Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Kávéházi csevegő
Kávéházi csevegő
Nagyon köszönöm!
Kávéházi csevegő
Tisztelt Urak!
Ajándékba szeretnék venni barista képzésre "beutalót".
Budapesten kellene, hogy legyen, a célszemély szakács.
Melyik céget ajánlanátok? Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv,
Zsolt
http://www.barista.hu/barista-tanfolyam
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Tisztelt Urak!
Ajándékba szeretnék venni barista képzésre "beutalót".
Budapesten kellene, hogy legyen, a célszemély szakács.
Melyik céget ajánlanátok? Előre is köszönöm a válaszotokat!
Üdv,
Zsolt
Kávéházi csevegő
A gyümölcsös íz meg nem pont a 100% arabicákra jellemző??
Hát ez az.
Pont én is ezt mondtam.
Szívesen itatnék ezzel az olasz kávés tudorral egy 100% Arabica Geisha kávét.
Lehet rájönne mekkora hülyeséget mondott.
Az olaszokról annyit kell tudni, hogy még most is a fogyasztók 70%-a kotyogós kávét iszik.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Más téma.
Tegnap Vinkler írta, hogy egy olasz barátja azt javasolta neki, hogy mindenképp legalább 30% Robusta tartalmú kávét vegyen, mert csak annak van elég mennyiségű cremája.
Ezen kellően meglepődtem.
A másik amit írt, hogy azért kell, hogy robusta legyen a keverékben, hogy kellően gyümölcsös ízű legyen.
No ezen meg mégjobban meglepődtem.
Szívesen elbeszélgetnék az olasz barátjával a kávékról.
"Picit" alul művel ezen a téren az állításai miatt.
Hmm... én eddig olyan kávékat vettem, amiben max15% volt a robuszta, mindegyiknek megfelelő cremaja volt, amikor már megfelelően be volt állítva a GC. A gyümölcsös íz meg nem pont a 100% arabicákra jellemző??
Kávéházi csevegő
Más téma.
Tegnap Vinkler írta, hogy egy olasz barátja azt javasolta neki, hogy mindenképp legalább 30% Robusta tartalmú kávét vegyen, mert csak annak van elég mennyiségű cremája.
Ezen kellően meglepődtem.
A másik amit írt, hogy azért kell, hogy robusta legyen a keverékben, hogy kellően gyümölcsös ízű legyen.
No ezen meg mégjobban meglepődtem.
Szívesen elbeszélgetnék az olasz barátjával a kávékról.
"Picit" alul művel ezen a téren az állításai miatt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Ja ja.
Ami a visszaigazoláson szerepel.
Így a legolcsóbb a kiszállítás.
Utánvéttel kb 500 Ft-tal lenne több.
Átutaltam
Kávéházi csevegő
Akkor a szál. ktget is nektek utaljam?, küldöm és a megrendelés számra fogok hivatkozni
Ja ja.
Ami a visszaigazoláson szerepel.
Így a legolcsóbb a kiszállítás.
Utánvéttel kb 500 Ft-tal lenne több.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Milyen lángon főzöd? Melyik méretűn, közepesen, láng csummára felvéve?Hol vetted?
Sajnos azt mashol probaltam,ahol csak egy ego van es egy kicsit nagy ,pont akkora mint brikka ,jo lenne ha kissebb lenne,azt orvosoltam egy badoglemezzel, de igy nem fott fel rendesen es csak a fele a viznek jott ki.Meg probalkozom,de akkor sem kene folynia, kovetkezo alkalommal jobban megszoritom
Kávéházi csevegő
A webshop azonnal küldi, hogy hová kell utalni.
Újabban ez a díjbekérő.
Szerintem ezt megkaptad.
Ezután már csak a számlát küldjük a feladás után.
Jó lenne, ha most utalnád, mert akkor gyorsan feladnánk.
A múltkor baromira sok kavarás volt.
Volt készlet Feriéknél, meg párra adtunk fizetési haladékot.
A program meg nem veszi le ilyenkor a készletet.
A webshopból történő rendeléssel minden OK.
Be van állítva a pillanatnyi rendelési mennyiség és ha innen rendeltek, akkor autómatikusan lezsedi.
Mivel a kifizetés után küldünk mindent, így a készlet sem mászik el.
Akkor a szál. ktget is nektek utaljam?, küldöm és a megrendelés számra fogok hivatkozni
Kávéházi csevegő
Akár ma is el tudom küldeni, ez most egy kolleganőnek megy, majd én szerintem már jövőre csúszok, de még nem fix. öööö akkor utaljam, de mire hivatkozzak ne várjam meg a szlabekérőt?
A webshop azonnal küldi, hogy hová kell utalni.
Újabban ez a díjbekérő.
Szerintem ezt megkaptad.
Ezután már csak a számlát küldjük a feladás után.
Jó lenne, ha most utalnád, mert akkor gyorsan feladnánk.
A múltkor baromira sok kavarás volt.
Volt készlet Feriéknél, meg párra adtunk fizetési haladékot.
A program meg nem veszi le ilyenkor a készletet.
A webshopból történő rendeléssel minden OK.
Be van állítva a pillanatnyi rendelési mennyiség és ha innen rendeltek, akkor autómatikusan lezsedi.
Mivel a kifizetés után küldünk mindent, így a készlet sem mászik el.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Meg valami!
A 2 szemelyes fozo nekem jobban bavalik, egyszer sem szurtam el vele,de a 4 szemelyesnel 2-3 szor eleg jol megszoritottam,de megis egyszer ugy folyt hogy le kellett vegyem a tuzrol.Lehet hogy nagyon meg kell szoritani ,es itt lehet hibaztam ,de feltem aztan nem tudom kicsavarni.a kicsi sosem folyt, pedig a nagy tomitese szepen lapul a helyen...
Milyen lángon főzöd? Melyik méretűn, közepesen, láng csummára felvéve?Hol vetted?
Kávéházi csevegő
Meg valami!
A 2 szemelyes fozo nekem jobban bavalik, egyszer sem szurtam el vele,de a 4 szemelyesnel 2-3 szor eleg jol megszoritottam,de megis egyszer ugy folyt hogy le kellett vegyem a tuzrol.Lehet hogy nagyon meg kell szoritani ,es itt lehet hibaztam ,de feltem aztan nem tudom kicsavarni.a kicsi sosem folyt, pedig a nagy tomitese szepen lapul a helyen...
Kávéházi csevegő
Hm, csinos. Jó is?
Egyszer próbáltam.
Nem volt rossz.
Ha megyünk kirándulni, arra jó lesz.Van egy ilyenem is:
http://www.hasbean.co.uk/collections/es ... spro-press
nem tudom ez a daráló milyen lehet:
http://www.hasbean.co.uk/collections/gr ... orlex-tall
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Láttam köszi.
Mikör küldjük?
Jó lenne, ha előre utalnál és utána küldenénk, mert a múltkor totál belehülyültünk a készletnyílvántartásunkba.
Akár ma is el tudom küldeni, ez most egy kolleganőnek megy, majd én szerintem már jövőre csúszok, de még nem fix. öööö akkor utaljam, de mire hivatkozzak ne várjam meg a szlabekérőt?
- stx
- V.I.P.
- Hozzászólások: 907
- Csatlakozott: 2011.06.15., szer. 09:13
- Értékelés: 448
- Tartózkodási hely: Csonka-Magyarország, Középfölde
- Kapcsolat:
Kávéházi csevegő
Nekem mondta, hogy csak kipróbálták, de ez nagyon macerás lenne hosszú távon egy kávézóban.
Nekem is van egy ilyenem:
"Quito" ZASSENHAUS®:
Hm, csinos. Jó is?
Kávéházi csevegő
Már rendeltem, pont ma.
Láttam köszi.
Mikör küldjük?
Jó lenne, ha előre utalnál és utána küldenénk, mert a múltkor totál belehülyültünk a készletnyílvántartásunkba.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Már írtam is neki, köszi az infót!
Nekem mondta, hogy csak kipróbálták, de ez nagyon macerás lenne hosszú távon egy kávézóban.
Nekem is van egy ilyenem:
"Quito" ZASSENHAUS®:
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Kétbének ha jól tudom ilyen Hario minije van.
Beszélj vele
Már írtam is neki, köszi az infót!
Kávéházi csevegő
Legközelebb hozunk be Donizettit is.
Én most ezt kóstolgatom.
A múltkor valamiért kihagytam a rendelésből, de most fogok belőle rendelni.
Az ára pont annyi, mint a Cappuccinoé.
Lehet emiatt hagytam ki.
Figyeld te is 13-án az akciót.
Érdemes.
Már rendeltem, pont ma.
Kávéházi csevegő
Kapucsinót kedvelőknek venni egy tejhabosítót lefőtt kávéra ráönt és élvezi, én tuti, hogy a Sandalj capu-val fogom kipróbálni, nekem az nagyon bejött
Legközelebb hozunk be Donizettit is.
Én most ezt kóstolgatom.
A múltkor valamiért kihagytam a rendelésből, de most fogok belőle rendelni.
Az ára pont annyi, mint a Cappuccinoé.
Lehet emiatt hagytam ki.
Figyeld te is 13-án az akciót.
Érdemes.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Szóval az üzenőfalon is volt róla szó, hogy van egy elég jó alternatíva az espressofőzésn kívüli fincsi kávé elkészítésének, mégpedig a Bialetti Brikka. Megpróbálom megosztani amit én összeszedtem róla, nemsokára be is szerzek egyet, szóval az elmélethez gyakorlati tapasztalás is fog párosulni Kotyogó, de nem a hagyományos, ami köztudottan silány kv-t főz, új, forradalmi, levédetett technológia van egy szelep, ami csak bizonyos nyomás elérése után engedi át a vízet a kávén.A lefőzött kv így cremas finom ízvilágú lesz, de nagyon sokan panaszkodtak, hogy nem sikerült nekik a crema. Fórumokon olvasgatva ennél is fontos, hogy tisztított/lágyított vízet használjunk valamint frissen őrölt kávét(!).
Bevált páros egy Hario Mini Mill kézidarálóval. Szintén fórumokról, ideális beállítás a darálon lévő tárcsa legyen a legfinomabb állástól vissza 8-10 "klikkre". A legfinomabb állás, mikor a legközelebb vannak egymáshoz a "malomkövek"
Aircirc fórumtárs tapasztalata alapján érdemes egy pár főzetet lefőzni rajta fogyasztás nélkül, mert alumíniumnyomokat fedezett fel benne.
A beletöltött víz mennyiségével valamint a kávé őrlésével játszzadozhatunk, hogy minél fincsibb kávét kapjunk, espresso minőségét nem fogja elérni, de, ha az espressot kiválónak vesszük ez egy jó minőséget tud produkálni.
23 ezerből meg van a 2 személyes a darálóval együtt, nekem olyan best buynak tűnik, de hamarosan kiderül a gyakorlatban is. Addig is jó lenne olyan véleménye, aki már kipróbálta és napi használatban nyúzza
Kétbének ha jól tudom ilyen Hario minije van.
Beszélj vele
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Kávéházi csevegő
Mindenféleképpen friss őrölt kv-val fog ez is jót főzni, sokan panaszkodtak, h a "téglákkal" nem sikerült cremas fincsi aromájút főzni, darálóval meg nyilván macerásabb, de szerintem hamar megtalálni az ideális finomságút és onnantól már nem probléma. Nincs előmelegítés, tűzhelyre fel, 3 perc alatt kész. Ja amikor bugyog ki a kávé levenni egyből a gázról nehogy megégjen
Kapucsinót kedvelőknek venni egy tejhabosítót lefőtt kávéra ráönt és élvezi, én tuti, hogy a Sandalj capu-val fogom kipróbálni, nekem az nagyon bejött
Kávéházi csevegő
Szóval az üzenőfalon is volt róla szó, hogy van egy elég jó alternatíva az espressofőzésn kívüli fincsi kávé elkészítésének, mégpedig a Bialetti Brikka. Megpróbálom megosztani amit én összeszedtem róla, nemsokára be is szerzek egyet, szóval az elmélethez gyakorlati tapasztalás is fog párosulni Kotyogó, de nem a hagyományos, ami köztudottan silány kv-t főz, új, forradalmi, levédetett technológia van egy szelep, ami csak bizonyos nyomás elérése után engedi át a vízet a kávén.A lefőzött kv így cremas finom ízvilágú lesz, de nagyon sokan panaszkodtak, hogy nem sikerült nekik a crema. Fórumokon olvasgatva ennél is fontos, hogy tisztított/lágyított vízet használjunk valamint frissen őrölt kávét(!).
Bevált páros egy Hario Mini Mill kézidarálóval. Szintén fórumokról, ideális beállítás a darálon lévő tárcsa legyen a legfinomabb állástól vissza 8-10 "klikkre". A legfinomabb állás, mikor a legközelebb vannak egymáshoz a "malomkövek"
Aircirc fórumtárs tapasztalata alapján érdemes egy pár főzetet lefőzni rajta fogyasztás nélkül, mert alumíniumnyomokat fedezett fel benne.
A beletöltött víz mennyiségével valamint a kávé őrlésével játszzadozhatunk, hogy minél fincsibb kávét kapjunk, espresso minőségét nem fogja elérni, de, ha az espressot kiválónak vesszük ez egy jó minőséget tud produkálni.
23 ezerből meg van a 2 személyes a darálóval együtt, nekem olyan best buynak tűnik, de hamarosan kiderül a gyakorlatban is. Addig is jó lenne olyan véleménye, aki már kipróbálta és napi használatban nyúzza