ha legálisan Áfával árulja a kávékat, amit nagyon remélek, akkor a mi áraink még szállítási költséggel is olcsóbbak, szóval nagyon kíváncsi lennék, hogy mi az oka, ha nem tőlünk rendel kávét.
Pl:
Honduras SHG Aposento Alto Pörkölt K. 500+300 g 5490 Ft- amott-8636 Ft/kg
Ethiopia Bale Wild Forest Pörkölt Kávé 500 g 5790 Ft -amott a jóval olcsóbb Yirga 9652 Ft/kg. A Yirga 7990 Ft volt, a Sidamo meg 6990 Ft.
Tanzania Natural Ngila Estate Pörkölt Kávé 500 g-3490 Ft  amott 9652 Ft/kg.

Na szóval kíváncsi lennék, hogy mi az oka, ha nem minket választ valaki kávé terén, ha a gépet tőlünk vette.
Gondolom nem János szakmai tudása a gond. Nála tanultak nagyon sokan az országban pörkölni.
3-szor volt az év pörkölő mestere az elmúlt 5 évben.

Tényleg semmi gond, csak kíváncsi lennék az okára. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Inkább tőle vegyen, mint a multiktól.

Ettől függetlenül ilyenkor is szoktunk ingyen kávékat rakni a csomagba, mivel tudjuk, hogy tőlünk vette a gépet.
Ilyen árakat ebben az esetben biztosan nem tudna más adni erre a rendelésre.
Az akciós áraink szerintem most nagyon versenyképesek.
A pörkölés minőségére sem jött még eddig panasz.

Az összes komolyabb magyar pörkölős cég Probat géppel pörköl.
A kis pörkölő gépek nagy hibája, hogy nem stabil a pörkölés.
Minimum 5kg-os gépek kellenek, hogy stabil lehessen a minőség.
Van két pörkölő masinánk is, 1 és 2kg-os, tehát ezt tapasztalatból mondom.
A 2kg-os gép ára 10000 EUR, szóval nem játékszer, de ezzel sem lehet stabil pörpölést elérni.
János gépe 15Kg-os. Ezzel el lehet érni azt, hogy szinte minden pörkölés egyforma legyen. A kávézók miatt ez nagyon fontos, de aki megszokott valamilyen kávét, akkor joggal várhatja el tőlünk, hogy ne legyen minden héten másféle a pörkölési szint.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Hamarosan meglátogatom Paljotz pörkölőmestert.
Most csak cégesre ment. ;-((

Rozsdásbandi
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Rozsdásbandi »

Már csak jó kávé kell bele és folyamatosan finomakat tudsz majd vele készíteni.
Van egy rossz hírem: mostantól ritkábban fogtok kávézókba járni és egyre több ismerősötök fog majd nálatok kávézni.
Tényleg tegyél bele friss pörkölésű kévékat.
Ha nem cégnek vetted volna, akkor küldtünk volna ajándék kávékat, de cégek nem tudják elszámolni.
A gép árát szoktuk csökkenteni annyival, amennyi kávét ajándékba küldünk, de ez cégek esetén nem jó megoldás, mert a kávé után büntető adót kell fizetni a cégeknek.

Hamarosan meglátogatom Paljotz pörkölőmestert.
Most csak cégesre ment. ;-((

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Tisztelt AVX!

A héten megrendelt gép rendben megérkezett (HVI BT -re rendeltem).
Köszönöm!

Elfoglalta helyét a pulton.
Nagyon szuper.
Még ismerkedünk egymással.
Lelit_PL41TEM_1.jpg

Már csak jó kávé kell bele és folyamatosan finomakat tudsz majd vele készíteni.
Van egy rossz hírem: mostantól ritkábban fogtok kávézókba járni és egyre több ismerősötök fog majd nálatok kávézni.
Tényleg tegyél bele friss pörkölésű kévékat.
Ha nem cégnek vetted volna, akkor küldtünk volna ajándék kávékat, de cégek nem tudják elszámolni.
A gép árát szoktuk csökkenteni annyival, amennyi kávét ajándékba küldünk, de ez cégek esetén nem jó megoldás, mert a kávé után büntető adót kell fizetni a cégeknek.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Na de ha ez sem elég:
"Baratza - Their newest lineup of grinders, the Sette, features a grind-by-weight grinder that syncs to our Brewbar app."
és
"The scales are synced to the Opera’s interface, allowing you to use the Acaia lunar to program recipes!"

Erről a darálóról már én is írtam, sőt a gyártónak is írtunk, de még semmi válasz.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Látom különösebben senkit nem rázott meg az új app, pedig nagyon komoly dolgok vannak elrejtve benne:
"It connects four Acaia Coffee Scales and compatible grinders at the same time." Szóval ezt eddig nagyjából a Dalla Corte csúcsgépei tudták, most itt van mindez fillérekért...

Na de ha ez sem elég:
"Baratza - Their newest lineup of grinders, the Sette, features a grind-by-weight grinder that syncs to our Brewbar app."
és
"The scales are synced to the Opera’s interface, allowing you to use the Acaia lunar to program recipes!"

Valami ilyesmi az mikor pipa szívja a nagypapát, kíváncsi leszek a jövőben hány komolyabb gép kerül a piacra ilyen interface nélkül...

És a mostani kedvencem, igaz még kicsi, meg béna de nagy potenciál előtt áll:
https://www.beanstock.ag/

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Egy kis érdekesség az SCAA-ról, kezdésnek a mérlegesektől:

http://acaia.co/blogs/news/115443204-scaa-2016-preview

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Ha jól tudom, ez aluminiumból van, a Caravel viszont rozsdamentes acélból és szebb is!

A nyitott kazános gépeknél nem lényeges, hogy miből van a kazán.
Igazából a többinél is a takarítás a lényeg.
Sajnos sok elhanyagolt és rosszul takarított gépet láttam már.
Kb 200 kávégépem lehet a múzeumban.

Kukutyin
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 5

Kávéházi csevegő

Hozzászólás Szerző: Kukutyin »

Ha jól tudom, ez aluminiumból van, a Caravel viszont rozsdamentes acélból és szebb is!

Találtam még 3 nagyon jópofa nyitott kazános gépet.
Ezek a karosok nagyon tetszenek.
Valamelyikkel teszünk egy próbát.
Ez lehet a szegény ember streatmen-je.
A másik kettőről nam találok képet, de szinte ugyanaz mind a 3.
Jata, Brunelli.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Találtam még 3 nagyon jópofa nyitott kazános gépet.
Ezek a karosok nagyon tetszenek.
Valamelyikkel teszünk egy próbát.
Ez lehet a szegény ember streatmen-je.
A másik kettőről nam találok képet, de szinte ugyanaz mind a 3.
Jata, Brunelli.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Ez nagyon gyors volt! Jól néznek ki meztelenül is!
Naked

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Csoportkép: ma sem keltem fel hiába.
Ez nagyon gyors volt! Jól néznek ki meztelenül is!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nem bizony. Tegnap elhozták a fiúk, holnap jöhetnek érte. Tényleg nagyon rendesek voltak a cegnél, ha valaki lemaradt, keresse őket bizalommal (kor-ker.hu, Nyergesújfalu). Több céggel leveleztem ez ügyben, volt aki hetekig tartó hitegetés után olyan ajánlatot adott, hogy tuti ne fogadjam el, volt akinek 4 ajanlatából egy sem jött meg másfél hónap alatt, stb. Ráadásul helyben van az Eternit gyár, vsz nem ma kezdte a torzsgárda az azbesztel való ismerkedést.
Még átgondolom, csak sajnálnám átalakítani.
A múzeumban így van értéke.

Agyalok viszont, hogy beállítok egy nyitott kazános gépet.
Most úgy látom nagyon felkapott lett.
A Strietman-nal jó lenne összehasonlítani egy régi típust.
Van ebből is pár darab.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

Nem semmi.
Nem bizony. Tegnap elhozták a fiúk, holnap jöhetnek érte. Tényleg nagyon rendesek voltak a cegnél, ha valaki lemaradt, keresse őket bizalommal (kor-ker.hu, Nyergesújfalu). Több céggel leveleztem ez ügyben, volt aki hetekig tartó hitegetés után olyan ajánlatot adott, hogy tuti ne fogadjam el, volt akinek 4 ajanlatából egy sem jött meg másfél hónap alatt, stb. Ráadásul helyben van az Eternit gyár, vsz nem ma kezdte a torzsgárda az azbesztel való ismerkedést.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

Nem semmi.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Kávéházi csevegő

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Kávéházi csevegő

A CBA kávézókban lesz forrócsoki is.
Megpróbáltam kiválasztani a lehető legjobb, megfizethető ár esetén.

Erre esett a választás.
3 közül ez volt a legdrágább, de még ebben is iszonyat sok olyan van, amit nem szívesen látnék kávékban.
Megnevezés
Megújult külső, változatlan minőség! A régi Forró csokoládé italpor M típus 1 kg/cs termékkel megegyező.
Felhasználási javaslat
20-22 g italporhoz 1,2-1,5 dl forró vizet adunk és elkeverjük.
Összetevők
cukor, SOVÁNY TEJPOR, zsírszegény kakaópor, kávéfehérítő por növényi zsírral (glükózszirup, teljes mértékben hidrogénezett kókuszzsír, TEJFEHÉRJE, stabilizátor: E340; csomósodást gátló anyag: E551; emulgeálószerek: E471, E433; színezék: E160a), habosító por növényi zsírral (glükózszirup, SOVÁNY TEJPOR, teljes mértékben hidrogénezett kókuszzsír, TEJFEHÉRJE, stabilizátor: E340), étkezési só, étcsokoládépor (cukor, kakaómassza, zsírszegény kakaópor, természetes vanília aroma), csomósodást gátló anyagok (E341, E551), sűrítő anyag: E466, aroma.
Allergén anyagok
Lásd az összetevők között NAGYbetűvel kiemelve.
Tárolás
Száraz, hűvös helyen tárolandó!

Válasz küldése

Vissza: “Kávés csevegő”