Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Pisti 80 dobozai
Moderátor: Pisti80
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 57
Re: Pisti 80 dobozai
Attól függ mennyit szánsz rá.....
A doboz esztétika felújítása nem olcsó. Ki kell szerelni a hangsugárzókat stb. normális esetben. Vagy lehet maszkolni is.
Amit (feltételezem) magad is meg tudsz oldani az a fóliázás, ezzel spórolhatsz a munkadíjon. Előtte a felületi hiányokat ki kell tölteni és visszacsiszolni síkba finoman.
Hüvelyek... Csak arra hagyatkozom amit mondtál, ha nagyon kitágult akkor esztergályossal méretarányban nagyobbat csináltatsz. Vagy spéci ragasztóval, epoxival pótlod a hiányt, utána méretre fúrod majd beragasztod a hüvelyt. Látni kell mert ez mehetne egy lépésben is.
Másik lehetőség, hogy asztalossal csináltatsz talpat amibe tehetsz tüskét ha nagyon akarsz.....
De írj privát üzenetet vagy e-mailt Pistinek és elmondja mit lehet, vállalja-e stb... meg a költségeket.
A doboz esztétika felújítása nem olcsó. Ki kell szerelni a hangsugárzókat stb. normális esetben. Vagy lehet maszkolni is.
Amit (feltételezem) magad is meg tudsz oldani az a fóliázás, ezzel spórolhatsz a munkadíjon. Előtte a felületi hiányokat ki kell tölteni és visszacsiszolni síkba finoman.
Hüvelyek... Csak arra hagyatkozom amit mondtál, ha nagyon kitágult akkor esztergályossal méretarányban nagyobbat csináltatsz. Vagy spéci ragasztóval, epoxival pótlod a hiányt, utána méretre fúrod majd beragasztod a hüvelyt. Látni kell mert ez mehetne egy lépésben is.
Másik lehetőség, hogy asztalossal csináltatsz talpat amibe tehetsz tüskét ha nagyon akarsz.....
De írj privát üzenetet vagy e-mailt Pistinek és elmondja mit lehet, vállalja-e stb... meg a költségeket.
Már a B oldal forog így 60 felett...
A fotókról igazad van, de azért tartom feleslegesnek, mert nem látszik semmi olyan rajtuk ami miatt elkerülhetetlen. Az egyik csak felületjavítás, amit vagy megéri vagy nem javítani. A másikat viszont mindenképpen meg kell csináltatnom. Nyilván aki vállalja annak el kell döntenie, de feltételezem ezt inkább élőben kell látni hozzá. Az meg csak úgy működik, ha elviszem. Viszont egy kis fotóba még senki nem halt bele és örülök, higy egyáltalán szó van a megjavításáról :) ennyi idő után. Szóval megpróbálom feltölteni Őket.dumdum írta: ↑2025.09.16., kedd 21:12Hmmmm, már írtam, hogy fotó, fotó, fotó.....Goblin írta: ↑2025.09.16., kedd 17:09Bármit lefotózok, csak írd meg miről szeretnél fotót. Jelenleg a dobozok állnak és működnek. Az anyagot eltávolítottam róluk. Az alján az egyiknek 1 a másiknak két tüske hüvely kijött. Nem nagyon látok nagyobbodást a furatokon, de feltételezem azért max 1 mm-t nagyobbodhatott, de az is lehet, hogy nem lett nagyobb a lyuk, csak a hüvelyek ragasztása engedte el. Az egyik 602,5-ösnek három kis sérülés van a tetején. Ha kapok rá ajánlatot el tudok gondolkodni annak a javításán is, de az esztétika. A lényeg a tüskék és főleg ha kell a csillapító anyag pótlása. Ez az amit én nem tudok megállapítani.![]()
Nyilván a hibákról amit meg akarsz javíttatni.
Látatlanban senki sem fog javasolni bármit is.
A rezgéscsillapítót én hanyagolnám legalábbis ebben a formában biztos.
Nem is olcsó, szerintem nem ér annyit az egész.
Ez a hátsó hangfal, ennek a teteje sérölt három kis helyen Ezek az egyik feontról készült képek. Nem sok minden látszik rajta, de leszettem a két leukoplast tappancsot, az egyik luk a tüske hüvellyel együtt ami elviekben sértetlen, a másik ahol a zsebkendő van amiből kifordúlt a tüske hüvelye.
-
- Kezdő Fórumlakó
Hmmmm, már írtam, hogy fotó, fotó, fotó.....Goblin írta: ↑2025.09.16., kedd 17:09Bármit lefotózok, csak írd meg miről szeretnél fotót. Jelenleg a dobozok állnak és működnek. Az anyagot eltávolítottam róluk. Az alján az egyiknek 1 a másiknak két tüske hüvely kijött. Nem nagyon látok nagyobbodást a furatokon, de feltételezem azért max 1 mm-t nagyobbodhatott, de az is lehet, hogy nem lett nagyobb a lyuk, csak a hüvelyek ragasztása engedte el. Az egyik 602,5-ösnek három kis sérülés van a tetején. Ha kapok rá ajánlatot el tudok gondolkodni annak a javításán is, de az esztétika. A lényeg a tüskék és főleg ha kell a csillapító anyag pótlása. Ez az amit én nem tudok megállapítani.

Nyilván a hibákról amit meg akarsz javíttatni.
Látatlanban senki sem fog javasolni bármit is.
A rezgéscsillapítót én hanyagolnám legalábbis ebben a formában biztos.
Nem is olcsó, szerintem nem ér annyit az egész.
dumdum írta: ↑2025.09.15., hétf. 23:55Valaki bitumenlapot esetleg kenhető bitument használhatott zaj- vagy rezgéscsillapításként gondolom.Goblin írta: ↑2025.09.15., hétf. 21:54Hát az oka nem igen érdekel már. Az megtörtént és jó sok idő azóta is eltelt. Engem a javítás érdekel. Most beüzemeltem őket. Szivaccsal, papírtörlővel, higítóval (nem túl erős) leszedtem a szurok szerű anyagot. Egyébként, ha tippelnem kellene, valami bitumen/szurok szerű anyag valószínű
Eg tömíteni, vagy hangelnyelőnek használhatják a hangfalakban, ha azok már javítva voltak. Legalábbis valami hasonlót olvastam nem olyan régen, szóval lesikáltam az alját, ledugóztam a kifordult tüskék helyét erősen zsebkendővel, aztán
Leukoplasttal leragasztottam és ráállítottam őket egy tüskéken álló fa lapra. Mikor vettem is ez volt a felállás, csak akkor még bent voltak a menetes hüvelyek amik a tüskéket fogadnák.
Egy asztalosé volt a két hangfal, szerintem Ő preparálta Őket.
Bele lehetne ragasztani új hüvelyeket, de tekintve, hogy pontosan nem tudom milyen szerepe volt az anyagnak és nem tudom hiányzik-e belülről, így inkább szakértőre bíznám a javítását. Sérült némelyik oldala is, meg teteje, de azért azzal, ha nagyon muszáj együtt tudok élni.
Mivel rákkeltő rég betiltották mást használnak helyette.
Szárazjeges tisztítással tökéletesen eltávolítható.
Fotók nélkül csak találgatni lehet, hogy egyáltalán érdemes vele foglalkozni és mennyit szánsz rá..
Bármit lefotózok, csak írd meg miről szeretnél fotót. Jelenleg a dobozok állnak és működnek. Az anyagot eltávolítottam róluk. Az alján az egyiknek 1 a másiknak két tüske hüvely kijött. Nem nagyon látok nagyobbodást a furatokon, de feltételezem azért max 1 mm-t nagyobbodhatott, de az is lehet, hogy nem lett nagyobb a lyuk, csak a hüvelyek ragasztása engedte el. Az egyik 602,5-ösnek három kis sérülés van a tetején. Ha kapok rá ajánlatot el tudok gondolkodni annak a javításán is, de az esztétika. A lényeg a tüskék és főleg ha kell a csillapító anyag pótlása. Ez az amit én nem tudok megállapítani.
-
- Kezdő Fórumlakó
Valaki bitumenlapot esetleg kenhető bitument használhatott zaj- vagy rezgéscsillapításként gondolom.Goblin írta: ↑2025.09.15., hétf. 21:54Hát az oka nem igen érdekel már. Az megtörtént és jó sok idő azóta is eltelt. Engem a javítás érdekel. Most beüzemeltem őket. Szivaccsal, papírtörlővel, higítóval (nem túl erős) leszedtem a szurok szerű anyagot. Egyébként, ha tippelnem kellene, valami bitumen/szurok szerű anyag valószínű
Eg tömíteni, vagy hangelnyelőnek használhatják a hangfalakban, ha azok már javítva voltak. Legalábbis valami hasonlót olvastam nem olyan régen, szóval lesikáltam az alját, ledugóztam a kifordult tüskék helyét erősen zsebkendővel, aztán
Leukoplasttal leragasztottam és ráállítottam őket egy tüskéken álló fa lapra. Mikor vettem is ez volt a felállás, csak akkor még bent voltak a menetes hüvelyek amik a tüskéket fogadnák.
Bele lehetne ragasztani új hüvelyeket, de tekintve, hogy pontosan nem tudom milyen szerepe volt az anyagnak és nem tudom hiányzik-e belülről, így inkább szakértőre bíznám a javítását. Sérült némelyik oldala is, meg teteje, de azért azzal, ha nagyon muszáj együtt tudok élni.
Mivel rákkeltő rég betiltották mást használnak helyette.
Szárazjeges tisztítással tökéletesen eltávolítható.
Fotók nélkül csak találgatni lehet, hogy egyáltalán érdemes vele foglalkozni és mennyit szánsz rá..
Hát az oka nem igen érdekel már. Az megtörtént és jó sok idő azóta is eltelt. Engem a javítás érdekel. Most beüzemeltem őket. Szivaccsal, papírtörlővel, higítóval (nem túl erős) leszedtem a szurok szerű anyagot. Egyébként, ha tippelnem kellene, valami bitumen/szurok szerű anyag valószínű
-
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 91
Ez így első olvasatra akár egy horrorfilm intrója is lehetne...Goblin írta: ↑2025.09.14., vas. 23:16Üdvözlöm,
Van egy régi házimozi szettem, aminek a két front hangfala 2 B&W603-as.
Azonban a rendszer pihenésre kényszerült költözések és gyerekek születése miatt, így a hangfalakat egy emeleti szobában pihentettem.
Nem tudom pontosan mi történt, de a két frontot úgy találtam meg, hogy el voltak dőlve, a talpukból tüskék kifordultak és a lukon szurok szerű anyag távozott mindenhez hozzáragadva.
Most elővettem a rendszert és szeretném rendbe tetetni a hangfalakat is. Érdeklődnék, hogy vállal-e ilyen jellegű kisebb javító munkát is?
Köszönöm
Péter
Én ugyan segíteni nem tudok, de kívánom, hogy legyen rá megoldás.
Egy fotót tennél fel arról a szurok folyásról, hátha lenne ötletünk rá mi okozhatta.
Üdvözlöm,
Azonban a rendszer pihenésre kényszerült költözések és gyerekek születése miatt, így a hangfalakat egy emeleti szobában pihentettem.
Nem tudom pontosan mi történt, de a két frontot úgy találtam meg, hogy el voltak dőlve, a talpukból tüskék kifordultak és a lukon szurok szerű anyag távozott mindenhez hozzáragadva.
Most elővettem a rendszert és szeretném rendbe tetetni a hangfalakat is. Érdeklődnék, hogy vállal-e ilyen jellegű kisebb javító munkát is?
Köszönöm
Péter
Köszönöm
Péter
Elkészültek a Flow One színmintái. Szép és igényes munka! Köszi István! 

-
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 3
Csak ámulok.
Én is gyártok dobozokat, bútorokat, amit itt végignéztem, az szintén profi.
Örülök, hogy szakmailag azt láttam amit kell. Jó, hogy van aki ezt műveli, és odarakja a munkái mögé a tudást!
Én is gyártok dobozokat, bútorokat, amit itt végignéztem, az szintén profi.
Örülök, hogy szakmailag azt láttam amit kell. Jó, hogy van aki ezt műveli, és odarakja a munkái mögé a tudást!
Cambridge Audio CXA 81 + saját fejlesztésű - gyártású tesztgyőztes dobozok + saját tervezésű - gyártású hangolt hangdoboz állványok + KEF Q 1 Meta
Minden termékem levédett.
Minden termékem levédett.
Köszönöm az elismerő szavakat megtisztelő érzes,hogy egy apró részletet is ,de hozzá tehetek a projekthez 
Üdvözlettel,
Pisti
Üdvözlettel,
Pisti
Budapest, Varsó, Prága, Zágráb után az idei müncheni High-End show-n is megnézhették a látogatók István fantasztikus munkáját! Köszönöm ismét a munkát! Gratulálok! 

Köszönöm a profi munkát István! 

- Csatolmányok
-
- 0D60A010-AA56-4C8B-AB39-AC035BFBA0E2_1_201_a.jpeg (874.75 KiB) Megtekintve 18217 alkalommal
-
- DDF1BC85-24A3-480B-BFB3-ADADEF90EB23_1_201_a.jpeg (792.15 KiB) Megtekintve 18217 alkalommal
Nekem jobban bejön ez a sötét változat. 

Aurender - Cary Audio - Nuforce - Marten Design
Elkészültek az előlapok! Profi munka egy korrekt mestertől! Köszönöm!

- Csatolmányok
-
- 38D6A618-9E3C-4AEF-A6BB-B5FEDC5A6B94_1_201_a.jpeg (2.11 MiB) Megtekintve 28892 alkalommal
-
- 31643FD0-5601-48B5-9E35-092CC2CCBEE6.jpeg (1.83 MiB) Megtekintve 28892 alkalommal
-
- 53FDC8BD-1905-4B0C-AA6A-A72079EFEA6B_1_201_a.jpeg (2.08 MiB) Megtekintve 28892 alkalommal
Sziasztok!
István megint kitett magáért! Készülnek a Flow előlapok.
Köszönöm a nagyon igényes munkát!
Üdvözlettel:
Béla
István megint kitett magáért! Készülnek a Flow előlapok.
Köszönöm a nagyon igényes munkát!

Üdvözlettel:
Béla
- Csatolmányok
-
- 3AB02688-D0E0-4DDB-AB5B-4190C3E1D81C.jpeg (1.11 MiB) Megtekintve 29171 alkalommal
-
- 821E895F-3D05-4143-AFCA-D8909AB607B2.jpeg (1.03 MiB) Megtekintve 29171 alkalommal
-
- 8FD820AB-069A-49F9-81AD-4F212A1DA2F2.jpeg (1.41 MiB) Megtekintve 29171 alkalommal
-
- CCFBEACC-F573-410B-8EED-1826523F1F67.jpeg (2.79 MiB) Megtekintve 29171 alkalommal
-
- 22DA08D8-F4D7-48E3-8850-F85D8802E2E2.jpeg (3.27 MiB) Megtekintve 29171 alkalommal
-
- 6F13E2AA-2576-4DB9-AAD4-7849781DE6F4.jpeg (3.28 MiB) Megtekintve 29171 alkalommal
Ismét készülnek a Flow előlapjai! Igényes és szép munka! Köszi István! 

- Csatolmányok
-
- D4C391DF-5932-4768-8A67-9DF7D528BCC9.jpeg (217.9 KiB) Megtekintve 30075 alkalommal
- Speedy Gonzales
- V.I.P.
- Értékelés: 218
Pisti, ment pü.
Philips Cd950/Wiim Pro- Audio Note C - TMP Ant DAC SE - SAEC - Moth Series 30 - Kondo - Contrast Audio Model One AS-3 Reference