Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Tápegység 12V
Re: Tápegység 12V
ELKELT!
- prando
- V.I.P.
- Értékelés: 160
Nem való a kukába egyáltalán.dpeti1970 írta: ↑2019.07.12., pén. 17:28Sült itt nálam éppen vagy 3-4 évet, szép lassan a Menyhárt Laci féle táp a kukába való lesz, a nagy okoskodásban, Kedves Máté azért nincs bekötve mert nekem így "tökéletesen megfelelt" volt akinek az volt a kérdése miért ilyen dobozban van? Miért nem amolyanban. Szálljatok már magatokba csak egy kicsit!![]()
Valószínű hogy ezt már itt nem veszi meg senki, ez van, beteszem egy microsoft táp helyére. attól sokkal jobb!
Én már megvettem volna, ha kijön belőle a 4 Amper, nem véletlenül kérdezősködtem.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
A topik elején leírtam technikai kérdésekre nem tudok válaszolni, gőzöm nincs hozzá én az egészségügyben dolgozom, nálam úgy ment a vásárlás, jobb lett a kapott hang: IGEN, jobb lett a kép: IGEN látható. Akkor KELL, ilyen egyszerű!!! (NEKEM!!!)
Sült itt nálam éppen vagy 3-4 évet, szép lassan a Menyhárt Laci féle táp a kukába való lesz, a nagy okoskodásban, Kedves Máté azért nincs bekötve mert nekem így "tökéletesen megfelelt" volt akinek az volt a kérdése miért ilyen dobozban van? Miért nem amolyanban. Szálljatok már magatokba csak egy kicsit!
Valószínű hogy ezt már itt nem veszi meg senki, ez van, beteszem egy microsoft táp helyére. attól sokkal jobb!

- zbiro32
- Törzsvendég
- Értékelés: 157
Ezt azért egyértelműen csak akkor jelenthetjük ki, hogyha tudjuk a doboz méreteit, mert ugyebár a hőélvezetés a felület nagyságától függ.
Én a méretek hiányában nem tennék ilyen megjegyzéseket, főleg egy fórumtárs hirdetésébe.
Bocs, hogy szóltam.
Én a méretek hiányában nem tennék ilyen megjegyzéseket, főleg egy fórumtárs hirdetésébe.
Bocs, hogy szóltam.
KEF LS 50 Wireless
Soundarts állvány, Sounndcare Superspikes talpak
Saec AC 600 - tápkábelek, Hydrasound Next Carbon Gold ethernet
Lenovo NAS - ( Minimserver)
Clarus dupla analóg tápegység
Ha szabad bele vahu
12VAC-ból 12VDC ezzel a stabÍC-vel elég nehezen jön ki a 4A. Azért mert a stabIC ezzel az árammal legalább 15W-al disszipál, viszont a hűtés-hő elvezetéshez a doboz 0,5mm vastag festett alulemeze kevés. Ahhoz erősebb hűtőborda kéne. Így ott fog főni a stabic és néha melegtől leszabályoz, esetleg szép lassan megég.
12VAC-ból 12VDC ezzel a stabÍC-vel elég nehezen jön ki a 4A. Azért mert a stabIC ezzel az árammal legalább 15W-al disszipál, viszont a hűtés-hő elvezetéshez a doboz 0,5mm vastag festett alulemeze kevés. Ahhoz erősebb hűtőborda kéne. Így ott fog főni a stabic és néha melegtől leszabályoz, esetleg szép lassan megég.
Amúgy a másik kimenet mért nincs bekötve, hogy ne álljon így kihasználatlanul?
Nem lenne gondolom nagy dolog és valószínűleg az eladást is könnyítené.
Amúgy én szívesen kipróbálnám ha helyben lenne de a szállítás miatt némiképp körülményes a dolog...
Nem lenne gondolom nagy dolog és valószínűleg az eladást is könnyítené.
Amúgy én szívesen kipróbálnám ha helyben lenne de a szállítás miatt némiképp körülményes a dolog...
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
Egyenlőre eladó!
Urak! Szét azért nem fogom szedni, köszönöm az eddigi segítségeket, lehet megmarad.

- zbiro32
- Törzsvendég
- Értékelés: 157
A tokozás, és a beültetett alkatrészek alapján alapján valószínű, hogy LT 1083, vagy LT 1084. ( Linear Technologies).
Hogyha 1083--Akkor 7A
Hogyha 1084--Akkor kb.5A
De erről természetesen meg kell bizonyosodni.
https://www.analog.com/media/en/technic ... 8345fh.pdf
Hogyha 1083--Akkor 7A
Hogyha 1084--Akkor kb.5A
De erről természetesen meg kell bizonyosodni.
https://www.analog.com/media/en/technic ... 8345fh.pdf
KEF LS 50 Wireless
A feszültségstabilizátor típusát lehet tudni!
Köszönöm előre is!
Köszönöm előre is!
Marantz Sr-5008, MA Mr6, MA RX Centre, MA RSFX, MA RXW-12, MEDE8ER.
Van itt még más is: Diy DoZ (ClassA 2x15W), Diy NVCSN Hibrid (2x200W).
- prando
- V.I.P.
Köszönöm a segítő válaszodat!kenus írta: ↑2019.06.15., szomb. 16:50Elnézést, hogy beleszólok, de a dobozban látható alkatrészekből könnyen azonosítható a kapcsolás jellege.
A transzformátor szekunder tekercsei 12 Voltosak. Bekötésük szerint középleágazással használják, vagyis a kapcsolásban a két szekunder tekercs közösítve van. Így a doboz oldalára szerelt nagy teljesítményű egyenirányító (graetz) négy diódájából kettőt használtak fel. A közösített szekunder tekercsvégek (lila-rózsaszín) képezik a tápegység negatív ( 0 ) pontját.
Az egyenirányítóról érkező pozitív pólus, ( fekete ) kábel csatlakozik a panelen lévő első két párhuzamosan kötött szűrőkondenzátorra. És ami a lényeg, a tápegységből kivehető áram maximális nagysága a doboz aljára szerelt állítható feszültségstabilizátor ( fekete, háromlábú alkatrész ) terhelhetőségétől függ. Maga a transzformátor és az egyenirányító lehetővé teszik 12 Volt mellett a 4 Amper terhelőáram kivételét a rendszerből. A stabilizátoron lévő feliratból
( típusjelzés ) megállapítható, hogy az eszköz tudja-e az elvárt teljesítményt. A másik két szűrőkondenzátor a stabilizátor , már szabályozott 12 Voltos kimenetéhez kapcsolódik.
Bár értem amit írtál, okosabb mégsem lettem, mert a kérdésemre nem kaptam választ, persze nem a tiéd a készülék.
Az bosszant, hogy van, most már csak volt egy másik is eladó, ahol a kérdésre adandó válasz mellett, levette a fórumtárs a hirdetést. Csak akkor miért árulta?
Mindegy, másfelé nézelődök.
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.
Elnézést, hogy beleszólok, de a dobozban látható alkatrészekből könnyen azonosítható a kapcsolás jellege.
A transzformátor szekunder tekercsei 12 Voltosak. Bekötésük szerint középleágazással használják, vagyis a kapcsolásban a két szekunder tekercs közösítve van. Így a doboz oldalára szerelt nagy teljesítményű egyenirányító (graetz) négy diódájából kettőt használtak fel. A közösített szekunder tekercsvégek (lila-rózsaszín) képezik a tápegység negatív ( 0 ) pontját.
Az egyenirányítóról érkező pozitív pólus, ( fekete ) kábel csatlakozik a panelen lévő első két párhuzamosan kötött szűrőkondenzátorra. És ami a lényeg, a tápegységből kivehető áram maximális nagysága a doboz aljára szerelt állítható feszültségstabilizátor ( fekete, háromlábú alkatrész ) terhelhetőségétől függ. Maga a transzformátor és az egyenirányító lehetővé teszik 12 Volt mellett a 4 Amper terhelőáram kivételét a rendszerből. A stabilizátoron lévő feliratból
( típusjelzés ) megállapítható, hogy az eszköz tudja-e az elvárt teljesítményt. A másik két szűrőkondenzátor a stabilizátor , már szabályozott 12 Voltos kimenetéhez kapcsolódik.
Úgy is van!
- prando
- V.I.P.
Igen, én is úgy vélem.
A kép alapján ugy néz ki hogy csak az egyik 12v-os kimenet van bekötve.
LG OLED 65C21,Plinius 8200,Dynaudio Contour S3.4,Ethosz CDM mk2 SE,Ethosz RTP SQ Tube DAC,Ethosz Elysium,Valhalla Aura V2/2 AES-EBU,AgPt-RXF RCA,AgPt-RXF tápkábel,CuAgSS 8 mk3,Hydrasound Next2 Graphene,Fapaci Luxor HDMI,Vibracsi V3,Vibra-R csúcs hangfallábak,Dune Pro Vision 4k,Chord Mojo,AKG K-712
- prando
- V.I.P.
Igen, ezt volna még jó tudni, nekem pl. 4A min. kéne, 2 a beltéri, kettő a modem, a másik kimenetet talán be lehetne kötni. Ha jól olvasom a trafóról két-két 12v-os kivezetése van.
Akkor egy-két mostani kép, a tisztán látás végett!

- Csatolmányok
-
- bloggif_5cff6da2261de.jpeg (295.61 KiB) Megtekintve 4007 alkalommal
-
- bloggif_5cff6d7592a0d.jpeg (283.25 KiB) Megtekintve 4007 alkalommal
-
- bloggif_5cff6d422ed58.jpeg (329.27 KiB) Megtekintve 4007 alkalommal
- prando
- V.I.P.
Köszi!lac írta: ↑2019.06.07., pén. 23:27A táp panel Core Audio, én dobozoltam be.
Eredetileg két trafó volt benne két panellel, az 5 és a 12voltos kimeneteknek megfelelően.
A 12 voltos maradt, a kép az átépítés közben készült.
Egyszerű kis szerkezetnek tűnik, de tényleg nagyon hatásos tuning.
Az ára több mint baráti, a kinézete a vastag akril előlappal, kifejezetten csinos.
Sikeres eladást!
L
Akkor jól értem hogy most mindkét kimenet 12v-os csak a felirat a készülék hátulján ir 5V-ot? Ha jól látom R-magos trafó van benne.Van valamilyen előnye a toroidhoz képest?
A táp panel Core Audio, én dobozoltam be.
Eredetileg két trafó volt benne két panellel, az 5 és a 12voltos kimeneteknek megfelelően.
Az ára több mint baráti, a kinézete a vastag akril előlappal, kifejezetten csinos.
Sikeres eladást!
L
Sikeres eladást!
L
- prando
- V.I.P.
A belső fotón nem látok a kivezetésekhez kábeleket.dpeti1970 írta: ↑2019.06.05., szer. 18:03Sziasztok! Eladó lenne ez a tápegység. Dune Hd D1 hez használtam, mivel eladtam így felesleges őrizgetnem. Amit tudok róla, köröket ver a microsoft tuning tápegységre. Mind hangban, mind képben. Ismerőseim majd kiegészítik egy-két technikai infóval a leírást én nem értek hozzá, marhaságot meg nem akarok ide írni.
Dunavecsén található, posta csak nagyon óvatosan, (most tüntettek el egy kábelem) Tel:20/2161825 Ára:32E FT