Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Békés, boldog karácsonyt kíván mindenkinek az AVX team!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Én nem látom égettnek, de tényleg nehéz a kép alapján eldönteni.
A 36 g itallal egyetértek.
Azt mondjátok, hogy jobb lenne a több? Holnap megpróbálom
Kávéházi csevegő
Bár nem egyértelmű, de a szűrő szélénél a fekete gyűrű megégett kávéra utal. Itt ilyent nem látok. De kéne az italról készült kép is. Az 1:1 arány kicsit erős nekem, próbáld az 1:2-t (36g ital)
Én nem látom égettnek, de tényleg nehéz a kép alapján eldönteni.
A 36 g itallal egyetértek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Sziasztok, érdekelne a véleményetek. Ez szerintetek megégett?
Mondpohárrzleteket:
18 gr kávé a karban
18 gr kávé a pohárban
kb 30 mp csapolási idő
93 fokról indultam
65% robuszta - 35% arabica
Kép: link
Bár nem egyértelmű, de a szűrő szélénél a fekete gyűrű megégett kávéra utal. Itt ilyent nem látok. De kéne az italról készült kép is. Az 1:1 arány kicsit erős nekem, próbáld az 1:2-t (36g ital)
Kávéházi csevegő
A pohárban.
Arról nem csináltál képet?
Az a baj, hogy mire megtaláltam a telefon, összesett a crema. Legközelebb azt is feltöltöm
Kávéházi csevegő
A karban vagy a pohárban?
A pohárban.
Arról nem csináltál képet?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Szerintem kevés a 18g kávé.
A karban vagy a pohárban?
Kávéházi csevegő
Sziasztok, érdekelne a véleményetek. Ez szerintetek megégett?
Mondom a részleteket:
18 gr kávé a karban
18 gr kávé a pohárban
kb 30 mp csapolási idő
93 fokról indultam
65% robuszta - 35% arabica
Kép: link
Sajnos a pogácsából ez nem derül ki.
A kávét kellett volna lefotózni.
Szerintem kevés a 18g kávé.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Sziasztok, érdekelne a véleményetek. Ez szerintetek megégett?
Mondom a részleteket:
18 gr kávé a karban
18 gr kávé a pohárban
kb 30 mp csapolási idő
93 fokról indultam
65% robuszta - 35% arabica
Kép: link
Online
Állítólag ez nem akkora gond, de nálam nem ilyen.
Az Lelit 91T-vel is húztam párat az elmúlt pár nap alatt. az is száraz volt.
Lehet az előáztatás segítene ezen.
Pi61 most alakította át a GC-ját ilyenre.
Tőle kellene megkérdezni, hogy nála változott e a pogácsa állaga.
A Baby Twin-en van előáztatás.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Kávéházi csevegő
Állítólag ez nem akkora gond, de nálam nem ilyen.
Az Lelit 91T-vel is húztam párat az elmúlt pár nap alatt. az is száraz volt.
Lehet az előáztatás segítene ezen.
Pi61 most alakította át a GC-ját ilyenre.
Tőle kellene megkérdezni, hogy nála változott e a pogácsa állaga.
A Baby Twin-en van előáztatás.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kávéházi csevegő
Az mitől van, hogy a kávépogácsa nedvesebb marad?
Állítólag ez nem akkora gond, de nálam nem ilyen.
Az Lelit 91T-vel is húztam párat az elmúlt pár nap alatt. az is száraz volt.
Lehet az előáztatás segítene ezen.
Pi61 most alakította át a GC-ját ilyenre.
Tőle kellene megkérdezni, hogy nála változott e a pogácsa állaga.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Online
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Kávéházi csevegő
Az mitől van, hogy a kávépogácsa nedvesebb marad?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kávéházi csevegő
25 másodpercet biztosan meghaladta egy hangyányival - ám közben 2 makrós képet lőttem / tehát még élesre is kellett állítani a masinát...Próbáljátok egyszer ki
Én próbáltam. Össze-vissza mozgott a fényképező.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
25 másodpercet biztosan meghaladta egy hangyányival - ám közben 2 makrós képet lőttem / tehát még élesre is kellett állítani a masinát...Próbáljátok egyszer ki
Akkor hagyom a hőfokot - vagy 1-2 fokkal emelem. A nyomás 9 Bar körül szokott lenni, lehet, hogy az őrleményt már nem nagyon tudom majd finomítani.
Kávéházi csevegő
Mi a normális? A nyomás felépülése után mennyivel szokott megjelenni a folyás?
Illetve honnan számoljuk a 25 mp-et?
A 25mp-et a bekapcsolástól számoljuk.
Nézd meg a képet. Túl vastagon indult el a kávé. Én az egérfarok lefolyást szoktam beállítani.
A színéből az látszik, hogy hőhiányos, tehát most nem lenne érdemes lejebb vinni a hőfokot.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Online
Jó ez a kép. Látszik, hogy túl gyorsan jön le.
Akkor jó, ha lassabban indul el. Szerintem első körben ne nyúlj a hőfokhoz, csak a darálóhoz.
Mi a normális? A nyomás felépülése után mennyivel szokott megjelenni a folyás?
Illetve honnan számoljuk a 25 mp-et?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Kávéházi csevegő
Jó ez a kép. Látszik, hogy túl gyorsan jön le.
Akkor jó, ha lassabban indul el. Szerintem első körben ne nyúlj a hőfokhoz, csak a darálóhoz.
Mi a normális? A nyomás felépülése után mennyivel szokott megjelenni a folyás?
Illetve honnan számoljuk a 25 mp-et?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kávéházi csevegő
Nem tudom megítélni...Ilyen színnel indult. (Lehet, hogy kicsit hamarabb le kellett volna állítani a csapolást - de azt sem tudtam, hova figyeljek...)
Jó ez a kép. Látszik, hogy túl gyorsan jön le.
Akkor jó, ha lassabban indul el. Szerintem első körben ne nyúlj a hőfokhoz, csak a darálóhoz.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Mire le tudtam rakni a kezemből a fotoapparatot, éppen ennyi jött le. Nekem, kezdőként még így is nagyon tömény volt...2 képet is lőttem a csapolásról, van egy, nem sokkal az indulás után: ott vékonyabb, de sötétebb a crema. Alig várom, hogy a megkezdett kávé elfogyjon, és újjal próbálkozhassak Legközelebb 91 fokról indítom / eddig a gyári beállítások környékéről startoltam.
Amikor elkezd kivilágosodni, utána már csak a savak jönnek.
Próbáld ki ugyanezt a kávét legközelebb ugyanebben a beállításban, de hamarabb lekapcsolva.
22-25mp az ideális idő.
Ha most is ennyi volt, akkor a darálón kellene állítani.
A finom kávékat szokni kell.
Eleinte nekem is túl tömény volt, de ma már csak ilyeneket iszom.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Az jó, hogy ennyire buborékos? Nem szőkült ki nagyon hamar?
Nem tudom megítélni...Ilyen színnel indult. (Lehet, hogy kicsit hamarabb le kellett volna állítani a csapolást - de azt sem tudtam, hova figyeljek...)
Kávéházi csevegő
Picit sokallom a kávé mennyiségét, de ha neked így ízlik, akkor ilyet kell készíteni.
Én 17g-ból 30-35g kávét készítek.
60g már nekem túl híg lenne.
Vagy kapcsold le hamarabb, vagy picit finomabbra érdemes darálni, vagy levinni a hőfokot 1-2-vel.
Érdemes játszadozni, de a képről is látszik, hogy ez már egy jó irány.
Ha ez a kávé elfogy, feltétlenül játszadozz a frissebb pörkölésűvel is. A darálót biztosan állítani kell majd.
Mire le tudtam rakni a kezemből a fotoapparatot, éppen ennyi jött le. Nekem, kezdőként még így is nagyon tömény volt...2 képet is lőttem a csapolásról, van egy, nem sokkal az indulás után: ott vékonyabb, de sötétebb a crema. Alig várom, hogy a megkezdett kávé elfogyjon, és újjal próbálkozhassak Legközelebb 91 fokról indítom / eddig a gyári beállítások környékéről startoltam.
Online
Alakulgat. Grammokat nem tudok mondani, a dupla szűrő szabvány szerint volt tömörítve. A csapolt mennyiség cca 60 ml 94 C.fokról indult, a nyomás zöldön belül. Azt se tudtam, hova figyeljek; a fotót és a kávét egyidejűleg kellett lőni. Kávé: Salvador Pacamara San Judas
Az jó, hogy ennyire buborékos? Nem szőkült ki nagyon hamar?
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14448
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9572
- Tartózkodási hely: Szentendre
Kávéházi csevegő
Alakulgat. Grammokat nem tudok mondani, a dupla szűrő szabvány szerint volt tömörítve. A csapolt mennyiség cca 60 ml 94 C.fokról indult, a nyomás zöldön belül. Azt se tudtam, hova figyeljek; a fotót és a kávét egyidejűleg kellett lőni. Kávé: Salvador Pacamara San Judas
Az jó, hogy ennyire buborékos? Nem szőkült ki nagyon hamar?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Kávéházi csevegő
Alakulgat. Grammokat nem tudok mondani, a dupla szűrő szabvány szerint volt tömörítve. A csapolt mennyiség cca 60 ml 94 C.fokról indult, a nyomás zöldön belül. Azt se tudtam, hova figyeljek; a fotót és a kávét egyidejűleg kellett lőni. Kávé: Salvador Pacamara San Judas
Picit sokallom a kávé mennyiségét, de ha neked így ízlik, akkor ilyet kell készíteni.
Én 17g-ból 30-35g kávét készítek.
60g már nekem túl híg lenne.
Vagy kapcsold le hamarabb, vagy picit finomabbra érdemes darálni, vagy levinni a hőfokot 1-2-vel.
Érdemes játszadozni, de a képről is látszik, hogy ez már egy jó irány.
Ha ez a kávé elfogy, feltétlenül játszadozz a frissebb pörkölésűvel is. A darálót biztosan állítani kell majd.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Alakulgat. Grammokat nem tudok mondani, a dupla szűrő szabvány szerint volt tömörítve. A csapolt mennyiség cca 60 ml 94 C.fokról indult, a nyomás zöldön belül. Azt se tudtam, hova figyeljek; a fotót és a kávét egyidejűleg kellett lőni. Kávé: Salvador Pacamara San Judas
Kávéházi csevegő
A hány gramm fér bele a szűrőbe dologhoz van még egy változó, már csak, hogy ne legyen olyan egyszerű. Hiába méred ki a grammra a kávét, hiába tartod ugyanolyan beállításon a darálód, a különböző kávék különböző térfogatúra darálódnak. A renekát 17,5g szoktam használni, de pl a brasil sao F.-ből csak 16g fér a szűrőbe.
Pontosan.
Függ a pörkölés szinttől is nagyon.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
20 grammos szűrőt mire használják?
Kávéfőzésre Nekem is van nagyobb ims szűrőm azt használom kapu készítéséhez, mert ezt a mennyiséget kettéfolyatom, ellentétben a reneka szűrővel amit naked karban használok.
A hány gramm fér bele a szűrőbe dologhoz van még egy változó, már csak, hogy ne legyen olyan egyszerű. Hiába méred ki a grammra a kávét, hiába tartod ugyanolyan beállításon a darálód, a különböző kávék különböző térfogatúra darálódnak. A renekát 17,5g szoktam használni, de pl a brasil sao F.-ből csak 16g fér a szűrőbe.
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector
Kávéházi csevegő
Sziasztok!
A szakdolgozatom kérdőívéhez szeretném a segítségeteket kérni. A kutatásom során az átlagos kávéfogyasztók készítési és fogyasztási, illetve az alternatív eszközöket használók szokásait hasonlítom össze. Mindkét csoportnak külön kérdőívet készítettem.
Átlagos kávéfogyasztók:
https://docs.google.com/forms/d/1KVSIk8 ... Y/viewform
Filterkávét fogyasztók:
https://docs.google.com/forms/d/1e8-TKZ ... c/viewform
Nagyon nagy segítség lenne, ha kitöltenétek azt, amelyik csoportba tartoztok.
Előre is köszönöm!
Kitöltöttem
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector



