Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Microsoft tuning tápegység (HP-AW175EF3P)
- tonee73
- Kiemelt Moderátor

- Értékelés: 6556
Jeladós ventilátorosat hogyan lehet passzívra alakítani? Nekem is van egy ilyen ha lehúzom a ventilátor csatlakozóját letiltja és nem megy ki a 12V.
Védelemről mit lehet tudni hogyan működik és mit véd?
Ventilátorvezérlőt kell tuningolni egy kis forrasztás. Ha elküldöd megcsinálom. Ha jól rémlik fordulatot is szabályoz meg mint ha láttam volna termisztort is és a védelmi áramkörrel is kapcsolatban van.
A védőáramkör ha működésbe lép pirosan világít a led és lekapcsolja a kimenő 12Voltot olyankor meg kell szüntetni a hibát és újra kell indítani a tápot (hálózati kábel kihúz-bedug). Ha elhárult a hiba újra indítás után megint zölden fog világítani ha nem akkor marad a piros. Rövidzár, túlfeszültség, túlterhelés és néhány típusnál túlmelegedés ellen is véd.
Akkor már csak azt szeretném megkérdezni, hogy miért nem lehet ezt privátban?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ventilátorvezérlőt kell tuningolni egy kis forrasztás. Ha elküldöd megcsinálom. Ha jól rémlik fordulatot is szabályoz meg mint ha láttam volna termisztort is és a védelmi áramkörrel is kapcsolatban van.
A védőáramkör ha működésbe lép pirosan világít a led és lekapcsolja a kimenő 12Voltot olyankor meg kell szüntetni a hibát és újra kell indítani a tápot (hálózati kábel kihúz-bedug). Ha elhárult a hiba újra indítás után megint zölden fog világítani ha nem akkor marad a piros. Rövidzár, túlfeszültség, túlterhelés és néhány típusnál túlmelegedés ellen is véd.
DPSN-be van jeladós ventis azt is átlehet alakítani passzívra. DPSN típusok nincsenek összeragasztva könnyű őket szétszedni de nem olyan jók mint a HP-AW. HP-AW-ből is van az egy és két pufferkondis változat és az utóbbi a jobb.
Jeladós ventilátorosat hogyan lehet passzívra alakítani? Nekem is van egy ilyen ha lehúzom a ventilátor csatlakozóját letiltja és nem megy ki a 12V.
Védelemről mit lehet tudni hogyan működik és mit véd?
Ár/érték arányban nagyon jók ezek a tápok szerintem is. Össze nem hasonlítható némely készülékekhez adott gyári 3-4A-s tápokkal. Igen fejlett elektronika zavarszűrés+védelem is van már ezekben.
-
Bandi32
Hasonló tapasztalataim vannak mint shimi fórumtársnak.
Sly11 sztem vedd Istvan79 tápját, vagy nekem is van egy azonos típus hírdetve. Egyszerűbb mint tapasztalat nélkül átalakítani.
Ezé a tápok ár/érték arányban abszolút javítanak a képi és hangminőségen. Adott esetben a lineáris tápok további javulást képesek hozni, de ott már egy jó táp anyagköltsége is eléri a kb 25eFt-t, aztán van vele munka, hogy jó is meg esztétikus is legyen. Én elmentem ebbe az irányba, csináltam egy prototípust, amit egy kedves fórumtárs elkért megvételre kipróbálás után. Épp folyamatban van a következő építése, szintén saját célra, amíg ki nem próbálja megint vki, aztán ...
- Sly11
- Nincs visszaút

- Értékelés: 15
Ez lenne:
Valahol van még egy donor, ha jó emlékszem a kábel kellett belőle.
DPSN-be van jeladós ventis azt is átlehet alakítani passzívra. DPSN típusok nincsenek összeragasztva könnyű őket szétszedni de nem olyan jók mint a HP-AW. HP-AW-ből is van az egy és két pufferkondis változat és az utóbbi a jobb.
-
Bandi32
Nekem van egy 203-as valaki tudja tuningolni?Mi a típusszáma (a hasán szerepel)? Van olyan, ami megy passzívan (ventillátor nélkül), így csendes és egy popcorn tethelésével nem melegszik több órás üzem után sem 45-50 fok fölé, ez még az elviselhető hőmérséklet elektrónikáknál. És van olyan típus is amiben jeladós venti van, ez letiltja a kimenetet, ha nem kap jelet vissza. Szóval csak forgó ventivel üzemel. Ha jó a venti csapágya, meg ki van portalanítva a táp, akkor nem gond. Ha zörög a venti csapágya, akkor az ilyenbe cserélni kell, a jóbhír hogy lehet hozzá kapni és egy félórás szét-össszeszerelemmel megoldható. Bocs a hosszú válaszért, volt szerencsém pár ilyen táphoz.
Nekem van egy 203-as valaki tudja tuningolni?
Akik szedtek már ilyent szét azok nem szívesen vállalják mert elég nagy cumi szétszedni a műanyag doboz legtöbbnél úgy van összeragasztva. 203ból van egy ritkább típus amit könnyebb szétszedni de annak meg a belseje silányabb.
- Sly11
- Nincs visszaút

- Értékelés: 15
Nekem van egy 203-as valaki tudja tuningolni?
Nagyjából jól írtad szerintem. 203ból is létezik 4 vagy 5 fajta mindegyiknek más a belső felépítése van amelyikben több a fém felület azoknak jobb a hűtése. A ventilátor nem sokat ér benne főleg, hogy a legtöbbször teljesen elvan tömődve a portól és csak még jobban elzárja a levegő útját. Ha kiszereled a ventilátort és a műanyag légterelőket akkor lesz annyi helyed, hogy még plusz bordákat is tudsz szerelni a tetejére. De ha az egészet egy csinos alu dobozba költözteted akkor még hűvösebb lesz odabent.
Standby módban az A-400-as kb. 5W-ot fogyaszt, max. fogyasztása 36 W a gyári adat szerint, tehát max. ennyivel terheli a tápegységet.
A tápnál a 203W-os adat azt jelenti, hogy maximálisan ekkora teljesítményt tud leadni folyamatosan, nem azt, hogy annyit vesz fel állandóan a hálózatból.
A rákötött fogyasztó teljesítményigénye határozza meg, hogy mennyit vesz fel a táp. Ha jól tudom, 70-75% körüli ezeknek a tápoknak a hatásfoka, tehát ha az a-400-as a maximális 36 W-on működne, akkor kb. 47 W-ot venne fel a hálózatból.
Ha valamit nem jól magyaráztam, kérem az elektronikában jártasabb fórumtársakat, hogy javítsanak ki
Nemrég szereztem be én is egy ilyen 203 W-os eredeti tápegységet az A-410-emhez, épp most tesztelem, hogy mennyire melegszik a gyári hűtés nélkül (mivel a ventilátor erősen zajos már ), merjem-e így használni.
2 óra használat után 39 fokos a levegő a táp belsejében (működő ventilátorral ugyanez 35 fok volt)
Jómagam évek óta ilyet(pontosabban a 203W-os verziót) használok Popcorn A-400 médialejátszómhoz és valóban javít a képen/hangon.
Vajon ha standby módban van a lejátszó akkor is felveszi a táp a 175/203 wattot?
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
OK, köszönöm.
Ezeknek az Xbox tápoknak gyárilag volt készenléti üzemmódja, amelynél nem adta ki a 12 V-ot (ilyenkor sárgán világított a led).
Ez a funkció működik, vagy állandóan kiadja az áramot a készülék felé? (zöld a led ilyenkor)
Zölden világit folyamatosan ha a csatlakozónál összeér az érintkező zárlat van vagy valami hiba akkor pirosra vált a védelem ugyan úgy működik.
OK, köszönöm.
Ezeknek az Xbox tápoknak gyárilag volt készenléti üzemmódja, amelynél nem adta ki a 12 V-ot (ilyenkor sárgán világított a led).
Ez a funkció működik, vagy állandóan kiadja az áramot a készülék felé? (zöld a led ilyenkor)
Üdv,
Érdeklődnék, hogy a tápegységben lévő ventilátor folyamatosan üzemel, vagy a csatlakoztatott készülék kikapcsolásakor leáll? Vagy esetleg soha nem üzemel?
A 3. képen a bordák között látható sötétebb részek azok szellőzőnyílások?
Köszönöm előre is,
Zsolt
Passzív hűtéses ventilátor nélküli.
Igen azok szellőzőnyílások.
Üdv,
Érdeklődnék, hogy a tápegységben lévő ventilátor folyamatosan üzemel, vagy a csatlakoztatott készülék kikapcsolásakor leáll? Vagy esetleg soha nem üzemel?
A 3. képen a bordák között látható sötétebb részek azok szellőzőnyílások?
Köszönöm előre is,
Zsolt
175wattos tuning tápegység elsősorban 12voltos külső tápos médialejátszókhoz ajánlott de használható külső tápos TV boxokhoz, műholdvevőkhöz, hálózati adattárolókhoz NAS, külső tápos mini PC-hez stb. Sokat javít a hang és képminőségen!
15000 forint
https://www.lejatszo.hu/?oldal=termek&termid=1576