Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Tüű Károly - hangsugárzók

Moderátor: hangfaltunning

tanczi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 794

Hozzászólás Szerző: tanczi »

Kiváncsivá tettél!

A hosszú hétvégét követően Tüű Úr elkészült a dobozom tuningjával, a váltót is hozzá igazította a változásokhoz.
Eddig is nagyon jó volt, de most már ... 

Tartottunk egy kis rögtönzött összehallgatást, Carlos' Sound Bendegúz vs. Carlos' Sound Charismatic.
Érdekes, szép és tanulságos volt a történet. Hihetetlen élő előadás és hangszergangok, újabb részletek, tér, dinamika - nincs elfedés és "lyuk" a hangban.
Akit érdekel, meghallgatja.

2.0: PIONEER SC-LX90 DBX BX-3 PHILIPS CD614 VIBAVOICE GEMINI 1000
TÜŰ Bendegúz

5.2: PIONEER SC-LX90 + BDP-440 + N 50AE + DV-717 - OPPO BDP-103EU
PANASONIC DP-UB 9004 - DUNE HD ULTRA 4K + HD DUO
SHERWOOD AM-9080 - LG 86UN85006LA UHD 4K
TÜŰ 3.0, ARCUS AS EFFECT DIPOLE CANTON AS50SC SONY SA-WM500

Hombolom
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 12

Hozzászólás Szerző: Hombolom »

Köszönöm az eddigi segítséget Károlynak, mindenkinek ajánlott legalább egyszer elmenni hallgatózni!
köszi! 

irishcream
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 1202

Hozzászólás Szerző: irishcream »

Pénteken meglátogattam Tüű Urat, mondta, dobozzal menjek, hallgassuk össze a Bendegúzt és a Charismatic-ot, mivel volt egy kis hangszóró-fejlesztése az utóbbi időben.
Ezt korábban is megtettük már, sokszor. Kicsit kételkedtem az x. fejlesztésben, eddig is tökéletesen elégedett voltam az otthoni hanggal. Ott azonban 3 track után szomorú lettem... ;-)

Dinamika, tér, részletek, színpad...
Csak én mentem haza, Bendegúz maradt.

Eddig is ajánlottam legalább a meghallgatást, a kétkedőknek is. Hát, aki eddig nem ment, az most vegye fel a to-do listára. Ajánlom.

Kiváncsivá tettél!

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Pénteken meglátogattam Tüű Urat, mondta, dobozzal menjek, hallgassuk össze a Bendegúzt és a Charismatic-ot, mivel volt egy kis hangszóró-fejlesztése az utóbbi időben.
Ezt korábban is megtettük már, sokszor. Kicsit kételkedtem az x. fejlesztésben, eddig is tökéletesen elégedett voltam az otthoni hanggal. Ott azonban 3 track után szomorú lettem... ;-)

Dinamika, tér, részletek, színpad...
Csak én mentem haza, Bendegúz maradt.

Eddig is ajánlottam legalább a meghallgatást, a kétkedőknek is. Hát, aki eddig nem ment, az most vegye fel a to-do listára. Ajánlom.
TÜŰ Bendegúz

hangfaltunning
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

Hozzászólás Szerző: hangfaltunning »

Kérem az érdeklődőket telefonon hívjanak (peremezés, kábel, de javítás és modifikáció témában IS), mivel ritkán vagyok netközelben.
Ez azt jelenti, hogy a privát üzenetek sokkal lassabban kerülnek megválaszolásra.

Szóval telefonon hívjatok, ezt nem tudom másképp mondani: +36702813249

" Ha a hifi a szeretett hobbid, ne verd át magad: csak Rajtad áll, milyen hangot hallgatsz otthon... "

A gyári dobozokénál lényegesen jobb hang (nagyobb dinamika, részletesebb felbontás és térleképzés) érhető el minden dobozból, ill. hangszóróból.

Meglévő hangfalad és azok hangszóróinak modifikációja, javítása (peremezés is!)

Egyedi hangdobozok készítése, tervezése

Hangváltó finomítása, ill. új készítése

Érdemes megfülelni a hifit, hogy tudjuk, mihez adjuk véleményünket!

A telefonos érdeklődés preferált: +36702813249

LÁTOGASS EL OLDALAMRA, ahonnan közvetlenül eléred topikjaim!

hangfaltunning
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Köszönöm a beszámolókat a meghallgatásokról és a modifikáció eredményeiről 

Továbbra is mindenkit fülelésre biztatok (akár saját hangfal elhozásával és összehallgatásával), mivel közös hobbink alapja jó esetben a meghallgatás, ami alapján van értelme és létjogosultsága a további beszélgetésnek.

" Ha a hifi a szeretett hobbid, ne verd át magad: csak Rajtad áll, milyen hangot hallgatsz otthon... "

A gyári dobozokénál lényegesen jobb hang (nagyobb dinamika, részletesebb felbontás és térleképzés) érhető el minden dobozból, ill. hangszóróból.

Gaudi
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: Gaudi »

1 hónap telt el,  azóta hogy B&W DM305 hangsugárzóim újjászülettek Carlo's Sound DM 305 néven új beltartalommal. Először tetszett, majd bizonyos felvételekkel hallgatva kevésbé. Azt hiszem érzékenyebb lett az elhelyezésre, jobban kijönnek a szoba akusztikai problémái.

Sokat hallgattam, mások lettek az arányok, meg kellett találni a megfelelő elhelyezést. Sikerült, és elégedett vagyok az összképpel, főként dinamikát, mélyhangokat és jó színpadképet, és új zenei élményeket kaptam a pénzemért.
Csodák persze nyilván nincsenek, de  lehetséges korrekt áron egy szinttel feljebb lépni,  Károly segítségével. 

Mindenkinek csak ajánlani tudom, hallgassátok meg a dobozait. Nekem is baromira bejött Kempi által említett 3 utas, ha lenne keretem, vinném is haza.

Köszönet Károlynak! 

kempi
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 57

Hozzászólás Szerző: kempi »

Körülbelül két hete voltam Károlynál, mivel hangfal vásárlás előtt állok. Meghatároztam egy felső limitet magamnak, és ez után egyeztettem időpontot. Nagyon kedves, segítőkész volt Károly. Elmondtam, hogy mekkora szobában, és milyen erősítővel szeretnék zenét hallgatni. Miután kielemeztük a kérdéseket, jöhetett a meghallgatás.
Károly egy álló dobozzal készült, ami ha jól tudom egy 3 utas hangfal, oldalában egy 20-as mély sugárzóval.
Viszonylag sok féle zenei műfajt meghallgattunk a szóban forgó hangfalakon.
Már az első percben mosolyogtam, mert amit ott hallottam, az nagyon tetszett. Egyszerűen voltak magas, közép és mély hangok. Ja és mindegyikből annyi amennyi kell. A zene nem a hangfalakból szólt, hanem szemből. Ha behunytam a szemem, nem tudtam a hangfalak pontos helyét megmondani.
Összességében, nagyon kedves és segítőkész volt Károly. Nagyon tetszett amit ott hallottam!!!

Gratulálok hozzá!!! 

Tul
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1257

Hozzászólás Szerző: Tul »

A múlt hét közepén volt alkalmam Tanczi vendégszeretetét élvezni egy rendszerteszt erejéig. (Igazából már vagy egy éve tárolgatta egy dobozom, szóval lehet azért hívott csak, hogy vigyem már végre a fenébe.. )

Korábban is hallottam már a Tüű által épített B&W kabinból kreált dobozokat, így azért volt már némi elképzelésem a dologról, de most talán jobban meglepett, mint először.
Rendszerelemzésbe/leírásba nem bocsátkoznék, túl sok eleme van A hang azonban.. Nem egy kommersz összeállítás, ennek megfelelően durva adottságokkal.  Még mielőtt bárki elfogultsággal vádolna, vagy jönne a szokásos ellenérzés cunami az emlegetett dobozok miatt, le kell írjam, nekem is megvan a magam világképe, amibe ezen dobozok jelen formájukban nem férnének be. Ráadásul néha én is soknak érzem mindkét oldal kilengéseit (legyen szó akár védő, akár támadó félről). Említettem is Tanczinak, hogy ha a design kicsit (sokkal) összeszedettebb lenne..
De ezt leszámítva olyan előadást kaptam, amibe máshol nem lehetett belekötni. Tényleg tisztelettel ajánlom mindenkinek, hogy ha van ideje, hallgassa meg. A fórumot olvasgatva hamar kitűnik, hogy valamiért (nem követtem a kezdetektől) sok a negatív visszhang a Tüű témákat illetően. Nekem is megvolt a magam következtetése, de már másodszor jövök úgy el onnan, hogy átrendeztem a fejemben az irányokat.

Két dolgot újra ki kell emeljek az általánosságokon felül. Nem akarok megfogottságról beszélni, meg kottázhatóságról.. Nem vagyok se zenész, se hangmérnök. Nekem valami vagy jól szól, vagy rosszul. A kettő közé tudom szubjektíven beszúrni az adott produkciót, de ezt nem tudom annyira választékosan körülírni, így favágó módjára jönnek a további benyomásaim is

- Meghökkentő mélyhangok. Kerestem most kis szubot 100eFt alatt, többet meg is hallgattam, biztan állítom, hogy többen a közelébe nem voltak ennek a két kis doboznak. Egyben energikus, hangos, testes, kellemes. Nem túlzó és nem terjengős.
- Olyan tér, hogy bepisilsz. Itt mégis ki kell emeljek egy szót: fókuszáltság. Állandóan ingerem volt odamászkálni a center hangsugárzóhoz, hogy nem az szól-e. Ilyet nem hallottam még mástól. Folyton azon voltam, hogy megmagyarázzam magamnak, vajon mitől lehet ez ennyire pontos, definiált. Talán az utólagos impregnálás miatt annyira elnehezültek a membránok, hogy mindkettő lassabb a normálisnál, ezért beszűkül középre a tér? De nem.. Széles és szellős a hangjuk, csak épp az énekes van beállítva középre, ahova kell, mint a cövek.

Amiben a legnagyobb változás állt be a korábbi állapothoz képest, hogy ez most kellemesen szólt. Legutóbb kicsit fárasztott a hangjuk, ezt akkor sem tagadtam. Na ez most elmúlt. Van egy-két pont, ahol a szobával kellemetlenül egymásra találnak bizonyos frekvenciák, de ha ezek nem kitartott hangok, akkor alig észrevehető. A mozinál is az volt a legszembetűnőbb, hogy bár brutál hangerővel hallgattuk, nem fárasztott. Nem csengett utána a fülem és nem zúgott a fejem. Ha csend lett, akkor csend volt. Tényleg fura volt, tény, hogy ez most nagyon el van találva.

antz
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 138

Hozzászólás Szerző: antz »

Hadd köszönjem meg itt is a pontos, precíz, megbeszélt határidőre elkészült munkavégzést. 

PrinceHerceg
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 95

Hozzászólás Szerző: PrinceHerceg »

Skacok!

Még csak most tértem magamhoz a tanczi kollégánál tett látogatásomból, mert ezek a Tüű dobozkák aztán fúúú de rubikosak... egyszóval én ilyen részletes, pontos hangot, a föld legalsó kérgétől a mennyekig még sehol se tapasztaltam, pláne a hangszórók mérete alapján feltételezve, mint azokból a kis monitorokból.

Nem tudom mit tett ezekbe a falakba, de az biztos, hogy érdemes számolni vele, ha valaki a referencia színvonatalt vagy ahhoz legalább is közelebbi szintet keres.

Engem legalább is igen erősen elgondolkoztatott és talán meg is fertőzött, ergo thx tanczi, tudtam én h nehéz lesz eljönni tőled!

sonya
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 32

Hozzászólás Szerző: sonya »

Karcsi ért hozzá!!!

balaska
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: balaska »

Goodmans hangsugárzóimat tuningolta Tüű Mester. Haverom azt kérdezte , hol kukáztam ezt a két dobozt, majd sírt, amikor meghallotta és nem hitte el, hogy nem az Infinity-k vannak bekötve. Azóta csak ezeket hallgatom.

hangfaltunning
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

IMG_6634.JPG

IMG_6641.JPG

A 2016-os évben is alapvetően telefonon kérem a fórumtársi érdeklődéseket:
- hangfaljavítás (peremezés, váltókészítés, belső kábelezés is)
- kész dobozok meghallgatása
- modofikáció, tuning, javítás (doboz, hangszóró, váltó)
- egyedi gyártású kábelek: hangfalkábel, analóg és digit coax IC-kábel, tápkábel
- doboz tervezés, gyártás, komplett hangfalkivitelezés

Érden vagyok megtalálható, telefonos elérhetőségem: +36702813249

Aladdin74
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 20

Hozzászólás Szerző: Aladdin74 »

Igen,igen!

Nem hiába nem árulják Karcsi dobozait mert akinek van már ilyen hangfala annak nincs szüksége arra hogy továbblépjen!

Nálam az Ő munkája a végallomás hosszú hifis ámokfutásom során.

Egyszerűen minden tekintetben kielégítő hangzás, a valóság megjelenítésével!!!

Aki nem hiszi járjon utána!

Denonpma
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 70

Hozzászólás Szerző: Denonpma »

Én is még karácsony előtt voltam Károlynál egy kis javítást szerettem volna csináltatni vele és nagyon profin megcsinálta az egyik hangfalam hangszóróját, 2 napra rá már készen is volt és akkor megkérdeztem hogy meglehetne fülelni valamelyik mesteri munkáját .
Élősszőr egy kis pici kb 20x20x20  hangfalat mutatott be hihetetten színpadkép körülvett a zene mindenhonnan, levált teljesen a hangfalról mindenhonnan hallottam a zenét de abból a kis dobozból nem gyakorlatilag nem a dobozból lehetett hallani:) , aztán megmutatta az egyik legkomolyabb hangot amit valaha hallottam egy nagy monitort ami a képei között van, egyből leesett az állam gyakorlatilag az előző kis monitorból hallott hangok meg 10x-ezve nekem ott végem volt nem hittem el hogy ilyen van brutálisan kontrollárt pince mélyek, kristálytiszta közepek minden nüanszt meghallani, gyönyörű magasak egy szó mint száz csak egy szóval tudtam akkor megfogalmazni Karcsinak ez Ku....vajó volt!

Még soha nem hallottam ilyet halkan megjegyzem hogy nemrég egy norma előfok Norma sc 2 és norma  mono végfok  revo pa 160 mr és full high end kábelek között hálózati szűrővel stb stb-vel és egy Elac fs 609 -es társaságában volt szerencsém találkozni nagyon brutális volt minden tekintettben über alles de nem volt olyan jó mint  Károlynál az a nagy monitor!

úgy hogy aki hezitált eddig vagy kételkedett, javaslom hogy menjen és hallgassa meg hogyan is kellene szólni a egy hangfalnak de ez az én meglátásom és véleményem!   

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1149

Hozzászólás Szerző: 4you »

.

Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1068

Hozzászólás Szerző: komarfamily »

Ma látogatóban voltam Károlynál, ismét fülvégre vettem egy bizonyos monitor sugárzót.
A hangja leírhatatlan, aki nem hallotta Károly dobozait otthoni körülmények között, annak mindenképpen ajánlott!

Azert probald meg leirni

En is hallottam szerintem egyrol beszelunk amikor azt mondom levegos, energikus, meretet meghazudtolo.

4you
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1149

Hozzászólás Szerző: 4you »

Ma látogatóban voltam Károlynál, ismét fülvégre vettem egy bizonyos monitor sugárzót.
A hangja leírhatatlan, aki nem hallotta Károly dobozait otthoni körülmények között, annak mindenképpen ajánlott!
Rendszer:
Hangsugárzó: Focal Jm Lab cobalt 806/Dynaudio DM 2/8
Erősitő: Heed Obelisk pro/Diy Hybrid amplifier.
Forrás: Philips 618 csöves tuningolt/Cary CDP1

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Szia Laci,
Köszönöm az érdeklődést. Örömmel fogadlak természetesen a megadott napokon is. Kérlek, hogy előtte fél-egy nappal csörögj rám.
(Megnézem a centert, ha minden OK, megmondom, az átfutást is.)
Ezt azt jelenti, mobil hívj :-)
Tüű Károly

Szia Laci,
Köszönöm az érdeklődést. Örömmel fogadlak természetesen a megadott napokon is. Kérlek, hogy előtte fél-egy nappal csörögj rám.
Tüű Károly

Koszonom Karoly!

Jelentkezni fogok!

Kellemes Unnepeket!
udv
Laci

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Kábel ügyben érđklődnék. Van árilsta?
Köszi

Javaslom a telefonos érdeklődést, Károly ritkán van neten, asszem a decemberit már letudta pont tegnap 
TÜŰ Bendegúz

csoma
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 119

Hozzászólás Szerző: csoma »

Kábel ügyben érđklődnék. Van árilsta?
Köszi

hangfaltunning
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Erdeklodnek, hogy dec 26 es 28 kozott elvihetnek-e egy centersugarzot valamikor javitasra? Nem surgos.

udvozlettel
Laci

Szia Laci,
Tüű Károly

komarfamily
V.I.P.
V.I.P.

Erdeklodnek, hogy dec 26 es 28 kozott elvihetnek-e egy centersugarzot valamikor javitasra? Nem surgos.

udvozlettel
Laci

tanczi
V.I.P.
V.I.P.

Őszinte fórumtársi barátsággal azt javaslom annak, aki Karácsonyra valami szép hangot szeretne magának, szerezzen be egy jó hangfalat.
Vagy lepje meg magát egy Tüű dobozzal, vagy csak szabadnapján lazán ugorjon ki hozzá egy +fülelésre.
Így vagy úgy, de lesz meglepetés! 
TÜŰ Bendegúz

Válasz küldése

Vissza: “Tüű Károly - Carlos' Sound”