Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Denon DL-103 (shibata tű) MC hangszedő
Válasz ment!
Küldtem pm-et,
Mouse53
JBL! / Crown / Harman/Kardon / Sony /AKG
Küldtem pm-et,
Mouse53
Azt nem tudod véletlenül, hogy milyen MC transzformátorokat használnak hozzá?
Én Hiraga elő-élő erősítöt használok azzal nagyon jó !
-
- Fórumlakó
- Értékelés: 311
Igazabol rengeteg trafo van, de arkategoriankent csak keves emelkedik ki a tobbi kozul.
A Denon trafok peldaul nem jok...az Ortofonok sem annyira.
Ehhez 30-40 ohmos kell.
Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Közepe: Philips AG9015 OTL, TJ MOSpower SE, DIY 6HD5 SE, Sanei 6C33C SE
Vége: Altec VOTT, Altec 604E Stonehenge, Lowther EX2, Mordaunt Stirling
- TomLeftiger
- Törzsvendég
- Értékelés: 495
Igen, tőlem származik.
Eddig 5 db-ot szereztem Japánból. minden tulaj nagyon szereti. Ár-érték arányban verhetetlen.
Többen is gyári 103-ast cseréltek le erre és kategóriákkal jobbnak érezték ők is.
Azt nem tudod véletlenül, hogy milyen MC transzformátorokat használnak hozzá?
-
- Fórumlakó
Igen, tőlem származik.
Eddig 5 db-ot szereztem Japánból. minden tulaj nagyon szereti. Ár-érték arányban verhetetlen.
Többen is gyári 103-ast cseréltek le erre és kategóriákkal jobbnak érezték ők is.
Eleje: Garrard 401, FR-24 MKII, Kiseki Milltek, Orsonic DS-500G, Philips TJ100, TJ304
Köszönöm a hozzászólásokat!
A hirdetésben megadott számon lehet érdeklődni.
JBL! / Crown / Harman/Kardon / Sony /AKG
- hocus-pocus
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 272
Hát, igen, engem is pl. érdekel, nézegetem, vártam volna még infót, de persze én is kérhettem volna.
Most egy Sumiko Blue Point Special-om van, magaskimenetű, Linn Basik, Akito hangkarral. Elégedett vagyok a hangjával, de az összes szemetet összeszedi a lemezről. Úgy tűnik ez is magaskimenetű. És a "felújítás" sem mindegy.
Ez alacsony kimenetű. Vagyis nem elég az MM phono. MC phono, vagy trafó.
"Holdra bámulj, vakablak."
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Hát, igen, engem is pl. érdekel, nézegetem, vártam volna még infót, de persze én is kérhettem volna.
Most egy Sumiko Blue Point Special-om van, magaskimenetű, Linn Basik, Akito hangkarral. Elégedett vagyok a hangjával, de az összes szemetet összeszedi a lemezről. Úgy tűnik ez is magaskimenetű. És a "felújítás" sem mindegy.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Árban kb ennyiért kíváncsi lennék, hogy mit hallgatnak az emberek, hogy ezt nem veszi meg senki 50-ért...
Igen ez elégé érthetetlen,mert az eredeti 103-as 85 ezer forint,viszont mint irtam ez nagyságrendekkel javit a hangján,és
még 35 ezerrel olcsobb is,de valoszinű hogy aki nem hallotta nem hiszi el.
- hocus-pocus
- Kezdő Fórumlakó
Én ugyanilyet eredeti állapotában, shibata tű nélkül. Van még két kipróbálatlan pickup-om. Egy Benz Micro gold és egy DL 103 D. Engem speciel ettől függetlenül érdekelt volna. Írtam is, hogy eredeti, vagy felújított állapotában került bele a shibata tű. Így részletesebb leírás elvárható lenne. Azt hiszem nagyon-nagyon sokan ismerik, ismerjük ezt a pickup-ot. Akinek volt és feljebb lépett nem valószínű, hogy fog ilyet vásárolni. A potenciális vevőkör az aki MM, vagy magas jelű MC-t hallgat és tovább kíván lépni az alap ortophon-ról, vagy AT95-ről stb. Nekik be kellene mutatni a pickup-ot, hogy ezeknél mennyiben jobb. Mit jelent a shibata tű a hangzásban, vagy a lemezkíméletben. Kik tuningolták a pickup-ot nagy sikerrel. Én pl. nagyon szívesen vennék egy új Zu denon DL 103-at. Így szerintem a hirdetés eredményessége céljából jblastra fórumtársnak tennie kellene.
Még annyi kiegészítést kell hozzáfűznöm, hogy ez a pickup szintén az alap a denon alacsony jelű készülékei közül. Amiben kiemelkedő az a zeneisége. Akinek a részletek fontosak, a felbontás az ne ezt keresse többszörös áron fog találni olyat, ami ennél részlezőbb és még sokkal többért ami zeneiségben és részlezettségben is egyaránt többet nyújt. Zenei örömszerzésre abszolút alkalmas. A jazz és kamarazenéig sok-sok örömet fog okozni. Aki a nagyzenekari klasszikus zenét hallgatja elsősorban annak magasabb kategóriájú hangszedő ajánlott.
- hocus-pocus
- Kezdő Fórumlakó
Árban kb ennyiért kíváncsi lennék, hogy mit hallgatnak az emberek, hogy ezt nem veszi meg senki 50-ért...
Én ugyanilyet eredeti állapotában, shibata tű nélkül. Van még két kipróbálatlan pickup-om. Egy Benz Micro gold és egy DL 103 D. Engem speciel ettől függetlenül érdekelt volna. Írtam is, hogy eredeti, vagy felújított állapotában került bele a shibata tű. Így részletesebb leírás elvárható lenne. Azt hiszem nagyon-nagyon sokan ismerik, ismerjük ezt a pickup-ot. Akinek volt és feljebb lépett nem valószínű, hogy fog ilyet vásárolni. A potenciális vevőkör az aki MM, vagy magas jelű MC-t hallgat és tovább kíván lépni az alap ortophon-ról, vagy AT95-ről stb. Nekik be kellene mutatni a pickup-ot, hogy ezeknél mennyiben jobb. Mit jelent a shibata tű a hangzásban, vagy a lemezkíméletben. Kik tuningolták a pickup-ot nagy sikerrel. Én pl. nagyon szívesen vennék egy új Zu denon DL 103-at. Így szerintem a hirdetés eredményessége céljából jblastra fórumtársnak tennie kellene.
-
- Fórumlakó
- hocus-pocus
- Kezdő Fórumlakó
Új ára: 55ezer Ft
Tudomásom szerint a klasszikus DL 103 gyártása már befejeződött. Tudni kell róla, hogy a Zu Audio (Ogden U.S.A.) is tuningolta, biztos nem véletlenül. Ez így az eredetinél magasabb régióba teszi át a zeneélvezetet. Azért tisztáznivaló az, hogy használt felújítását követően került bele a Shibata tű, vagy orinál állapotában lett tuningolva.
Új ára: 55ezer Ft
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Üdv!
Én is segítséget kérnék, nekem Rega RB 251 es karom van. Ebben jól érezné magát vajon?
Köszönöm.
Kis támpont.
http://www.hifipiac.hu/audio/analog-lem ... -egyeniseg
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- SoundMania
- V.I.P.
- Értékelés: 1200
Üdv!
Én is segítséget kérnék, nekem Rega RB 251 es karom van. Ebben jól érezné magát vajon?
Köszönöm.
Nem tudom hogy viszonyul a 251- es kar a 250, meg 300, meg 600 stb - hez , de már többször esett róla szó , hogy Rega karba kerüljük az MC hangszedőket.
Üdv!
Köszönöm.
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
köszi az infót !
Abban a karban a DL103 is nagyon jól érezte megát.
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
köszi az infót !