Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

ValhallA világa

Moderátor: ValhallA

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja
Értékelés: 7629

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: ValhallA »

Stewart Copeland !

http://en.wikipedia.org/wiki/Stewart_Copeland

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

"Bármely eléggé fejlett technológia megkülönböztethetetlen a mágiától." Arthur C. Clarke (1917-2008)

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: petimre »

Szia Ákos!

Profi, higgadt hozzáállás, így kell ezt...

Sok sikert a további külföldi és belföldi karrieredhez, s a jövőbeni fejlesztésekhez..

Üdv.
Imi

Köszönöm mindenkinek!

Én nem kívánom (meg)zavarni senki köreit! (Nincs időm szócsatákra és a nap 24 órájában az ellenlábasok "jóakaró" írásainak lereagálására.)
A mérsékelt nemzetközi siker ellenére én a továbbiakban sem kívánok gyártóvá avanzsálni, mint ahogyan azt már többen tudni vélik!

Amire méltán lehetek büszke, hogy manapság minden "kocagyártó", félisten státuszú DIY mester kábele az én kábeleimtől jobb...
Kicsit hasonló ez ahhoz, amikor a szaksajtóban, minden kábelt  a Nordost Valhalla-hoz hasonlítottak, vagy attól találtak jobbnak-rosszabbnak.
Úgy látszik egyféle mérce és hivatkozási alap lettem!
Kívánom nekik, hogy majd egy napon az Ő kábeleik töltsék be ezt a szerepet!

Jó zenét!

Lyngdorf - AP Avanti I.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Köszönöm mindenkinek!

Én nem kívánom (meg)zavarni senki köreit! (Nincs időm szócsatákra és a nap 24 órájában az ellenlábasok "jóakaró" írásainak lereagálására.)
A mérsékelt nemzetközi siker ellenére én a továbbiakban sem kívánok gyártóvá avanzsálni, mint ahogyan azt már többen tudni vélik!

Amire méltán lehetek büszke, hogy manapság minden "kocagyártó", félisten státuszú DIY mester kábele az én kábeleimtől jobb...
Kicsit hasonló ez ahhoz, amikor a szaksajtóban, minden kábelt  a Nordost Valhalla-hoz hasonlítottak, vagy attól találtak jobbnak-rosszabbnak.
Úgy látszik egyféle mérce és hivatkozási alap lettem!
Kívánom nekik, hogy majd egy napon az Ő kábeleik töltsék be ezt a szerepet!

Jó zenét!

kefa72
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 16

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: kefa72 »

Gratulálok ,szép munka . Ki próbálnám ezt a kábelt ." Advanced listening kábelre váltott Gyuszi ezt meglátja " :smile52: :smile52: :smile52:

petimre
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 579

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: petimre »

GRATULA!

Üdv.
Imi
Lyngdorf - AP Avanti I.

pj-
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 725
Kapcsolat:

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: pj- »

Nagyon "brutál" ez a kábel, gratulálok hozzá.
Sok sikert kívánok a külföldi értékesítésekhez.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 867

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Újabb két Aurora HC kábel elkészült, szállításra várnak...
Célállomás: Franciaország.

Ejjj, de kár, hogy nincs belőle demó példány. Ha ne adj Isten készülne egy, én még a bejáratás hosszú, rögös, hepehupás útját is szívesen végig járnám, mindezt természetesen önzetlenül... 
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

Axwel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 74

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Axwel »

Tápkábel árlistát lehet kérni ?
Forrás: Egreat A8 PRO, PC
Dac: Parasound Zdac v1
Erősítő: Rega Elex-R
Hangfal: B&W 606
Kábelek: Valhalla, Audioquest, Furutech, Hydrasound, Isotek.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Újabb két Aurora HC kábel elkészült, szállításra várnak...
Célállomás: Franciaország.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Eladó, fejlesztéseknél használt FI-E50R + FI50R referencia minőségű schuko-IEC páros.
Doboz, leírás már nincsen meg ezekhez a darabokhoz.
Pár éves használatból eredeztethető, enyhe karcokon kívül tökéletes állapot.
(Kizárólag egyben eladó, 80e Ft.)

http://www.furutech.com/2013/02/02/1882/
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/furut ... e50r.p.725

http://www.furutech.com/2013/01/26/949/
http://www.kacsa-audio.hu/webshop/furut ... i50r.p.714

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

A minap egy kedves Francia úrtól az alábbi visszajelzés érkezett.:

"Dear Akosh,

I'm interested in High End Audio almost for 35 years. Our common Norwegian acquaintance suggested the Aura interconnect, what was absolutely full succes in my system and also at my friends. First I was sceptic about the cable, because I didn't know how will perform a cable from an East-European manufacturer against the competitors high products, what have 8 times higher price. That was a msitake! I want to inform you, that I would like to make a trial with the Aura Ultimate interconnect, but to tell the truth I don't miss anything in my current system.

I would like to keep the 2 pcs Aurora HC Power cables, if it's OK for you.
Aurora HC one of the best power chord i ever heard for high current applications.
The Aurora has the resolution of the Grand Illusion limited with the smoothness and cleanliness of Purist Canorus.
At the first listening the wow factor is not predominating as at the Purist Audio Canorus or Verastarr Grand Illusion limited.
Aurora is a good choice for people, who likes full concentrating listenings and squared sounds. Power, dynamism, resolution, musicality in complete unity/harmony.

My system:
Speaker:
Wilson Audio X-1 Grand SLAMM Series II
DAC:
M2TECH Vaughan with
Antelope Audio Isochrone 10M atomic clock
Preamp:
VTL TL-6.5 Signature
amplification:
VTL Siegfried SII monoblocks
Speaker Cables:
Purist AD-Canorus Vertical Bi-Wire
Interconnects:
Purist AD-Canorus XLR(replaced) now AURA standard XLR (2x)

Power filtering:
PS AUDIO P5 (3x)
PS AUDIO P10
Power Cables:
Verastarr Grand Illusion Limited (x1)
Purist AD-Canorus (4x) (Replaced) now AURORA HC version (2x)
PS Audio-AC12 (x4)

Regards
Jérémie Darrieu"

Minden elismerésem!

Ismerve az alkotói környezetet, cseppet sem csodálkozom ezen az eredményen.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Asgard »

Nagyon jó, hogy az Aurora a leírt környezetben nemcsak megállta a helyét de nagyon szépen bizonyított, nagy gratula! Persze szinte mindenki beszámolt a jelentős javulásról, de - legalábbis nálam - nagyságrendileg szerényebb összegű és ennek megfelelő képességű rendszerben tudtam csak számot adni tudásáról. Úgy tűnik legalább is kábel fronton beért a hungarian statement. A leírtak alapján a kábeleid biztos alapot adnak az esetleges későbbi fejlesztéseknek. Ennél talán csak az fontosabb hogy annyira részletes természetes hangzást adnak, hogy csak hallgatja, hallgatja az ember. Jó lett volna ha néhány konkrét zenével fűszerezte volna a beszámolót Jérémie, hogy valami fogalmat alkothassunk milyen különbséget hallott.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

A minap egy kedves Francia úrtól az alábbi visszajelzés érkezett.:

"Dear Akosh,

I'm interested in High End Audio almost for 35 years. Our common Norwegian acquaintance suggested the Aura interconnect, what was absolutely full succes in my system and also at my friends. First I was sceptic about the cable, because I didn't know how will perform a cable from an East-European manufacturer against the competitors high products, what have 8 times higher price. That was a msitake! I want to inform you, that I would like to make a trial with the Aura Ultimate interconnect, but to tell the truth I don't miss anything in my current system.

I would like to keep the 2 pcs Aurora HC Power cables, if it's OK for you.
Aurora HC one of the best power chord i ever heard for high current applications.
The Aurora has the resolution of the Grand Illusion limited with the smoothness and cleanliness of Purist Canorus.
At the first listening the wow factor is not predominating as at the Purist Audio Canorus or Verastarr Grand Illusion limited.
Aurora is a good choice for people, who likes full concentrating listenings and squared sounds. Power, dynamism, resolution, musicality in complete unity/harmony.

My system:
Speaker:
Wilson Audio X-1 Grand SLAMM Series II
DAC:
M2TECH Vaughan with
Antelope Audio Isochrone 10M atomic clock
Preamp:
VTL TL-6.5 Signature
amplification:
VTL Siegfried SII monoblocks
Speaker Cables:
Purist AD-Canorus Vertical Bi-Wire
Interconnects:
Purist AD-Canorus XLR(replaced) now AURA standard XLR (2x)

Power filtering:
PS AUDIO P5 (3x)
PS AUDIO P10
Power Cables:
Verastarr Grand Illusion Limited (x1)
Purist AD-Canorus (4x) (Replaced) now AURORA HC version (2x)
PS Audio-AC12 (x4)

Regards
Jérémie Darrieu"

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Shinagawa
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 359

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Shinagawa »

ValhallA AURORA

Ezüst-platina és réz-arany ötvözetű, szalag szerkezetű vezetők.
Amikor sok-sok évvel ezelőtt találkoztam az Elrod és Electraglide kábelekkel, nem gondoltam volna, hogy majd hasonló ribbon anakondák kerülnek ki a kezeim közül!
(Sajnos a kompromisszumok visszaszorítása a méretek drasztikus növelésével jár a ribbonok világában.)

Tudom, hogy sokan demó darabokra vártok, azonban van több konkrét rendelésem, amit előbb teljesítenem kell(ene), illetve egyetlen darab elkészítése kicsivel több mint kettő hetet vesz igénybe, ezért mindenkinek a türelmét kérem!

Tekintélyt parancsoló példány.
Nem is mertem közel menni hozzá, mert az eredeti élőhelyén találkoztam vele, és mondhatom elemében volt.

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Tuttimaci
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 63

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Tuttimaci »

Köszönöm Pisti!
Én nem pillanatnyi ijedtséget, hanem folyamatos rettegést érzek a kábellel kapcsolatosan, mivel pontosan tudom, hogy mennyi munkával jár egy ilyen rúd szalámi legyártása.

szia!

sokan szeretnék aa rendszerükbe  " egy ilyen rúd szalámi "  társaságát

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Az oké,hogy az ember megijed egy horror film bizonyos jeleneteitől,de egy kábeltől megijedni??? Van olyan? Létezik olyan hogy az ember megpillant egy kábelt és megijed tőle?   Mert az első pillanatban én megijedtem mikor megláttam ezt az ultra brutális szörnyeteget,melyhez képest egy anakonda csak cipőfűző lehet.
Ákos ez nem semmi! Elismerésem!!! ;peace; ;peace;

Köszönöm Pisti!
Én nem pillanatnyi ijedtséget, hanem folyamatos rettegést érzek a kábellel kapcsolatosan, mivel pontosan tudom, hogy mennyi munkával jár egy ilyen rúd szalámi legyártása.

fodesz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5164

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: fodesz »

Az oké,hogy az ember megijed egy horror film bizonyos jeleneteitől,de egy kábeltől megijedni??? Van olyan? Létezik olyan hogy az ember megpillant egy kábelt és megijed tőle?   Mert az első pillanatban én megijedtem mikor megláttam ezt az ultra brutális szörnyeteget,melyhez képest egy anakonda csak cipőfűző lehet.  
Ákos ez nem semmi! Elismerésem!!! ;peace; ;peace;

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

ValhallA AURORA

Ezüst-platina és réz-arany ötvözetű, szalag szerkezetű vezetők.
Amikor sok-sok évvel ezelőtt találkoztam az Elrod és Electraglide kábelekkel, nem gondoltam volna, hogy majd hasonló ribbon anakondák kerülnek ki a kezeim közül!
(Sajnos a kompromisszumok visszaszorítása a méretek drasztikus növelésével jár a ribbonok világában.)

Tudom, hogy sokan demó darabokra vártok, azonban van több konkrét rendelésem, amit előbb teljesítenem kell(ene), illetve egyetlen darab elkészítése kicsivel több mint kettő hetet vesz igénybe, ezért mindenkinek a türelmét kérem!

Vendég

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Végleges verdikt lesz, vagy még mindig csak bemelegítésnek nyeli a villanyt? 

Előre is köszi, ha igen. 

Nézd, ez a kábel nem versenyeztetésre született, hanem arra, hogy zenét hallgassanak vele.

Egyéb iránt a héten azért egy rövid meghallgatás erejére kipróbáltam a kábelt a benti rendszerünkön is.

Forrás: SME 20/12, VdH Colibri Gold
Phono: Aesthetix Rhea Signature
Előfok: Aesthetix Calypso Signature
Végfok: Ayre MX-R
Hangfal: Martin Logan CLX
Hangfalkábel: Nordost Odin, Kubala Elation
Összekötők: Nordost Odin, Kubala Sosna Elation, Siltech Royale Signature G7 Princess, Siltech SQ88B Gold XLR kábelek.
Tápkábelek: Nordost Odin, Kubala Elation.
Zeneanyag: Ansermet, Doráti Decca LP-k.

Az összekötőket a Phono és az előfok között hallgattam meg. A teszt alatt az előfok és a végfok között az Odin volt bekötve, a hangfalkábel az Odin volt.

Az Aura nagyon tisztességesen helytállt ebben a társaságban is. Az otthon tapasztalt hallatlan nyugalma, csodás mélytartománya és a középtartomány simasága itt is hallható volt. Gyakorlatilag egyetlen kábelnek sem lehetett semmi rosszat felróni, bár azért más karakterűek mind. Az Odin hihetetlen felbontása, dinamikája, sávszélei egyedülállóak.
A Siltech-ek kicsit magasabbra húznak, bár érezhetően a G7 Princess jobb kábel, mint az SQ88 Gold, ami önmagában az egyik legjobb összekötő, amit használtam (nekem 2 db is van belőle). Kicsit direktebb a hangjuk, előtérbe helyezik a színpadot. Az Elation nagyon kiegyenlített hangú, nem annyira direkt megszólalású, mint a Siltech-ek. Az Aura kicsit távolabbra helyezi a színpadot, nagyon hihető hangszer és énekhangot közvetít. Sohasem válik agresszívvé még a kritikus hegedű hangoknál sem. Mintha ez a kábel menne legmélyebbre. A felső tartománya talán nem annyira sziporkázó, mint az ODIN-é és a Siltech G7-é. De kritikusan hallgatva nem éreztem felbontásbeli hiányosságot, csupán egy cseppet sem vonta magára a figyelmet. És ez jó.

Igazából ezek a kábelek nagyon komoly rendszereket is kiszolgálnak. De nem feltétlenül egyformán alkalmasak minden rendszerbe. Kicsit keményebb, forszírozottabb felbontású rendszerbe nem biztos, hogy az Odin vagy a Siltech G7 való. Oda alkalmasabb lehet az Elation vagy az Aura. Ezt az is igazolja, hogy eddig a Solution elektronikákat és a Focal hangfalakat együtt a Kubala Elationnal hallottam legjobbnak. A Solution-t Wilson-nal és Siltech-kel sem hallottam jól szólni. Agresszív, fárasztó hang volt hiper felbontással.
De nem volt jó hallgatni. 

Végső soron, aki szerencsés birtokosa lehet egy Aura kábelnek (kábel szettnek), nagy valószínűséggel a rendszerének legerősebb láncszemét tudhatja magának.
Nem fogja sem korlátozni, sem elvinni a hangzást semmilyen irányba. Ha esetleg problémák jelentkeznek, biztosan nem a kábel a hibás, maximum felszínre hozza az egyéb komponensek hibáit. Hibákkal küzdő rendszerek kompenzálására nem alkalmas.

lehoako
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1023

ValhallA világa

Hozzászólás Szerző: lehoako »

Ma a huszadán túl vagyok, de már így is nagyon komoly a hangja.
...

Végleges verdikt lesz, vagy még mindig csak bemelegítésnek nyeli a villanyt? 

Előre is köszi, ha igen. 

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

Paul McCartney!

ValhallA
Tizezresek klubja
Tizezresek klubja

ValhallA világa

" Peter Gabriel (3) hit the #1 spot in the UK Album Charts on this day back in 1980... "

Válasz küldése

Vissza: “ValhallA kábelek”